Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@12:33:19 GMT

بزرگ‌ترین سیارات کیهان

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۱۶۸۷۷

کیهان و اجزای آن جذابیت‌های زیادی دارد. اما قطعا یکی از رازآلودترین‌های آن سیارات عجیب و بزرگی است که در فواصل دوری از زمینِ ما قرار دارد.

خبرگزاری میزان - ایرنا نوشت: بزرگ‌ترین سیارات کشف شده در جهان کدامند؟ از زمانی که برای اولین بار روی ماه فرود آمدیم تا زمانی که توانستیم سیاره‌هایی غیر از منظورمۀ شمسی را تشخیص دهیم سال‌های زیادی گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اینجا ده سیارۀ بزرگ کشف شده را ه شما معرفی می‌کنیم.

۱۰- ۵۵ Cancri e – Diamond planet

این سیاره دو برابر اندازه زمین است و احتمالاً بزرگ‌ترین الماسی است که چشم انسان دیده است. وزن احتمالی الماسی که ممکن است در این سیاره پنهان شده باشد، می‌تواند ۵ میلیون گیگاتون باشد. اگر کسی بتواند این مقدار الماس را به زمین بیاورد، ارزش الماس به ارزش ماسه تبدیل می‌شود. چرا ما فکر می‌کنیم که سیاره حاوی این همه الماس است؟ ۱. این سیاره از کربن تشکیل شده است که در فرآیند ساخت الماس ضروری است. ۲. سطح دما ۳۹۰۰ فارنهایت (۲۱۴۸ درجه سانتیگراد) است که هر دو شرایطی عالی برای ایجاد الماس ایجاد می‌کنند.

۹- کپلر -۱۶۴۷ B

این سیاره خوش شانس است که دو خورشید دارد و این پدیده‌ای به نام غروب دوتایی است. اگر می‌خواهید دو غروب خورشید را در یک روز تجربه کنید، متأسفانه باید ۳۷۰۰ سال نوری را طی کنید. این سیاره به اندازه زمین ما قدیمی است، اما بیشتر شبیه مشتری است.

۸- HAT-P-۱ B

این سیاره تقریباً دو برابر مشتری است، اما به خاطر اندازه‌اش نیست که معروف است. این سیاره برخلاف سیارات منظورمۀ شمسی پوشیده از گاز است. گاز‌ها در جو سیاره به دام افتاده‌اند و شرایط را برای وجود هر موجود زنده غیرقابل تصور می‌کند.

۷- KELPER-۳۹ B

ما به سیاره‌ای که دو برابر مشتری بود اشاره کردیم، خوب حدس بزنید که سیاره‌ای که ۱۸ برابر مشتری است چقدر می‌تواند بزرگ باشد.

۶- TRES-۴ B

این سیاره در سال ۲۰۰۶ کشف شد و یک کشف بزرگ برای ناسا بود. چیزی که این سیاره را بسیار خاص کرده این است که اندازه این سیاره تغییر می‌کند. این تغییر در اثر تغییرات دما ایجاد می‌شود. هنگامی که دما افزایش می‌یابد، جرم آن به اندازه مشتری کاهش می‌یابد. هنگامی که دما کاهش می‌یابد (تا حدود -۲۰۰ درجه سانتیگراد)، جرم آن به اندازۀ شگفت‌انگیز ۴۶ برابر مشتری یعنی ۵۰ هزار برابر زمین می‌رسد.

۵- WASP-۱۲ B

این سیاره در سال ۲۰۰۸ کشف شد و یکی از داغ‌ترین و بزرگ‌ترین سیاره‌هایی است که تا به حال با آن مواجه شده‌ایم. از آنجا که این سیاره بسیار بزرگ و نزدیک به اندازه خورشیدش است، طی تقریبا ۲۴ ساعت یک بار دور خورشیدش می‌چرخد.

۴- WASP-۱۷ B

اگرچه این سیاره در مقایسه با مشتری مانند مورچه است، اما نیمی از جرم مشتری را دارد. این سیاره از مواد متعددی ساخته شده است که ما روی زمین نداریم، اما پس از تحقیقات زیاد مشخص شد که این ماده به گاز‌های معینی واکنش نشان می‌دهد که حجم واقعی این سیاره را نمایان می‌کند این سیاره به مارشمالو معروف است.

۳- KAPPA ANDROMEDAE B

اگر تا به حال فکر کرده‌اید که زمین یک سیاره بزرگ است، باید در این فکرتان بازنگری کنید. سیاره‌ای کشف شده که دارای جرمی برابر ۵۰۰ هزار برابر زمین است. در ابتدا به خاطر اندازه‌اش دانشمندان فکر می‌کردند که این سیاره یک ستاره است.

۲- DENIS-P JO ۸۲۳۹۳.۱-۴۹۱۲۰۱ B

این سیاره، مانند سیاره کاپا، از این نظر که ستاره است یا سیاره مورد بحث است. اگر یک سیاره باشد، یک سیاره ۱/۱ میلیون برابر زمین خواهد بود.

۱- HD ۱۰۰۵۴۶ B

محاسبه اندازه دقیق این سیاره غیرممکن است، اما به دلیل مقایسه با سایر ستارگان نزدیک به آن، ممکن است به یک تخمین برسیم. اندازه آن می‌تواند ۵۰-۱۵۰ برابر مشتری ما باشد و آن را به بزرگ‌ترین سیاره‌ای که تا کنون در جهان ما کشف شده است تبدیل می‌کند.

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: کیهان منظومه شمسی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کیهان منظومه شمسی برابر مشتری B این سیاره بزرگ ترین سیاره ای کشف شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۶۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، دانشمندان می‌گویند، گزارش‌های مربوط به نشانه‌های حیات که در جو سیاره فراخورشیدی «کی‌۲-۱۸بی» شناسایی شده‌اند، ممکن است درست نباشد و در ارائه اطلاعات خطا صورت گرفته باشد.

نتیجه تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا ریورساید شرح می‌دهد، گزارش‌های اخیر از تلسکوپ فضایی جیمز وب که نشانه‌هایی از حیات را در سیاره‌ای دوردست و خارج از منظومه شمسی شناسایی کرده، عجولانه بوده است. 

پژوهشگران می‌گویند، رد کردن یافته‌های اخیر جیمزوب اگرچه همه مشتاقان به تأیید حیات فرازمینی را ناامید می‌کند، اما به این معنی نیست که این تلسکوپ در آینده آثاری از حیات در جو یک سیاره فراخورشیدی پیدا نمی‌کند.

دانشمندان ناسا حدود شش ماه پیش از وجود یک اقیانوس آب احتمالی در سیاره فراخورشیدی «کی‌۲-۱۸بی» (K۲-۱۸ b) خبر دادند و گفتند، سیاره مذکور، سیاره فراخورشیدی «هایسین» است که احتمالا جوی غنی از هیدروژن و سطحی پوشیده از اقیانوس را دارد؛ درواقع هیجان اخیر درباره کشف بالقوه علائم حیات در این سیاره فراخورشیدی از این قسمت کلید خورد.

به گفته آنها، اگرچه بسیاری از سیارات فراخورشیدی ممکن است ویژگی‌های قابل توجهی داشته باشند و نشانه‌هایی از حیات در آنها دیده شود، اما کشف و بررسی سیاره «کی‌۲-۱۸بی» از آنجایی که تقریباً شبیه سیاره زمین است، هیجان‌انگیز شد.

تلسکوپ فضایی جیمزوب یکی از پیشرفته‌ترین تلسکوپ‌های فضایی است که به منظور بررسی اجرام فضایی و شناسایی علائم حیات خارج از زمین استفاده می‌شود. داده‌های این تلسکوپ مورد بررسی و تحلیل دقیق دانشمندان و محققان قرار گرفته و در حالی که تلسکوپ جیمز وب نتایج بسیار دقیق و جالبی از اجرام فضایی و سیارات دیگر به دست آورده است، اما هنوز شواهد قاطع برای وجود حیات فرازمینی ارائه نشده است. محققان و دانشمندان بر این باورند که برای تایید وجود حیات خارج از زمین نیاز به شواهد و اطلاعات بیشتری دارند.

از این رو، می‌توان گفت که تلسکوپ ناسا هنوز نتوانسته است اطلاعات کافی و قطعی در مورد وجود حیات فرازمینی به دست آورد. این تحلیل‌ها و ادعا‌ها نیازمند بررسی دقیق‌تر و داده‌های بیشتر از سوی دانشمندان و متخصصان است تا در تصمیمات قطعی و دقیق‌تر در این زمینه نقش موثر داشته باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
  • امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید