Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، تربیت دانشجو، وظیفه قدیمی دانشگاه‌ها بوده است. وظیفه‌ای که در هر دوره‌ای به اقتضای شرایط انجام می‌شد. در یک مقطع، ترویج علم به تنهایی ارزش به حساب می‌آمد و در دوره‌ای دیگر، پژوهش و گسترش مرزهای علم اهمیت داشت. به تدریج، علم محض جایگاه خود را به علم کاربردی داد و علمی ارزشمند شد که بتواند با صنعت و بازار ارتباط برقرار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تربیت دانشجویان متناسب با نیازهای بازار کار، وظیفه‌ای است که امروز دانشگاه‌ها برای خودشان تعریف کرده‌اند؛ اما فارغ‌التحصیلان دانشگاهی توانایی ورود به بازار کار را ندارند. بحران شیوع کرونا و دوری دانشجویان از دانشگاه هم این مشکل را تشدید کرده است. به همین دلیل، به نظر می‌رسد آموزش عالی باید به دنبال راهکارهایی برای توانمندسازی دانش‌آموختگان خود باشد.

راهکاری که معمولا دانشگاه‌های جهان برای توانمندسازی دانشجویان پیش می‌گیرند، این است که مدام برنامه‌های درسی و دوره‌های خود را به روز می‌کنند تا بتوانند با تغییرات صنعت و دنیای کار همگام شوند. البته با توجه به تغییرات سریع فناوری، ممکن است این روش همیشه جواب ندهد.

ارتقای مهارت‌های فردی به دلیل رشد بی وقفه اقتصاد ضرورت دارد. سازگاری شغلی، مفهومیست که از دهه ۱۹۸۰ در ادبیات توسعه شغلی مورد بحث بوده است؛ اما اخیرا این مفهوم با آموزش عالی، شغل و مهارت‌های تحصیلات تکمیلی پیوند خورده است.

مثلا موسسه فناوری توکیو (Tokyo Institute of Technology) برای دانشجویان دکتری، دوره‌ای با موضوع توسعه سازگاری شغلی برای رقابت جهانی ارائه می‌دهد.

پروژه مهارت‌های آینده (S4F) از سوی مرکز تحقیقات سیاست‌های آموزش عالی (CIPES) پرتغال و با همکاری سه دانشگاه پورتو (Porto)، آویرو (Aveiro) و مینهو (Minho)، طراحی شده است تا به جای پیروی کورکورانه از گردبادهای فناوری، به دنبال تدوین برنامه‌های درسی برای یادگیری و سازگاری فارغ‌التحصیلان است.

این پروژه با هدف آماده‌سازی دانشجویان برای اشتغال در آینده، مجموعه‌ای مختصر از صلاحیت‌های جدید دانشجویان ارائه می‌دهد. بر اساس این پروژه، سازگاری، مهارت اصلی آینده است.

بازار کار به چه نیروهایی نیاز دارد؟

پروژه مهارت‌های آینده تاکید می‌‎کند؛ فارغ‌التحصیلانی در بازار جهانی کار موفق خواهند شد که به دنبال یادگیری بوده و توانایی حل مشکلات پیچیده را داشته باشد. همچنین دارای خلاقیت، ذهن باز و قدرت تشخیص جهت‌گیری‌های بازار باشند. توانایی انجام کار تیمی، برقراری ارتباط موثر و هدایت دیگران از دیگر ویژگی‌های لازم برای موفقیت در بازار کار است.

فارغ‌التحصیل آینده باید از توانایی سازگاری برخوردار باشد. به عبارت دیگر، کسی می‌تواند از اشتغال پایدار بهره‌مند شود که همیشه در حال ارتقای توانمندی‌های خود باشد. توانمندی‌هایی مانند مهارت‌های دیجیتال، مهارت‌های بنیادی، سواد و ارتباطات و زبان‌ها و فرهنگ‌ها. 

مهارت‌های دیجیتال شامل دسترسی به اطلاعات دیجیتالی و درک مطلب، برقراری ارتباط و همکاری در محیط‌های دیجیتال، اجرای اقدامات امنیتی دیجیتال و حل مشکلات با استفاده از فناوری است. 

مهارت‌های بنیادی هم دربرگیرنده درک اصول علمی، فناوری و ریاضیات و استفاده از آن‌ها برای تجزیه و تحلیل انتقادی اطلاعات موجود و ایجاد فرضیه برای حل مسائل پیچیده علمی است.  

سواد و ارتباطات به معنای رمزگشایی، درک، ایجاد و انتقال اطلاعات یا نظرات به صورت شفاهی و کتبی به منظور دستیابی به اهداف خاص و استفاده از فرصت‌های مختلف یادگیری و زبان‌ها و فرهنگ‌ها شامل یادگیری زبان‌های جدید و برقراری ارتباط با روش‌های شفاهی و نوشتاری به بیش از یک زبان برای یادگیری مادام‌العمر است.

آموزش عالی باید نسبت به تغییرات واکنش نشان دهد، چون تنها در این صورت است که فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌توانند با کسب مهارت‌های گسترده در زمینه‌های اقتصادی و آینده کاری دیجیتالی از دانشگاه خارج شوند.

فارغ‌التحصیل سازگار کیست؟

پروژه S4F، مهارت سازگاری را لازمه حضور در بازار کار جهانی می‌داند. در نتیجه، همه فارغ‌التحصیلان قرن ۲۱ باید این مهارت را داشته باشند. واقعیت این است که بازارهای کار مدام در حال تغییر هستند، به همین دلیل منطقی نیست که انتظار داشته باشیم آموزش عالی دائما با شرایط نامشخص سازگار شود.

اگر آموزش عالی در چرخه بی‌پایان تعقیب فناوری بیفتد، مستهلک خواهد شد. پس نتایج اولیه S4F نشان می‌دهد دانشگاه‌ها باید فارغ‌التحصیلانی تربیت کنند که بدانند چگونه خود را با شرایط متغیر، سازگار کنند. با اعمال این شیوه، آینده اشتغال به مسئولیت مشترک دانشگاه‌ها و دانشجویان تبدیل خواهد شد.

مدیران این پروژه معتقدند صلاحیت‌های فارغ‌التحصیلان باید از طریق مصاحبه‌های کوتاه چندگانه ارزیابی شود. مصاحبه‌ای که ۶ موقعیت (چهار مورد فردی و ۲ مورد جمعی) مشکل را ترسیم می‌کند. افراد ۱۰ دقیقه برای پاسخگویی به هر موقعیت و ارائه آن به ارزیابی‌کنندگان فرصت دارند. در نهایت هم، نتایج مصاحبه در اختیار شرکت‌کنندگان قرار خواهد گرفت تا بتوانند خودشان را بهتر بشناسند.

این مصاحبه، نوعی تمرین مهارت‌های ارزشمند برای بازار کار بوده و همچنین فرصتی برای شرکت‌کنندگان فراهم می‌کند تا بتوانند خود را در شرایط احتمالی و مشکلات کار قرار دهند.

جزئیات این طرح در سایت  c-futuro.org/english-home-page آمده است.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1101978 برچسب‌ها آموزش عالی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آموزش عالی فارغ التحصیلان دانشگاه ها آموزش عالی بازار کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۴۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال

مطابق آمارهای سازمان فنی و حرفه ای در فروردین ماه ۱۴۰۳, حدود ۲هزار و۱۹۸ نفر مهارت دیدند و حدود ۱هزار و ۱۹۲نفر واحد پذیرنده در این طرح شرکت کرده اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیاست‌های بازار کار بیانگر خط‌مشی و تصمیم‌گیری‌های دولت در استقرار و استمرار فرآیندهای توسعه بازار کار است. این تصمیم گیری ها از طریق ایجاد زیرساخت­ ها و بهبود عملکرد وظایف حاکمیتی دولت در بازار کار و اقدامات حمایتی برای بهبود فضای کسب ‌و ‌کار و همچنین تقویت و نهادینه‌سازی فـرآیند پایداری و توسعـه اشتغـال انجام می شود.

وزارت کار، برای تحرک بخشی به بازارکار و ایجاد فرصت­ های شغلی به ­ویژه برای جوانان و فارغ ­التحصـیلان دانشگاهی، زنان و خـانواده‌های کم درآمد در طول اجرای برنامه ششم، اقدامات و برنامه‌هایی را در دستور کار خود قرار داده است که ضمن حفظ اشتغال موجود و صیانت از مشاغل آسیب پذیر از طریق توانمند­سازی و ارائه آموزش­ های شغلی و مهارتی، کمک‌های بلاعوض و استفاده از منابع و هزینه­‌های جاری و سرمایه در گردش؛ به توسعه اشتغال جدید و پایدار کمک کرده است. یکی از این طرح‌ها و برنامه‌ها، طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی است.

مطابق آمارهای سازمان فنی و حرفه ای  از آمار محیط واقعی کار بیانگر این است که تعداد شاغلین بنگاه های اقتصادی در دولت سیزدهم  در بازه زمانی 30ماهه حدود 340هزار و 199 نفر دوره یا به عبارتی 45میلیون و126هزار و 845 نفر ساعت است که نسبت به دوره قبلی یعنی در دولت دوازدهم حدود 85درصد رشد داشته است. در دولت دوازدهم حدود 183هزار و 547 نفر دوره در بازه زمانی 30ماهه آموزش دیده اند.

در فروردین ماه 1403 در سراسر کشور حدود 2هزار و198 نفر مهارت دیدند و حدود 1هزار و 192نفر واحد پذیرنده در این طرح شرکت کرده اند.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • انتقاد شدیدالحن از حکم اعدام توماج | کسانی عمدا حیثیت نظام را بر باد می‌دهند؟
  • بیانیه شورای عالی انقلاب فرهنگی درحمایت از دانشجویان آمریکایی
  • مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال
  • تاثیر ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال آینده
  • لغو مراسم فارغ‌التحصیلی در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی
  • مجزا برگزار شدن آزمون دانشگاه فرهنگیان از سال آینده
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود
  • اقدامات امنیتی جشن فارغ‌التحصیلی دانشگاه کالیفرنیا را به تعطیلی کشاند
  • تداوم اعتراضات و سرکوب دانشجویان در آمریکا؛ لغو مراسم فارغ التحصیلی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی
  • تداوم اعتراضات در آمریکا | لغو مراسم فارغ التحصیلی دانشگاه کالیفرنیا؛ با وجود بازداشت‌ها، دانشجویان به تحصن ادامه می‌دهند