Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم روحی: جیانی اینفانتینو در ملاقات با شهاب عزیزی خادم تقریبا پس از سلام و علیک به یاد طرف ایرانی آورد که درست است سکان‌دار فوتبال ایران عوض شده اما فیفا اصرار دارد ایران به وعده های انجام نشده اش عمل کند .

صبح پنجشنبه ۱۸ شهریور ماه دو روز پس از پایان بازی ایران و عراق در دوحه این فرصت به شهاب عزیزی خادم رسید تا در هفتمین ماه حضورش در راس فوتبال ایران برای اولین بار با جیانی اینفانتینو دیدار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که پیش از این تلاش هایش برای دیدار با مقامات ارشد فیفا و ای اف سی برای حل بحران سلب میزبانی ایران و اعطای میزبانی به بحرین در شروع فعالیتش ، ناکام مانده بود ، دو روز اضافه در قطر مانده بود تا با هیجان از دستاوردهایش برای مرد شماره یک فیفا بگوید اما مرد زرنگ ایتالیایی که شومن ترین رئیس تاریخ فیفاست برای همین ملاقات نخست دو دستورکار مشخص داشت: اول: فوتبال ایران تعهد داده ظرف یک سال قانونی را در دولت و مجلسش مصوب می کند که فدراسیون فوتبال یک تشکیلات مستقل غیر دولتی است. دوم: مسئله ورود زنان به ورزشگاه ها.

البته عزیزی خادم درباره زنان سعی کرده بود حرف هایی برای رئیس داشته باشد. او آن طور که خودش در برنامه زنده شبکه خبر گفت ، در این ملاقات از سفر و بازی تیم زنان ایران با ازبکستان ، آن هم با پرواز اختصاصی سخن گفته بود . تیم زنانی که به خاطر بی پولی عدم حضور در مسابقات رسمی ملی از رنکینگ فیفا خارج شده بود .

اینفانتینو البته از این دستاورد تجلیل کرده بود اما خواسته او اتفاقی مشخص بود:«امیدوارم شما با رفع مشکلات پیش رو ، میزبان بازی تان با کره جنوبی باشید. اگر برای کرونا قرار به لغو مسابقات باشد باید همه جا مسابقات لغو شود. مشکل وی ای آر را حل کنید و تعهدات لازم را بدهید و حتی اگر می توانید تماشاگران را به ورزشگاه برگردانید. البته همان طور که پیشتر مقامات ایرانی قول دادند، شاهد حضور دوباره دختران ایرانی از همین بازی با کره باشیم.»

این گفته که البته در برنامه زنده شبکه خبر از سوی عزیزی خادم هم تائید شده یک کدگذاری دیگر درباره عزم جیانی اینفانتینو است. او که از سه سال قبل برای خود هدفگذاری مهمی داشت حل مشکل ورود زنان به ورزشگاه ها در همه کشورها. آن زمان او توانست عربستان را که پس از قدرت گرفتن بن سلمان ، آمادگی حل این مشکل را داشت متقاعد کند. گام بعدی البته ایران بود. مسعود سلطانی فر در سال ۹۶ این وعده را در دل وعده های انتخاباتی دولت داده بود. کمپین های دختران ایرانی و نامه نگاری های شان با اینفانتینو و فاطیما ، دبیرکل فیفا هم این جدیت را در اینفانتینو ایجاد کرد تا مصرانه تر بر این خواسته بایستد. در نهایت با حل مشکلات سخت افزاری ، ورزشگاه آزادی برای بازی های ملی توانست با کسب مجوزهای لازم از ارگان های بالادستی میزبان زنان در دو بازی فینال آسیا و بازی ملی ایران و کامبوج باشد.

این امکان در حال حاضر برای بازی های ملی به دلیل جو ورزشگاه ها وجود دارد و تجربه موفق آن دو بازی هم کمک کرده که دیگر برای بازی های ملی مشکلی از این ناحیه وجود نداشته باشد .

ولی اینفانتینو دنبال وعده دیگری است که مهدی تاج در روزهای پایانی حضورش در راس فوتبال به آنها داده است. وعده حضور زنان در بازی های لیگ برتر فوتبال . دو سال قبل و پیش از شروع کرونا بود که جیانی اینفانتینو اعلام کرد در بهمن ماه ۹۸ به تهران می آید تا بر اساس وعده داده شده، شاهد حضور زنان ایرانی در لیگ ایران باشد.

نکته جالب از بازی ایران و کامبوج که برای اولین بار زنان از طریق سایت خرید بلیت به ورزشگاه آمدند این بود که مسئولان فیفا لحظه به لحظه بر مکانیسم فروش بلیت نظارت داشتند و گام بعدی شان هم ورود زنان به بازی های لیگ بود.

خواسته ای که البته تاج در زمان استعفایش امضای چنین تعهدی را تکذیب کرد اما اینفانتینو اصرار دارد که چنین وعده ای رسما به آنها داده شده است.

حالا مرد ایتالیایی برای بهمن ماه قصد حضور در تهران را دارد. او گفته در زمان حضورش در تهران یک بازی خیریه نمایشی با همراهان نامی اش چون رونالدو و دیگر مشاورانش در تهران برای کارهای خیریه هم برگزار می کنند که احتمالا در آن بازی هم مسیر ورود زنان ، مد نظر آنهاست. عزیزی خادم گفته اینفانتینو برای بازی برگشت عراق یا امارات در تهران خواهد بود ، و گفته حضور زنان در استادیوم ها را بر اساس مقررات شرعی و عرفی کشور دنبال می کند اما حالا چالش اساسی او و همکارانش این است که بتوانند با حساسیت زدایی و اعتماد سازی از مسئولان ، در پایان بحران کرونا ، مسئله ورود زنان به ورزشگاه ها را مدیریت شده برطرف کنند تا این خود پاشنه آشیلی برای حضور و میزبانی های بین المللی ایران نباشد.

بیشتر بخوانید: ورود زنان به ورزشگاه و استفاده از VAR

253 251

کد خبر 1554573

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ورود زنان به ورزشگاه تیم ملی فوتبال ایران جیانی اینفانتینو فیفا ورود زنان به ورزشگاه جیانی اینفانتینو ورزشگاه ها عزیزی خادم برای بازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۳۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت شدید روزنامه وابسته به سپاه با ممنوعیت جدید ورود زنان به ورزشگاه‌ها: این یعنی اعتراف به شکست فرهنگی/ مراقب پیامدهای بین‌المللی این اقدام باشید

به گزارش خبرآنلاین روزنامه جوان نوشت:تشت رسوایی کم‌کاری‌های همین آقایان بابت امور فرهنگی و اخلاقی در ورزشگاه‌ها از بام افتاده و صدای آن را همه شنیده‌اند، اما نامدیران ورزش ایران هنوز خیال می‌کنند با برگزاری چند جلسه اضطراری و وانمود کردن اینکه نگران هستند می‌توانند فرهنگ و اخلاق را به ورزشگاه بیاورند.

در این میان هم هستند کسانی که از ابتدا ساز مخالف زدند و حالا بدون اینکه متوجه تبعات داخلی و خارجی حذف بانوان از حضور در ورزشگاه‌ها باشند دم از آینده‌نگری خود می‌زنند و باد در گلو می‌اندازند که «ما گفته بودیم اینگونه می‌شود.»

اتفاقی که نباید رخ می‌داد، افتاد؛ اینکه مرد و زن در ورزشگاه به‌هم بتازند و با ادبیاتی زننده یکدیگر را مخاطب قرار دهند، چیزی بود که توقعش را نداشتیم، اما رخ داد، ولی می‌توان از همین چالش جدی یک فرصت ساخت. امروز خیلی راحت می‌توان جلوی ورود بانوان به ورزشگاه را گرفت، اما یادتان باشد اگر این اتفاق بد بیفتد، یعنی بلندگو برداشته‌ایم و به تمام جهان اعلام کرده‌ایم که با تمام ادعاهایمان در خصوص فرهنگ و تمدن تاریخی‌مان، نه فرهنگ داریم، نه اخلاق، چون حتی نمی‌توانیم یک جمعیت اندک را مدیریت کنیم.

در حال حاضر تنها راه‌حلی که به ذهن کوته‌بین کت‌وشلوارپوش‌های ورزش کشور رسیده، این است که با اهرم فشار شورای تأمین استان‌ها حضور بانوان در برخی از بازها را کنسل کنند که این خود تأیید واقعیت ناکارآمدی آقایان است و تأیید مثل معرف است که می‌گوید: «اگر در حل مسئله‌ای ناکام ماندید، صورت مسئله را پاک کنید.»

با تبعات خارجی و بین‌المللی عدم حضور بانوان در ورزشگاه‌ها فعلاً کاری نداریم که خود داستانی جدا دارد، اما باید به این نکته مهم توجه داشته باشیم که حدود یک‌سالی از حضور بانوان در ورزشگاه‌ها می‌گذرد و به‌جز اتفاق بد چهارشنبه شب شاهد اتفاق دیگری نبوده‌ایم و در همه جا بانوان با امنیت کامل در ورزشگاه حاضر شده‌اند. هرچند که انتشار برخی فیلم‌های تقطیع شده با حضور یک یا دو نفر در طول این مدت در بازی‌های مختلف و بیان کلمات زشت و رکیک از زبان آن‌ها قبلاً هم دیده شده، جریانی که به نظر می‌رسد با هدف منفی جلوه دادن حضور بانوان در ورزشگاه از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی داشته است. جریانی که اتفاقات چهارشنبه شب گذشته برگ برنده‌ای برای آن شد.

اما همین اتفاق باید شروع یک جریان تازه باشد. اتفاق چهارشنبه شب همه را ناراحت کرد. قبح‌شکنی از رفتار و گفتار زننده چیزی نیست که به مذاق آدمی خوش بیاید، اما ثابت کرد که ما چقدر در کار فرهنگی و اخلاق‌مداری با مشکل روبه‌رو هستیم. در یک کلمه، سال‌هاست که از فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی دم می‌زنیم، اما حالا و با یک اتفاق همه چیز زیر سؤال رفته است.

اتفاق بدتر ممکن است بعد از این رخ دهد؛ بعد از جلسات متعدد و بی‌خاصیت آقایان کت‌وشلوارپوش، اتفاقی که ثابت می‌کند ما قدرت کار فرهنگی و اخلاقی در ورزش را نداریم و حتی نمی‌توانیم حضور تعداد اندکی بانو در ورزشگاه را مدیریت کنیم. با نهایت تأسف باید این حقیقت را بیان کنیم، اینکه شخصی به خود اجازه بدهد در محیط ورزشگاه به بانوان توهین کند مربوط به امروز و دیروز نیست و این مسئله از دیرباز در ورزشگاه‌های ایران که تا پیش از این محیطی مردانه بوده بدون هیچ مشکلی وجود داشته است. اما حالا، چون این توهین در حضور خود بانوان صورت گرفته، سروصدا به راه افتاده است. به‌طور حتم اگر این هوادار هتاک و بقیه هتاک‌ها در سال‌های قبل مورد بازخواست قرار می‌گرفتند، امروز اینگونه به خود جسارت نمی‌دادند که آنچه خود لایقش هستند را به زبان بیاورند. حال سؤال این است که آیا اگر بانوان در ورزشگاه نباشند محیط ورزشگاه فرهنگی و اخلاقی می‌شود؟ پاسخ را می‌توان از لابه‌لای برگ‌های تاریخ فوتبال باشگاهی پیدا کرد؛ «نه»!

با وجود این چیزی از کم‌کاری‌های آقایان در طول تمام سال‌های گذشته کم نمی‌شود. آقایانی که شاید امروز هم بدون توجه به تبعات بین‌المللی راحت‌ترین راه را برای فرار از مشکل پیش آمده انتخاب کنند. 21302 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903300

دیگر خبرها

  • جوان: پیرمرد هتاک بخشی از جریان‌سازی علیه زنان بود
  • خزعلی: حضور زنان در ورزشگاه تصمیم نظام بود
  • عاشق‌ترین دختر پرسپولیسی در روز ممنوع‌الورودی به ورزشگاه! | تصویر
  • مخالفت شدید روزنامه سپاه به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها
  • مخالفت شدید روزنامه وابسته به سپاه با ممنوعیت جدید ورود زنان به ورزشگاه‌ها: این یعنی اعتراف به شکست فرهنگی/ مراقب پیامدهای بین‌المللی این اقدام باشید
  • نساجی – پرسپولیس بدون حضور زنان؛ چرا؟
  • حواشی فوتبال جنجالی بهانه دست کیهان داد: دیدید ورود زنان غلط بود؟
  • کیهان مدعی شد: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟
  • کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه‌ها غلط بود؟
  • جایگاه اختصاصی زنان در ورزشگاه بابل (عکس)