Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@13:06:07 GMT

علت این خال های قرمز رنگ روی پوست چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۰۸۶۵۹

علت این خال های قرمز رنگ روی پوست چیست؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تبیان، خال‌های قرمز بر خلاف اسمشان اصلا خال نیستند. این لکه‌های قرمز رنگ که آنژیوم نام دارند از دسته‌ای از مویرگ‌ها تشکیل شده‌‌اند و آنژیوم گیلاسی نیز نامیده می‌شوند.

تقریبا پنجاه درصد از بزرگسالان این لکه‌های قرمز را دارند. آنژیوم‌ها معمولا روی شکم و سینه و دست‌‌ها دیده می‌شوند و اغلب چند میلی‌متر قطر دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بیشتر موارد نیاز به درمان خاصی نیست اما همیشه بهتر این است که توسط پزشک معاینه شود. در این مطلب همراه ما باشید تا هر آنچه لازم است درمورد خال‌های قرمز بدانید به شما بگوییم.

اطلاعات کلی درباره خال‌های قرمز

لکه‌های قرمز روی پوست، شایع‌ترین شکل آنژیوم هستند. این ضایعات پوستی خوش‌خیم و طبیعی می‌توانند در هر سنی ظاهر شوند اما بعد از 30 سالگی شایع‌ترند. این لکه‌ها معمولا به‌واسطه‌ی رنگ قرمزی که دارند جلب توجه می‌کنند. خیلی از افراد این لکه‌ها را بدنما می‌دانند و سراغ درمان‌هایی می‌روند تا این آنژیوم‌ها را برطرف کنند؛ یک تمایل ژنتیکی که ما از والدین خود به ارث می‌بریم!

لکه‌های قرمز روی پوست دقیقا چه هستند؟

لکه‌های قرمز روی پوست حاصل گشاد شدن مویرگ‌ها در اثر پارگی‌هایی در رگ‌ها هستند که اغلب روی بازوها و قفسه سینه ظاهر می‌شوند.

معمولا آنژیوم‌های گیلاسی به صورت لکه‌های ریز قرمز روی پوست دیده می‌شوند که می‌توانند نرم یا کمی برآمده باشند و قطری به اندازه‌ی یک تا پنج میلی‌متر داشته باشند. ظاهر این لکه‌ها باعث می‌شود افراد آن‌ها را با خال اشتباه بگیرند.

لازم به یادآوری است که آنژیوم‌ها تومورهای خوش‌خیم هستند. آنژیوم‌ها تجمعی از ملانوسیت‌ها هستند که برخلاف خال‌ها به ندرت بدخیم می‌شوند.

لکه‌‌های قرمز روی پوست نباید ناراحتی خاصی در شما ایجاد کنند. اگر این آنژیوم‌ها دردناک‌اند، می‌خارند یا اذیتتان می‌کنند به پزشک مراجعه کنید

علت ایجاد آنژیوم‌ها چیست؟

تا به امروز، علت به وجود آمدن آنژیوم‌ها مشخص نشده است. اما طبق مطالعاتی، سن یک فاکتور بوده و افراد معمولا با بالا رفتن سن دچار این لکه‌ها می‌شوند. آنژیوم‌ها را می‌توان به ژنتیک، تغییرات هورمونی، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و آب و هوا نیز ربط داد.

آیا آنژیوم‌ها نگران کننده‌اند؟

یک بار دیگر یادآوری می‌کنیم که لکه‌های قرمز روی پوست سرطانی نیستند و جای نگرانی وجود ندارد. آنژیوم‌ها تومورهایی خوش‌خیم‌اند اما همچنان باید نسبت به ظاهر آن‌ها از جهت هر گونه تغییری دقیق باشید. بنابراین در صورتی که آنژیوم‌هایی دارید نکات زیر را به خاطر بسپارید:

. آنژیوم‌ها نباید به تعداد زیاد در یک ناحیه مشخص ظاهر شوند.

. لکه‌‌های قرمز روی پوست نباید ناراحتی خاصی در شما ایجاد کنند. اگر این آنژیوم‌ها دردناک‌اند، می‌خارند یا اذیتتان می‌کنند به پزشک مراجعه کنید.

. آنژیوم‌ها نباید خونریزی کنند. اگر با دست زدن به آن‌ها خونریزی می‌کنند باید به پزشک مراجعه کنید.

. به رنگ و شکل آنژیوم‌ها دقت کنید؛ اگر رنگشان تیره‌تر شد یا لبه‌های آن‌ها نامنظم و زیر شد به پزشک مراجعه کنید.

برای برطرف کردن آنژیوم‌ها چه می‌توانید بکنید؟

هر چند آنژیوم‌ها خطری برای سلامتی ندارند اما عده‌ای از افراد این لکه‌های قرمز رنگ را نمی‌خواهند، خصوصا اگر در ناحیه گردن باشند و یا هنگامی که می‌خواهند لباسی با یقه‌ی باز بپوشند. مهم است بدانید که هرگز نباید سعی کنید با راهکارهای خانگی این لکه‌ها را برطرف کنید چون می‌توانند خطرناک باشند.

آنژیوم‌ها می‌توانند قطر 6 تا 7 میلی‌متر هم داشته باشند و از آنجایی که آن‌ها مویرگ هستند هرگز نباید سعی کنید خودتان آن‌ها را ناپدید کنید. پزشک متخصص پوست می‌تواند بهترین راهکار برطرف کردن آنژیوم‌ها را به شما توصیه کند. معمولا از لیزر یا اسکالپل برقی برای سوزاندن آنژیوم استفاده می‌شود. با این شیوه‌های کاملا بی‌خطر می‌توان جلوی دوباره ظاهر شدن آنژیوم‌ها را نیز گرفت.

آیا آنژیوم همان همانژیوم است؟

همانطور که گفتیم آنژیوم‌ها تورموهای خوش‌خیم بسیار شایعی هستند که علی‌رغم اسم ترسناکی که دارند خطرناک نبوده و نیازی به درمان ندارند. همانژیوم‌ها نوعی از آنژیوم‌ها هستند که به صورت تومورهایی تعریف می‌شوند که ناشی از تعداد زیادی رگ‌های پُرخون نرمال یا غیرنرمال می‌باشند. بنابراین تفاوت اصلی بین آنژیوم و همانژیوم این است که عبارت آنژیوم برای توضیح مجموعه‌ی گسترده‌ای از تورموهای خوش‌خیم با منشاء متفاوت (رگ‌های خونی یا رگ‌های لنفاوی که با الگویی غیرنرمال قرار گرفته‌اند) استفاده می‌شود، اما عبارت همانژیوم برای مشخص کردن تورموهای خوش‌خیمی که از رگ‌های خونی تشکیل شده‌اند به کار می‌رود.

همانژیوم‌ها معمولا به صورت ضایعه‌هایی در سر و گردن ظاهر می‌شوند و اکثر آن‌ها ریشه کبدی دارند. همانژیوم‌ها هر چند که ممکن است به بدخیمی تغییر وضعیت بدهند اما این احتمال بسیار کم است.

پربیننده ترین نکات جالب در مورد واکسن سینوفارم پاکسازی کبد با یک رژیم ۵روزه با تزریق آسترازنکا به سندروم گیلن‌ باره دچار می شوید! میوه ای جادویی برای خلاصی از بی خوابی تریاک تاثیری در درمان کرونا دارد؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: لک صورت لکه های قرمز روی پوست پزشک مراجعه کنید خال های قرمز آنژیوم ها لکه ها خوش خیم خال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۸۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص شگفت‌انگیز پوست موز

همه ما از خاصیت میوه‌ها و سبزیجات برای جسم و جان آگاه هستیم. اما آیا می‌دانستید پوست میوه‌ها و سبزیجات حتی از گوشت آن‌ها سالم ترند. پوست موز نیز دارای خاصیت بسیار برای سلامت بدن و پوست است.

به گزارش همشهری آنلاین؛ به گفته متخصصان، پوست موز بسیار مغذی و سرشار از فواید است. در این مطلب به برخی از فواید پوست موز نگاهی انداخته‌ایم.

خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد: مشخص شده که پوست موز سرشار از پلی فنول‌ها، کاروتنوئید‌ها و سایر آنتی اکسیدان‌ها است که از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد سرطان زا محافظت می‌کند. مصرف بیشتر پوست موز می‌تواند سطح آنتی اکسیدان را افزایش داده و احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

افسردگی را کاهش می‌دهد: ویتامین B ۶ و محتوای بالای تریپتوفان موز می‌تواند به بهبود برخی از علائم افسردگی و سایر اختلالات خلقی کمک کند.

کلسترول را کاهش می‌دهد: پوست موز دارای فیبر‌های محلول و نامحلول است که باعث کاهش کلسترول و جلوگیری از چسبیدن کلسترول به دیواره رگ‌ها می‌شود. این خاصیت پوست موز به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند.

برای چشمان خوب است: پوست موز برای چشم مفید است و احتمال ابتلا به آب مروارید را کاهش می‌دهد. گفته می‌شود قرار دادن آن روی چشم به کاهش پف کردگی کمک می‌کند. همچنین، لایه برداری با موز به روشن شدن حلقه‌های تیره زیر چشم و کاهش ظاهر خطوط ریز کمک می‌کند.

یبوست را برطرف می‌کند: موز سرشار از فیبر است و به حرکات منظم روده کمک می‌کند. فیبر به رشد باکتری‌های خوب در روده کمک کرده که باعث تقویت هضم می‌شود و روده را سالم نگه می‌دارد.

دندان‌ها را درخشان می‌کند: به گفته متخصصان، مالیدن پوست موز به دندان‌ها یک دقیقه در روز به مدت یک هفته می‌تواند به درخشندگی دندان کمک کند. موز سرشار از پتاسیم و منیزیم است و در صورت تماس با دندان مواد معدنی آن جذب مینا شده و دندان‌ها را سفید می‌کند.

جوش‌ها را درمان می‌کند: اگر از جوش‌های روی صورت‌تان خسته شده‌اید و این جوش‌ها شما را اذیت می‌کنند، به سادگی شروع به مالیدن پوست موز روی صورت خود کنید و در عرض یک هفته تفاوت را مشاهده کنید. پوست موزبه کاهش التهاب در پوست کمک می‌کنند و همچنین سرشار از فنولیک است که مملو مواد ضد میکروبی برای درمان جوش و آکنه است.

درد را کاهش می‌دهد: بر اساس نتایج مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، پوست موز سرشار از ترکیبات فعال زیستی مانند کاروتنوئید‌ها و پلی فنول‌ها است. پوست موز همچنین سرشار از خواص ضد التهابی است و به کاهش درد بدن کمک می‌کند.

از پوست در برابر اشعه فرا بنفش محافظت می‌کند: پوست موز سرشار از ترکیبات زیست فعال مانند فنولیک‌ها، فلاونوئیدها، تانن‌ها، کاروتنوئید‌ها و آلکالوئید‌ها است که به جلوگیری از رادیکال‌های آزاد و همچنین محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • کبد چرب و دردسرهایش
  • معرفی ۴ ماسک معجزه آسا برای مو با تخم مرغ + طرز تهیه
  • تقویت کننده موی مردانه
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • چگونه گوشت و پوست میلیون‌ها کروکودیل در کارخانه فرآوری می‌شود؟ (فیلم)
  • زیر پوست بازار «رحم اجاره‌ای» در ایران
  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • کرم معجزه