Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@12:32:15 GMT

سرطان‌ تخمدان را با چه علائمی باید شناخت؟

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۹۸۷۶۶

سرطان‌ تخمدان را با چه علائمی باید شناخت؟


به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مرجانه فرازستانیان استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در برنامه‌ای با عنوان «پیشگیری و درمان سرطان‌های زنان در دوران کرونا» که از سوی سازمان نظام پزشکی مشهد در کلاب هاوس برگزار شد، گفت: سرطان‌های تخمدان با علائم غیراختصاصی، چون نفخ، علائم اداری، گوارشی، درد شکم، درد لگن یا در مراحل پیشرفته‌تر که این توده بزرگ‌تر شود افزایش سایز شکم خود را نشان می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: موردی که باید بیشتر به آن تاکید کنیم این است که این سرطان علائم غیر اختصاصی دارد و ممکن است فرد اصلا متوجه نباشد که این علائم مربوط به سرطان تخمدان باشد. افراد در مواجهه با این علائم به پزشکان مختلف خصوصا متخصص داخلی و گوارش مراجعه می‌کنند و بعد از بررسی‌ها متوجه می‌شوند که توده در تخمدان بوده است.

بیشتر بخوانید

فعالیت در حوزه اصلاح ژن در مرکز تحقیقات ژنتیک علوم پزشکی مشهد

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سرطان تخمدان را شایع‌ترین علت مرگ ناشی از سرطان‌های ژنیتال در خانم‌ها دانست و ادامه داد: این بدان معنا است که مرگ ومیر در سرطان تخمدان نسبت به سرطان‌های ژنیتال دیگر بیشتر است. سرطان تخمدان دسته‌های مختلفی دارد که شایع‌ترین آن سرطان اپیتلیال است. علت نامگذاری این دسته از سرطان به این دلیل بود که همه آن‌ها از نظر پیش‌آگهی مانند هم نیستند؛ بنابراین تفاوت‌هایی با هم دارند که بروز آن‌ها از نظر سن و پیش آگهی متفاوت است.

فرازستانیان بیان کرد: همچنین ممکن است این سرطان به صورت علائم حاد مانند انسداد روده، تهوع و استفراغ، درگیری ریه و تنگی نفس و درد‌های مبهم بروز کند یا اینکه ممکن است به صورت اتفاقی در سونوگرافی که به علت دیگری انجام شده توده‌ای در تخمدان تشخیص داده شود که معمولا علائم سرطان تخمدان است و بیماران باید نسبت به درمان خود اقدام کنند.

او تصریح کرد: غربالگری در سرطان تخمدان و در جمعیت عمومی وجود ندارد و اگر بخواهیم غربالگری انجام دهیم ضرر آن بیشتر از منفعت آن است چرا که مرگ‌و‌میر را کم نمی‌کند و منجربه این می‌شود که ما روش‌های تهاجمی را انجام دهیم. غربالگری را تنها در افرادی که ریسک بالا دارند انجام می‌دهیم. غربالگری در جمعیت عمومی وجود ندارد و تنها در افرادی که ریسک بالا دارند، انجام می‌شود.

متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ انکولوژی زنان، تاکید کرد: در سایر افراد جامعه که ریسک متوسط برای بروز سرطان دارند، غربالگری انجام نمی‌شود و تنها باید به علامت‌های شایع توجه داشته باشیم که کاملا غیر اختصاصی هستند. تومور تخمدان دیگری وجود دارد که در دهه دوم یا سوم عمر دختران و خانم‌های جوان ایجاد می‌شود که از دسته تومور‌های سلول‌های زایای تخمدان است و آن‌ها هم معمولا زود بروز می‌کند و فرد با احساس بزرگی در شکم، درد در لگن، احساس فشار لگن یا علائم حاد باید به پزشک مراجعه کند. برای تشخیص آن، فرد توسط پزشک معاینه و سونوگرافی انجام می‌دهد تا توده تخمدان تشخیص داده شده و تحت عمل جراحی قرار گیرد و سپس تشخیص سرطان تخمدان داده شود.

فرازستانیان اظهار کرد: خانم‌های جوان که این نوع تومور تخمدان را دارند معمولا از پیش‌آگهی خوبی برخوردار هستند و درست است که درمان‌هایی مانند شیمی درمانی دارند، اما معمولا با پیش‌آگهی خوب می‌توانند سالیان سال عمر کنند و فرزندان متعددی داشته باشند؛ بنابراین ما خوشحال می‌شویم اگر با این تومور نسبت به تومور اپیتلیال مواجه شویم چراکه این تومور در سن بالا بروز می‌کند و میانگین شیوع آن ۶۳ سال است و افراد در مرحله بالاتری به پزشک مراجعه می‌کنند.

او افزود: جزد اصلی درمان در سرطان تخمدان جراحی است و درمان‌های دیگری مانند شیمی درمانی می‌تواند کمک خوبی باشد و با توجه به وضعیت بیمار ممکن است قبل یا بعد از جراحی انجام شود. اغلب تومور‌های تخمدان خوش‌خیم هستند و براساس مشخصاتی که در سونوگرافی به ما می‌دهد، در مواردی که شک داشته باشیم جراحی برای این دسته از بیماران انجام می‌شود. بهتر است این جراحی در مراکزی صورت گیرد که بتوانند در حین جراحی نوع پاتولوژی تومور را به جراح گزارش دهند تا اگر بدخیمی وجود داشته باشد، جراح بتواند عمل را به صورت کامل انجام دهد و مرحله تومور و سرطان را در همان جراحی تعیین کند و نیاز به جراحی مجدد نداشته باشد، اینکه چه توده‌هایی باید جراحی شوند و چه توده‌هایی نیاز به جراحی ندارند بسیارحائز اهمیت است که تشخیص آن با متخصصین زنان وانکولوژی میباشد.

 

انتهای پیام//ف.ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سرطان های تخمدان بیماری زنان سونوگرافی در بارداری سرطان تخمدان پزشکی مشهد پیش آگهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۸۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمده شکایات مردمی از این پزشکان؛ علت چیست؟

دکتر محمدرضا خردمند در پاسخ به این سؤال که «عمده شکایات مردم به کدام اقدامات پزشکی مربوط است؟» اظهار کرد: در تمام جهان در رشته‌هایی که اعمال جراحی پرخطرتری وجود دارد احتمال صدمه به بیمار نیز بیشتر است و به دلیل پرریسک بودن اعمال جراحی در حوزه‌های زنان، ارتوپدی و جراحی، شکایات و محکومیت‌ها در این تخصص‌ها نیز بیشتر است، اما در سال‌های اخیر بیشتر آسیب‌ها در حوزه زیبایی بوده و اکنون بیشترین شکایات مردمی در زمینه خدمات زیبایی و ترمیمی است.

مراکز زیرزمینی منشأ اصلی صدمه به زیبایی مردم

به گزارش تسنیم، وی افزود: در حال حاضر مراکز زیبایی به دو دسته تقسیم شده‌اند؛ یک دسته از این مراکز توسط پزشکان تحصیل کرده که عضو سازمان نظام پزشکی و دارای مجوز مرکز تخصصی پوست و مو هستند اداره می‌شود و دسته دیگر توسط افرادی که فاقد تحصیلات و مجوز‌های پزشکی هستند اداره و این خدمات زیبایی ارائه می‌شود که دسته دوم، یعنی مراکز فاقد مجوز و صلاحیت، منشأ اصلی صدمات فوق العاده زیادی هستند که به سلامت و زیبایی مردم وارد می‌شود.

عوارض اعمال زیبایی در بسیاری از موارد غیرقابل جبران است

خردمند با بیان اینکه جبران این صدمات بسیار مشکل و پرهزینه است؛ هشدار داد: صدمات ناشی از جراحی و انجام اقدامات زیبایی در مراکز زیرزمینی و فاقد مجوز و صلاحیت پزشکی، در بسیاری از موارد متأسفانه اصلاً قابل برگشت نیست.

عمده اقدامات غیرمجاز در آرایشگاه‌ها و مراکز زیرزمینی

وی با بیان اینکه عمده این اقدامات غیرمجاز در آرایشگاه‌ها و مراکز زیرزمینی انجام می‌شود؛ بیان کرد: باید این مراکز بلافاصله پلمب و به مراجع قضایی معرفی شوند. دامپینگ یا قیمت شکنی، یعنی ارائه خدمات زیبایی با قیمت پایین‌تر از آنچه پزشکان دریافت می‌کنند؛ یکی از دلایلی است که مردم را به انجام جراحی‌ها و اقدامات زیبایی در این مراکز غیرمجاز سوق داده است.

پزشکان عمومی حق انجام جراحی زیبایی دارند؟

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در پاسخ به این سؤال که پزشکان عمومی حق انجام اعمال زیبایی را دارند؟: تصریح کرد: پزشکان عمومی بیش از ۹۰ درصد اورژانس‌های بیمارستان‌های کشور را اداره می‌کنند و بیماران در بدو ورود در اورژانس‌ها عمدتاً توسط پزشکان عمومی معاینه می‌شوند و سپس پزشکان متخصص به ادامه درمان می‌پردازند، اما برای ورودشان در حوزه زیبایی، باید کمیسیون تعیین صلاحیت‌ها تعیین تکلیف و حدود وظایف پزشکان را معین کند تا از این نابسامانی که وجود دارد برطرف شود.

وی ادامه داد: ترکیب این کمیسیون شامل اعضای وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی است که باید با حضور معاون درمان وزارت بهداشت یا نمایندگان او در محل نظام پزشکی تشکیل شود، اما بیش از سه سال است که این کمیسیون تشکیل نشده است. با وجود این، به طور کلی می‌توان گفت که پزشکان عمومی برخی اعمال کوچک زیبایی مانند ژل و بوتاکس را انجام می‌دهند و اگر در همین حدود باقی بماند فعلاً منعی برای ادامه فعالیت‌شان وجود ندارد.

مجازات قصور پزشکی در حوزه زیبایی

خردمند درباره قصور پزشکی در حوزه زیبایی و مجازات آن نیز افزود: اگر صدمه به بیمار، محرز شود پزشک باید دیه پرداخت کنند و اگر شکایت انتظامی شود در مراجع انتظامی نیز محکومیت اعمال خواهد شد. همچنین قانون مجازات اسلامی برای مواردی که قصور پزشکی منجر به فوت شود مجازات حبس را در نظر گرفته، اما سازمان نظام پزشکی معتقد است که این مجازات باید به جرائم نقدی یا خدمات پزشکی تبدیل شود تا مردم از دسترسی به پزشک محروم نشوند.

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی با اشاره به این که در قانون سازمان نظام پزشکی، وظیفه نظارت بر عهده سازمان نظام پزشکی گذاشته نشده است؛ ادامه داد: وظیفه نظارت بر مراکز درمانی و عملکرد پزشکان بر عهده معاونت‌های درمان و بهداشت وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی است البته در جرائم مشهور ضابطین قضاتیی نیز می‌توانند به موضوع ورود پیدا کنند.

دیگر خبرها

  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • عمده شکایات مردمی از این پزشکان؛ علت چیست؟
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • نامطمئن بودن روش پیکر تراشی برای لاغری
  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟