Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: یکی از دغدغه های جدی ما استمرار وضعیت گرانی کالاهای اساسی علی رغم اختصاص حدود ۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی به واردات این کالاها در نیمه اول سال جاری بود که خوشبختانه این مسئله قرار است به زودی در دولت تعیین تکلیف شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به جلسه کمیسیون متبوعش با وزیر صنعت گفت: با توجه به اینکه حدود 3 هفته از زمان شروع فعالیت دولت سیزدهم می گذرد، این نشست به منظور پیگیری اقدامات دولت در حوزه بازرگانی داخلی و خارجی که ماموریت کمیسیون اقتصادی است، برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: در این نشست گزارشی از وضعیت میدانی توسط کمیته تخصصی کمیسیون درباره تنظیم بازار کالاهای اساسی و غیراساسی ارائه شد. همچنین برنامه های وزارت نیز در این حوزه از سوی آقای وزیر مطرح شد. یکی از دغدغه های جدی ما در این حوزه استمرار وضعیت گرانی کالاهای اساسی علی رغم اختصاص حدود 8 میلیارد دلار ارز ترجیحی به واردات این کالاها در نیمه اول سال جاری بود که به همین جهت  بازنگری در این سیاست به عنوان یکی از اصلی ترین برنامه مجلس، در این نشست نیز مورد تاکید قرار گرفت. 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: خوشبختانه آقای فاطمی امین نیز در این رابطه توضیح دادند که  موضوع تعیین نرخ ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی مدنظر دولت سیزدهم است و قرار است به زودی تعیین تکلیف شود. اما در خصوص کالاهای غیراساسی اقداماتی خوبی در وزارت صمت آغاز شده منتها ما معتقدیم که باید فرصت و زمانی را در اختیار وزارت صمت قرار دهیم تا اقداماتی همچون عدم دخالت دولت در قیمت گذاری کالاها و نظارت دولت بر عملیات قیمت گذاری و همچنین تاکید بر رویکرد بازار سرمایه به ویژه بورس کالا در تعیین قیمت ها در چارچوب ضوابط کالایی به مرحله اجرا برسد. 

پورابراهیمی با تاکید بر اینکه قیمت گذاری دستوری قطعا ایجاد رانت و فساد به همراه خواهد داشت، گفت: اعتقاد ما این است که باید ساختار قانونی بازار سرمایه و بورس کالا در بحث قیمت گذاری کالاها اعمال شود. همچنین در این جلسه خبرهای خوبی در حوزه صادرات و تجارت خارجی کشور در گزارش وزیر محترم ارائه شد که  امیدواریم با تحقق  وعده ایشان در بحث افزایش 5 میلیارد دلاری صادرات در نیمه دوم سال، بهبود کسب و کار نیز حاصل شود. پیش بینی ما گشایش های صادراتی با تامین مواد اولیه برای واحدهای تولیدی است که مجموعه این اقداماتی می تواند مسیر حرکت اقتصادی کشور را روان سازی کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت صنعت و معدن کمیسیون اقتصادی محمدرضا پورابراهیمی وزارت صنعت و معدن کمیسیون اقتصادی محمدرضا پورابراهیمی کمیسیون اقتصادی کالاهای اساسی ارز ترجیحی قیمت گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۸۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 

به گزارش ‌خبرگزاری خبرآنلاین، امارات یکی از کشورهای مهم در منطقه به شمار می‌رود؛ چرا که بیشترین واردات کالا از طریق امارات صورت می‌گیرد. کالاهایی همچون، موبایل و لپ‌تاپ، قطعات خودرو‎، پارچه و پوشاک، دوربین‌های دیجیتالی و قطعات الکتریکی تنها بخشی از کالاهایی هستند که از کشور امارات وارد می‌شوند. با توجه به این موضوع‌، ارتباط کشور با امارات از اهمیت زیادی برخوردار است.

بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌سابقه در این کشور، باعث مشکلات زیادی از جمله، خسارت‌های مالی و جانی، آبگرفتگی خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و همینطور اختلال در کار فرودگاه‌ها شده است. از آنجایی‌ که امارات یکی از کشورهای مهم برای منطقه به شمار می‌رود، احتمال این‌ که این سیل بر واردات کالا و تامین ارز کشور تأثیرگذار باشد، زیاد است.

سیل امارات تامین ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه‌، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز در رابطه با تأمین ارز کشور در دوران بحران امارات به دلیل سیل، گفت: درحال حاضر، بانک مرکزی مدت‌هاست واحد پول درهم را ارائه نمی‌دهد و در کشورهای مبدأ دیگری همچون، ترکیه و روسیه که بانک مرکزی واحد پول آنها را داراست، تجار ارز تحویل می‌گیرند و به واسطه کارگزاران در امارات، درهم دریافت می‌کنند. بنابراین، این سیل برای تامین ارز از امارات مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در ادامه این گفت‌وگو به تأثیرات بخشنامه تخصیص ارز بانک مرکزی اشاره شد. این فعال بخش خصوصی درباره این بخشنامه افزود: طبق این بخشنامه، تجار باید 70 درصد کالاهای خود را فروخته باشند و در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. خریدار هم در سامانه تأیید کرده باشد تا ارز خود را تحویل بگیرد. ممکن است یک توقف 4 الی 5 ماهه در واردات کالا به وجود آید و به این ترتیب، چیزی به اسم کالای دپو شده در انبار وجود نخواهد داشت.

نوسان ارز بر قیمت کالاها تأثیر ندارد

وی درباره افزایش قیمت کالاهای وارداتی از جمله موبایل و لپ‌تاپ اظهار کرد: در شرایط فعلی، بازار در رکود قرار دارد و اگر بازار دچار رکود نبود، امکان افزایش قیمت کالاهای وارداتی وجود داشت. اما رکود بازار باعث شده فروشندگان به دلیل سیل، قیمت کالاها را بالا نبرند.

وی در ادامه افزود: به چنین کالاهایی ارز نیمایی تعلق می‌گیرد و نوسان ارز، بر قیمت کالاها تأثیر ندارد. اگر فروشنده‌ای کالایی را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار می‌دهد، مردم از چنین فروشندگانی خرید نکنند.

این فعال بخش خصوصی درباره تأخیر ورود کالا به کشور از امارات تصریح کرد: بعضی از انبارها به دلیل سیل آسیب دیده‌اند و افرادی که کالا سفارش داده‌اند، ممکن است با تأخیر یک تا دو ماهه، کالاهای خود را دریافت کنند و این موضوع، به حدی نیست که بازار را دچار مشکل کند.

واردات کالاها دچار مشکل می‌شود؟

فرجی تهرانی در ادامه اشاره کرد: بعد از تعطیلات نوروز، تا زمانی که بازار به حالت عادی برنگردد، تجار به سمت وارد کردن حجم زیادی از کالا نمی ‎روند. آنها معمولا قبل از ایام نوروز کالا وارد کرده‌اند اما بعد از ایام نوروز ممکن است به دلیل بخشنامه تخصیص ارز، واردات دچار مشکل شود.

وی درباره برگشتن شرایط امارات به حالت عادی و شروع مجدد واردات کالا گفت: در حال حاضر، شرایط در امارات تقریبا به حالت عادی برگشته و اگر مشکل آسیبی که به کالاها رسیده برطرف شود، واردات هم انجام می‌شود.

با توجه به شرایط ذکر شده، سیل امارات مشکلی برای تأمین ارز کشور و همین‌طور مشکل جدی برای واردات کالا از امارات به‌وجود نمی‌آورد.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902579

دیگر خبرها

  • وزارت رفاه: تا هفته آینده، برنامه دولت برای نحوه تداوم طرح کالابرگ اعلام می‌شود
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • مشارکت مردمی و تامین امنیت خاطر در سرمایه‌گذاری‌ها در دستور کار دولت
  • جهش اقتصادی را باید با مشارکت مردم محقق کرد
  • مشکلات اقتصادی و معیشتی مهمترین دغدغه مردم است
  • سخنگوی دولت: اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده