Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، طرح ساماندهی صنعت و بازار خودرو در حالی در دستور جلسه امروز صحن مجلس قرار دارد که بخشی از این طرح به واردات خودرو با ارز اشخاص اختصاص دارد و بر اساس این طرح، اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند بدون انتقال ارز نسبت به واردات خودرو اقدام کنند.

در عین حال، طبق طرح مجلس، تنظیم واردات خودرو طوری خواهد بود که واردات به اندازه کمبود تقاضای موثر هر ۶ ماه یکبار با سقف معینی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط هرچند سید رضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: در بحث کلان با واردات خودرو موافق هستم، اما از عدم برنامه ریزی دولت برای واردات خودرو نیز نباید غفلت شود.

وی تاکید کرد: من در بحث کلان با واردات خودرو موافق هستم زیرا باید رقابت در بازار داخلی و خارجی وجود داشته و آن را تجربه کند. یکی از برنامه های ما در سال 1400 این است که 30 درصد از خودروهای داخلی در بازارهای کشورهای خارجی به فروش برسد و این یعنی خودروساز باید رقابتی عمل کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: اصل موضوع ممنوعیت واردات خودرو در شرایط کنونی برای یک بخش از بازار تولیدکننده به منظور جلوگیری از ورود ضربه به آنها مورد تائید است اما باید بازار خودرو رقابتی باشد. دوره محدودیت‌های ارزی و ممنوعیت‌های وارداتی در دوران گذار قرار دارد.

وی همچنین با اشاره به اینکه قرار است برنامه کوتاه مدت ۶ ماهه‌ای با مشارکت و نظرخواهی از خودروسازان و قطعه سازان از ابتدای مهرماه به صورت ویژه تا پایان سال اجرایی شود، اظهار داشت: تولید یک خودروی اقتصادی و به صرفه در نظر گرفته شده است، اما این موضوعی نیست که امسال محقق شود.

 وی در مورد نظر وزارت صنعت در خصوص عدم پایبندی برخی شرکت‌های خودروساز به تعهدات خود در قِبال مشتریان برای تحویل خودروهای ثبت نامی با قیمت اعلام شده و در موعد زمانی مقرر، گفت: شرکت‌های مرتبط با خودرو باید به تعهدات خود در قبال فروش خودرو به مردم پایبند باشند، البته گاهی شوک‌هایی به بازار وارد شده و اوضاع را از اختیار آنها خارج کرده و یک سری شرایط اضطرار را به وجود می‌آورد، اما در غیر این صورت تمامی تولیدکنندگان در هر حوزه ای اعم از فولاد، لوازم خانگی و خودرو باید به تعهدات خود پایبند باشند.

* دوره محدودیت ارزی طی می شود

فاطمی امین با اشاره به اینکه وزارت صمت برنامه ویژه ای را در خصوص ساماندهی بازار خودرو در نظر دارد، افزود: این برنامه کوتاه مدت 6 ماهه در حال نهایی شدن بوده و قرار است از ابتدای مهرماه به صورت ویژه تا پایان سال اجرایی شود. این برنامه ویژه شامل افزایش تولید و کیفیت و اصلاح ساختار بازار خودرو است که اکنون در حال تدوین بوده و مقرر شده با نظرخواهی و مشارکت خودروسازان و قطعه سازان نهایی شود و برنامه‌ای یک طرفه نخواهد بود.

وی تصریح کرد: پیش‌نویس این برنامه تهیه شده و در اختیار ذی‌نفعان این بخش برای نظرخواهی قرار داده خواهد شد. اولویت های دولت در حوزه تولید، صادرات، کیفیت و قیمت به نوعی در برنامه کسب و کارها قرار داده شده و الزامات برای تحقق این اهداف کاملا مشخص شده و قرار است به صورت یک کار مشترک با تولیدگران و خودروسازان عملیاتی شود تا به تمامی اهداف مورد نظر در سال 1400 دست پیدا کنیم.

فاطمی امین همچنین در مورد تعیین تکلیف خودروهای سنگین دست دوم وارد شده به کشور باقی مانده در گمرکات نیز گفت: ممنوعیت واردات خودرو از سال 97 به دلیل کاهش تراز ارزی کشور ایجاد شد، در آن زمان به دلیل تحریم‌های شدید، تراز ارزی به لحاظ عدم فروش نفت کاهش یافت و واردات یک سری اقلام از جمله خودرو ممنوع شد.

* واردات خودرو هر 6 ماه یکبار

روح الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در مورد طرح ساماندهی خودرو که در دستور کار مجلس قرار دارد، گفت: طرح تنظیم واردات بر این اساس اعلام شده است که واردات خودرو به اندازه کمبود تقاضای موثر هر ۶ ماه یکبار با سقف معینی انجام شود. به این معنی که شاخص مشخصی برای واردات گذاشته‌ایم، یعنی چه نوع خودرویی، با چه مصرف سوختی و با چه کیفیتی می‌تواند بدون فشار ارزی به کشور وارد شود. این موضوع را هم قید کرده‌ایم که از محل صادرات یا از محل ارز بدون منشا خارجی بدون فشار این واردات انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه بازار خودرو به شدت ملتهب است، گفت: طبق آمارهایی که داریم، برخی خودرو‌های خارجی در کشور تا ۹ برابر قیمت جهانی خرید و فروش می‌شوند که این اجحاف به مردم است، چرا که بازار را بسته ایم و از طرفی خودروساز داخلی تعهدات را به خوبی انجام نداده و بازار ملتهب شده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است برای کاهش التهابات نباید واردات انجام شود بلکه نیاز است در شرایط کنونی کشور، تنظیم واردات برای کاهش التهابات انجام شود.

باید منتظر ماند و دید دولت سیزدهم و وزیر جدید صنعت با چه برنامه ای برای مدیریت بازار خودرو اقدام خواهند کرد و در نهایت قیمت‌ها در بازار به چه سمتی حرکت خواهد کرد.

برخی مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت سوژه‌ای با عنوان «واردات خودرو را آزاد کنید» خواستار ساماندهی بازار خودرو و ایجاد تعادل در بازار خودرو کشور شدند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: وزیر صنعت معدن و تجارت واردات خودرو طرح ساماندهی خودرو رضا فاطمی امین واردات خودرو بازار خودرو انجام شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۷۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی فورس گورکا پنج‌در، همتای ارزان‌قیمت مرسدس G کلاس از هند! (+عکس)

شرکت هندی فورس موتورز سری بروز شدهٔ شاسی‌بلند گورکا را معرفی کرده که برای اولین بار با نسخهٔ پنج‌در با سه ردیف صندلی همراه است. این آفرودر هندی که به‌وضوح از مرسدس بنز G کلاس الهام گرفته، در داخل نیز به‌روزرسانی‌هایی را تجربه کرده است.

به گزارش پدال، در نسخهٔ پنج‌در جدید، ظاهر جعبه‌ای شکل گورکا همچنان حفظ شده و طول بیشتر بدنه آن را بیشتر به G کلاس شبیه کرده است. این نسخه با ۴,۳۹۰ میلی‌متر طول، ۴۲۵ میلی‌متر کشیده‌تر از نسخهٔ سه‌در است.

در قسمت جلو و عقب گورکا همچنان همان طراحی قبلی با ویژگی‌هایی مثل چراغ‌های گرد جلو و سپرهای پلاستیکی بدون رنگ که با بچه گلگیرهای عریض همراه است حفظ شده و خودرو به لطف ۲۳۳ میلی‌متر فاصله از زمین به همراه لوازم جانبی مثل اسنورکل، باربند و نردبان عقب، توانایی‌های آفرود بالایی را ارائه می‌کند. رینگ‌های آلیاژی ۱۸ اینچی با لاستیک‌های آل‌ترین هم تکمیل‌کنندهٔ ویژگی‌های بیرونی این شاسی‌بلند هندی هستند.

در داخل خودرو، نمایشگر اطلاعاتی-سرگرمی بزرگ‌تر ۹ اینچی ارائه شده که با اندروید اتو و اپل کارپلی همراه است. مقابل راننده نیز یک صفحه آمپر دیجیتالی قرار گرفته است که البته به‌اندازهٔ خودروهای جدید امروزی پیشرفته نیست. به گفتهٔ فورس موتورز، داشبورد گورکا با متریال نرم مشابه خودروهای سواری پوشیده شده است اما طراحی کلی همچنان شخصیت اقتصادی این شاسی‌بلند را نشان می‌دهد.

اتفاق مهم‌تر اما ارائهٔ سه ردیف صندلی در نسخهٔ پنج‌در است که با فراهم کردن ظرفیت حمل هفت نفر، کارایی گورکا را افزایش می‌دهد. بااین‌حال، با توجه به ابعاد جمع‌وجور خودرو، هنگام باز بودن هر سه ردیف صندلی، فضای بار زیادی وجود نخواهد داشت. تجهیزات ایمنی گورکا هم صرفاً به دو ایربگ، کمربند ایمنی، ترمز ABS و دوربین دنده‌عقب محدود می‌شود.

گورکا با یک پیشرانهٔ ۲.۶ لیتری چهار سیلندر دیزلی ساخت مرسدس بنز عرضه می‌شود که ۱۴۰ اسب بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن متر گشتاور دارد. نیروی این موتور از طریق یک گیربکس پنج سرعتهٔ دستی و سامانهٔ چهارچرخ محرک با قفل دیفرانسیل جلو و عقب به هر دو محور منتقل می‌شود. این شاسی‌بلند آفرودی هندی بر اساس شاسی نردبانی ساخته شده و در هردو محور از تعلیق چند اتصالی بهره می‌برد.

فروش نسخهٔ بروز شدهٔ فورس گورکا به‌زودی در نسخه‌های سه‌در و پنج‌در در هند عرضه خواهد شد. هرچند قیمت این خودرو هنوز اعلام نشده است اما انتظار می‌رود از حدود ۱.۶۱ تا ۱.۶۶ میلیون روپیه معادل ۱۹ تا ۲۰ هزار دلار آغاز شود. سوزوکی جیمنی و ماهیندرا تار از رقبای این خودرو در هند هستند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رکورد قیمت خودروی چینی در ایران شکسته شد
  • میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شود
  • معرفی فورس گورکا پنج‌در، همتای ارزان‌قیمت مرسدس G کلاس از هند! (+عکس)
  • واکنش آذری جهرمی به افشای قرارداد شهرداری تهران با شرکت چینی/ سکوت میرسلیم جالب است
  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟
  • آذری جهرمی: سکوت جناب آقای میرسلیم جالب است!
  • 12 محصول ایران خودرو و سایپا ارزان شد + جدول قیمت
  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • کاکایی، کارشناس صنعت خودرو: مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می خواهند خودروی برقی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیونی وارد کنند؟