Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، جمهوری خواهان آمریکا از جمله «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق این کشور، استعفای رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا را خواستار شدند.

به نوشته روزنامه «واشنگتن تایمز»، ترامپ در بیانیه‌ای تند علیه «مارک میلی» بالاترین مقام نظامی آمریکا، او را خائن خطاب کرد و نوشت:‌ «اگر داستان ژنرال مارک میلیِ کودن درست باشد فکر می‌کنم باید به خاطر خیانت، دادگاهی شود چرا که پشت سر رئیس جمهور، با همتای چینی خود مراوده داشته و به چین گفته است که درخصوص حمله [آمریکا] به آن‌ها اطلاع می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او نمی‌تواند این کار را انجام دهد!»

از سوی دیگر «مارکو روبیو» سناتور جمهوری‌خواه در واکنش به انتشار بخشی از کتاب «خطر» به قلم دو روزنامه‌نگار آمریکایی که در آن به تماس مارک میلی و «لی زوچِنگ» رئیس ستاد مشترک کمیته مرکزی نیروهای مسلح چین اشاره شده است، بیان داشت اگر این اقدام واقعیت داشته باشد میلی باید استعفا دهد.

روبیو خطاب به «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا نوشت، میلی به طور عمدی نقش ترامپ به‌عنوان فرمانده وقت کل قوا در آمریکا را تضعیف کرده و به‌طور خائنانه‌ای اطلاعات محرمانه آمریکا را به حزب کمونیست چین منتقل کرده است.

این سناتور آمریکایی افزود: «این یک سابقه خطرناک است که باید از تکرار آن توسط ژنرال میلی یا دیگران در آینده جلوگیری شود. این اقدام، اصل ثابت ملت ما درخصوص کنترل غیرنظامی ارتش را تهدید به نابودی می‌کند. شما باید فوراً ژنرال میلی را مرخص کنید. امنیت ملی آمریکا و توان رهبری جهان توسط این کشور به خطر افتاده است».

از سوی دیگر، به نوشته نشریه «نیوز ویک»، «رونی جکسون» عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا در پیامی توئیتری نوشت:‌‌ «خیانت! اخبار امروز مورد جدیدی به لیست دلایل رفتن فوری میلی اضافه کرد. اگر [این اخبار] واقعیت داشته باشند، او باید تحت پیگرد قرار گرفته، دادگاهی شود و به اشد مجازات قانونی برسد و نه کمتر از آن! تبانی با دشمنان به منظور تضعیف رئیس جمهور، اقدامی خائنانه است!».

«وارن دیویدسون» دیگر نماینده جمهوری‌خواه در واکنشی نوشت: «ژنرال مایک میلی باید تا الان اخراج شده باشد. اگر این ادعاها درست باشند، او باید به دادگاه نظامی فرستاده شود. رویکرد "آمریکا آخرین اولویت است" که فرمانده ستاد مشترک نیروهای مسلح مستقیماً در قبال چین اتخاذ کرده، قابل اغماض نیست».

«رند پال» سناتور جمهوری‌خواه آمریکا نیز در اظهاراتی مشابه گفت: «اهمیتی نمی‌دهم که درباره رئیس جمهور ترامپ چه فکری می‌کنید، تلاش رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا برای واژگون کردن سلسله مراتب فرماندهی نظامی و تبانی با چین دقیقاً همان چیزی است که نمی‌توانیم از رهبران نظامی بپذیریم. اگر درست باشد، او باید در دادگاه نظامی حاضر شود».

«داگلاس لامبورن» عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا نیز در پیامی توئیتری نوشت: «بابت فقدان قدرت قضاوت از سوی ژنرال میلی و اشتیاق او در به خطر انداختن امنیت ملی و به خطر انداختن جان آمریکایی‌ها مرا بهت‌زده کرد. اگر میلی واقعا پشت سر رئیس جمهور، با رقبای ما در حزب کمونیست چین، هماهنگی برقرار کرده باشد، باید از مقام خود خلع شود».

هیاهوی جمهوری‌خواهان علیه میلی پس از آن به راه افتاده است که روزنامه «واشنگتن پست» در گزارشی به نقل قول از کتابی با نام «خطر» (Peril) به قلم دو روزنامه‌نگار تحقیقی آمریکایی یعنی «باب وودوارد» و «رابرت کاستا» که قرار است هفته آینده منتشر شود، پرداخته و نوشت که او در پی نگرانی از احتمال وقوع جنگ با چین در پی تنش‌زایی‌های ترامپ، دو بار با همتای چینی خود مخفیانه تماس گرفته است.

در این کتاب که بر اساس گفته‌های مستند حدود ۲۰۰ منبع مطلع دولتی و غیردولتی نوشته‌شده، آمده است، میلی که از رفتارهای عصبی ترامپ در هفته‌های پایانی حضورش در کاخ سفید و مشخص‌شدن شکست وی در انتخابات ریاست‌جمهوری نگران بود، یک بار در تاریخ سی‌ام اکتبر ۲۰۲۰ و بار دیگر در تاریخ هشتم ژانویه با «لی زوچِنگ» رئیس ستاد مشترک کمیته مرکزی نیروهای مسلح چین تماس گرفت.

به نوشته واشنگتن‌پست، میلی در این تماس به ژنرال لی اطمینان خاطر داده بود که آمریکا باثبات است و قرار نیست که حمله‌ای نظامی را انجام دهد و اگر قرار بر چنین امری شد، او حتماً زودتر به پکن اطلاع خواهد داد. (جزئیات بیشتر)

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا جمهوری خواهان مارک میلی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح جمهوری خواه رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۸۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد

حکیم جفریس، رهبر دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه با شبکه «سی‌بی‌اس نیوز» تصریح کرد اگر اوکراین سقوط کند آمریکا به احتمال زیاد نه تنها با پول بلکه با اعزام نیروی نظامی وارد جنگ خواهد شد.

 جفریس تاکید کرد ایالات متحده باید به حمایت از اوکراین برای جلوگیری از یک جنگ گسترده‌تر ادامه دهد. وی حزب جمهوری‌خواه را "جناح طرفدار پوتین" توصیف کرده و اقدامات این گروه را دلیل اصلی تاخیر در کمک‌رسانی آمریکا به اوکراین برای مبارزه با روسیه دانست.

جفریس در برنامه "۶۰ دقیقه" شبکه سی‌بی‌اس نیوز گفت: ما نمی‌توانیم اجازه دهیم اوکراین سقوط کند، زیرا در این صورت به احتمال زیاد آمریکا مجبور خواهد شد نه تنها با پول بلکه با اعزام سربازان خود وارد درگیری شود.

رهبر دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا ادعا کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به دنبال بازسازی اتحاد جماهیر شوروی (سابق) است و با انجام این کار متحدان ناتو را تهدید خواهد کرد.

جفریس گفت: یک جناح طرفدار پوتین در حزب جمهوری خواه وجود دارد که نمی‌خواهد از اوکراین حمایت کند و به دلایلی معتقد است که روسیه، دشمن ایالات متحده آمریکا نیست. 

گفتنی است ماه گذشته، کنگره آمریکا لایحه‌ای برای ارائه ۶۱ میلیارد دلار کمک نظامی و بشردوستانه به اوکراین تصویب کرد. این اولین بسته کمکی بزرگ از دسامبر ۲۰۲۲ است که پس از ماه‌ها جدال و مخالفت جمهوری‌خواهان سرانجام به اوکراین اختصاص یافت.

در سنا، ۱۵ جمهوری خواه به لایحه‌ای که شامل کمک بیشتر به اوکراین بود، رأی منفی دادند. یکی از مخالفان کمک به اوکراین سناتور جی دی ونس از اوهایو است که استدلال می‌کند اوکراین فاقد نیروی انسانی و قدرت نظامی لازم برای پیروزی در برابر روسیه است و حمایت آمریکا برای تغییر این شرایط کافی نیست.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • جمهوری‎‌خواهان کنگره در پی تحریم دیوان کیفری بین‎‌المللی هستند
  • افشاگری تازه جمهوری‌خواهان علیه رابرت مالی
  • آماده‌سازی قوانین احتیاطی در مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقام‌های دیوان کیفری لاهه
  • پیش‌نویس لایحه تحریم مقامات دیوان لاهه در مجلس نمایندگان آمریکا در دست اقدام است
  • جمهوری‌خواهان آمریکا: رابرت مالی اسناد محرمانه را در تلفن همراه شخصی‌اش نگهداری می‌کرد
  • تاکید المشاط بر آگاهی و وحدت یمنی‌ها در برابر توطئه دشمنان
  • دیدار رئیس اقلیم کردستان با دبیر شورای عالی امنیت ملی
  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • سازمان همکاری اسلامی خواهان آتش بس فوری در نوار غزه شد