Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@14:49:29 GMT

مهندسی نفت در مدیترانه

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۰۴۱۱۹

مهندسی نفت در مدیترانه

آن‌گونه که منابع خبری گزارش داده‌اند کشتی حامل ۲۹ میلیون لیتر سوخت (گازوئیل) جمهوری اسلامی ایران که چندی پیش توسط تجار لبنانی خریداری شده بود، پس از ورود به بندر «بانیاس» سوریه، محموله آن آماده حمل به سمت لبنان است.

این اقدام را باید به فال نیک گرفت. حرکت نفتکش ایرانی به سوی لبنان آن هم در بیخ گوش رژیم‌صهیونیستی، در چند روز اخیر سر و صدای زیادی به پا کرده و بسیاری از تحلیگران آن را رودست ایران، سوریه و حزب‌الله به آمریکا و ایادی منطقه‌ای‌اش تعبیر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید هاشم صفی الدین رئیس شورای اجرایی حزب‌الله نیز با اشاره به همین موضوع گفته بود: «با این حرکت، محاصره اقتصادی ایران، سوریه و لبنان درهم شکسته و این نخستین قدم است و این گام را با گام‌های دیگر کامل می‌کنیم». به همین بهانه در گفت‌وگو با علی فروزنده شهرکی تحلیلگر مسائل منطقه که همین دو روز پیش به‌عنوان مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت نیز انتخاب شده، ابعاد اهمیت اقدام ایران را به بحث گذاشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

چرا باوجود رجزخوانی مکرر، رژیم صهیونیستی در مقابل حرکت این نفتکش هیچ واکنشی از خود نشان نداد؟

من فکر می‌کنم دو دلیل عمده و محکم برای این موضوع وجود داشت. نخست موازنه وحشت و منفی ای بود که حزب الله مقابل رژیم صهیونیستی ایجاد کرد. نصرالله هنگام اعلام حرکت نفتکش ایرانی به سوی لبنان این نفتکش را بخشی از خاک این کشور خوانده و آسیب زدن به آن را خط قرمز خواند. صهیونیست‌ها به خوبی می‌دانند سید حسن به وعده‌هایش صادق است. همین موضوع تل آویو را از هرگونه ماجراجویی بازداشت. نکته بعدی هم این بود که موضوع سوخت مستقیماً با زندگی مردم لبنان در ارتباط بود و آسیب به آن وجهه صهیونیست‌ها را در افکار عمومی بی‌اعتبارتر از امروز می‌کرد و همین مسئله مانع واکنش آن‌ها شد.

 در صورت ارسال نفتکش‌های بعدی باز هم رژیم صهیونیستی همین‌گونه عمل خواهد کرد؟

من تصور می‌کنم تا وقتی معادلات به صورت کنونی است تغییری در رفتار صهیونیست‌ها اتفاق نخواهد افتاد. ما در سوختی که برای ونزوئلا فرستادیم معادله کشتی در برابر کشتی را برای آن تعریف کردیم و به‌خاطر این موضوع کسی وارد چالش با این ایران نشد. درباره لبنان که از سوی حزب‌الله معادله واضحی تعریف شده که همان اعلام نفتکش به عنوان خاک این کشور بود. من تصور می‌کنم تا وقتی این معادله برقرار باشد و تغییری در آن حاصل نشود موضع رژیم غاصب هم تغییر

نخواهد کرد.

یکی از رویکردهایی که ایران به جد دنبال می‌کند حذف دلار از مبادلات بین‌المللی و همچنین تشکیل بلوک کشورهای ضد تحریمی است. فروش نفت به لبنان چقدر در این راستا مهم است؟

اکنون قراردادهای بسیاری بین اقتصادهای بزرگ دنیا برای مبادلات با پول ملی دو طرف بسته شده است. به‌طور نمونه چین و ژاپن به عنوان اقتصاد دوم و سوم دنیا چنین قراردادی دارند. دلیل آن هم این است که ایالات متحده به علت جهان‌روایی دلار عملاً هزینه چالش‌های اقتصادی و تورم خود را به کشورهایی که از دلار استفاده می‌کنند سرریز می‌کند. به همین دلیل کشورها علاقه‌مند هستند تا جای ممکن از ارز دلار فاصله بگیرند و شیوه‌های مختلفی را هم برای آن در پیش می‌گیرند. ایران هم سال‌هاست که استفاده از دلار را در مبادلات خارجی خود به حداقل رسانده است. فروش مواد سوختی به لبنان با لیر هم جدا از همین بحث نیست. البته باید توجه کرد حذف دلار از مناسبات جهانی راحت نخواهد بود، با این وجود پیش‌بینی کارشناسان اقتصادی این است که حداقل در آسیا طی چند سال آینده ما شاهد این خواهیم بود که یوان چین تا حد زیادی جایگزین دلار در مبادلات شود.

در مورد بخش دوم پرسشتان هم باید بگویم آمریکا به دلایل مختلف در حال از دست دادن سنگرهای اقتصادی خود در دنیاست و تلاش دارد با تحریم، جنگ‌های تعرفه‌ای و امثال این جایگاه خود را حفظ کند. با توجه به این رویکرد تحریم مداوم که کشورهای کوچکی هم هدف آن نیستند من‌جمله روسیه و چین، بسیاری از کشورها ترجیح می‌دهند که مبادلات مستقل خود را توسعه دهند و نیازهای دو طرف را تأمین کنند. این مسئله هم به دور شدن از دایره تحریم‌پذیری کمک می‌کند و هم کمک می‌کند به اینکه اقتصاد آن‌ها سرپا بماند. ارسال نفت به لبنان هم می‌تواند یک گام مهم در این زمینه باشد، ولی این گام می‌تواند بزرگ‌تر باشد و تنها در مسئله سوخت باقی نمانده و به این منجر شود که ایران در دریای مدیترانه به موضوع اکتشاف و استخراج نفت لبنان کمک کند، همان‌گونه که ممکن است در سوریه این اتفاق بیفتد. ما برای اینکه بتوانیم چنین باشگاهی را شکل دهیم به هیچ وجه نباید در فروش محصول متوقف شویم، بلکه باید وارد بازارها شده و معادله برد – برد شکل دهیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: روابط عمومی وزارت نفت دولت جدید رژیم صهیونیستی حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۴۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش| سفر رئیسی به سریلانکا؛ نمایش اقتدار مهندسی ایرانی

رئیس جمهور روز چهارشنبه سفری یک روزه به سریلانکا داشت که یکی از برنامه‌های مهم این سفر، افتتاح ابرپروژه‌ای با ساخت متخصصان ایرانی بود؛ در این گزارش جزییات برنامه‌های این سفر را می‌خوانیم. - اخبار سیاسی -

گروه دولت خبرگزاری تسنیم، مقامات عالی دولت سیزدهم در دوران انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کرده بودند که احیای سیاست همسایگی و استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای را دنبال خواهند کرد و تحکیم روابط با کشورهای مجاور را کنار تعامل با سایر کشورهای جهان را در برنامه قرار می‌دهند.

طبق اعلام مسئولان دولتی آمار تبادلات تجاری و اقتصادی ایران با اکثر کشورهای منطقه در این‌ مدت رشد چشمگیری داشته است و در این‌ زمینه توافقات و اسناد همکاری متعددی توسط مسئولان مختلف در سفرها و دیدارهای دو و چند جانبه به امضا رسیده است و پیگیری می‌شود.

عضویت در سازمان همکاری شانگهای، گروه بریکس، فعال‌سازی ظرفیت‌های ترانزیت کالا، پیگیری راه‌گذرهای شرق ـ غرب و جنوب ـ شمال، رفت‌وآمدهای متعدد دیپلماتیک، فعال‌سازی کمیسیون‌های عالی دوجانبه با همسایگان و سوآپ گازی با ترکمنستان از جمله رخدادهایی است که در این دو سال و نیم اخیر رقم خورده است.

آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور روز چهارشنبه هفته جاری بعد از سفری دوروزه و فشرده به پاکستان و برنامه‌ها و دیدارهای متعدد، به سریلانکا کشوری در اقیانوس هند سفری یک روزه داشت.

آخرین بار رئیس جمهور این کشور سال 1397 به تهران سفر کرده بود و سفر رئیس جمهورِ ایران بعد از چندین سال صورت می‌پذیرفت.

از اصلی‌ترین علل سفر رئیسی به این سفر، افتتاح ابرپروژه‌ای بود که شامل پروژه انتقال آب، نیروگاه و سدسازی که به‌دست نیروهای متخصص ایرانی و در قالب صادرات خدمات فنی و مهندسی در این دولت انجام شده بود.

در این گزارش که در ادامه گزارش قبلی(گزارش کامل سفر رئیسی به پاکستان) نگاهی به برنامه‌های این سفر رئیس جمهور کشورمان می‌اندازیم:

** ورود به سریلانکا؛ صبح چهارشنبه

رئیس‌جمهور در رأس هیأتی عالی به منظور دیدار دوجانبه، افتتاح ابرپروژه اومااویا و دیگر برنامه‌ها با استقبال نخست‌وزیر این کشور، وارد سریلانکا شد.

** افتتاح ابرپروژه ایران‌ساخت

رئیسی در بدو ورود به سریلانکا، به محل اجرای ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» در 230 کیلومتری شرق پایتخت این کشور رفت و به همراه «رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا، یکی از بزرگترین پروژه‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایرانی را افتتاح کرد.

ابرپروژه «اومااویا» شامل دو سد به نام‌های «دایرابا» و «پوهولپولا»، نیروگاه آبی 120 مگاواتی زیرزمینی، 28 کیلومتر تونل‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعاً به طول 850 متر و 23 کیلومتر خط انتقال برق است.

پروژه‌ای که فرآیند ساخت، نظارت و مشاوره آن تماماً توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش 500 میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تأمین شده است.  با اجرای طرح چند منظوره اومااویا، آب مازاد رودخانه‌های «اومااویا» و «ماهاتوتیلا اویا» واقع در استان اووا «Uva» برای توسعه کشاورزی به منطقه کم‌آب همین استان منتقل می‌شود.

این در حالی است که هم‌زمان با تحقق این هدف، تولید انرژی از طریق نیروگاه زیرزمینی به ظرفیت 120 مگاوات انجام خواهد شد.  تولید 290 گیگاوات ساعت انرژی در سال، تأمین آب مورد نیاز 5 هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال 145 میلیون مترمکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک از جمله اهداف این پروژه بوده است که توسط شرکت ایرانی فراب و به همت متخصصان و مهندسان ایرانی در کشور سریلانکا به مرحله اجرا و بهره‌برداری رسیده است.

این پروژه از نظر اجرای 24 کیلومتر تونل، بدون دسترسی میانی در شرایط بسیار سخت زمین‌شناسی و وجود جریان‌های آبی پرفشار، حفاری یکی از بلندترین شفت‌های (تونل‌های) عمودی دنیا در نیروگاه‌های آبی به طول 618 متر، اجرای پوشش فلزی شفت عمودی به وزن تقریبی 1000 تن به صورت معلق و نصب و احداث نیروگاه در حفره و فضاهایی در عمق 750 متری زمین، جزو پروژه‌های منحصربه‌فرد مهندسی محسوب می‌شود.

** ایران در 20 کشور طرح‌های بزرگ را می‌سازد

رئیس جمهور در مراسم افتتاح این پروژه بزرگ، ضمن تأکید بر افزایش روابط ایران و سریلانکا، اعلام کرد ایران اسلامی با تکیه بر دانش خود در 20 کشور طرح‌های بزرگ را اجرا می‌کند.

«رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا هم طی سخنانی با قدردانی از همکاری و تلاش پیمانکاران و همکاری دولت ایران در اجرای این پروژه بیان کرد بدون تکنولوژی و فناوری ایرانی، اجرای این پروژه برای ما ممکن نبود؛ شما توانستید برای آینده سریلانکا کار بزرگی انجام دهید. 

** استقبال رسمی در کاخ ریاست جمهوری سریلانکا

مقامات عالی سریلانکا در کاخ ریاست جمهوری ایران کشور از هیات ایرانی استقبال کردند و دیدار دوجانبه صورت گرفت.

پس از این دیدار، در آیینی با حضور روسای جمهور دو کشور، 5 سند همکاری در حوزه‌های «همکاری‌های فرهنگی، علمی، فنی، رسانه‌های گروهی و ورزش و جوانان»، «همکاری میان کتابخانه‌های ملی دو کشور»، «همکاری اتاق تعاون ایران و شورای ملی تعاون سریلانکا»، «همکار‌ی‌های رسانه‌ای و جهانگردی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و وزارت رسانه، جهانگردی و هواپیمایی سریلانکا» و «همکاری در زمینه صنعت فیلم بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و شرکت ملی فیلم سریلانکا» امضا کردند.

بعد از امضای اسناد، دو طرف در نشست خبری یه بیان مواضع پرداختند.

رئیس جمهور کشورمان با تاکید بر اینکه هیچ مانعی برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و سریلانکا وجود ندارد، تصریح کرد دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت سریلانکا مصمم هستند روابط دو کشور را در همه زمینه‌ها و در تمامی سطوح ارتقا دهند و یقین داریم این تصمیم به نفع دو کشور و دو ملت خواهد بود. 

وی هم‌چنین از این فرصت برای بیان مظلومیت فلسطینیان استفاده کرد و گفت آنچه امروز از جنایات مستمر و هولناک در غزه می‌گذرد موجب نگرانی و حیرت همه مردم دنیا شده و سوال‌شان این است که چرا سازمان‌های بین‌‌المللی و حقوق بشری به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند؟

** حضور در مسجد جامع «کالپیتی»

رئیسی در ادامه برنامه‌های خود، با حضور در مسجد جامع «کالپیتی» شهر کلمبو، ضمن دیدار و گفتگو با نمازگزاران، نماز مغرب را نیز در این مسجد اقامه کرد.

حضور در مساجد کشورهایی که سید ابراهیم ر به آن سفر می‌کند، تقریبا جزو برنامه‌های همیشگی وی قرار گرفته است. مقام عالی کشورمان در این مسجد طی سخنانی وحدت و انسجام را نیاز ضروری و مهم امروز جهان اسلام دانست و گفت دشمنان و در رأس آنان آمریکا، با ایجاد گروهک‌های تروریستی مانند داعش به دنبال ایجاد ناامنی، کشتار و تفرقه در جهان اسلام هستند، بنابراین بسیار ضرورت دارد از هر اقدام و گفتاری که میان مسلمانان تفرقه ایجاد می‌کند، پرهیز شود. 

رئیس جمهور شامگاه چهارشنبه بعد از برگزاری برنامه‌های متعدد در پایتخت و هم‌چنین ابرپروژه ایران‌ساخت، عازم تهران شد.

** پیام اقتدار ایران به دوست و دشمن

رئیسی صبح پنج‌شنبه به تهران رسید و در فرودگاه طی سخنانی با اشاره به اینکه سفر به پاکستان و سریلانکا از قبل برنامه‌ریزی شده بود، اظهار داشت اما برگزاری سفر در این مقطع این پیام را به منطقه و جهان داد که جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است که هم می‌تواند از جایگاه اقتدار و عزت سخن خود را با دشمنان بیان کند و هم ارتباط خود را با دوستان تداوم و تحکیم بخشد.

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • ماجرای دعوای هند و شرکت مهندسی توسعه گاز چه بود؟
  • آمادگی ایران برای تعمیر هواپیما و صدور خدمات مهندسی به کوبا
  • شلیک موشک ناو هواپیمابر «شارل دوگل» در ماموریت مدیترانه
  • تشدید دوباره حملات انصارالله یمن: پهپاد آمریکایی و نفتکش انگلیسی هدف قرار گرفتند
  • کشف ۳۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در خاتم
  • پهپاد آمریکا و نفتکش انگلیس هدف قرار گرفت
  • ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی، در توسعه سریلانکا مشارکت کند
  • خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایرانی ماندگار است
  • گزارش| سفر رئیسی به سریلانکا؛ نمایش اقتدار مهندسی ایرانی
  • ایران صادرکننده خدمات مهندسی و تکنولوژی های روز دنیاست