Web Analytics Made Easy - Statcounter

موزه کتاب و نوشتار در آلمان یکی از قدیمی‌ترین موزه‌های تخصصی در جهان است. این مجموعه در قلب شهر لایپزیگ قرار دارد در جنگ جهانی دوم آسیب بسیاری دید.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، رایزنی فرهنگی ایران در آلمان در تازه‌ترین گزارش مطلب خود درباره موزه جذاب کتاب در آلمان که قدمت بسیاری هم دارد، نوشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درباره این موزه که اتفاقات بسیاری از جمله جنگ جهانی دوم را به خود دیده، مطالب فارسی چندانی در دست نیست، بنابراین مطالعه آن می‌تواند برای مخاطبان و همچنین مسئولان فرهنگی کشور مفید باشد. در ادامه با گزارش همراه شوید:

موزه کتاب و نوشتار آلمان در قلب شهر لایپزیگ از قدیمی‌ترین موزه‌های تخصصی جهان شمار می‌رود و مجموعه منحصر به فردی از آثار ادبی و تحقیقی درباره کتاب و تاریخ شکل‌گیری آن را در خود جای داده است. بنابراین عجیب نیست که این موزه تخصصی مورد توجه گردشگران بین‌المللی در آلمان قرار دارد.

مرکز موزه کتاب و نوشتار آلمان در ۲۹ اکتبر سال ۱۸۸۴ در قلب شهر لایپزیگ با عنوان موزه صنعت کتاب تأسیس شد. بعدها در فاصله بین سال‌های ۱۹۳۶ تا ۱۹۳۸، ساختمان جدیدی برای موزه ساخته و یک‌سال بعد همه اشیا موزه به این ساختمان منتقل شد. همچنین در فاصله اندکی از گشایش درهای موزه جدید در سال ۱۹۴۰، نمایشگاهی جدید نیز در آن افتتاح شد.

اما در طول جنگ جهانی دوم، ساختمان موزه مانند سایر بناهای آلمان آسیب زیادی دید و بخش زیادی از دارایی موزه نیز از بین رفت. البته پیش از آغاز جنگ، بخشی از آثار ارزشمند موزه مانند کتاب مقدس گوتنبرگ به جایی امن منتقل شده بود و از گزند آسیب در امان ماند. اما این آثار، هنگام پیروزی ارتش روسیه بر آلمان، توسط سربازان روس مصادره و به روسیه برده شد. هنوز هم این کتاب‌ها در کتابخانه دولتی روسیه وجود دارند.

با این وجود، در سال ۱۹۵۰ موزه کتاب آلمان به عنوان بخشی از کتابخانه وقت آلمان در لایپزیگ شروع به کار کرد و مسئولان موزه توانستند بخشی از کتابخانه را که در بمباران جنگ جهانی دوم صدمه ندیده بود، مجدداً احیا کنند. بعدها در سال ۲۰۰۶ نیز این موزه به کتابخانه ملی آلمان پیوست. یک سال پس از آن، ساخت ساختمان جدید موزه براساس طرحی از معمار اشتوتگارتی آغاز شد. این ساختمان در سال ۲۰۱۱ درهای خود را به روی علاقه‌مندان باز کرد. در ماه مارس ۲۰۱۲ نیز نمایشگاه دائمی در موزه افتتاح شد. البته گسترش موزه کتاب آلمان به اینجا ختم نشد. دو سال بعد از افتتاح نمایشگاه دائمی، بخش مجازی موزه نیز شکل گرفت تا علاقه‌مندان از اقصی‌نقاط جهان بتوانند با اخبار این موزه آشنا شوند.

امروزه حدود ۶۷ هزار عنوان کتاب در این موزه وجود دارد. همچنین موزه کتاب آلمان، دارای ۱۵۰ هزار پرونده در بخش بایگانی است که در طی سال‌ها، توسط بایگانی موزه صنعت کتاب لایپزیگ جمع‌آوری شده است. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره این موزه به دست آورید، به این نشانی مراجعه کنید.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: موزه کتاب جنگ جهانی دوم رایزن فرهنگی جنگ جهانی دوم موزه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۷۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید جابری انصاری مطرح کرد: بنا بر شاخص‌های تعریف شده و سوابق شهرهای فعال در حوزه کتاب و کتابخوانی و نتایج به دست آمده در ادوار گذشته پایتخت کتاب ایران، برخی از شهرهای ایران حائز شرایط شرکت در رویداد بین المللی انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شده‌اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز افزود: شهر کرج نیز به واسطه برنامه‌های متنوع و فعالیت‌های درخور و شایسته ای که در سال گذشته به همت مسؤولان و دستگاه‌های اجرایی استان و با دبیری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز به انجام رسید، فرصت رقابت در این عرصه فرهنگی بین المللی را به دست آورده است.

وی بیان کرد: از همه دستگاه‌های اجرایی استان، شهرداری‌ها، مؤسسات و نهادهای فرهنگی تقاضای همکاری و مساعدت داریم تا با همدلی و وحدت شکل گرفته و انرژی مضاعفی که از موفقیت کرج به عنوان شهر دوستدار کتاب و شهر خلاق در مهارت مطالعه در رقابت پایتختی کتاب ایران در سال گذشته شکل گرفت، شاهد انتخاب کرج به عنوان پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو باشیم و شهر کرج را به عنوان نماد کتاب و کتابخوانی به تمام دنیا معرفی کنیم.

جابری انصاری در پایان از تدابیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل مجامع و تشکل‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی قدردانی و اظهار امیدواری کرد که در نتیجه تلاش جمعی همه عوامل فرهنگی و هنری و مسؤولان اجرایی استان، علاوه بر کسب عنوان پایتختی کتاب در سطح ملی و بین المللی، شاهد ارتقای شاخص‌های فرهنگی به خصوص سرانه مطالعه کتاب باشیم.

کد خبر 6090320

دیگر خبرها

  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • ساعت پخش زنده بازی دورتموند و لایپزیگ + پخش آنلاین
  • انتشار کتاب ماهی جان در قزوین
  • تخفیف موزه‌ها و اماکن تاریخی یزد به مناسبت روز معلم
  • انتشار کتاب «ماهی جان» در قزوین
  • استقبال موسیالا از پیوستن امباپه به بایرن مونیخ
  • شهرداری کلنگ به دست؛ این بار نوبت یکی از قدیمی‌ترین بناهای هنری تهران است