Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@23:09:19 GMT

ناگت ماهی در آزمایشگاه توسعه می یابد

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۱۸۶۹۲

ناگت ماهی در آزمایشگاه توسعه می یابد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، به زودی ناگت ماهی تولید شده در آزمایشگاه وارد سوپرمارکت‌ها می‌شود. در همین راستا شرکت «بردز آی» (Birds Eye) تصمیم دارد این غذای دریایی را به شکل سلول‌های آزمایشگاهی کشت کند.

شرکت مذکور برای توسعه غذاهای دریایی به جای صید از دریا با همکاری کمپانی آمریکایی «بلونالو» از سلول‌های آزمایشگاهی استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت این طرح به «نومد فودز»، متعلق به شرکت مادر «بردز آی» است که تصمیم دارد مواد غذایی دریایی آزمایشگاهی را به طور تجاری ارائه دهد تا از تقاضای روزافزون برای مواد غذایی و حفاظت از محیط زیست پشتیبانی کند.

بردز آی و بلونالو طی پروژه همکاری خود تحقیقاتی در خصوص بازار و چشم انداز مشتری انجام می‌دهند تا مشخص شود در چه مواردی به اجازه از رگولاتورها نیاز است و همزمان درباره کسب و کارها و محصولات جدید برای بازارهای اروپایی بررسی‌هایی انجام دهند.

فرایند توسعه یافته در شرکت کالیفرنیایی بلونالو شامل ایزوله سازی سلول‌های زنده ماهی از ماهیچه، چربی و بافت‌های متصل کننده بدن حیوان است. در مرحله بعد مواد مغذی به سلول‌ها افزوده می‌شود و آنها تحت مراقبت قرار می‌گیرند تا تکثیر شوند.

سپس سلول‌ها با کمک ذراتی که به طور معمول در صنعت مواد غذایی به کار می‌روند، به شکل مواد غذایی دریایی در می آیند. در این فرایند هیچ دستکاری ژنتیکی انجام نمی‌شود.

بلونالو هم اکنون مشغول توسعه چند محصول دریایی است که به طور مستقیم از سلول‌های دریایی ساخته می‌شوند. این شرکت برای تولید محصولات روی گونه‌هایی از ماهی تمرکز می‌کند که به طور معمول وارداتی هستند، پرورش آنها فرایند دشواری است، ماهی‌هایی که صید آنها فراتر از حد معمول است یا به طور معمول در بدن آنها آلاینده‌های محیطی بیشتری وجود دارد.

این شرکت پیش از نومد فود با شرکت‌هایی در کره جنوبی، ژاپن و تایلند نیز قرارداد همکاری امضا کرده است.

کد خبر 5305468 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: آزمایشگاه سلول بنیادی آبزیان تحقیقات علمی حاکمیت سایبری طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی فناوری فضایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان گوگل حکمرانی فضای مجازی نوآوری امنیت اطلاعات فیس بوک عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایالات متحده امریکا اینترنت مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۸۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی

پژوهشگران فناوری جدیدی را توسعه داده‌اند که با آن می‌توانند محتویات چربی یا همان لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند.

به گزارش مشرق، دانشمندان فناوری تصویربرداری جدیدی را ابداع کرده‌اند که به آنها اجازه می‌دهد تا درون یک سلول سرطانی را به صورت زنده ببینند و نحوه تعامل آن با محیط اطراف خود را مشاهده کنند.

به نقل از آی‌ای، این تیم به رهبری دانشگاه ساری(Surrey) در انگلیس به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی‌های(لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی بود.

لیپیدها اجزای کلیدی سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

این تکنیک با همکاری کالج دانشگاهی لندن توسعه یافته است و شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های یوکوگاوا(Yokogawa) و سایکس(Sciex) نیز در آن مشارکت داشته‌اند.

نظارت بر محتوای چربی سلول‌ها

با استفاده از سیستم شرکت یوکوگاوا به نام SS۲۰۰۰، سلول‌های سرطانی منفرد از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه‌برداری شد. این سیستم نوآورانه سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان تجزیه و تحلیل دقیق را فراهم می‌کند. عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر، یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در مرحله بعد، این سلول‌ها با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی شدند. این کار به پژوهشگران امکان داد تا قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند.

سپس این تیم با محققان شرکت Sciex برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف‌سنجی جرمی همکاری کرد. این روش به آنها اجازه می‌داد لیپیدها را بشکنند و ساختار واقعی سلول را تعیین کنند.

سرانجام کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

یوهانا فون گریشتن از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری گفت که مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند.

وی افزود: این امر طراحی یک درمان خوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در برابر درمان مقاومت می‌کنند. با این حال، همیشه ثابت شده است که مطالعه سلول‌های زنده پس از حذف آنها از محیط طبیعی، با جزئیات کافی برای درک واقعی آرایش آنها دشوار است. به همین دلیل بسیار هیجان انگیز است که بتوانیم سلول‌های زنده را زیر میکروسکوپ نمونه‌برداری کنیم و محتوای چربی آنها را یک به یک بررسی کنیم.

به گفته پژوهشگران این یافته‌ها می‌توانند بینشی در مورد چگونگی واکنش سلول‌ها به تشعشع ارائه دهند.

پژوهشگران همچنین از این رویکرد تازه کشف شده برای تجزیه و تحلیل مولکول‌های چرب لیپیدی در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب توجه است که آنها تفاوت‌هایی را در نمایه لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

کارلا نیومن معاون مدیر بخش تصویربرداری سلولی و دینامیک در GSK در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: روش جدید ما راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلاً ندیده‌ایم، هموار می‌کند. یک روز نیز ممکن است بتوانیم ببینیم که چگونه سلول‌های سرطانی با همسایگان خود ارتباط برقرار می‌کنند. این می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم کند.

این تکنیک می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه دهد. همچنین می‌تواند به پزشکان در درک تأثیر تابش و تشعشع بر سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند. این مقاومت ممکن است به عود سرطان منجر شود.

درک عمیق‌تر از بیولوژی سرطان می‌تواند به توسعه درمان‌های مؤثرتری در آینده منجر شود.

علاوه بر این، پژوهشگران بیان می‌کنند که مطالعه لیپیدها داخل سلول‌های منفرد ممکن است به بخش‌های مختلف سلامت از جمله ایمنی و بیماری‌های عفونی نیز کمک کند.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • (تصاویر) شگفت‌انگیزترین اکتشافات در دل دریاها؛ از خوک باربی تا مارماهی کور ژلاتینی
  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در اولویت سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابد
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد