Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، فرشید فتحی‌مقدم مدیر شبکه بهداشت و درمان قوچان در جلسه فوق‌العاده شورای هماهنگی مدیریت بحران قوچان گفت: از ساعت‌های اولیه وقوع زلزله، ۵ پایگاه اورژانس ۱۱۵ این شهرستان در حوزه جاده‌ای و شهری به حالت آماده‌باش درآمدند و بازدید‌هایی نیز از محل‌های حادثه‌دیده انجام شد که در همان ساعت‌های ابتدایی مورد خاصی مشاهده نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او با اشاره به تماس‌های انجام‌شده با اورژانس و مراجعه به بیمارستان پس از زلزله، افزود: ۲۳ نفر نیازمند کمک درمانی در سطح شهرستان وجود داشت که ۱۵ نفر به‌صورت حضوری مراجعه به بیمارستان موسی بن جعفر (ع) داشتند و از این تعداد ۱۳ نفر ترخیص و ۳ نفر بستری‌شده‌اند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان قوچان بابیان این‌که ۴ مادر باردار هم به بیمارستان تخصصی زنان و زایمان این شهرستان مراجعه کردند که ۳ نفر ترخیص و یک نفر بستری‌شده است، ادامه داد: متأسفانه یک مورد سقوط از ارتفاع و شکستگی برای یک نوجوان در این زلزله رخ‌داده که در حال حاضر بستری است، اما مجموعاً هیچ مصدوم باحال وخیم در شهرستان وجود ندارد.

فتحی‌مقدم بیان کرد: علت اصلی بیشتر مصدومیت‌ها طی زلزله صبح امروز حین فرار و اضطراب و ترس رخ‌داده و هیچ مصدومی براثر ریزش آوار نبوده است، بنابراین رسانه‌ها مردم را به آرامش سوق دهند.


عامل اصلی زلزله صبح امروز قوچان زون غربی گسل کشف رود است


علیرضا مهراب رئیس مرکز لرزه‌نگاری قوچان نیز در این جلسه با اشاره به جزئیات زلزله صبح امروز این شهرستان به قدرت ۵.۲ ریشتری، گفت: کانون دقیق این زلزله در ۶ کیلومتری روستای یدک و ۴ کیلومتری روستای گوگانلو به وقوع پیوسته است.

او با تأکید بر اینکه این اتفاق اولین زلزله بالای ۵ ریشتر طی ۵۰ سال گذشته بوده است، افزود: عامل اصلی زون غربی گسل کشف رود بوده و چون زلزله سال ۴۷ به بزرگی ۵.۱ ریشتری بود و در جنوب شهرستان رخ‌داده هیچ ارتباطی با زلزله صبح امروز نداشت.

رئیس مرکز لرزه‌نگاری قوچان بابیان اینکه زلزله قوچان در ۳۴ ایستگاه لرزه‌نگاری کشور به ثبت رسیده است، ادامه داد: با توجه به اینکه انرژی زمین براثر زلزله آزادشده، احتمال دارد پس‌لرزه‌های دیگری در منطقه رخ بدهد و حداقل تا ۲۴ ساعت آینده باید در حالت آماده‌باش قرار داشت.

تحت تأثیر قرار گرفتن ۴۲ روستا در زلزله ۵.۲ ریشتری قوچان

علی‌اکبر قوی‌هیکل رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قوچان هم بابیان اینکه زلزله دو بخش مرکزی و آبکوه را تحت تأثیر قرار داده است، گفت: ۴۲ روستا به‌صورت زیاد تحت تأثیر قرارگرفته که بیشترین آسیب‌دیدگی مربوط به دره یدک، دره عمارت و جعفرآباد شرقی است.

او افزود: در حال حاضر نمی‌توان تعداد مشخصی از واحد‌های آسیب‌دیده مشخص کرد، اما برآورد‌های اولیه حدود ۴۰۰ واحد است؛ اکثر این واحد‌ها فرسوده بوده و به علت ترک‌خوردگی‌های زیاد نیاز به بازسازی مجدد دارند که تا ۴۸ ساعت آینده می‌توان آمار دقیق اعلام کرد.


مسعود برازنده رئیس جمعیت هلال‌احمر قوچان نیز با اشاره به اعزام ۵ تیم ارزیابی به استعداد ۱۵ نیرو در سطح روستا‌های آسیب‌دیده، گفت: شدت خسارت‌ها در روستا‌های منطقه عمارت نسبت به مابقی روستا‌ها بیشتر است که اسکان اضطراری با تأمین چادر ویژه حادثه دیدگان وجود دارد لذا تیم‌ها هم‌اکنون در حال تأمین وسایل موردنیاز هستند.

او افزود: با توجه به سرمای هوا امکان دارد خانواده‌ها از وسایل گرمایشی در چادر‌ها استفاده‌کننده که پیشنهاد می‌شود اسکان به‌صورت تجمعی ابتدا در کلاس‌های درس مدارس روستا‌های عمارت، دیزادیز و آبشوری اسکان و اگر امکان‌پذیر نبود در محوطه مدارس یا مساجد این اسکان صورت بگیرد.

 

انتهای پیام// ط.ج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زمین لرزه خسارت زلزله خسارت مالی زلزله زدگان اسکان اضطراری زلزله صبح امروز روستا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۳۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۵ زمینلرزه در خوی طی هفته گذشته

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، در هفته گذشته چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری با زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ لرزید. به گفته دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در گفت‌وگو با ایسنا، گسل اصلی مرز شمالی استان مازندران شامل گسل‌های «مازندران»، «کاسپین» و «خزر» یک گسل راندگی پنهان است که لغزش عمودی دو میلی‌متر در سال و متوسط افقی ۳ میلی‌متر در سال را نشان می‌دهد. در جنوب البرز، امتداد گسل‌های «آستانه»، «فیروزکوه»، «مشا» و «طالقان» و از شرق به غرب از میزان لغزش ۵ تا ۲ میلی‌متر در سال تخمین زده شده است.

وی خاطر نشان کرد: مهمترین گسل‌های لرزه‌زا در منطقه البرز مرکزی شامل گسل‌های زیر می‌شود:

* گسل شمال البرز
* گسل کاسپین (مازندران)
* گسل لاریجان
* گسل لار
* گسل مشا
* گسل کندوان
* گسل بلده

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله به بزرگای ۲.۷ و زلزله‌های ۲.۸، ۲.۹ و ۴.۲ به ثبت رسید و کیانشهر استان کرمان با زلزله ۳.۹ و کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ لرزیدند.

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

شنبه اول اردیبهشت

کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۲۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری کنگ، ۳۳ کیلومتری بندر لنگه و ۴۷ کیلومتر جزیره تنب بزرگ این استان بوده است.

خوی استان آذربایجان غربی بعد از یک زلزله ۲.۷، زمینلرزه دیگری با بزرگای ۴.۲ در عمق ۱۳ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۱۰ کیلومتری خوی و ۳۱ کیلومتری ایواوغلی استان آذربایجان غربی و ۳۵ کیلومتری تسوج استان آذربایجان شرقی بوده است.

در مرزن آباد استان مازندران زلزله ۲.۷ رخ داد.

یکشنبه ۲ اردیبهشت

در خوی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۸ به ثبت رسید.

معمولان استان لرستان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۵ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۰ کیلومتری معمولان، ۲۲ کیلومتری ویسیان و ۲۴ کیلومتری خرم آباد این استان گزارش شد.

دوشنبه ۳ اردیبهشت

در اینچه برون استان گلستان زلزله ۲.۹ رخ داد.

بهاباد استان یزد زمینلره‌ای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۱ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۳۰ کیلومتری بهاباد و ۴۰ کیلومتری بافق استان یزد و ۷۴ کیلومتری کوهبنان استان کرمان بوده است.

در فین استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری فین، ۴۱ کیلومتری قلعه قاضی و ۴۴ کیلومتری بندرعباس این استان گزارش شد.

سه‌شنبه ۴ اردیبهشت

در چلگرد استان چهارمحال و بختیاری زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۸ کیلومتری به ثبت رسید و رومرکز آن در ۳۳ کیلومتری چلگرد این استان، ۳۸ کیلومتری قلعه خواجه و ۶۵ کیلومتری لالی استان خوزستان بوده است.

در شوسف استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.

چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری، زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۵ کیلومتری را تجربه کرد که کانون این رخدادهای لرزه‌ای در ۶ کیلومتری چالوس، ۱۱ کیلومتری نوشهر و ۱۴ کیلومتری کلارآباد این استان بوده است.

چهارشنبه ۵ اردیبهشت

در گتوند استان خوزستان زلزله ۲.۵ رخ داد.

در کیانشهر استان کرمان زلزله ۳.۹ در عمق ۶ کیلومتری به ثبت رسید که رومرکز آن در ۱۸ کیلومتری کیانشهر، ۲۲ کیلومتری کوهبنان و ۳۲ کیلومتری راور این استان گزارش شد.

جم استان بوشهر با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۲۰ کیلومتری زمین لرزید و کانون آن در ۲ کیلومتری جم، ۲۸ کیلومتری بندر کنگان و ۳۲ کیلومتری بنک این استان گزارش شد. زلزله ۲.۷ از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه بوده است.

پنج شنبه ۶ اردیبهشت

در بابامنیر استان فارس زلزله ۲.۷ و در جایزان استان خوزستان زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.

جمعه ۷ اردیبهشت

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله ۲.۷ و ۲.۹ به ثبت رسید.

دیگر خبرها

  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزی خراسان جنوبی
  • انسداد ۴۲ راه روستایی و راه فرعی قدیمی اسپکه-بمپور درجنوب سیستان وبلوچستان
  • ۴۲ راه روستایی و یک راه فرعی در بلوچستان همچنان بسته است
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • ثبت ۵ زمینلرزه در خوی طی هفته گذشته
  • بررسی روند بازسازی زیرساختهای آب وفاضلاب مناطق زلزله زده خوی
  • برآورد یک میلیاردتومانی برای ساخت بیمارستان ٣٢٠ تختخوابی شهید کلاهدوز قوچان
  • ‌مسیرهای زیرکوه مسدود است