Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@11:29:15 GMT

به من می‌گفتند سلطان تکنیک

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۰۵۷۷۶

به من می‌گفتند سلطان تکنیک

همشهری آنلاین_پروانه بهرام‌نژاد: حالا مدتی است با بیماری دست و پنجه نرم می‌کند و از تشک کشتی و مربیگری دور شده اما هنوز حسرت آن روزها را می‌خورد و پیگیر مسابقات ملی کشتی کشورمان است. پهلوان «محمد بزم‌آور» متولد سال ۱۳۳۳ تهران و از پیشکسوتان تیم‌ملی کشتی آزاد است و خیلی‌ها از او به‌عنوان یکی از فنی‌ترین و ماهرترین کشتی‌گیران سبک وزن جهان در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ میلادی یاد می‌کنند که با تکنیک‌های فنی حریفانش را روی تشک ناکام می‌گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همراه با «سعید بزم‌آور» فرزند ارشد این پهلوان، گریزی زدیم به آن سال‌ها و مروری بر خاطرات و فعالیت‌های این پیشکسوت داشته‌ایم.  

پهلوان بزم‌آور، بزرگ‌شده شرق تهران است و اکنون در محله صفا زندگی‌ می‌کند. او ۴ فرزند دارد وفنون کشتی را به‌صورت تجربی از خانواده‌اش فرا گرفته ‌است. استاد تکنیک‌ کشتی از آن روزها یاد می‌کند و شمرده شمرده می‌گوید: «برادرم کشتی‌گیر و با «عبدالله موحد» بسیار رفیق بود. وقتی او را می‌دید، خیلی تحویل می‌گرفت و من هم نوجوان بودم و می‌خواستم بدانم او چه کار کرده که برای برادرم این‌قدر عزیز است.  

خنده‌اش می‌گیرد و ادامه می‌دهد: «فهمیدم عبدالله موحد قهرمان کشتی است و من که آن زمان ۱۵‌ـ ۱۶ سال داشتم تصمیم گرفتم قهرمان جهان شوم و دنبال کشتی رفتم تا رکورد آقای موحد را بزنم اما روزگار با من بد تا کرد. مربی که نداشتم اولش یواشکی و بدون آنکه خانواده‌ام بدانند ورزش می‌کردم.» پسر پهلوان بزم‌آور در تکمیل صحبت‌های پدر یادآوری می‌کند: «پدرم فرزند آخر خانواده‌ای پرجمعیت بود که پدرش را خیلی زود از دست داده‌ و در شرایط سختی بزرگ شده است و با کمترین امکانات تلاش و بارها برایمان تعریف کرده که خانواده‌اش مخالف سرسخت کشتی گرفتنش بودند و پنهانی از برادرش کشتی را دنبال کرده‌ تا وقتی که مقام قهرمانی استانی را به دست آورده و عکسش در روزنامه چاپ شده است، آنها از فعالیت ورزشی او مطلع می‌شوند.»

از تهران تا لوزان 

ادامه دادن این مسیر پر فراز و نشیب برای پهلوان بزم‌آور آسان نبوده و پسرش تعریف می‌کند: «استعداد پدرم پس از آشنایی با «فرج‌الله‌غفوریان» از بزرگان کشتی کشف می‌شود و کم‌کم مراحل را از محله تا کشور یکی یکی طی می‌کند تا وارد تیم‌ملی می‌شود. در چند مسابقه جهانی شرکت می‌کند. او برای نخستین بار در مسابقه‌های کشتی آزاد قهرمانی جهان در سال ۱۹۷۷ در لوزان سوئیس به عضویت تیم‌ملی کشتی آزاد ایران در وزن ۴۸‌کیلوگرم درآمده که با نادآوری به مقام چهارم جهان نایل شد.

سال بعد در پیکارهای جهانی سال ۱۹۷۸ مکزیکوسیتی به مدال برنز وزن ۴۸‌کیلوگرم دست یافت درحالی‌که مدالش طلا بود و به خاطر مسائل سیاسی آن دوران، مدال برنز گرفت. در روزنامه‌ها نوشتند «طلایی که برنز شد.» او همچنین در مسابقه‌های جهانی ادمونتون کانادا برای تیم‌ملی کشتی و مقام گرفت. در جام تفلیس یکی از معتبرترین جام‌ها مدال طلا به دست آورد. اما باتوجه وقوع انقلاب اسلامی، شرایط کشور تغییر و پدرم ازدواج کرد و از فضا دور شد اما تا دهه۱۳۸۰ در باشگاه‌های مختلف مثل استقلال تهران، ناشنوایان، شفق تهران، رودهن و زنجان مربی کشتی بود که دچار بیماری شد.»

کشتی‌ مهارتی برای نجات زندگی

اخبار کشتی را رصد می‌کند و پسرانش برنامه‌های کشتی ملی را به او یادآوری می‌کنند و خاطرات تلخ و شیرین آن دوران برایش زنده می‌شود اما پهلوان بزم‌آور معتقد است: «خاطرات آن دوران با غم و غصه برایم توأم بوده و جز ناراحتی و ناکامی دستاوردی نداشته‌است. در سرم رویای قهرمانی داشتم. اما افسوس.» صحبت که به اینجا می‌رسد، پسرش ادامه می‌دهد: «پدر من یک قهرمان و پهلوان واقعی است. او در واقع بعد از فوت پدرش برای نجات زندگی خانوادگی‌شان ورزش می‌کرده تا از مسیر کشتی بتواند به جایی برسد و زندگی خانواده‌اش را سرپرستی کند. او در هر مسابقه به نوعی با سرنوشت کشتی گرفته‌است اما شانس با او یار نبوده‌است.»

بزم‌آور کشتی‌گیر تکنیکی معروف بوده و به او «سلطان تکنیک کشتی» می‌گفتند. او می‌گوید: «من مربی نداشتم. پدر و برادرم کشتی‌گیر بودند، من هم دنبال راه آنها می‌رفتم و به‌صورت تجربی یاد گرفتم. اما خیلی فنی بودم.» پسر صحبت‌های پهلوان بزم‌آور را تکمیل می‌کند و می‌افزاید: «پدرم کلیشه‌ای کشتی نمی‌گرفت. آن‌طور نبود یکسری فن بلد باشد، همان را انجام ‌دهند. روش خلاقانه را پیش می‌گرفت. در حال مبارزه و در موقعیت تصمیم می‌گرفت که از چه فنی استفاده کند. حتی متناسب با گارد حریف خودش حرکت می‌ساخت که اینها ناشی از هوش بالای او بوده‌است.»

سرمایه‌های ملی را غنیمت بدانید

خیلی آرام و محجوب است و دلش نمی‌خواهد از ناملایمت‌های روزگار دم بزند اما می‌تواند هر آنچه در توان و به یاد دارد در اختیار نسل جدید قرار دهد. پهلوان بزم‌آور می‌گوید: «همیشه در حاشیه بودم و نمی‌خواستم وارد باندبازی شود. تا جایی که توانستم مربیگری کردم. به نظر من هر قهرمانی پهلوان نیست. پهلوان بایدمنش پهلوانی داشته و نظربلند باشد. پهلوانان واقعی آقا تختی و امام خمینی(ره) بودند که می‌خواستند دست فقرا را بگیرند.»

پسرش تأکید می‌کند: «پیشکسوتان میراث‌دار و آبروی ورزش ایران و سرمایه ملی هستند که باید آنها را غنیمت بدانند و از دانش آنها بهره‌ببرند. آنچه در ذهن پدر من و امثال او وجود دارد و جوانان تشنه یادگیری آن هستند، می‌تواند بسیار گره‌گشا باشد. به نظر من متولیان ورزش باید از پیشکسوتان و تجربیاتشان استفاده کنند. البته سال گذشته آقای «علیرضا دبیر» از فدراسیون کشتی، پدرم را در مراسم تجلیل از پیشکسوتان دعوت و از او تجلیل کرد که ما خوشحال شدیم چون یاد کردن از قدیمی‌ها از شاخصه‌های پهلوانی است و اینکه پیشکسوتان ما که روزی عکسشان روی جلد مجله ‌و روزنامه‌ها بود، بدانند فراموش نشده‌اند.

این یادکردن‌ها می‌تواند بسیار امیدبخش باشد که جای تشکر دارد. کاش این به یک رویه در ورزش ما تبدیل شود تا جوانان بدانند با پیری به گوشه زمین فرستاده نمی‌شوند و به محاق نمی‌روند.»

محمد بزم‌آور 

تولد: ۱۳۳۳ 
محل تولد: تهران
ویژگی: قهرمان سابق 
کشتی جهان و مربی کشتی

ورزش در بوستان‌ها

به دلیل شرایط شیوع ویروس کرونا، با پهلوان «محمد بزم‌آور» و پسرش در بوستان خیام دیدار داشتیم. او وسایل ورزشی نصب شده در بوستان‌ را نشان می‌دهد و معتقد است: «این دستگاه‌ها برای استفاده بچه‌های آماتور خوب است و قطعاً نصب دستگاه‌های ورزشی در محیط عمومی و در دسترس همه در واقع آوردن امکانات ورزشی باشگاه‌ها به سطح دم دستی و در محله‌ها و همگانی کردن آن است چون برای استفاده از آنها نیازی به ثبت‌نام در باشگاه و محدود شدن در یک زمان و مکان مشخص نیست و هر فرد هر وقت فرصت پیدا کند می‌تواند با حضور در بوستان نزدیک خانه‌اش تمرین کند. خیلی از کودکان و نوجوانان می‌توانند اینجا ورزش کنند و چه بسا همین دستگاه‌ها می‌تواند پایه‌گذار خیلی از موفقیت‌های ورزشی افراد در آینده باشد.»
 

کد خبر 626409 برچسب‌ها کشتی فرنگی همشهری محله ورزش بوستان کشتی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کشتی فرنگی همشهری محله ورزش بوستان کشتی ملی کشتی تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۵۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمود خسروی وفا: می توانیم در المپیک ناگویا ژاپن شانس پنجمی داشته باشیم؛ کشتی امید اول ماست

رییس کمیته المپیک از برنامه های برای المپیک پاریس و همینطور ناگویا گفت

طرفداری | محمود خسروی وفا به انتقادات درخصوص کوچک بودن کاروان اعزامی المپیک پاسخ داد.

نشست هفتگی اعضای کارگروه ورزش صبح روز یکشنبه 9 اردیبهشت ماه در سالن جلسات کمیته ملی المپیک با حضور محمود خسروی وفا رییس و سیدمناف هاشمی دبیر کل کمیته ملی المپیک و مدعوین برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمدرضا تهرانی، رییس کارگروه ورزش حزب موتلفه ضمن بر شمردن پاره ای مشکلات ورزش، اقدامات مسئولین کمیته ملی المپیک در جهت افزایش حقوق دریافتی ورزشکاران اعزامی و مدال آوران، فعالیت های مستمر و موثر کمیسیون های مختلف و دیگر تحولات صورت گرفته در این مجموعه را چشمگیر و قابل توجه ارزیابی کرد.

در ادامه محمود خسروی وفا رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص تبیین سیاست های کلی کمیته ملی المپیک، اظهار داشت:

از بدو قبول مسئولیت در کمیته ملی المپیک با چالش هایی مواجه بودیم اما ​باید به این موضوع واقف بود که ​برای رفع مشکلات و کمبودهای موجود جدای از تامین بودجه و سرمایه بیش از هر چیزی نیاز به همدلی و وحدت داریم و همه باید دوشادوش همدیگر و هماهنگ با سیاست های کلان ​ورزش کشورحرکت کرد.اینکه بسیاری از فدراسیون ها در گذشته با سرپرست اداره می شد و یا برگزاری مجامع با تاخیر همراه بود این دیگر به بودجه ربط ندارد بلکه باید برنامه ​داشت و همدل بود و در راستای منافع ملی کشورمان حرکت کرد.

وی خاطر نشان کرد:

در همین راستا در کمیته تلاش کردیم تا با کار کارشناسی،پرداختی بودجه فدراسیون را مشخص و در موعد مقرر آنرا پرداخت کنیم تا در اجرای برنامه های خود با مشکل مواجه نشوند چرا که کار آنها آماده سازی و اعزام به رقابت های قاره ای و جهانی برای کسب سهمیه و ​مدال ​است ​لذا باید مورد حمایت واقع شوند این امر خود باعث افزایش همدلی و همگرایی مجموعه ورزش کشور ​خواهد شد و کمیته در همین زمینه تعامل خوبی با وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون ها دارد تا بیش از پیش جهت داشتن وررزش قوی برای ایران قوی حرکت نماییم.

رئیس کمیته ملی المپیک تصریح کرد:

در کمیته هم باید جدای از تخصص گرایی با توجه به نوع خدمات ارائه شده ضمن افزایش توانمندی و امکانات،با ارائه خدمات لازم در کنار و حامی و فدراسیون ها باشیم.

خسروی وفا افزود:

باید قبول کنیم ​در برهه ای از زمان ایراداتی در بخش فدراسیون ها داشته ایم به عنوان مثال بسیاری از فدراسیون ها با سرپرست اداره می شدند که همین موضوع کار را سخت می کرد هر چند در حال حاضر شرایط بهتر از گذشته شده در مورد بودجه فدراسیون ها به این موضوع اشاره کنم که  پرداختی کمیته هدفمند شده، پول را به موقع می پردازیم و بالطبع ​انتظار داریم فعالیت هدفمند داشته باشند. خوشبختانه امروزه، تنش در فدراسیون ها به حداقل رسیده اما برخی تنش ها به خاطر اطلاعات نادرستی است که از داخل به خارج ارسال می شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد:

ضمن تعامل خوبی که با وزارت ورزش و جوانان داریم ​با کمیته بین المللی المپیک و شورای المپیک آسیا هم تعامل خوبی داشته و تا کنون هم برای المپیک پاریس سهمیه های خوبی کسب شد البته عده ای به تعداد اندک کاروان اعزامی  پاریس اشاره می کنند حال آنکه اگر تیم های والیبال و بسکتبال را که در این دوره امکان کسب سهمیه را پیدا نکردند کنار بگذاریم، کاروان ​اعزامی خوبی در اختیار داریم. کسب سهمیه وظیفه فدراسیون های ورزشی است و ما در این زمینه نقش حامی و پشتیبان آنها را ایفا می کنیم هر چند اعتقاد دارم توان ورزش ما بسیار فراتر از اینهاست.

رئیس کمیته ملی المپیک گفت:

امیدوارم در آینده با برنامه ریزی بهتر و هدفگذاری دقیق شاهد نتایج بهتری باشیم و با همین تفکر یعنی داشتن کاروان کیفی  پیش بینی می کنم ​در بازیهای آینده آسیایی (ناگویا -ژاپن)نتایج بهتری کسب و حتی ​شانس پنجم شدن هم داریم.البته اگر مثل امسال،  یعنی در سال المپیک، نیمی از بودجه کمیته المپیک را کم نکنند به همین دلیل در حال رایزنی هستیم تا مشکل برطرف شود که امیدوارم  بزودی این مسئله را حل کنیم .

از دست ندهید ????????????????????????

محمد مورایس؛ نام جدید سرمربی سپاهان؟ هالند، خیلی پیشرفت کردی و در سطح چمپیونشیپ شدی! واکنش هوادار تاتنهام بعد از کری‌خوانی نافرجام برای رایس (فیلم) بنر توهین‌آمیز بازیکن اینتر علیه ستاره میلان 

دیگر خبرها

  • تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان (عکس)
  • تکنیک فوق‌العاده اندریک، بازیکن آینده رئال‌ مادرید / فیلم
  • جام بین‌المللی یا آبروریزی ملی! چرا جام تختی با این شکل برگزار می‌شود؟/ شعار بیلبوردهای شهردار را باور کنیم یا میزبانی درجه۳ دبیر را ؟
  • استارت حسن یزدانی برای ثبت رکورد 2 رقمی در تاریخ ورزش ایران
  • محمود خسروی وفا: می توانیم در المپیک ناگویا ژاپن شانس پنجمی داشته باشیم؛ کشتی امید اول ماست
  • کمبود ۳۰ درصدی فضای ورزشی در کهریزک/ خانه کشتی افتتاح می‌شود
  • هیچ مسئولی نمی‌تواند طلبکار رشته کشتی باشد / نمی‌خواهم نفر اول تیم ملی باشم!
  • حضور بیش از ۱۲۰۰ نفر ورزشکار در ویژه‌برنامه «ایرانی پهلوان»
  • ورزشکاران کشتی پهلوانی یاسوج جشن گلریزان برگزار کردند
  • بیمه البرز، حامی چهل و چهارمین دوره جام جهان پهلوان تختی