Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،همانطور که پیش‌تر ذکر شد، این دارو یک داروی ضد حساسیت است که برای از بین بردن علائم ناشی از حساسیت همانند خارش پوست، آبریزش بینی، کهیر، عطسه و دیر موارد به کار می‌رود. سیتریزین را می‌توانند هر دو گروه بزرگسالان و کودکان در دوز‌های مختلف مصرف کنند.

عوارض جانبی مصرفی سیتریزین
مصرف این دارو همانند دارو‌های دیگر ممکن است با برخی عوارض جانبی همراه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عوارض جانبی در موارد نادر رخ می‌دهند. اما آشنایی با آن‌ها به شما کمک می‌کند تا در صورت از مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. برخی از عوارض جانبی سیتریزین در ادامه ذکر شده‌اند:

احساس خواب آلودگی
خشکی دهان
حالت تهوع
استفراغ
خونریزی بینی
احساس خستگی
سردرد
مشکلات تنفسی
بی‌خوابی
اسهال
احساس گیجی
به این نکته توجه کنید که موارد بالا شامل تمام عوارض جانبی این دارو نیستند. در صورت تجربه علائم غیرطبیعی پس از مصرف این دارو به پزشک خود اطلاع دهید. در صورتی که پس از مصرف این دارو علائم تهدید کننده را مشاهده کردید، سریعا با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید.

تداخلات دارویی با سیتریزین
در برخی موارد مصرف این دارو در کنار دارو‌های باعث ایجاد تداخل شود. این تداخلات دارویی یا ممکن است باعث ایجاد عوارض خطرناک در بدن شده و یا اثریخشی سیتریزین را افزایش یا کاهش می‌دهند. برخی از دارو‌هایی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند شامل موارد زیر هستند:

سیمتروپیوم
آنتی کولینرژیک
متیروزین
تالیدومید
روتیگون
دوکسیلامین
پراملینتید
روفینامید
کلرمتیازول
سیمتروپیوم
پتاسیم سیترات
بتاهیستین
گلوکاگون
روتیگون
پرامپانل
اوکساتومید
نابیلون
این نکته شایان ذکر است که موارد ذکر شده، تنها برخی از دارو‌هایی هستند که ممکن است با سیتریزین تداخل داشته باشند. در صورت مصرف دارو یا دارو‌هایی خاصی، قبل از مصرف به پزشک خود اطلاع دهید.

علائم بیش مصرفی یا اوردوز با سیتریزین
در صورتی که مصرف کننده در یک بازه زمانی کوتاه، میزا زیادی از دوز مصرفی این دارو مصرف کند، ممکن است دچار بیش مصرفی یا اوردوز با این دارو شود. برخی از علائم اوردوز با سیتریزین در ادامه ذکر شده‎‌اند:

مشکلات تنفسی
خواب آلودگی شدید
بی‌قراری غیرمعمول
حالت تهوع
استفراغ
از هوش رفتن
به این نکته باید توجه کرد که موارد بالا تنها شامل برخی از علائم اوردوز با این دارو هستند. در صورت مصرف بیش از حد سیتریزین و مشاهده علائم غیرطبیعی یا تهدید کننده با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید.

موارد منع مصرف سیتریزین
گاه ممکن است که مصرف این دارو برای برخی از بیماری‌ها و یا شرایط پزشکی شما مضر باشد. در صورتی که دارای هر یک از شرایط پزشکی زیر بوده و یا به هر یک از بیماری‌های زیر مبتلا هستید، پیش از مصرف به پزشک خود اطلاع دهید:

بیماری‌های کبدی
بیماری‌های ادراری
بارداری
شیردهی
صرع
کودکان زیر دو سال
به این نکته باید توجه کرد که موارد بالا کامل نیستند. در صورت ابتلا به بیماری و یا داشتن شرایط پزشکی خاص، لیستی از آن‌ها را قبل از مصرف به پزشک خود تحویل دهید.

نحوه مصرف دوز فراموش شده سیتریزین
در صورتی که یک دوز از سیتریزین را فراموش کردید، در زمان یادآوری در اسرع وقت آن را مصرف کنید. اما در صورتی که این زمان نزدیک به مصرف دوز بعدی (سه ساعت) است، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کرده و تنها دوز بعدی را میل کنید. هرگز دوبرابر دوز مصرفی را مصرف نکنید.

قرص سیتریزین خواب آور است؟
یکی از سوالات متداولی که مصرف کنندگان پیش از مصرف این دارو می‌پرسند، این است که آیا سیتریزین خواب آور است یا خیر؟ جواب این سوال مثبت است. این دارو دارای مقادیر کمی از مواد خواب آور است و ممکن است پس از مصرف این دارو دچار خواب آلودگی شوید. البته این مورد در همه افراد صدق نمی‌کند.

نکته مهم مصرف سیتریزین
همانطور که پیش‌تر ذکر شد، این دارو ممکن است باعث خواب آلودگی و کاهش هوشیاری شود. توصیه می‌شود پس از مصرف این دارو از اعمالی که نیاز به هوشیاری کامل دارند، همانند رانندگی و کار با ماشین آلات صنعتی خودداری کنید.

سیتریزین برای کرونا
یکی دیگر از سوالات دیگر که مصرف کنندگان این دارو می‌پرسند، ارتباط این دارو و ویروس کووید-۱۹ است. با توجه به تحقیقات انجام شده، سیتریزین هیچ اثر مثبتی روی کروناویروس ندارد. همانطور که پیش‌تر ذکر شد، این دارو یک داروی ضد حساسیت است و برای درمان ویروس مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

میزان دوز مصرفی سیتریزین

میزان دوز مصرفی این دارو به عوامل مختلفی همچون شدت بیماری و میزان پاسخگویی بدن بیمار به دارو و مواردی این چنین بستگی دارد. اما عموما پزشک سیتریزین را در دوز‌های زیر تجویز می‌کند:

دوز مصرفی در بزرگسالان
۵ تا ۱۰ میلی گرم در یک وعده در روز
پزشک ممکن است بسته به شرایط مصرف کننده دوز این دارو را افزایش یا کاهش دهد. حداکثر دوز مصرفی در بزرگسالان زیر ۶۵ سال ۱۰ میلی گرم در شبانه روز است.

دوز مصرفی در کودکان
۲.۵ تا ۵ میلی گرم یک یا دو وعده در روز
مصرف این دارو مخصوصا در کودکان بدون نسخه پزشک توصیه نمی‌شود.

در پایان، سیتریزین مفید یا مضر؟
سیتریزین نیز همانند دیگر دارو‌ها در صورتی که تحت نظارت پزشک و به صورت صحیح مصرف شود، نه تنها برای شما ضرر نداشته، بلکه برای درمان علائم حساسیت شما مفید نیز است.

منبع:بهداشت نیوز

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آنتی هیستامین حساسیت دارویی پس از مصرف این دارو عوارض جانبی پزشک خود دوز مصرفی بیماری ها دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۳۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D

 

به گزارش تابناک، برای رشد و تکامل عضلات وجود سطح کافی از ویتامین D اهمیت دارد. نبود مقادیر لازم از ویتامین D در بدن می تواند منجر به ضعیفی شود که فرد را مستعد ابتلا به بیماری، شکنندگی استخوان ها و سایر مشکلات جسمی دیگر می‌کند.

به گزارش روزنامه تایمزآو ایندیا، اما این پرسش مطرح است که وقتی سطح ویتامین D در بدن از میزان طبیعی خود فراتر رود چه اتفاقی می‌افتد؟

افزایش سطح کلسیم خون: از آنجایی‌که ویتامین D نقش کلیدی در جذب کلسیم دارد، سطح بالای این ویتامین به طور خودکار منجر به افزایش سطح کلسیم در بدن می شود. سطح بالای کلسیم با علائمی مانند ناراحتی گوارشی مانند حالت تهوع، یبوست و درد معده نشان داده می شود. سرگیجه، توهم، بی اشتهایی، سنگ کلیه، فشار خون بالا، کم آبی بدن و ناهنجاری های قلبی از دیگر علائم بالا بودن سطح کلسیم به حساب می آیند.

تغییر وضعیت روانی: از آنجایی‌که بالا بودن سطح کلسیم پیامد مستقیم وجود سطح بالایی از ویتامین D است، می تواند به تغییر وضعیت ذهنی و روانی منجر شود که با حالت گیجی، روان پریشی و افسردگی خود را نشان می‌دهد.

مشکلات کلیوی: مسمومیت با ویتامین D می تواند منجر به آسیب کلیه یا گاهی اوقات نارسایی آن شود. بالا رفتن سطح کلسیم ناشی از افزایش سطح ویتامین D منجر به از دست دادن آب بدن از طریق تکرر ادرار و انباشت کلسیم در کلیه ها می شود.

مشکلات گوارشی: علائمی مانند تهوع، استفراغ، یبوست، اسهال و کم اشتهایی همگی از پیامدهای افزایش سطح کلسیم خون هستند و این علائم ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. داشتن علائم گوارشی نشانه مسمومیت احتمالی ویتامین D است.

دیگر خبرها

  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • قیمت تعمیر انواع مبل
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟