Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیدار خوب و معتبری بود، اولین دیدار رسمی رئیس پارلمان با حوزهٔ فرهنگ و هنر از سینما شروع شد و این نشانه امید‌بخش است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جلسه دیدار سینماگران با رئیس مجلس شورای اسلامی در روز ملی سینما تازه‌ترین دیدار هنرمندان با بدنه سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیداری که به نظر می‌رسد باید با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز صورت می‌گرفت. اما در هر حال این دیدار زمینه فضای تازه‌ای میان دولت و هنرمندان را ایجاد می‌کند که باید برای رفع مشکلات هنرمندان و پیشرفت این مهم‌ترین رکن هنری کشور اقدام کرد.

مسائل سینما در مسیر قانون‌گذاری جدید

مهدی سجاده‌چی نویسنده فیلمنامه و رئیس صنف فیلمنامه‌نویسان درباره این جلسه بیان کرد: تقریباً محورهای ثابت همه حضار ناظر بر مسائل معیشتی به صورت کلی بود؛ مانند بیمه هنرمندان که نسبت به بیمه دیگر اقشار و صنوف سهم بیشتری را باید بپردازند و هیمنطور مالیات که چون بیشتر هنرمندان چند سال یکبار کار می‌کنند برای برخی از آنان سنگین است.

وی ادامه داد: اما مهم‌تر از همه اینها این است که سینما در کشور ما چیزی است که می‌شود به آن افتخار کرد اما اصلا در کشور ما به آن میزان که لایقش است به آن افتخار نمی‌شود. حتی ده‌نمکی ناراحت بود از این که ساخت فیلم در سینمای دفاع مقدس تقریبا غیر ممکن شده است در حالی که قاعدتاً نظام علاقه‌مند به آن است. به هرحال نکات مختلفی مطرح شد توسط دوستان که بیشتر در این چند محور بود.

نویسنده فیلمنامه‌های «روز سوم» و «خاک سرخ» درباره برخورد و بازخوردی که از رئیس مجلس گرفته شد بیان کرد: آقای قالیباف هم برخورد جالبی کردند و زمانی را مشخص کرد و گفت تا بیست و یکم ماه بعد این سه نکته مهم تکلیفش روشن می‌شود. یعنی موضوع بیمه، مالیات و همینطور کارگروهی که بین مجلس و سینما تشکل شود تا مسائل و موضوعات سینما را از نظر تقنینی، اگر لازم است تبدیل به طرح شود و یا با مشورت دولت به لایحه تبدیل شده و در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گیرد. اما همه این حرف‌ها به‌نظرم شدنی است.

وی در پایان درباره مهم‌ترین مسأله این جلسه خاطرنشان ساخت: نکته مهم این دیدار اما ترکیب این گروه است که حرف اول و آخر را می‌زند. اگر این ترکیب هوشیاری، زیرکی و کارایی لازم را داشته و جدی باشد، معلوم می‌کند که این جلسه بازده حقیقی خود را داشته باشد.

حس خوب کارگردان سربداران بعد از جلسه با قالیباف

محمدعلی نجفی رئیس هیأت مدیره خانه سینما که در این جلسه در کنار شاهسواری مدیرعامل خانه سینما حضور داشت به ما گفت: این دیدار جلسه خوبی بود یعنی به‌طور نسبی از این جلسات داشتیم اما مهم‌ترین نکته این جلسه این بود که خودشان تصمیم گرفته بودند که این دیدار را داشته باشیم و بنابراین برای سینما این تعامل خوشایند بود.

کارگردان گزارش یک قتل درباره موضوعات مطرح در این جلسه بیان کرد که موضوعات مهمی مانند بیمه و مالیات هنرمندان مطرح شد که قول‌هایی برای بازنگری در قوانین هم داده شد.

نجفی نیز به کارگروهی که برای حل مشکلات باید طراحی شود اشاره کرد و گفت هنگام بیرون آمدن از این دیدار طولانی‌مدت که نزدیک به 4 ساعت طول کشید، احساس خوبی داشتم. البته من عموماً انسان خوشبینی هستم اما این‌بار واقعاً حس کردم در صورتی که به این برنامه‌ها و گفته‌ها با همکاری این کارگروه عمل بشود اتفاقات خوبی برای سینمای کشور رخ خواهد داد. حرف من هم بیشتر روی موضوع اهمیت فرهنگ و اینکه نباید قربانی سیاست شود متمرکز بود.

اولین معاون سینمایی بعد از انقلاب اسلامی درباره دیداری هم که با دولت و وزیر ارشاد باید صورت بگیرد نیز گفت: طبیعتاً زمانی که این دیدار با دولت و وزارت ارشاد صورت بگیرد، مسائلی که مستقیماً با سینما سروکار دارد گفته خواهد شد. مانند پروانه‌های ساخت و نمایش و اینکه متأسفانه متناسب با سلایق در هر دولت برنامه‌ها و سیاست‌ها عوض می‌شود. در حال حاضر با این بودجه مصوب شده امکانات و کارایی چندانی وجود ندارد. در هر حال باید چنین دیداری با رئیس جمهور و وزارت ارشاد نیز داشته باشیم زیرا این بحث و گفت‌وگوها منجر به تعامل و ترقی می‌شود. اگر این جلسات ادامه داشته باشد برای آینده سینما و هنر مفید خواهد بود.

شناخت قالیباف از هنر سینماگران را امیدوار کرده است

دکتر رامین حیدری فاروقی رئیس آکادمی خانه سینما نیز در گفت‌وگو با تسنیم دیدگاهش را درباره این جلسه بیان کرد: سینما سند است؛ قابل مراجعه است. هم تحلیل و انعکاس نیازهای مختلف یک جامعه است؛ هم امکان پیش‌بینی می‌دهد اگر دسترسی داشته باشد و دستش باز باشد. سینمای ایران بیش از دسترسی‌ها و امکاناتش مؤثر بوده است و لازم است بر اساس اثر بخشی‌اش مورد توجه باشد.

وی ادامه داد: پارلمان هر کشور، گذشته از اینکه محل قانون‌گذاری است، نوع توجه و ارتباط آن با بخش‌های مختلف، نقش پیشنهاد دهنده دارد. در ارتباط با رئیس پارلمان که در سابقهٔ مدیریتی‌‌ خود در بخش‌های مختلف تحرک ایجاد کرده‌اند و شناخت‌ قابل اتکایی از ارزش و نفوذ حوزه فرهنگ و سینما دارند؛ این توقع و امیدواری ایجاد شده است که رابطهٔ دامنه‌دار و مستمری میان بخش فرهنگی مجلس و خانهٔ سینما برقرار شود.

حیدری فاروقی درباره مسائل مطرح شده نیز گفت: مطالب متنوعی بیان شد، مثلاً بیمه و مالیات که تصمیم‌های گذشته نشان می‌دهد شناخت کافی از ترکیب جمعیتی و سطح درآمد حوزهٔ فرهنگ و سینما وجود نداشته است و نمی‌شود فصلی بودن کار سینما و دوره‌های بیکاری و وقفه‌های طولانی آن را نادیده گرفت یا درآمد بالای معدودی از اهالی سینما را در ارزیابی، به سایر بخش‌ها تعمیم داد. مورد دیگر، مسأله آینده سینمای بعد از کرونا بود، تعطیلی طولانی سالن‌های سینما و تغییر عادات جهانی فیلم دیدن و آشنایی به سازوکار پلتفرم‌ها که موجب تغییر قواعد تولید و اکران می‌شود و قوانین آن روشن نیست و لازم است حوزهٔ نظارت بر آن با توجه به تقاضای اجتماعی و امکان رونق بازار، طراحی و اجرا شود.
در مورد سینمای مستند، به اهمیت ثبت اسناد و وقایع و نقش آن در ایجاد اعتماد به عنوان مهم‌ترین سرمایه اجتماعی اشاره شد. اگر مدیران و تصمیم‌گیران به آثار مستند توجه کنند، هشدارهای بموقع آن‌ها، هزینه‌های رخدادهای مخرب را کم می‌کند. همکاران ما ده‌ها اثر ممتاز دربارهٔ مدیریت آب کشور ساختند که چون نادیده گرفته شدند، تماشای آن‌ها پس از واقعه جز دریغ بسیار نبود. اگر مستندنگاری و آسیب‌شناسی شیوه‌های تبدیل ایده به اجرا رایج شود، ما مسیرهای امن‌تری را برای پیشرفت، پیش رو خواهیم داشت. جناب قالبباف هم با تأکید به سابقهٔ کاری خود قول دادند که طی یک ماه آینده، شرایط لازم برای استمرار در ارتباط میان سینماگران و کمیسیون فرهنگی فراهم شود و همکاری برای گفت‌و‌گو و مفاهمهٔ بیشتر و طراحی شیوه‌های روزآمد صورت پذیرد.

وی در پایان بیان کرد: دیدار خوب و معتبری بود، اولین دیدار رسمی رئیس پارلمان با حوزهٔ فرهنگ و هنر از سینما شروع شد و این نشانه امید‌بخش است. سینما، شناسهٔ جهانی ایران در فرهنگ معاصر و سزاوار انواع امنیت است و قول این امکان داده شد؛ امیدواریم عنوان سرنوشت‌سازِ گفت‌و‌گو و تبادل نظر که در بیان ایشان بود، سرمشقی پارلمانی برای مدیریت و تصمیم‌گیری کشور در تمام بخش‌ها باشد.

مأموریت "یک ماهه" قالیباف برای سید محمود رضوی/ روایت سینماگران از جلسه با رئیس مجلسطالب‌زاده: سینمای ما دچار دودستگی شده است/ علت ترس الیور استون از صحبت درباره کودتای 28 مرداد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محمدباقر قالیباف مجلس خانه سینما فیلم سینمای ایران محمدباقر قالیباف مجلس خانه سینما فیلم سینمای ایران رئیس مجلس مهم ترین بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۶۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات مهدی کروبی با شورای نگهبان به روایت آیت الله هاشمی /سردار سلیمانی و ناطق نوری مهمانم بودند /آقای حجازی از بهزاد نبوی دلخور بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مشروح خاطرات آیت الله هاشمی در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۰ را بخوانید؛

بعد از ۵۳ سال که آمریکا دائماً عضو کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل بوده، در انتخابات پریروز حذف شد و مخالفان [جرج] بوش، [رئیس‌جمهور آمریکا]، سیاست ضعیف خارجی او را به باد انتقاد گرفتند. پاپ ژان پل دوم، [رهبر کاتولیک‌های جهان]، در یونان از کلیسای ارتدکس‌ها، به خاطر جنایات کاتولیک‌ها در جنگ‌های صلیبی علیه مسیحیان ارتدوکس استانبول، عذرخواهی‌ کرد. رئیس اُرتدکس‌های یونان، ملاقات خود را مشروط به عذرخواهی پاپ کرده بود.

پیش از جلسه مجمع [تشخیص مصلحت نظام]، سیاست‌های کلی امنیت ملی در بخش دفاع را تکمیل کردیم. ظهر آقایان [عباس واعظ] طبسی و [علی‌اکبر] ناطق [نوری]، میهمانم بودند. دربارۀ انتخابات بحث بود. قرار است جامعه روحانیت [مبارز تهران] و جامعه مدرسین [حوزه علمیه قم]، نامزد مشخصی نداشته باشند و بیانیه بدهند و مطالب کلی بگویند. عصر آقایان [محمدمحسن] سازگارا، [مدیرعامل شرکت مطبوعاتی جامعه‌ روز]، [سعید] فائقی، [معاون فنی سازمان تربیت بدنی] و عباس [قاسمی‌شریف]، پسر خانم اعظم طالقانی آمدند. سازگارا، نامزد ریاست‌جمهوری شده؛ نگران است که شورای نگهبان، صلاحیت او را رد کند. گفت، بارها اعلام کرده، موتور حرکت اصلاحات را سیاست‌های برنامه اول و دوم و عملکرد دولت سازندگی می‌داند. به عملکرد دوم‌ خردادی‌ها معترض است و گفت، روحانیت در دو قرن اخیر، هر وقت وارد مسائل شده، خیلی جدی و مؤثر بوده است.

جمعی از مسئولان [بسیج] حزب‌الله لبنان آمدند. سردار [قاسم] سلیمانی، [فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران] گزارش داد و من هم صحبت دلگرم‌کننده‌ای برای آنها نمودم.

شب جلسه سران قوا در دفتر آقای [مهدی] کروبی، [رئیس مجلس] در مجلس بود. آقای کروبی، مذاکراتش با شورای نگهبان در مورد ردصلاحیت اکثر نامزدهای دوم خردادی در [انتخابات] میان‌دوره‌ای مجلس را تعریف‌ کرد؛ خیلی ناراضی‌اند. گفته شد، با نفوذ آقای [مجید] انصاری، [نماینده تهران] ، در قانون برنامه، دو طرح گذاشته‌اند که باید اصلاح شود. گفت، آقای [سیدعلی‌اصغر] حجازی از دفتر رهبری، در روزی که او در ساوه بوده، تلفنی به او گفته است که آقای بهزاد نبوی، [نایب‌رئیس مجلس]، در مورد فرمان هشت‌ماده‌ای رهبری، در خصوص مبارزه با فساد، بد برخورد کرده است. قرار شد سران سه قوه، آیین‌نامه‌ای برای کنترل درست مبارزه با فساد تهیه کنند که مثل مسئله ثروت‌های بادآورده، خراب نشود.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902823

دیگر خبرها

  • رئیس شورای سیاست‌گذاری دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران معرفی شد
  • واکنش جمشید مشایخی، علی حاتمی و بهمن فرمان‌آرا به احضار هنرمندان به دادگاه انقلاب در بهار ۵۹/ از شجریان تا کرم رضایی برای پاره‌ای توضیحات احضار شدند
  • بازی جدید قالیباف برای حفظ صندلی ریاست؛ تندرو‌ها شمشیر را از رو بسته‌اند
  • رئیس مجلس عروج سردار سید مجید ایافت را تسلیت گفت
  • بازی جدید قالیباف برای حفظ صندلی ریاست /تندروها شمشیر را از رو بسته اند /وعده های عجیب کاندیداهای ریاست مجلس
  • قالیباف عروج سردار «سیدمجید ایافت» را تسلیت گفت
  • مذاکرات مهدی کروبی با شورای نگهبان به روایت آیت الله هاشمی /سردار سلیمانی و ناطق نوری مهمانم بودند /آقای حجازی از بهزاد نبوی دلخور بود
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • جعفرزاده: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود
  • جعفرزاده ایمن‌آبادی: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود