Web Analytics Made Easy - Statcounter

همه گیری کرونا با سویه دلتا از تیر ماه به اوج رسید و بالاترین تلفات در مرداد ماه با گذر از ۷۰۰ مورد مرگ در کشور رقم خورد، اما با افزایش واکسیناسیون عمومی و واکسینه شدن ۳۵ میلیون و ۴۷ هزار و ۱۴۳ دُز، تلفات کرونایی روند نزولی به خود گرفته است.

به گزارش قدس آنلاین، اکنون روزانه حدود بیش از یک میلیون دز واکسن علیه کرونا در کشور تزریق می شود و بسیاری از گروه های سنی سالمندان، بیماران خاص، فرهنگیان، اساتید دانشگاه، کادر بهداشت و درمان، جانبازان و غیره در برابر این بیماری چموش واکسینه شده و در حال حاضر روند واکسیناسیون دانشجویان و متولدان ۵۸ به قبل در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از ۱۲ تا ۱۸ شهریور ماه، تعداد موارد مثبت شناسایی شده، ۱۵۶ هزار و ۰۷۹ مورد و تعداد موارد بستری جدید ۲۶ هزار و ۲۰۸ مورد بوده که طی این مدت در کشور سه هزار و ۹۳۷ نفر جان باختند و بر این اساس کاهش ۱۹ درصدی در تعداد بیماران مثبت سرپایی، کاهش ۱۵.۲ درصدی در تعداد بیماران بستری و  کاهش ۷.۲ درصدی در تعداد بیماران فوت شده را در هفته اخیر نسبت به هفته ماقبل شاهد بوده‌ایم.

همچنین بالاترین میزان مرگ و میر کرونایی در مرداد ماه با ۷۰۹ مورد در کشور به ثبت رسید که در حال حاضر میانگین این مرگ و میر ۴۰۰ تا ۵۰۰ مورد کاهش یافته و امید است با روند سرعت در واکسیناسیون عمومی روازنه شاهد کاهش بیشتری از تلفات کرونایی باشیم.

مطالعات نشان می دهد احتمال ابتلا به کرونا در افرادی که واکسینه نشده‌اند، نسبت به افرادی که به طور کامل واکسینه شده‌اند ۴.۵ برابر بیشتر و احتمال بستری شدن این افراد و مرگ ناشی از کرونا نیز به ترتیب ۱۰ و ۱۱ برابر بیشتر است.

بر اساس این مطالعات،  واکسن‌های کووید ۱۹ علیه گونه دلتا موثر هستند و از بستری‌شدن و مراجعه اورژانسی به بیمارستان بر اثر کرونا جلوگیری می‌کنند.

کاهش چشمگیر مرگ و میر کرونایی تا سه هفته آینده

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندی پیش گفته بود با سرعت روند واکسیناسیون در کشور ۱۰ درصد از موارد سرپایی و حدود پنج درصد موارد بستری ابتلا به کرونا روند کاهشی داشته است و مرگ و میر تا سه هفته آینده با کاهش چشم گیری همراه می شود.

وی افزود:هنوز برای پوشش واکسیناسیون راه قابل توجهی پیش رو داریم اگر قبلا برای گونه‌های ووهان و سایر گونه‌ها پوشش ۷۰ درصدی را مدنظر داشتیم برای نوع اخیر این بیماری یعنی واریانت دلتا، پوشش ۹۰ درصدی مورد نظر قرار دارد و از زمان ورود ویروس دلتا به کشورمان، سرعت واکسیناسیون در ۲ ماهه اخیر افزایش داشته است.

حریرچی ادامه داد: اگر بخواهیم اثرات واکسیناسیون را مطالعه کنیم باید بدانیم اگر واکسیناسیون انجام نمی‌دادیم بی شک تعداد فوتی‌های کشورمان بیش از اینها بود الان خوشبختانه با توجه به اینکه پوشش سنین بالای ۶۰ سال در کشورمان بالای ۸۰ درصد است و پوشش واکسیناسیون در رده سنی ۶۵ تا ۷۰ سال ۹۶ درصد است، از این رو آمار مرگ و میر در افراد بالای ۶۰ سال به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

۲۱ استان سیر نزولی دارند

علیرضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در این زمینه گفت: اکنون پیک کرونا روند نزولی دارد، ۲۱ استان کاملا سیر نزولی داشته، هشت استان تازه از قله عبور کردند و در سه استان هم روند افزایشی متوقف شده است. بنابراین چشم انداز این است که تا دو هفته آینده وضعیت بستری بیمارستانی از عدد سه هزار روزانه پایین تر خواهد آمد.

وی افزود: براساس برنامه ریزی که تا پایان مهر ماه داریم اگر میزان واکسیناسیون روزانه را به یک میلیون و ۶۰۰ هزار دُز در روز برسانیم می‌توانیم به هدف نزدیک شویم. حفظ احترام مردم که در صف‌ها معطل نشوند و واکسیناسیون منظم انجام شود امری ضروری است. راه تحقق این هدف این است که تعداد پایگاه های واکسیناسیون به دو هزار پایگاه برسد و از تیم‌های واکسیناسیون ما نیز ۲ برابر شود.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: اگر ضریب اطمینانی به اسم دو شیفت شدن پایگاه‌ها را داشته باشیم خود به خود ظرفیت‌های ما دو برابر می‌شود و به تزریق روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن می‌رسیم که در طی یک ماه بالای ۴۵ میلیون دُز واکسن تزریق خواهد شد.

رییسی تصریح کرد:  اگر با این سرعت پیش رویم تا پایان مهر ماه دوز اول واکسن همه تزریق شده است و دُز دومی‌هایی که نوبت‌شان شود تزریق می‌شود و در نهایت تا ۱۵ آبان تعدادی برای لکه‌گیری باقی می‌مانند. البته ما آخرین اطلاعاتی که در دنیا در ارتباط با دُز یادآور مطرح است را رصد می‌کنیم که جا نمانیم و اگر به آن هم نیاز باشد توانمندی وجود دارد.

تا دو هفته آینده آمار از سه هزار بستری در روز پایین می آید 

وی با اشاره به گذر کشور از قله پیک پنجم کرونا، تاکید کرد: به این ترتیب پیش بینی آن است که دوهفته آینده از سه هزار بستری روزانه ابتلا به کرونا پایین می آید  و تا چهار هفته آینده به کف آن در پیک پنجم خواهیم رسید. اینجا جایی است که نیاز داریم به کمک بسیج که در شش تا هشت هفته باقی مانده سیر نزولی بیماری، بتوانیم حداکثر توانمان را برای ایمن سازی بگذاریم،  چراکه پیش بینی‌مان از پیک بعدی بیماری، در آبان ماه است.

رییسی اظهار داشت: بنابراین اگر آبان ماه میزان واکسیناسیون را قابل توجه انجام داده باشیم حتی با ویروس جدید جهش یافته و در صورت میزان ابتلا، اما میزان مرگ و میر بالا نخواهد رفت. در بحث واکسیناسیون هدف اول کاهش مرگ و میر و هدف بعدی کاهش ابتلاست.

وی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون سراسری و همگانی تنها و تنهاترین راه برای مقابله با همه گیری کرونا است و اگر در ۴۵ روز آتی محکم پای کار باشیم از مرگ هزاران نفر جلوگیری می‌شود.

منبع: ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سیر نزولی کرونا واکسیناسیون عمومی هفته آینده مرگ و میر سه هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۵۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت

حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران در مراسم تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت گفت: در جوامع چالش‌هایی پیش می‌آید که با ایثار و از جان گذشتگی می‌توان آن را پشت سر گذاشت. 

حمید صاحب افزود: ارائه خدمت بدون ایثار و گذشت میسر نبود و جان بر کفان سلامت خدماتی را ارائه کردند که بی بدیل بود و مردم و خاطره جمعی آنان هرگز این ایثار را فراموش نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: به این ایثار افتخار می‌کنیم. هویت ما همین ایثار و از خود گذشتگی‌ها است. ما همه هویت و شخصیت خود را از این ایثار می‌گیریم. در این راستا در شهرداری و وزارت بهداشت این پیمان را می‌بندیم که مسیر شهدای سلامت را دنبال کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم گفت: در دوران کرونا که بسیاری به دنبال حفظ خود از این بیماری منحوس بودند، کادر درمان با ایثار خود به دیگران امید به زندگی دادند. 

علیرضا اولیایی‌منش با اشاره به اینکه مقصد همه‌ما باید عاقبت به خیری باشد، شهدای مدافع سلامت را نمونه بارز این عاقبت به خیری دانست و افزود: حضور ایثارگرانه کادر درمان با منش پهلوانانه سبب شد این بار پهلوانانی را بشناسیم که در قطعه ۵۰ بهشت زهرا (س) در کنار هم آرمیده‌اند تا یادمان بماند که چه ایام و روزگاری را پشت سر گذاشته‌ایم. 

وی با اشاره به اینکه کادر درمان بر اساس قولی که برای دفاع و حراست از سلامتی مردم داده بودند تا آخرین لحظه در جبهه سلامت خدمت کردند و گوهر جان خود را در این راه هدیه کردند، افزود: شهدای مدافع سلامت با صداقت در جبهه سلامت خدمت کردند. این نعمت بزرگی است که شهدای ما عاقبت به خیر شدند. در زمانه سخت مانند دوره کرونا  تشخیص‌ها سخت می‌شود و امتحان‌های الهی عیار مردانگی و پهلوانی را نشان می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ایثار کادر درمان در دوره کرونا بی نظیر بود، ادامه داد: در دوره‌ای که روزانه ۷۰۰ فوتی داشتیم برخی شهدای مدافع سلامت حاضر نبودند از بیمارستان خارج شوند و حتی به دیدار خانواده خود نرفتند. اما بدون اینکه خانواده و عزیزان خود را ببینند به شهادت رسیدند که چنین ایثاری بی نظیر است.

اولیایی‌منش با قدردانی از شهرداری تهران در حوزه سلامت در برپایی مراسم بزرگداشت مدافعان سلامت اظهار داشت: آنطور که باید و شاید از شهدای مدافع سلامت تجلیل نشده است. امیدواریم افتخار خادمی خانواده شهدای سلامت را داشته باشیم.

اخگرپور شهردار منطقه ۱۹ نیز گفت: شهدای مدافع سلامت بودند که نزدیکتر از هر برادر و خواهری در دوران کرونا در کنار بیمار بودند و در راستای سلامت جامعه تلاش کردند. ما باید این شهدا را تکریم و یاد آنان را پاس بداریم.

در این مراسم با اهدای لوح از خانواده شهدای مدافع سلامت تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • ریزش شدید دلار در راه است | پیش‌بینی تکنیکالیست‌ها از قیمت دلار در روزهای آینده
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • تداوم نزولی قیمت طلا و سکه
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • قیمت سکه و طلا امروز ۸ اردیبهشت؛ تداوم نزولی قیمت طلا و سکه
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • تداوم پایداری جوی تا نیمه هفته آینده در مازندران
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته