Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@22:22:44 GMT

عربستان در المهره چه می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۸۴۷۰

عربستان در المهره چه می‌کند؟

یک روزنامه نگار غربی در گزارشی مجموعه‌ای از جاه‌طلبی‌های اقتصادی و راهبردی عربستان سعودی را در دومین استان بزرگ یمن بررسی کرد.

به گزارش مشرق به نقل از سعودی لیکس، تحقیقات یک روزنامه نگار غربی مجموعه‌ای از بلندپروازی‌های اقتصادی و راهبردی عربستان سعودی در استان « المهره» یمن که به مکانی برای تداوم اشغال‌گری ریاض تبدیل شده است مورد بررسی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«کنت مولر» روزنامه نگار امور خلیج فارس در گزارشی اعلام کرد که دو منطقه «المهره» و مجمع الجزایر« سقطری» از قرن شانزدهم تا ۱۹۶۷ متعلق به یمن بودند که از سال ۲۰۱۵ شاهد تحولات و تجاوزات متفاوتی از جانب ائتلاف متجاوز عربی به رهبری عربستان سعودی بوده است.

بیشتر بخوانید: عزل‌ونصب‌های جدید در عربستان

عربستان سعودی از سال ۲۰۱۷ یک زرادخانه بزرگ در المهره به بهانه مبارزه با قاچاق اسلحه از مرز عمان مستقر کرد . المهره از لحاظ مساحت دومین استان بزرگ در یمن پس از حضرموت است که از نظر جغرافیایی و اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است. المهره همچنین دارای طولانی‌ترین نوار ساحلی و دو گذرگاه مرزی «صرفیت» و« شحن» است که همین امر، این استان را هدف استراتژیک سعودی‌ها قرار داده است.

عربستان در پایان سال ۲۰۱۷ بندر «نشطون»، گذرگاه مرزی شحن و صرفیت و فرودگاه « الغیضه» را تصرف کرد. «رایان پوهل » تحلیلگر خاورمیانه‌ای در اتاق فکر « استراتفور» اعلام کرد استراتژی عربستان این است که کنترل مکان‌های اصلی حمل و نقل را به دست گیرد تا از نفوذ انصارالله و نیروهای بالقوه طرفدار عمان در منطقه جلوگیری شود. فرودگاه الغیضه که یکی از آخرین فرودگاه‌هایی بود که پروازهای غیرنظامی را انجام می‌داد ، در انحصار نیروهای نظامی سعودی قرار گرفت و به یکی از پایگاه‌های نظامی در المهره تبدیل شد.

«محمد عبدالله کده» فرماندار المهره در سال ۲۰۱۷ که دارای گذرنامه عمانی است برکنار شد و «راجع سعید باکریت» به انتخاب عربستان سعودی جایگزین وی شد.

«الیزابت کیندال» پژوهشگر مطالعات عربی و اسلامی در کالج پمبروک در دانشگاه آکسفورد اعلام کرد که بازی و جاه‌طلبی ریاض در استان المهره نامطلوب است و مداخله عربستان در این استان خصومت و بحران شدیدی ایجاد می‌کند.

«عبدالله بن عیسی آل عفرار» یکی از شیوخ قبیله عفرار در استان المهره پس از انتقادهای شدید از وی به دلیل مانورهای نظامی عربستان در این استان در سال ۲۰۱۷ برکنار شد. عمان که المهره را از زمان جنگ ظفار (۱۹۶۴-۱۹۷۶) به فضایی ضروری برای امنیت سرزمین‌های خود تبدیل کرده و روابط خوبی با قبایل دارد، به گسترش سعودی در مرزهای خود با رضایت نمی‌نگرد.

بیشتر بخوانید: چرا آمریکا سامانه‌های دفاعی اش را از عربستان خارج کرد؟

عمان که در آن زمان به دلیل امتناع از مداخله در ائتلاف متجاوز عربی روابط خوبی با عربستان نداشت ، بیم آن را داشت که عربستان سعودی ثبات یمن را تضعیف کند. بدین ترتیب عمان به آل عفرار گذرنامه عمانی داد و خانواده وی را نیز پذیرفت.

آل عفرار اعلام کرد: راجع سعید باکریت در انجام ماموریت خود آزاد نیست و او تمام دستورالعمل‌ها را از عربستان سعودی دریافت می‌کند و انتصاب وی همزمان با تقویت نیروهای سعودی بود.

بر اساس برآوردهای مرکز مطالعات استراتژیک صنعا ، ریاض پنج پایگاه نظامی در المهره ایجاد کرده است. بدین ترتیب جمعیت المهره که از این مداخلات ناراضی بودند و احساس می‌کردند هویت فرهنگی آن‌ها مورد هدف قرار گرفته شده، تظاهرات گسترده‌ای ترتیب دادند.
ساکنان المهره اعلام کردند که عربستان مالیات‌ها را در مرز افزایش داده و پیشنهادات وسوسه‌انگیزی به رهبران قبایل برای افزایش نفوذ خود داده‌اند و این نوعی توهین به آن‌ها محسوب می‌شود.

«محمد بن کده» فرماندار سابق المهره که توسط عربستان اخراج شد اعلام کرد: نیروهای سعودی در استان المهره قوانین را نقض می‌کنند و هیچ احترامی برای مقامات داخلی قایل نیستند.

عربستان سعودی اواسط سال ۲۰۱۸ وارد استان المهره شد در حالی‌که این استان از جنگ و تنش‌ها به دور بود اما سعودی‌ها نیروهای زیادی را در تعدادی از پایگاه‌ها و تأسیسات مهم اقتصادی در این استان مستقر کرده و احداث جاده مواصلاتی این استان به عربستان از طریق متصل کردن منطقه «سیحوت» در جنوب المهره به گذرگاه «الودیعه» در مرز عربستان را آغاز کردند.

پروژه‌های نفتی در اولویت اهتمام عربستان در المهره قرار دارد و در همین رابطه بن محامد گفت که «محمد آل جابر» سفیر عربستان در یمن طرحی را برای ایجاد خط لوله نفتی در المهره جهت صادرات نفت تدوین کرد که این خط لوله از تنگه هرمز عبور می کند و از منطقه «الخرخیر» در عربستان تا ساحل المهره امتداد می‌یابد.

عربستان اقداماتی در المهره انجام می‌دهد که باعث ایجاد محدودیت‌هایی برای فعالیت‌های تجاری و توقیف کالاهای بازرگانان در بسیاری از مناطق شده است و علاوه بر آن استفاده ویژه از بندر نشطون و تبدیل مناطق و مراکز صید ماهی به پادگان‌های نظامی انبار سلاح باعث وارد آمدن خسارت‌های زیادی به ماهیگیران شد.

عربستان همچنین بسیاری از روزنامه‌نگاران و فعالان را در این استان بازداشت و تحت شکنجه قرار دارد. «یحیی السواری» روزنامه نگار یمنی که چندین ماه در مورد اشغالگری عربستان و پیامدهای آن در استان المهره تحقیق کرده بود در تابستان سال ۲۰۱۹ ربوده و به نیروهای سعودی تحویل داده شد و در یک زندان مخفی در فرودگاه الغیضه زندانی شد.اما این روزنامه‌نگار تنها بازداشت شده در زندان‌های آل سعود در فرودگاه الغیضه نبود؛ بلکه زندانیان دیگری بودند که تحت شکنجه زندان‌بان‌ها فریاد می‌زدند.

السواری در روز بازداشت به بیمارستان الغیضه رفته بود تا شهادت دختری را که از حمله سعودی به خانه وی جان سالم به در برده بود، بشنود. آنها تمام خانواده او را کشتند و او تنها بازمانده بود. سعودی‌ها در المهره از همه امکانات برای بازداشت اهداف استفاده می‌کنند. هیچ روش قانونی وجود ندارد و هیچ کس نمی‌داند قربانیان چه کسانی هستند.

سازمان حقوق بشری سام اعلام کرد نیروهای وابسته به دولت مستعفی یمن از چهار سال پیش تحت نظارت عربستان ده‌ها غیرنظامی یمنی را به صورت خودسرانه ربوده و آن‌ها را بازداشت و شکنجه کرده‌اند و امارات و عربستان بر شکنجه این غیرنظامیان نظارت کامل و مستقیم داشته‌اند.

پس از گذشت کمتر از یک ماه از زمان ورود نیروهای انگلیس به خاک یمن، ماموریت سری این نیروها در استان المهره لو رفت و مشخص شد که وظیفه این نیروها از پشتیبانی نظامیان سعودی یا ارائه کمک‌های لجستیکی به آن‌ها فراتر رفته و به جاسوسی از شبکه‌های مخابراتی یمن رسیده است. اقدامات عربستان سعودی طی سال‌های گذشته خسارت‌های سنگینی به زیرساخت‌های مخابراتی یمن وارد کرده است.

سیطره عربستان سعودی بر المهره در حالی است که برخی منابع یمنی نیز اخیرا از اقدامات امارات برای سلطه بر پایگاه‌های مهم نفتی در آب‌های یمن خبر دادند.

بر اساس گزارش این منابع، امارات هفت منطقه دریایی را برای اجرای عملیات‌های اکتشافی تعیین کرده که چهار منطقه آن در دریای عرب و خلیج عدن و بقیه در ساحل غربی یمن مشرف به دریای سرخ قرار دارد.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان دریای عرب دریای سرخ دولت مستعفی یمن انگلیس دانشگاه آکسفورد عربستان سعودی استان المهره عربستان سعودی روزنامه نگار سال ۲۰۱۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۸۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟

آیا دولت بایدن برای نجات رژیم صهیونیستی از انزوا و شکست بین‌المللی، عربستان را پیش پای اسرائیل قربانی می‌کند؟

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در حالی که پایتخت‌ها، شهرها و دانشگاه‌های بسیاری از کشورهای جهان شاهد گسترده‌ترین اعتراضات ضد صهیونیستی است، وزیر خارجه آمریکا پس از دیدار با همتای سعودی در ریاض مدعی شد: «روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود. اقدام دوطرفه عربستان و آمریکا در رابطه با پرونده عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است. آمریکا و عربستان سعودی طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند».

فیصل بن‌فرحان وزیر خارجه عربستان هم گفته است: «به مراحل نهائی توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم». این در حالی است که بلینکن با وقاحت گفته است: اسرائیل برنامه‌ای برای حفاظت از غیرنظامیان در حمله به «رفح» در جنوب غزه ندارد.

بلینکن در نشست با وزیران شورای همکاری خلیج‌فارس هم، خواستار سیستم دفاعی یکپارچه در مقابل ایران شد و ادعا کرد: رویارویی ایران با اسرائیل، نیاز به یکپارچگی دفاعی بیشتر را نشان می‌دهد. این حمله، تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین ضرورت همکاری ما در زمینه دفاع یکپارچه را نشان می‌دهد.

اظهارات بلینکن مبنی بر این که آمریکا و عربستان طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند، در حالی است که تشدید جنایت‌های اسرائیل در ماه‌های اخیر، موجب برانگیختگی گسترده جهانی و همچنین آماده شدن محاکم بین‌المللی برای صدور حکم تعقیب و بازداشت مقامات جنایتکار صهیونیست شده است. در میدان نظامی نیز تحلیلگران، از قطعیت شکست اسرائیل خبر می‌دهند و این علاوه‌بر ضربت راهبردی تحقیرآمیزی بود که اسرائیل از ایران خورد.

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد دولت بایدن و نتانیاهو اصرار دارند دولت‌هایی مانند سعودی، اردن و امارات را قربانی کنند تا هر طور که شده اسرائیل را از باتلاقی که در آن دست‌وپا می‌زند، بیرون بکشند.

پیش از این، دیوید هرست، سردبیر وب‌سایت آمریکایی میدل‌ایست‌آی با اشاره به نقش‌آفرینی اردن، هنگام حمله ایران به اسرائیل هشدار داده بود: «در حالی که مردم اردن، شلیک موشک‌های ایرانی به اهداف خود در اسرائیل را تشویق می‌کردند، ارتش اردن آنها را از طرف اسرائیل سرنگون می‌کرد. اسرائیل ممکن است این واقعیت که متحدان واقعی دارد را جشن بگیرد، اما با این کار، مشروعیت دوستان خود را به طرز مُهلکی تضعیف می‌کند».

البته ایران در آن حمله، پایگاه‌های جاسوسی و نظامی اسرائیل از جمله پایگاه نواتیم را که حفاظت‌شده‌ترین پایگاه نظامی دنیا توصیف می‌شود، درهم کوبید و فقط ذلت و خفّت ماجرا برای شاه خائن اردن بماند.

بیگاری کشیدن اخیر از عربستان و واداشتن او به انتحار با باقی‌مانده حیثیت خود نزد ملت‌های مسلمان، در حالی است که میدل‌ایست مانیتور، آبان ۱۴۰۰ با اشاره به «گاو شیرده» توصیف‌شدن سعودی از سوی ترامپ نوشت: «زمانی که ترامپ، عربستان را گاو شیرده توصیف کرد، بن‌سلمان احساس توهین نکرد. او چرا در مقابل توهین‌های مداوم رهبران غربی سکوت می‌کند، اما در لبنان تنش ایجاد می‌کند؟».

دونالد ترامپ سال ۱۳۹۵ در حالی که هنوز رئیس‌جمهور نشده بود، گفته بود: «عربستان برای ما مانند گاوی شیرده است که هر وقت دیگر نتواند دلار و طلا بدهد، دستور ذبح آن را صادر می‌کنیم و این واقعیتی است که همه دوستان و دشمنان آمریکا به ویژه خود مقامات سعودی از آن آگاهند. عربستان، باید سه‌چهارم ثروتش را به آمریکا بابت حمایت‌های ما بپردازد».

او پس از ریاست‌جمهوری هم در جریان نشست خبری مشترک با سران لتونی، لیتوانی و استونی گفته بود: «می‌خواهم از سوریه خارج شویم و به کشورمان بازگردیم، می‌خواهم کشور خود را بازسازی کنم، هفت تریلیون دلار صرف کردیم اما هیچ چیزی نگرفتیم. ما در این مورد خیلی جدی فکر می‌کنیم و به‌زودی در این مورد تصمیم قطعی خواهیم گرفت. من به ریاض گفتم اگر می‌خواهید در این‌جا بمانیم، پس هزینه‌اش را بپردازید». ترامپ، اردیبهشت ۱۳۹۷ هم در دیدار با محمد بن‌سلمان گفت: «عربستان سعودی جزو خریداران بزرگ ما بوده است. [خطاب به بن‌سلمان] یکی از سرمایه‌گذاری‌های بزرگ شما خرید سهام و اقلام مختلف و تولید شغل برای آمریکایی‌ها است. من در ماه می در ریاض بودم. صدها میلیارد دلار به ایالات‌متحده بازگرداندیم. ما این را می‌دانیم و آنها هم می‌دانند». ترامپ سپس با نشان دادن چند لوح درباره خریدهای سعودی گفت: «اینها بعضی از چیزهایی هستند که از ما خریده‌اند. این یکی سه میلیارد دلار است، آن ۵۳۳میلیون دلار و آن یکی ۵۲۵میلیون دلار. این پول‌ها برای شما چیزی نیست؛ بیشتر بخرید این ۸۸۰میلیون دلار، این ۶۴۵میلیون دلار، این یکی ۶میلیارد دلار...».

اما بیش از صد میلیارد خرید نظامی از آمریکا- فقط ظرف یکی دو سال- نتوانست عربستان را به هنگام حمله متجاوزانه به یمن و تلافی‌شدن از سوی انصارالله، از گرداب نجات دهد و مانع از فرود آمدن موشک‌های در مناطق نفتی و نظامی شود. حالا هم به نظر می‌رسد اگر پای عربستان بیش از گذشته به بازی جنایتکارانه اسرائیل و آمریکا سُر بخورد، طرفی که بیش از همه زیان خواهد کرد، دولت سعودی است. مقاومت یمن نشان داده که کمترین ملاحظه‌ای درباره حامیان جنایات رژیم صهیونیستی ندارد.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • ولیعهد عربستان: با کوچ اجباری فلسطینیان مخالفیم
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • مخالفت ولیعهد عربستان با کوچ اجباری فلسطینیان
  • بن‌فرحان: تنها اسرائیل مخالف توقف جنگ غزه است
  • بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد
  • فیلم بارش برف سنگین در عربستان سعودی در اوایل اردیبهشت
  • رونالدو مغلوب پرنده سعودی شد!
  • جدیدترین اظهارنظر وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه