Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-30@00:21:28 GMT

عدالت فرهنگی در همه کشور اجرایی شود

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۱۲۸۹۶

عدالت فرهنگی در همه کشور اجرایی شود

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب به نقل از روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی بعدازظهر دوشنبه ۲۲ شهریورماه در دیدار با علما و اصحاب فرهنگ و هنر اهل سنت اظهار داشت: اشتراکات میان این دو مذهب به قدری قابل توجه است که فرصت پرداختن به بحث‌های اختلافی واقعاً وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنده معلم تاریخ و علوم سیاسی هستم و یکی از دغدغه‌هایم تبیین همین مباحث است و شکافی که دشمن بر آتش آن دمیده و متأسفانه برخی افراد ناآگاه نیز به آن دامن می‌زنند، واقعیت فرهنگی و تاریخی ما نیست.
وی ادامه داد: واقعیت تاریخی و فرهنگی ما بسیار روشن است، البته اختلاف همواره وجود داشته اما سوال این است که آیا در دنیا میان فرقه‌ها و سایر حوزه‌ها اختلافی وجود ندارد؟ مهم این است که نقاط اشتراک بین دو مذهب ما آنقدر زیاد است که مجالی برای مانور بر روی اختلاف‌ها باقی نمی‌ماند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در کشور ما و اقوام ایرانی اشتراک‌های بسیار زیادی داریم و در ایران عزیز یک هویت فرهنگی تاریخی اصیل وجود دارد و اگر به گذشته تاریخی و فرهنگی مان نظر کنیم، به این حقیقت پی می بریم که برای ما اولویت این نیست که شخصی همچون امام محمد غزالی شیعه یا سنی بوده است، از این شخصیت‌ها در تاریخ ما کم نیستند که امروز هم فرزندان ما با افتخار آثار آنها را مطالعه می‌کنند.

اسماعیلی یادآور شد: ما نمی‌توانیم در خصوص شخصیت‌های فرهنگی و تاریخی خود مرزبندی داشته باشیم، همه این افراد متعلق به ملت ایران هستند. در گذشته تاریخی ما تمایزهای مذهبی به شکلی که امروز در برخی رفتارها و رویکردها شاهد هستیم، وجود نداشته است.

وی افزود: تیزبینی امام راحل در استفاده از عنوان «اسلامی» برای انقلاب نیز حاکی از آن است که ایشان انقلاب را با ماهیت اسلامی تعریف کردندکه شامل همه گرایش‌های اسلامی می‌شود. امام راحل جز پسنود اسلامی هیچ واژه‌ای در کنار نام انقلاب نیاوردند و هرکسی غیر از پسوند اسلامی را بیان می‌کرد ایشان می‌گفتند این کار تفرقه‌اندازی است. رهبر معظم انقلاب هم همواره بر عنوان انقلاب اسلامی و پسوند اسلامی در حکومت و دولت تاکید دارند، بنابر این ما در یک دولت- ملت واحد و یک جغرافیای واحد در حال زندگی هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اشتراک دیگر مربوط به وجود دشمنانی است که در حال حاضر بی‌پرواتر از همیشه به دنبال از بین بردن هویت ما هستند، مگر تهاجم فرهنگی که امروز با آن روبرو هستیم شیعه و سنی می‌شناسد؟ دشمن آمده تا غیرت مذهبی را از بین ببرد، ما همه بر روی مسائل فرهنگی و هویتی خود حساس هستیم و این برای هیچکدام از ما تفاوتی ندارد، همه ما نسبت به حجاب، تربیت فرزندان، آموزه‌های دینی و مسائلی از این دست حساس هستیم و دشمن در تلاش است تا با تهاجم فرهنگی هویت ما را از بین ببرد و تفکیکی بین شیعه و سنی قائل نیست.

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: همین امروز در مصر، شبه قاره هند و دیگر مناطق اسلامی با گرایش‌های مختلف مذهبی شاهد جریان‌های مقاومت اسلامی هستیم که در برابر جریان استعمار مقاومت می‌کنند، در یکصد سال اخیر نهضت‌های اسلامی عمدتاً به دنبال احیای شکوه اسلام در برابر غرب بودند و ما نیز باید در کشورمان از تهدید دشمن مشترک، به عنوان یک فرصت برای انسجام همه ملت‌های اسلامی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: بنده در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با نمایندگان اهل تسنن و شیعه تفاوتی نگذاشتم، رویکرد ما در دولت مردمی استفاده از افراد شایسته است و مسائل قومیتی و مذهبی را به عنوان یک خط قرمز نگاه نخواهیم کرد و اگر فردی شایسته باشد از آن بهره خواهیم برد. به تمام مدیران مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تاکید کرده‌ام که از افراد شایسته استفاده کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: همه ما یک ملت واحد هستیم و در موضوع ملی‌گرایی نیز شاهد یک همگرایی بالا هستیم، همه ایران را دوست دارند و تعابیر امروز شما عزیزان در خصوص ایران افتخارآمیز است، آنچه در مناطق پیرامونی که بعضاً از نظر مذهبی نیز تمایزهایی دارند مهم است، رعایت عدالت خواهد بود، شعار دولت مردمی تحقق عدالت است و وقتی از عدالت در حوزه فرهنگی صحبت می‌کنیم به این معنا است که نباید سرانه فرهنگی تهران با سیستان و بلوچستان تفاوت معناداری داشته باشد و عدالت فرهنگی باید در تمام کشور اجرایی شود.

اسماعیلی اضافه کرد: رئیس جمهور محترم نیز هیچگاه به مسائل قومیت‌ها و جریان‌های متنوع مذهبی به عنوان یک مساله سیاسی نگاه نکرده و در دولت این موضوع کاملاً پذیرفته شده است، ما همه یک پیکر واحد هستیم و اهل تسنن نیز این روحیه را دارند و ما باید به این سمت حرکت کنیم که ایران اسلامی واحد و الهام‌بخش را به جهان عرضه کنیم.

وی افزود: در مأموریت‌های اصلی ۱۴۰۴ یک موضوع فرقه‌ای نداریم زیرا همه یک کل واحد در نظر گرفته شده‌اند، ما از همه ظرفیت‌ها و نمادها استفاده خواهیم کرد، ما در طول تاریخ قبل از اسلام نیز تاریخ مشترک داشته و همگی اقوام این کشور بودیم و اسلام باتوجه به شیرینی و جذابیت خود باعث شده است ما یک کشور با یک ترکیب درهم تنیده غیرقابل تفکیک شویم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نباید طوری رفتار کنیم که این حس ایجاد شود که به تمایزها می‌پردازیم، ما همه یک کل واحد هستیم و اگر دشواری و آسانی بوده همه در کنار هم بودیم، اگر امروز آمریکا کشور ما را تحریم کرده تفکیکی بین شیعه و سنی قائل نشده است.

اسماعیلی در ادامه با اشاره به بحث عدالت فرهنگی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب گفت: در گفتمان مقام معظم رهبری عدالت فرهنگی یعنی اینکه ما تمام مناطق پیرامونی خود را باید مدنظر قرار دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: سیستان و بلوچستان و خوزستان مناطقی بودند که رئیس جمهور محترم شخصاً برای بررسی شرایط آن هادر اولین روزهای آغاز به کار دولت مردمی به آنجا سفر کردند و تاکید ایشان گماردن افراد و مدیران قوی برای کار در این استان‌ها است. ما در این چهارسال تلاش می‌کنیم که هیچ تمایزگذاری بین مذاهب و اقوام وجود نداشته باشد و احترام کامل برای همه قائل خواهیم بود.

وی در پایان با تاکید بر توجه به نظرات و دغدغه‌های اصحاب فرهنگ و هنر فارغ از قومیت و مذهب گفت: هر زمان نگاه و یا اقدامی بود که به حضور من نیاز داشت، راه ارتباطی بنده با همه باز خواهد بود و سعی می‌کنیم از نزدیک مشکلات را برطرف کنیم.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عدالت فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۲۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه دبیران و مدیران جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در دوره بیست‌ویکم با تشکر از برگزار کنندگان این دوره از جشنواره گفت: برگزارکنندگان در این دوره مجموعه‌ای از عناصر هنری در بخش‌های مختلف را گردآوری کردند. حضور افراد تراز اول در این جلسه فرصت مغتنمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 اسماعیلی با بیان این مطلب، ادامه داد: جشنواره فیلم رضوان اتفاق مبارکی است و هرآنچه در جلسه مطرح شد سرشار از امید و انگیزه برای آینده بود.

اسماعیلی گفت: جشنواره امام رضا (ع) باید به عنوان معتبرترین جشنواره فرهنگی هنری کشور قرار گیرد چراکه تمام داشته‌ها و افتخارات فرهنگی هنری ما به برکت وجود امام رضا (ع) است.

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به کتاب دو قرن سکوت عبدالحسین زرین‌کوب گفت: آغاز قرن سوم همزمان با حضور علی‌بن موسی الرضا است و این درخشش تمدن اسلامی و ایرانی که از قرن سوم درخشش خود را آغاز کرده و در قرن پنجم به قله خودش رسیده، نشان دهنده‌ی این موضوع است که اساسا نام دیگر این تمدن تمدن رضوی است.

اسماعیلی در همین زمینه ادامه داد: مجالس در این دوره به صورت مجالس علمی و آزاداندیشی بوده و به‌طور کلی هر جامعه‌ای که می‌خواهد به حوزه تمدنی برسد با استفاده از ذات آزاداندیشی است که در فرهنگ اسلامی جاری است. دوره جمهوری اسلامی دوره‌ای نو از تمدن نوین اسلامی است. ما در حال بازخوانی تمدن رضوی هستیم.

اسماعیلی با اشاره به نگاه بین‌المللی در بنیاد امام رضا (ع) گفت: حضرت رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است. در سفر اخیر خود به پاکستان مشتاقان از مردم تا مقامات برای زیارت امام رضا (ع) ابزار علاقه می‌کردند.

وزیر فرهنگ ادامه داد: بعد از امام حسین (ع) در میان ائمه‌اطهار (ع) این میزان از تشویق به زیارت را برای امام رضا (ع) داریم چرا که منبع فیض است.

اسماعیلی گفت: افتخار داریم در این جشنواره همگی خادم امام رضا (ع) باشیم.

وی در پایان با آرزوی بهره‌مندی از شفاعت و عنایت امام رضا (ع) و صلوات بر محمد و آل محمد به جلسه پایان داد.

جلسه دبیران و مدیران بیست‌ویکمین دوره جشنواره امام رضا (ع) پیش از ظهر امروز (۸ اردیبهشت) با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محلل این وزارتخانه برگزار شد.

تبادل نظر درباره رویکرد‌های آتی جشنواره و ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده از محور‌های این جلسه بود.

سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، فرهاد قائمیان دبیر بیست‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی و فرهنگی امام رضا (ع)، سعید زمانی مدیرعامل بیست‌ویکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع)، محمدحسین لطیفی دبیر جشنواره فیلم رضوی و فیلم رضوان و جمعی از دبیران و مدیران این دوره از جشنواره از حاضران در جلسه بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: می‌خواهیم فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» بسازیم