Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@20:52:16 GMT

کلید ساخت و ساز در بافتهای فرسوده تهران زده شد

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۰۷۵۰۵

کلید ساخت و ساز در بافتهای فرسوده تهران زده شد

به گزارش خبرنگار مهر، لایحه دو فوریتی اصلاحیه مصوبه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران، به منظور تشویق و تسهیل وصول مطالبات شهرداری تهران امروز به عنوان اولین لایحه مطرح شده در شورای شهر ششم تهران مورد بررسی قرار گرفت.

اقراریان گفت: باید کمیسیون‌های درگیر درباره چرایی دو فوریت این لایحه توضیح دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و امانی به عنوان موافق اظهار داشت: این لایحه از سوی شهرداری ارائه شده و باید درباره دوفوریت آن توضیح دهد.

گلپایگانی معاون شهرسازی درباره علت دو فوریت آن گفت: به واسطه اینکه صدور پروانه ساختمانی بازه کوتاهی است و اگر بخواهد به صورت عادی مطرح شود باعث می‌شود ارباب رجوع بلاتکلیف بمانند و می‌خواهیم تکلیف نحوه مواجهه با صدور پروانه جدید مشخص شود تا درآمد شهرداری از صدور پروانه به حالت عادی برگردد.

وی افزود: معمولاً در بازه شهریور مهر و آبان درآمد شهرداری از این محل پایین است و می‌خواهیم در این بازه زمانی اثرگذاری داشته باشد.

چمران با اشاره به اینکه این روش چندین ساله است و قبل از این قانون مصوب با بهره این مساله حل می‌شد گفت: تصمیم گرفتیم کلیه پرداخت دوساله و خانواده ایثارگران سه ساله پرداخت کنند، اما کسانی که خواستند نقدا بپردازند از تخفیف خوبی برخوردار باشند. و این مساله می‌تواند در تأمین درآمدهای شهرداری مؤثر باشد.

دوفوریت این لایحه به تصویب رسید.

عباسی افزایش عوارض ساختمانی در صدور پروانه را نسبت به سال گذشته افزایشی عنوان کرد و گفت: این افزایش بسیاری از متقاضیان را دچار مشکل جدی کرده است و شهرداری باید بتواند این بخشنامه را تعدیل کند.

وی افزود: اگر دو فوریت مصوب شود به نظرم بسته تشویقی خوبی است و درست است که بخشی از درآمدهای شهرداری را محقق کنیم اما در اصل باعث رونق ساخت و ساز در تهران می‌شود و شهرداری بخشی از حقوقش صرف نظر می‌کند تا کلید ساخت و ساز در تهران زده شود.

بابایی با اشاره به اینکه موافق این لایحه است و آن‌را محرکی برای ایجاد ساخت و سازهای جدید و رفع موانع بازآفرینی بافت‌های فرسوده است.

وی پیشنهاد کرد: برای پرداخت بعد از ۴۵ روز نیز تخفیفی قائل شویم تا با جایزه کمتری از این فضا استفاده کنیم. چون ما می‌خواهیم این پالس را به شهروندان بدهیم که شورا آماده و رونق صنعت ساخت و ساز است.

چمران گفت: در مدت ۴۵ روز بررسی خواهیم داشت و بعد از آن تصمیم می‌گیریم که آیا تخفیفی قائل شویم یا نه.

امانی پیشنهاد داد که مدت ۴۵ روز به دوماه افزایش دهد چون تا زمان ابلاغ زمان می‌برد و درصد پیشنهادی من ۲۵ درصد است. و این تبصره را هم اضافه کنیم که با ارائه گزارش شهرداری به بررسی عملکرد تصمیمات جدید بگیریم.
اقراریان گفت: تا زمانیکه این قانون ابلاغ شود حداقل زمان را از دست می‌دهیم و پیشنهاد ۲ ماهه امانی می‌تواند کمک کند.

علیرضا زاکانی شهردار تهران گفت: در ۴ ساله گذشته سابقه تخفیف تا ۲۷ درصد هم داشته‌ایم و پیشنهاد اولیه معاونت شهرسازی ۲۵ درصد بود و پیشنهاد شد که اگر تخفیف ۳۰ درصد باشد، ترغیب پرداخت نقدی بیشتر شود.

وی ادامه داد: اگر این می‌خواهید پرداخت عوارض ۲ مرحله‌ای شود همین امروز تصمیم بگیرید چون تزلزل ایجاد می‌کند و شهرداری متضرر می‌شود.

شهرداری تهران پیشنهاد کرد که اگر تخفیف ۳۰ درصد داشته باشیم ترغیب بیشتری ایجاد می‌کند اما اگر ۲۵ درصدی خواستیم در مرحله دوم عدد معنادار ۵ درصدی را در نظر بگیرند تا متقاضیان اقبال نشان دهند.

صادقی گفت: گلپایگانی بخشنامه‌ای را در این ماه داده و تخفیف تا ۲۵ درصدی را برای مناطق قائل شده است و اگر فرض را بر افزایش سال جاری بگیریم این تخفیف ۳۰ تا ۶۵ درصد بوده و این تخفیف براساس اختیارات شهرداری بوده است؟ اگر این اختیار وجود داشته چرا این لایحه ارائه شده است.

سروری با دو مرحله‌ای کردن کار مخالفت کرد و گفت: ۲۵ درصد انگیزه‌ای ایجاد نمی‌کند.

گلپایگانی درباره ابهامات مطرح شده توضیح داد: در مصوبه عوارض ۱۴۰۰ گفتند سقف افزایش عوارض از ۵۰ درصد بیشتر نشود و ما برای اینکه این کل عوارض از سقف عوارض بیشتر نشود، شهر تهرن را به ۴ دهک تقسیم کردیم. و این ۵۰ درصد حداکثر سقف مدنظر بوده است.

صادقی گفت: کف افزایش از ۱۲۰ درصد به بالاست و به خاطر همین کسی پرداخت نمی‌کند و اگر قبل از این می‌دانستیم با دوفوریت موافقت نمی‌کردیم.

وقتی معاون شهرسازی می‌گوید صدور فیش‌ها اشتباه صادر شده است و اگر اشتباه بوده است که دیگر این لایحه معنایی نداشت.

چمران گفت: موجی با افزایش ۱۲۰ درصدی ایجاد شده و اصلاح شده است.

کاشانی گفت: با این مصوبه می‌خواهیم انگیزه ایجاد کنیم که برای کار اقتصادی اگر مطالبات شهرداری امتیاز خوش حسابی بگذاریم.

در نهایت پیشنهاد میزان تخفیف ۲۵ درصد و پیشنهاد زمان ۲ ماه پس از لازم الاجرا شدن با اکثریت آرا رأی آورد.

کد خبر 5304496 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرداری تهران عوارض شهرداری علیرضا زاکانی شورای ششم شهرداری تهران ویروس کرونا اربعین 1400 سازمان تامین اجتماعی قوه قضاییه اربعین حسینی پیش بینی وضعیت هوا کیفیت هوای تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش پلیس راهور خانواده هلال احمر جمهوری اسلامی ایران بنیاد شهید و امور ایثارگران صدور پروانه ساخت و ساز ۲۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۷۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها (+ عکس) / دیوار کشی در بخش‌هایی از این بوستان قدیمی تهران

به گزارش صدای ایران از شرق، حصار جنب ساختمان آتش‌نشانی پارک لاله، یک ماه است ساخته شده و دو سه روز است تعدادی کانکس مستقر شده است. محدوده حصار جنب ساختمان آتش نشانی پارک لاله، روبروی خیابان پورسینا قرار دارد.

دیروز تعدادی از شهروندان تهرانی دلیل این حصارکشی و استقرار کانکس را از یکی از نیرو‌های خدماتی پرسیدند و گفته شد که امشب برق محوطه قطع شده و عملیات ساختمانی آغاز می‌شود.

آنها مدعی‌اند، در پرس‌وجو از مدیر پارک و شهرداری منطقه این پاسخ را دریافت کرده‌اند که قرار است در این نقطه از پارک فرهنگسرا ساخته شود و درختان محوطه قطع می‌شوند.

پیش از این هم کانال خبری دیده بان زیست بوم ایران که موضوع حصار کشی پارک قیطریه را هم اطلاع رسانی کرده بود اعلام کرده بخش بزرگی از پارک لاله که مملو از درختان کهنسال است به تازگی حصارکشی شده و گفته شده قرار است در آنجا «ساختمانی از طرف شهرداری»! احداث شود.

در این کانال تاکید شده با توجه به تعرضات و دستکاری‌هایی که در بوستان‌های دیگر از جمله پارک اندیشه و پارک قیطریه در حال وقوع است و پیشتر هم با حذف درختان و احداث بنا در ابن پارک صورت پذیرفته، خطر جدی است. از کنشگران و مردم می‌خواهیم که نسبت حذف عرصه مهمی از این بوستان مرکزی شهر و حذف درختان کهنسال و ارزشمند آن با حساسیت بیشتری برخورد کرده و اجازه ندهند اتفاقات گذشته و تعرضات مشابه به دیگر پارک‌ها در اینجا تکرار شود.

عکس‌هایی که در این گزارش می‌بینید، از داخل محوطه حصارکشی است.



پیگیری‌های شرق از مدیران شهری به نتیجه نرسیده پیش از این، «مهدی بابایی» عضو شورای شهر تهران هر گونه فعالیت عمرانی بر خلاف مصوبات شورا که منجر به تخریب فضای سبز و درختان شود را غیرقانونی دانسته بود.

دیگر خبرها

  • تکلیف‌نامه شهرداری تهران برای پارک‌های پایتخت چه می‌گوید؟
  • ماجرای کاشت ساختمان در پارک‌های تهران
  • تخفیف بیمه سلامت برای دهک‌‌های ۶ تا ۹ درآمدی
  • درخت کشی در تهران؛ چرا شهرداری به دنبال قطع درختان است؟
  • انتقاد از ساخت مجموعه فرهنگی در پارک لاله/ شهرداری تهران حصار‌های پارک لاله را بردارد
  • کاشت ساختمان در پارک‌های تهران؛ ممنوع یا مجاز؟
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • امکان ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها (+ عکس) / دیوار کشی در بخش‌هایی از این بوستان قدیمی تهران