Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@18:05:25 GMT

آیا روند نزولی بورس ادامه دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۰۵۷۱۱

آیا روند نزولی بورس ادامه دارد؟

فرارو- بورس تهران این روز‌ها رمق گذشته را ندارد و به دلایل مختف در سراشیبی نزول قرار گرفته، این در حالیست که برخی از کارشناسان معتقدند، بعد از رشدی که بازار از خردادماه شروع کرده، این اصلاح ولو موقتی قابل پیش‌بینی بوده است.
به گزارش فرارو، فردین آقابزرگی کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه این روز‌ها سه عامل مهم بر روی بازار سهام تاثیرگذار است، به فرارو گفت: اولین و مهم‌ترین عامل نرخ ارز است، به نوعی می‌توان گفت قیمت دلار محرک اصلی رشد و یا اصلاح بورس محسوب می‌شود و در صورتی که قیمت ارز با افزایش روبرو شود بازار نیز حرکت خواهد کرد این در حالی است که طی هفته گذشته با توجه به ثبات نسبی نرخ ارز شاخص کل بورس نیز به نوعی درجا زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: از سوی دیگر اتفاقات سیاسی از جمله خبر‌های پیرامون احیای برجام و آغاز مذاکرات هسته‌ای در دولت سیزدهم و همچنین خبر‌ها در مورد آغاز مذاکرات با عربستان بعد از سال‌ها به صورت مستقیم از جمله دیگر مسائلی است که می‌تواند بر روی نرخ ارز و همچنین رویکرد کلی بازار سهام اثرگذار باشد.
سایه برجام و قیمت‌گذاری دستور بر روی بورس
حمیدرضا افشار کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه بازار سرمایه بعد از انتخابات ریاست جمهوری همانطور که پیش بینی می‌شد روند مثبتی به خود گرفت، اظهار داشت: در این راستا، شاخص کل بورس از محدوده یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی تا مقاومت یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی روند جدید صعودی را آغاز و با کمترین نوسان ممکن پیشروی کرد.
وی افزود: البته در این رشد بورس برخلاف سال اتفاقات سال گذشته صعود دسته‌جمعی نماد‌ها رخ نداد و بازار بیشتر بر پایه نماد‌های سودساز و با بنیاد مناسب رشد کرد و کمتر به سهم‌های کوچک و حتی صنایع بزرگ بدون سودسازی مثل خودرو روی خوش نشان داد، در این بین رشد قیمت دلار محرک اصلی بود و حتی بعضی از نماد‌های دلاری از سقف سال قبل نیز عبور کردند، که این موضوع بار دیگر به اهالی بازار سهام این موضوع را ثابت کرد که خرید سهم مناسب چه تاثیری در کسب بازدهی مناسب و معقول در هر شرایطی می‌تواند به دنبال داشته باشد.
افشار با اشاره به اینکه در حال حاضر بازار دچار روند اصلاحی کوتاه مدت شده که با توجه به رشد سه ماهه اخیر چندان مسئله عجیبی نیست، افزود: اخبار مربوط به قیمت‌گذاری دستوری سیمان و فولاد در بورس کالا که از سوی برخی از نمایندگان مجلس طی این چند روز اخیر بیان شده و همچنین کاهش قیمت سیمان و میلگرد در بازار آزاد از جمله دلایلی است که باعث شکل‌گیری روند نزولی در بورس شده است، اما با توجه به اینکه مسئولان بازار سرمایه به طور قاطع اعلام کردند، بورس جایی نیست که بتوان محصولات را به صورت دستوری قیمت‌گذاری کرد، به مرور این ریسک بازار یعنی دخالت در فرآیند عرضه و تقاضا باید در بازار کم اثر شود.
این کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه اخبار سیاسی و بین المللی نیز این روز‌ها بسیار بر روی بورس اثرگذار است، بیان کرد: خبر‌های مربوط به مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز این ده روز اخیر در روند بازار موثر بود، با توجه به اینکه هنوز مذاکرات هسته‌ای از سر گرفته نشده و آینده برجام نامعلوم است، برخی از فعالان بازار سهام، به دلیل ریسک‌هایی که در این زمینه وجود دارد، جنبه احتیاط را در پیش گرفتند و اقدام به خارج کردن سود‌های خود از بورس کردند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دلار محرک اصلی رشد بورس قلمداد می‌شود، اضافه کرد: با توجه به اینکه دلار دو هفته‌ای است در کانال ۲۷ هزار تومانی درجا می‌زند و به نوعی ترمز رشد آن کشیده شده، به تبع این موضوع بورس هم روند فرسایشی و نزولی طی می‌کند، در حال حاضر به نظر می‌رسد اگر دلار در همین محدوده باقی بماند، بورس نیز همین روند نوسانی را ادامه خواهد داد، این در حالیست که اصلاح این روز‌های بورس موقتی بوده و ریزشی در کار نخواهد بود، زیراکه شاخص کل در کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی حمایت‌های خوبی را دارد و بورس برگشت خواهد زد.
افشار ادامه داد: در کل روند میان مدت و بلند مدت بازار سهام صعودی است، ولی باز هم لازم به ذکر است که کسب بازدهی مناسب در گرو انتخاب گروه‌ها و نماد‌های مناسب است، شرکت‌هایی که طی این مدت کمترین رشد را داشتند، می‌توانند گزینه‌هایی بهتری در کنار نماد‌های سودساز و بنیادی برای سرمایه‌گذاری تا پایان سال به حساب آیند، در این رابطه گروه خودرویی، می‌تواند به دلیل عدم رشد یک گزینه مناسب باشد، در مورد این گروه خودرویی، می‌توان گفت که این صنعت از نظر تکنیکالی روند نزولی خود را به پایان رسانده و با توجه به عقب ماندگی از سایر صنایع بورسی می‌تواند گزینه خوبی برای سرمایه گذاری به حساب آید.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بازار سهام اصلاح بورس بورس پیش بینی بورس قیمت دلار برجام قیمت گذاری دستوری آینده بورس بازدهی بورس بازار سهام روز ها نماد ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۵۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟

شاخص‌های ارزی در بازار روز گذشته به رشد نرخ خود ادامه دادند. به عقیده فعالان ارزی، نرخ دلار در بازار روز یکشنبه به کف حمایتی خود برخورد کرده و پس از آن به واسطه بازگشت خریداران به بازار تغییر روند داده است. به نظر می‌رسد بازار ارز پس از نوسانات قیمتی یک ماه اخیر اکنون به دنبال بازیابی کریدور آرامش است.

به گزارش دنیای اقتصاد، دامنه نوسانات نرخ ارز کوچک نشد. در حالی که انتظار می‌رفت پس از اتمام روند کاهشی بازار و اصلاح آن، نرخ شاخص‌های ارزی وارد بازه ثبات شود؛ قیمت این پول‌های خارجی در جریان یک روند افزایشی جدید قرار گرفتند. به عقیده برخی از تحلیلگران روند کاهشی به گونه‌ای بود که نقطه ورود مناسبی برای معامله‌گران به وجود آورد در نتیجه بسیاری از افراد در سطوح قیمتی کانال‌های ۶۰ و ۶۱ هزار تومانی اقدام به خرید کردند که این بالا رفتن میزان تقاضا منجر به رشد نرخ شد.

آمار و ارقام نشان می‌دهد که بازار ارز در یک ماه اخیر نوسانات قابل توجهی را تجربه کرده است. بر اساس نرخ‌های نقدی ثبت شده، قیمت این ارز از ابتدای سال تا روز ۲۶ فروردین ماه حدود ۱۱ درصد رشد را تجربه کرده بود. این در حالی است که در صورت احتساب نرخ‌های فردایی، بازدهی دلار در بازه مذکور حدود ۱۶ درصد بود. اما پس از تخلیه هیجانات سیاسی، نرخ بازدهی این ارز از ابتدای سال، در روز‌های ابتدایی هفته جاری به زیر یک درصد رسید.

فعالان بازار عامل اصلی تشدید روند کاهشی را حمایت‌های بانک مرکزی می‌دانند. اکنون که از حجم سیگنال‌های منفی موجود در فضای اخبار کاسته شده به نظر می‌رسد بازار در حال بازیابی نقطه تعادل عرضه و تقاضا است. البته باید توجه داشت که در روز‌های اخیر مقامات بانک مرکزی اقدام به انتشار برخی سیگنال‌های مثبت کرده‌اند.

محسن کریمی، معاون بین‌المللی بانک مرکزی در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی گفت: «خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشور‌ها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می‌شود.»

او در ادامه افزود: «بانک مرکزی در ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمی‌گرفت.»

در سال گذشته نیز اخبار مربوط به آزادسازی منابع بلوکه شده ارزی و همچنین بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با عربستان سعودی توانست انتظارات تورمی بازار را برای مدتی کنترل کرده و زمینه‌ساز ورود نرخ ارز به بازه ثبات ۳ ماهه شود. در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز دوشنبه به رقم ۶۱ هزار تومان رسیده بود در عصر دیروز با رشدی هزار و ۵۵۰ تومانی در رقم ۶۲ هزار و ۵۵۰ تومان به فروش رسید. سکه طلا نیز در این روز با رشد قیمت چشمگیر ۲ میلیون و ۲۰ هزار تومانی در رقم ۴۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد.

دیگر خبرها

  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • روند نزولی بیت کوین آغاز شد؟
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • روند نزولی قیمت دلار شروع شده است
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار