Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، جعفر رودری روز دوشنبه در نخستین نشست هماهنگی منطقه هشت آمایش سرزمینی کشور شامل استان‌های کرمان، یزد، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به میزبانی استان کرمان افزود: همچنین در تنوع فعالیت ها تمرکز بر چند واحد اقتصادی خاص است.

وی اظهار داشت: یکی از ایرادهای اساسی اسناد این است که تمرکز بیشتر بر ظرفیت های بالفعل گذاشته شده و نه بالقوه، که این موارد احصا و شناسایی می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: ظرفیت های معدنی زیادی در جنوب کرمان وجود دارد و تلاش کردیم در سند آمایش این استان در قالب محورهای ناشناخته و همچنین به توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز این مناطق توجه شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: نگاه منطقه ای نیز در تامین زیرساخت ها و در حوزه اشتراکات استانی می تواند در اسناد آمایش نمود یابد.

وی با بیان اینکه وجود دستورالعمل مشخص برای نشست نهایی شورا می تواند کارساز باشد افزود: شورای هماهنگی منطقه ای مهم با جایگاهی خاص است که می تواند با انطباق و تعامل اسناد منطقه ای استانی و ملی کمک کننده باشد ضمن آنکه در رفع تعارضات و همکاری منطقه ای برای توازن و توسعه استان ها بسیار موثر است.

کرمان ۳.۶ درصد از اقتصاد ملی را دارد

رودری تصریح کرد: تولید ناخالص داخلی استان کرمان سالانه به ارزش ۱۰۴ هزار میلیارد تومان است که سهمی برابر با ۳.۶ درصد از اقتصاد ملی را دارد.

وی ادامه داد: نرخ رشد اقتصادی این استان نسبت به متوسط کشور در دوره سال ۹۰ تا ۹۸ به صورت متوسط چهار درصد و بالاتر از میانگین کشور است.

وی افزود: میزان ۱۵ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP)  استان کرمان در حوزه کشاورزی قرار دارد، در حالی که میانگین کشور نصف این رقم است، سهم بخش صنعت و معدن ۴۴ درصد و خدمات ۴۱ درصد است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: سهم بخش معدن در بین ۴۴ درصد صنعت و معدن استان کرمان بسیار زیاد است و صنعت به عنوان توسعه اقتصادی منطقه بسیار پایین ارزیابی می شود. 

وی ادامه داد: ضمن آنکه تولید در استان کرمان بر چند واحد اقتصادی خاص تمرکز شده، ۱۰ واحد بزرگ معدنی ۸۷ درصد بخش صنعت معدن این استان را برعهده دارند در حوزه صنعت نیز به همین صورت است.

وی بیان داشت: اهمیت آمایش در برخی مناطق شاید حیاتی تر باشد بیان کرد: سهم اشتغال کشاورزی کرمان ۳۶ درصد، صنعت و معدن ۲۵ درصد و ۳۹ درصد اشتغال استان را در حوزه خدمات داریم.

وی افزود: جی دی پی یا تولید ناخالص داخلی یکی از شیوه های سنجش میزان تولید و درآمد ملی یک کشور است و ارزش تولید کالاها و خدمات در یک کشور به قیمت بازار طی یک سال است.

آمایش سرزمینی ضرورت توسعه پایدار

رودری عنوان کرد: در انطباق چالش های اصلی و تنگناهای سند آمایش سرزمینی استان کرمان از کم آبی به عنوان اصلی ترین اصل یاد شده و بحث تغییر اقلیم ما را با نگاهی راهبردی مواجه می‌کند.

وی اظهار داشت: حتی با این دیدگاه که کم آبی این استان درگیر شرایط کوتاه مدت بوده و پس از آن وارد دوره ترسال شویم، بایستی مباحث پایه آمایش سرزمینی را به عنوان ضرورت توسعه پایدار در این منطقه دنبال کنیم.

وی با اشاره به نداشتن سازگاری و انطباق بین ساختار اقتصادی و اقلیم در اسناد آمایش سرزمینی کشور ابراز داشت: یکی از تعارضات اصلی برای نداشتن توسعه پایدار نیز همین مساله است.

۱۳ درصد جمعیت کرمان در پوشش نهادهای حمایتی 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش گفت: کرمان به عنوان یکی از پهناورترین استان های کشور با ۱۸۲ هزار و ۷۲۶ کیلومتر مربع وسعت، ۱۱.۵ درصد مساحت کشور را دارد.

وی افزود: جمعیت استان نزدیک به چهار درصد جمعیت کشور را شامل می شود که نرخ رشد آن بالاتر از متوسط کشوری و ۱.۵ درصد است.

رودری یادآور شد: سهم بالای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی استان کرمان نشان دهنده وضعیت سرانه درآمدی است که در مجموع ۱۳ درصد استان تحت پوشش نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی هستند، در حالی که متوسط کشور هشت درصد است.

برچسب‌ها کرمان سازمان برنامه و بودجه آمار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرمان سازمان برنامه و بودجه آمار کرمان سازمان برنامه و بودجه آمار آمایش سرزمینی استان کرمان منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۷۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است

وزیر کشور با بیان اینکه مناطق آزاد از ارکان اقتصاد مقاومتی است، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند مناطق آزاد و ویژه باید در جذب فناوری‌های پیشرفته،جذب منابع خارجی، توسعه صادرات و توسعه تولید عملکرد بالایی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، احمد وحیدی شامگاه _ پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور اظهار کرد: همه گام‌های رشد و ارتقا را جمهوری اسلامی طی کرده و در قله‌ها به‌سر می‌برد اما کاستی و کمی هنوز در حوزه اقتصاد وجود دارد. مقام معظم رهبری فرموده‌اند یکی از مسائل ما استحکام اقتصادی است و اقتصاد باید درخور آرمان‌های کشور باشد. یک کشور با آرمان‌ها، رسالت و انتظارات جهانی باید اقتصاد کافی و چشم‌نواز داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه امروز جمهوری اسلامی قدرت کاملاً تصویب شده و مقتدری دارد، افزود: به خصوص بعد از عملیات وعده صادق نوع نگاه کشورها، ملت‌ها و نوع اشتیاق آنها به جمهوری اسلامی متفاوت شده‌است. همیشه در هر مرحله‌ای قدرت و اقتدار را تجربه کرده‌ایم و تحسین جهانیان و ملت‌های آزاده و غیر وابسته و وابسته برانگیخته و ما امروز هم در همان مسیر اقتدار هستیم.

ما در حوزه‌های سیاسی دفاعی، امنیتی، علمی و فرهنگی بسیار در موقعیت‌های خوبی به‌سر می‌بریم. ما پیام انقلاب اسلامی و رسالت انقلاب اسلامی را داریم. آینده روشن انقلاب اسلامی را به جهانیان نشان دادیم.

کدام کشور می‌تواند مانند ایران ظرفیت سیاسی، استقلال سیاسی و مانورهای سیاسی داشته باشد و همه از منظر خدا خواهی و سعادت بشری است. در حوزه امنیت و دفاعی و علمی در نرخ رشد در جهان اول هستیم.

وزیر کشور تاکید کرد: در اقتصاد ظرفیت‌ها فراوان است. ما از نظر تولید ناخالص و قدرت خرید با توجه به آنچه سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است در رتبه ١٩ قرار داریم. جهاد امروز ما مهم است و باید ظرفیت‌های بالقوه را بالفعل تبدیل کنیم و کشور را در حوزه اقتصادی بر قله‌های افتخار بنشانیم. البته دشمن در مقابل سنگ اندازی می‌کند و نمونه آن تحریم‌ها است و موارد غیر تحریم هم وجود دارد اما اینها نباید از تلاش‌های ما بکاهد.

وحیدی ادامه داد: جهاد مهم شکل گرفته است و هر کس مسئولیت‌هایی دارد و شما عزیزان جایگاه بسیار مهمی در این جهاد دارید و باید گام‌هایی در حرکت‌های بزرگ اقتصادی بردارید. مناطق آزاد و ویژه پرچم داران و بخش مهم، نقطه تعیین کننده و پیشران بزرگ در اقتصاد هستند.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد از ارکان اقتصاد مقاومتی هستند، تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند مناطق آزاد و ویژه باید در جذب فناوری‌های پیشرفته، جذب منابع خارجی، توسعه صادرات و توسعه تولید عملکرد بالایی داشته باشند. ما باید برای تحقق تک تک این موارد هدف گذاری، نقشه راه و برنامه اقدام مشخص داشته باشیم. از گذشته نسبت به این مناطق نظر بدبینانه ایجاد شده است و برگشت این نکته و نشان دادن ظرفیت بالای این مناطق بار سنگینی است که بر دوش شما عزیزان افتاده است.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: الحمدلله برخی مناطق رشد خوبی داشتند و این نشان دهنده این است که حرکت‌های خوب آغاز شده و این حرکت‌های خوب باید مستمر، هدفمند با برنامه و با اصرار و پیگیری دنبال شود. دشمن قصد دارد از حوزه مناطق آزاد و ویژه به کشور آسیب برساند، تا کشور نتواند رشد کند از این رو باید هدفمند و با برنامه جلو برویم. مناطق ویژه باید موضوع محور و هدفمند حرکت کنند و مناطق آزاد به صورت عمومی کار کنند.

وی با تاکید ورود بخش خصوصی به مناطق ویژه، ادامه داد: ما مناطق ویژه زیادی داریم که هنوز راه اندازی نشدند و باید بخش خصوصی در این زمینه ورود پیدا کند. ما باید به صورت هدفمند ظرفیت‌های مناطق ویژه را بسنجیم و عمل کنیم. سرمایه گذاران ایرانی زیادی داریم که سرمایه‌های خود را در کشورهای دیگر سرمایه گذاری کردند. برای مناطق آزاد و ویژه جذب سرمایه مهم است.

وی با بیان این موضوع که باید یک منطقه آزاد را به عنوان شهر هوشمند معرفی کنیم تا الگویی برای شهرهای دیگر ما باشد، گفت: در این مناطق باید

شهرک‌های اربعینی ایجاد کنیم و باید گفت که لیستی از فعالیت‌های متعدد وجود دارد که می‌توان در این مناطق اجرا کرد. همچنین برای توسعه حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی اقدام جدی صورت گیرد. رسیدگی به مردم بومی نیز باید در اولویت قرار گیرد. امنیت و محورهای حقوقی که مطرح شد نیز باید رسیدگی شود. همچنین این موضوع که منطقه‌ای نصف آزاد است و نصف دیگر آزاد نیست نیز باید بررسی شود زیرا مشکلاتی برای آنها ایجاد شده که باید حل شود. زیرا آثار آن مردم را اذیت خواهد کرد.

در پایان این همایش از برخی مناطق آزاد و ویژه که شامل مناطق ویژه اقتصادی سلفچگان، سهلان، گرمسار و مناطق آزاد ارس، اروند بودند، تقدیر شد.

کد خبر 747981

دیگر خبرها

  • تضمین امنیت سرمایه گذاری و غذایی از اثرات بارز رفع تداخلات است
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • افزایش اعتبار هنرستانهای خراسان شمالی /هنرستان ها باعث رشد اقتصادی منطقه می شود
  • افزایش 6500 میلیارد ریالی قراردادهاي فافق
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • یکی از رویکردهای مهم شورا توجه به مناطق کمتر توسعه یافته است