Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@23:22:55 GMT

دلیل آبگرفتگی‌های اهواز چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۱۱۵۷۸

دلیل آبگرفتگی‌های اهواز چیست؟

ایسنا/خوزستان معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به تبعات استفاده از شبکه فاضلاب برای تخلیه آب‌های سطحی، گفت: حجم دبی بسیار قابل ملاحظه از مجرای محدود عبور داده می‌شود و این سیستم، آسیب می‌بیند و در نتیجه در سال‌های خشکسالی و تابستان‌ها، ریزش خطوط و پس‌زدگی فاضلاب رخ می‌دهد.

صابر علیدادی در جلسه بررسی پروژه‌های دفع آب‌های سطحی که امروز (۲۳ شهریورماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: در صورت تکمیل طرح توسعه شبکه فاضلاب، توانایی دفع ۴۶۰ تا۵۰۰ هزار مترمکعب فاضلاب در شبانه‌روز وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی افزود: در دو سال اخیر در پی تغییر اقلیم، باران‌هایی در اهواز رخ داد که در پی آن در ۴۸ ساعت ۱۷ میلیون مترمکعب آب در اهواز جمع شد. با این جم بارندگی، بر اساس ظرفیت ۴۶۰ تا ۵۰۰ هزار مترمکعبی شبکه فاضلاب، ماندگاری آب ۱۵ تا ۱۶ روز طول می‌کشد تا این شبکه امکان تخلیه آب را داشته باشد.

معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان گفت: همه شهرها باید سیستم فاضلاب و سیستم تخلیه آب‌های سطحی داشته باشند در حالی که از ابتدا، اهواز سیستم تخلیه آب‌های سطحی نداشته است و آب‌های سطحی از طریق شبکه فاضلاب دفع می‌شوند.

وی افزود: ممکن است پس از خشکسالی‌ها، ترسالی‌های شدیدی با بارش در مدت زمان کوتاه و دبی بالا رخ دهد بنابراین نمی‌توان به سیستم شبکه فاصلاب که تنها برای حدود ۵۰۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز طراحی شده است، اتکا کرد.

علیدادی گفت: در شرایط کنونی، دفع آب‌های سطحی تقریبا در یک شبکه نیمه مرکب و مرکب در حال انجام است اما برای دفع آب‌های سطحی بر اساس بارش‌های دو سه سال اخیر باید سیستم مجزا دیده شود.

وی بیان کرد: در فصل زمستان، برای تخلیه آب‌های سطحی از طریق سیستم فاضلاب، حجم دبی بسیار قابل ملاحظه از مجرای محدود عبور داده می‌شود و این سیستم، آسیب می‌بیند و در نتیجه در سال‌های خشکسالی و تابستان‌ها، ریزش خطوط و پس‌زدگی فاضلاب رخ می‌دهد.

معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به تاثیر توسعه شهری در نقاط مختلف در آبگرفتگی اهواز، افزود: در منطقه گاومیش‌آباد، منازل در دره‌ای احداث شده است که در پی بارش‌های شدید، این نقطه دچار آبگرفتگی شد و منازل مردم زیر آب رفت.

وی با بیان اینکه شیب عمومی اهواز جنوبی است، گفت: همزمان با توسعه شهر باید شبکه فاضلاب و سیستم دفع آب‌های سطحی توسعه یابد که به دلیل عدم پیشرفت این دو مورد، چنین اتفاقاتی رخ داده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اخبار اجتماعی خوزستان آبهاي سطحي آب و فاضلاب آبگرفتگي تخلیه آب های سطحی دفع آب های سطحی شبکه فاضلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۱۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش خدمات شهری شهرداری اهواز برای جمع‌آوری آب‌های سطحی

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز با اشاره به فعالیت ۱۰۰ دستگاه تانکر برای جمع‌آوری آب‌های سطحی گفت: مشکلات نقاط بحرانی بارندگی گذشته احصا و تا حدودی رفع شده‌اند علاوه بر آن همه‌ی کارکنان خدمات شهری اهواز در محل کار حضور دارند و با شیفت‌بندی در محل پمپ‌ها مستقر شده‌اند.

علی شمس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از خوزستان اظهار کرد: با توجه پیش‌بینی صورت گرفته برای بارندگی از ۲۴ ساعت قبل آمادگی لازم برای مقابله و جمع‌آوری آب‌های سطحی را داشته‌ایم و همه‌ی مناطق و سازمان‌های شهرداری در حالت آماده‌باش قرار گرفتند و با آغاز بارندگی به همراه دستگاه‌های معین اقدامات خود را در سطح شهر شروع کردند.

وی افزود: تا کنون آب‌گرفتگی خاصی صورت نگرفته جز در خیابان‌هایی که از قبل برای خروج آب پیش‌بینی شده بودند، از آنجایی که در محلات آب را از یک خیابان خارج می‌کنیم تجمع آب در آن خیابان طبیعی است با این حال در تلاش هستیم که کمترین مشکل برای شهروندان ایجاد نشود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز ادامه داد: با توجه به بارندگی‌های گذشته خیابان‌هایی که احتمال تجمع آب‌های سطحی در آن‌ها وجود داشت شناسایی شدند و تیم‌های عملیاتی شهرداری در این محل‌ها از ۲۴ ساعت قبل مستقر و آماده بودند.

شمس با اشاره به اینکه اگر بارندگی به همین ترتیب باشد مشکلی خاصی ایجاد نمی‌شود، توضیح داد: نقاط بحرانی بارندگی‌های گذشته مانند شهرک اهواز، ملاشیه و معین زاده شناسایی و مشکلات آن‌ها احصا و سعی شد برای بارندگی فعلی رفع شود، امیدوارم در بارندگی امروز مشکلی برای شهروندان این مناطق ایجاد نشود.

وی تصریح کرد: برای جمع آوری آب‌های سطحی علاوه بر پمپ‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ موجود، یکصد دستگاه تانکر برای دفع آب‌های سطحی در هشت منطقه شهرداری اهواز پیش‌بینی شده و در حال فعالیت هستند، علاوه بر آن همه‌ی کارکنان خدمات شهری اهواز در محل کار حضور دارند و با شیفت‌بندی در محل پمپ‌ها مستقر شده‌اند.

کد خبر 750142

دیگر خبرها

  • مشکل سرایت بنزین به آب‌های سطحی اهواز در حال رفع است
  • بیانیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اهواز در خصوص سرایت بنزین به آب‌های سطحی
  • وضعیت عادی برق در اهواز / آبگرفتگی معابر به سرعت تخلیه شد
  • وعضیت عادی برق در اهواز / آبگرفتگی معابر به سرعت تخلیه شد
  • بارش ۳۰ میلی‌متر باران طی ۳۰ دقیقه در اهواز
  • اهواز هم ونیز شد + فیلم
  • آبگرفتگی و نبود سیستم دفع آب‌های سطحی در برخی از معابر مرودشت + فیلم
  • تلاش خدمات شهری شهرداری اهواز برای جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • آمادگی آتش‌نشانی اهواز برای بارندگی پیش‌رو
  • مانور پیشگیری از آبگرفتگی احتمالی و کمک به دفع آب‌های سطحی در معابر و خیابان‌های اهواز