Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز؛ در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید، محمدحسین قوسیان مقدم از آغاز واکسیناسیون کودکان و نوجوانان در مهر خبر داد و یکی از واکسن‌هایی که برای این گروه سنی درنظر گرفته شده، سوبرا۲ است. گفته می‌شود واکسیناسیون این گروه سنی تا نیمه آبان ادامه خواهد داشت. در این گزارش نگاهی داریم به اطلاعاتی که سازمان بهداشت جهانی از این واکسن منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوبرانا ۲ با نام علمی FINLAY-FR-۲ توسط یک  شرکت اپیدمیولوژی کوبایی تولید شده و در بحث توسعه این واکسن با انستیتو پاستور ایران همکاری‌هایی داشته است. این واکسن در ایران با نام پاستوکووک شناخته می‌شود وکه از دسته واکسن‌های کونژوگه به حساب می‌آید.

پاستوکووک هم در دو دوز طراحی شده که فاصله بین دوزهای آن ۲۸ روز است. این واکسن یک دوز بوستر یا یادآور هم دارد که باید پس از ۵۶ روز تزریق شود البته استفاده از بوسترها هنوز چندان در دنیا رایج نیست و ابهامات بسیاری درخصوص آن‌ها وجود دارد و فعلا از همون دو دوز ابتدایی برای واکسیناسیون عمومی استفاده می‌شود.

سوبرانا ۲ در خرداد سال جاری در ایران و دو ماه بعد در کوبا مجوز تزریق اضطراری گرفت و در نهایت استفاده از آن برای کودکان بالای دو سال مجوز گرفت. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که سوبرانا ۲ بعد از دوز دوم ۶۲ درصد ایمنی ایجاد کرده است.  محققان معتقدند که این روش ساخت واکسن به نسبت ایمن‌تر است زیرا از بخشی از ویروس و نه تمام آن برای تولید واکسن استفاده شده است.

شرکت کوبایی تصمیم دارد که ۱۰۰ میلیون دوز از این واکسن را برای استفاده در کوبا و دیگر کشورها تولید کند. این شرکت حتی مدعی شده که بعد از طی کردن مراحل بالینی می‌تواند از این واکسن در توریست سلامت هم استفاده کند. کوبا اولین‌بار این واکسن را روی ۱۵۰ هزار داوطلب از کادر درمان که درخطر ابتلا قرار داشتند، آزمایش کرد.

ایران درکنار ویتنام ، ونزوئلا ، آرژانتین، پاکستان ، هند، اتحادیه آفریقا و جامائیکا برای خرید این واکسن ابراز علاقه کرده‌اند که البته منتظر انتشار کامل نتایج مطالعات بالینی فاز سه آن هستند. ایران توافقنامه‌ای برای تولید واکسن امضا کرده است  و آرژانتین در حال مذاکره است. علاوه بر این، دولت کوبا پیشنهاد داده که فناوری به غنا منتقل شود و کوبا را مواد فعال مورد نیاز برای ساخت واکسن را نیز تامین کند.

فاز اول این واکسن روی ۴۰ داوطلب و فاز دوم بر روی ۱۰۰ داوطلب امتحان شده که در مرحله دوم از فاز سوم ۹۰۰ نفر که بین ۱۹ تا ۸۰ سال داشتند، برای تزریق واکسن داوطلب شدند. فاز دوم تحت نظارت انستیتو پاستور ایران انجام شد که نتایج حاکی از بروز ایمنی پس از ۱۴ روز بود.  فاز سه مطالعات بالینی این واکسن در ایران انجام شده است.

سوبرانا ۲ در حوزه دانشکاه علوم پزشکی مازندران به سه هزار نفر از شهروندان داوطلب ثبت نام شده ۱۸ تا ۸۰ ساله ساکن شهرستان‌های ساری ، قائمشهر ، میاندرود و جویبار  تزریق شد. گفتنی است که خبرنگاران سلامت برخی رسانه‌های دولتی هم به دعوت وزارت بهداشت از این واکسن استفاده کردند. اطلاعات چندانی از عوارض جانبی این واکسن در دست نیست اما مسئولان ایران و کوبا معتقدند که این واکسن کمترین اثرات جانبی را اشته است.

انتهای پیام/

پرستو خلعتبری کد خبر: 1111012 برچسب‌ها بازگشایی مدارس واکسن کرونا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بازگشایی مدارس واکسن کرونا سوبرانا ۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۹۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌

حسین امامیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تزریق این واکسن در برنامه جاری ایمن سازی کودکان است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بردسکن افزود: اصل پیشگیری در بیماری‌های عفونی بسیار مهم‌تر از درمان است و تزریق این واکسن سبب کاهش بار جهانی بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی می‌شود.

وی با بیان اینکه باکتری پنوموکوک مهمترین عامل عفونت های مهاجم باکتریال در کودکان محسوب می شود، گفت: این بیماری طیف وسیعی از عفونت ها را شامل مننژیت، عفونت باکتریال تب دار، عفونت گوش میانی، سینوزیت، ذات الریه، عفونت ملتحمه چشم، عفونت در بافتهای نرم حفره چشم، عفونت در لایه های داخلی و دریچه های قلبی، التهاب استخوان و مغزاستخوان، عفونت پرده های محافظ قلب، عفونت یا التهاب وخیم قسمتی از صفاق، تورم والتهاب مفاصل، عفونت های بافت نرم و عفونت خونی را موجب می شود.

وی گفت: تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه جاری ایمن سازی سبب ارتقاء سلامت کودکان می‌شود.

امامیان زمان تزریق این واکسن را در ۲ ماهگی، ۴ ماهگی و ۱۲ ماهگی و همزمان با سایر واکسن های همان گروه سنی اعلام کرد.

کد خبر 6093414

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • تحویل ۱۰ هزار کلاس درس در سال ۱۴۰۳ در صورت تزریق بودجه
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی