Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - عضوکمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رهاشدگی ظرفیت‌های بالقوه معدنی آذربایجان شرقی بویژه مس سونگون، گفت: استخراج و بهره برداری و ایجاد ارزش افزوده از معادن استان اقتصاد استان و کشور را متحول می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ورزقان، اللهوردی دهقانی در آیین امضای قرار داد مگاپروژه احداث کاتد مس در مجتمع مس سونگون ورزقان، با اشاره به اینکه پروژه ذوب مس بیش از 20 سال پیش مطرح شده است، اظهار داشت: معدن مس سونگون بزرگترین معدن مس خاورمیانه است که بیش از 2 میلیارد تن ذخیره کشف شده در سونگون به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان اینکه 8 سال پیش میزان ذخایر معدنی بیش از 320 میلیون تن اعلام کردند، افزود: با اکتشافات گسترده، ذخایر جدید اثبات شده به حدود 2 میلیارد تن رسیده و اکتشافات همچنان ادامه دارد. دانشمندان‌ زمین شناسایی اعلام کردند که ذخیره قابل استخراج، حداقل به 4 میلیارد تن خواهد رسید.

 نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی، بااشاره به اینکه در عمق 1200 متری معدن مس ورزقان، میزان خلوص حدود 0.8 تا 1 درصد است، ابراز داشت: احتمال افزایش ذخایر به 6 میلیارد تن با افزایش عمق اکتشافات وجود دارد.

وی، حجم اکتشاف و تولیدکنسانتره معدن مس سونگون را مورد اشاره قرار داد و گفت: حدود 20 هزار میلیارد تومان میزان گردش مالی و درآمد این معدن است که می تواند با اقدامات ارزش افزوده، درآمدهای به مراتب بیش از این به منطقه سرازیر شود.

مدیر معدن مس ایجو : بیش از 37 درصد از برنامه استخراج جلو هستیم360میلیارد عوارض دولتی معدن مس سونگون در ورزقان هزینه می‌شودتشکیل کمیته حقیقت یاب بررسی تخریب منابع طبیعی توسط معدن مس سونگونرشد 20 درصدی در تولید معدن مس مزرعهثبت رکورد بی‌سابقه تولید در عمر معدن مس سرچشمه در شهریورماه

دهقانی باتاکید بر اینکه معدن مس باید به ثروت عمومی، ایجاد اشتغال و تولید منجر شود، خاطر نشان کرد: با شرایط فعلی استخراج، 300 هزار تن کنسانتره استخراج می شود که به 100 هزار تن کاتد مس نمی‌رسد، با این روند، استخراج به بیش از 320 سال زمان نیاز دارد که این منطقی نیست.

وی با انتقاداز اینکه آنچه باعث شده این معدن رها شده و به اقتصاد کشور اثرگذاری نکند، عدم شناخت کافی از این سرمایه ملی است، ادامه داد: کسانی که برای استخراج و اکتشاف این معدن کار کردند، ظلم کردند و عدد واقعی را ننوشتند تا سرمایه گذاری کافی در منطقه صورت نگیرد. نگرانی ما تداوم فعالیت چنین شرکت‌هایی است که معادن این استان را کم نشان دهند.

عضوکمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه ده شرکت را با گزارشات غلط از مس سونگون جدا کردند و به بخش خصوصی واگذار کردند، افزود: با این اقدام، بیش از 34 هزار میلیارد ضرر به مس آذربایجان زدند. 

وی بر لزوم سه برابر شدن میزان استخراج از اینمعدن تاکید کرد و گفت: باید سالانه 900 هزار تن کنسانتره استخراج کنیم که با این وجود حدود 130 سال طول می‌کشد. این ثروت بالقوه را باید به بالفعل تبدیل کنیم و این‌ امر به مدیریت انقلابی و جهادی نیاز دارد. 

این نماینده مجلس یازدهم، بابیان اینکه قرارگاه خاتم‌الانبیا در خیلی از عرصه‌ها نشدنی ها را شدنی کرد و این بدون ادعا و تبلیغات بوده است، افزود: برای تولیدمس کاتد، هیچ شرکت ایرانی تجربه کافی در این حوزه نداشت ولی پا پس نگذاشتند و حتی از برآورد شرکت مس 30 درصد کمتر دادند تااین پروژه مهم سریعتر به نتیجه برسد.

دهقانی، انتظار استان برای پروژه تولید کاتد مس را 400 هزار تن عنوان کرد و افزود: این پروژه باید به سرانجام برسد و این ثروت ملی به ثمر بنشیند. این معدن در حالحاضر از تولید کنسانتره 20 هزار میلیارد درآمد دارد که تنها یک هزار میلیارد سرمایه گذاری از این عدد در منطقه، می تواند تحول جدی در استان ایجاد کند.

وی خواستار بازگشت 20 درصد مالیات پرداختی صنایع مس آذربایجان به استان آذربایجان شرقی شد و افزود: چرا نباید مالیات این معدن در این استان پرداخت نشود و در سایر استان‌ها پرداخت‌ شود؟ باید معافیت های اعطایی هم به منطقه بازگردد و از سوی دیگر، شرکت ملی مس ایران به مسئولیتهای اجتماعی خود رد اینشهرستان و استان عمل کند و در حوزه محرومیت زدایی اقدامات جدی انجام دهد.

انتهای پیام/111/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معدن مس سونگون هزار میلیارد میلیارد تن هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۹۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین همایش به رسم سقایی در تبریز

دریافت 66 MB

به گزارش خبرنگار مهر، دومین همایش به رسم سقایی به مناسبت تجلیل از خیران آبرسان آذربایجان شرقی با حضور استاندار آذربایجان شرقی شامگاه امروز چهارشنبه در سالن آمفی تئاتر هتل پارس تبریز و به همت شرکت آب و فاضلاب استان برگزار شد.

کد خبر 6100917

دیگر خبرها

  • وجود ۴۵ معدن غیرفعال در لرستان
  • دومین همایش به رسم سقایی در تبریز
  • کردستان دارای ۱.۱ دهم میلیارد تُن ذخایر معدنی است
  • مهلت مزایده عمومی ۲۸۹ معدن آذربایجان غربی تمدید شد
  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • ۵ طرح صنعتی و معدنی خراسان جنوبی، آماده کلنگ‌زنی است
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • آخرین وضعیت پُرشدگی سد‌ها بعد از بارش‌های اخیر
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم / لیتیوم می‌تواند صنعت استان را به نحو چشمگیری ارتقا دهد