Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین- محبوبه فکوری؛ ابراهیم بهادرانی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین با اعلام پیش‌بینی‌های خود در مورد شاخص‌های کلان اقتصادی در نیمه دوم سال جاری گفت: با وضعیت کنونی بودجه سال 1400 در ایران، خیلی نمی‌توان منتظر تحولات اقتصادی بالایی در اقتصاد ایران آن هم در نیمه دوم سال بود، مگر اینکه دولت در بودجه تجدیدنظر کند که البته رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده که نیازی به اصلاح بودجه وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور عالی رییس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه به جای اصلاح بودجه سال جاری، رو به تخصیص کم منابع آورده است، افزود: با تخصیص کم، دستگاههای دولتی مدام با سازمان برنامه و بودجه درگیر خواهند شد؛ چراکه همه وزارتخانه‎‌ها به دنبال تخصیص کامل بودجه‌های خود هستند؛ بنابراین بهترین راه این است که در بودجه، تجدیدنظر اساسی صورت گیرد.

وی تصریح کرد: اگرچه بودجه سال جاری در ظاهر به بازنشستگان کمک کرده و سطح دستمزد آنها را افزایش داده است، اما با تورمی که ناشی از اختصاص این منابع حاصل می‌شود، باید چندین برابر این رقم را از جیب دیگر خود پس بدهند؛ بنابراین حتی این بودجه، به نفع اقشار آسیب‌پذیر هم نیست.

بهادرانی با بیان اینکه باید سیاست‌های بانکی نیز با بودجه هماهنگ شود تا تورم را بتوان کنترل کرد، اظهار داشت: تورم ناشی از عملکرد حاکمیت و نظام است و همه تقصیر در افزایش آن را نباید به دولت نسبت داد؛ بلکه اکنون باید به عنوان یک گام فوری، بودجه را اصلاح کرد.

مشاور عالی رییس اتاق بازرگانی تهران افزود: همچنین در رابطه با رشد اقتصادی نیز باید گفت که در دو سال گذشته رشد اقتصادی به دلیل تخلیه آثار تحریم‌ها، رشد مثبتی نبوده است؛ اما اگر از ظرفیت‌های خالی استفاده کنیم، می‌توان مقداری رشد ایجاد کرد؛ پس این رشد حاصله به دلیل انجام سرمایه‌گذاری‌های جدید نبوده است؛ بلکه با توجه به عدم امکان فروش نفت از سوی ایران و نبود ارز، بسیاری از صنایع به استفاده از ظرفیت‌های داخلی رو آورده‌اند که منجر به حرکت برخی صنایع شده است.

وی ادامه داد: صنعت و معدن ایران 7.7 درصد در سال 99 رشد کرده؛ این در حالی است که موضوع کرونا نیز اندکی تعدیل شده و صادرات روان‌تر شده است؛ در عین حال رشد کشاورزی نیز خیلی بالا نبوده و به دلیل خشکسالی نتوانستیم بیش از 4 درصد رشد کنیم، بنابراین امیدواریم که با رفع خشکسالی‌ها رشد این بخش هم به 8 درصد برسد.

بهادرانی گفت: ایران باید در رشد بخش خدمات، اعداد و ارقام بالایی را به ثبت برساند این در حالی است که متاسفانه امسال رشد خدمات منفی شده و باید دولت کاری کند که بخش خدمات رشد بیشتری را تجربه کند؛ به نحوی که اگر بخش خدمات رشد کند، وضعیت رشد اقتصادی بیشتر شود؛ ضمن اینکه در بخش صنعت نیز باید شرایط را به گونه‌ای پیش برد که صنایع بیشتر فعال شده و منابع ارزی لازم برای تامین مواد اولیه آنها، اختصاص یابد.

وی افزود: بر این اساس نمی‌توان رشد بالایی را برای نفت، صنایع و معادن، ساختمان و آب و برق متصور شد؛ ضمن اینکه در بخش خدمات نیز رشد بالا نیست؛ چراکه اگر رشد بخش‌های صنعتی بالا باشد، خدمات هم رشد خواهد کرد.

مشاور عالی رییس اتاق بازرگانی تهران گفت: اکنون رشد مصرف بخش خصوصی صفر شده است و 48 درصد مصرف ما در سال 99 مربوط به بخش خصوصی است که این بخش هم باید وضع بهتری را تجربه کند، در حالیکه اکنون این شرایط مهیا نیست؛ در عین حال بخشی از این مصرف، مربوط به دولت است که دولت با کمبود بودجه مواجه است؛ ضمن اینکه سرمایه گذاری در اقتصاد ایران با توجه به شرایط کشور به لحاظ فاکتورهای اقتصادی عملا صورت نمی گیرد.

وی به خالص صادرات و واردات اشاره کرد و اظهار داشت: اگر بخواهیم کارخانجات کار کنند، باید صادرات بیشتر و واردات مواد اولیه و ماشین آلات رشد کند؛ پس وقتی که رشد این بخش متوقف است، از بعد تقاضا نیز وضعیت اقتصاد ایران جالب نیست.

بهادرانی به استفاده بهینه از سرمایه گذاری های انجام شده اشاره کرد و گفت: متاسفانه با شرایطی که وجود دارد، بهره وری ما نقش زیادی در رشد اقتصادی ندارد؛ در حالیکه 3 درصد رشد را باید بهره وری نیروی کار و سرمایه داشته باشد که با شرایطی که وجود دارد، بهره وری بالا نخواهد بود؛ پس رشد اقتصادی ما در سال 1400 ممکن است حتی منفی باشد.

پربیننده ترین قیمت پژو پارس به ۳۸۵ میلیون تومان رسید + جدول ارزان ترین موتورسیکلت های صفر چند؟ + جدول ثبت نام خودرو ( ام وی ام ۳۱۵ پلاس اتوماتیک ) جزییات عرضه اولیه «فسبزوار» منابع مورد نیاز رتبه بندی معلمان تامین شده است؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رشد اقتصادی بخش خدمات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۸۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزیر صمت امروز در آئین پایانی ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) اظهار کرد: در این دور از نمایشگاه بیش از ۳۵ مقام عالی رتبه خارجی حضور بهم رساندند؛ همچنین میزبان ۲۲۰۰ بازرگان خارجی از ۸۸ کشور بودیم.

وی افزود: پیام این نمایشگاه، توانمندی‌های صادراتی ایران بود. توانمندی‌هایی که باعث شد در شرایطی که دوست و دشمن احساس می‌کردند ما نمی‌توانیم این ظرفیت را بالفعل کنیم، اما ما این ظرفیت را عملیاتی کردیم و در کنار امنیت و اقتدار کشور، فرصت‌های تجاری کشور را به نمایش گذاشتیم و به تعبیر یکی از غرفه داران «این وعده صادق ۲ بود که انجام شد.»

برادران ادامه داد: من نمایشگاه‌های زیادی افتتاح کردم اما این نمایشگاه تنها رویدادی بود که هم غرفه داران راضی بودند و هم جلسات B۲B و مذاکرات زیاد و فشرده‌ای انجام شد؛ تاجران زیادی از شهرهایی همچون اصفهان و شیراز بازدید کردند.

تدوین برنامه رشد تولید همراه با رشد صادرات در وزارت صمت

معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه لازمه جهش تولید، جهش صادرات است، افزود: در ابتدای سال به ازای گروه‌های کالایی برنامه رشد تولید به همراه رشد صادرات تنظیم کردیم. امروز به ظرفیتی رسیده ایم که نیاز بیشتری به تولید محصول برای کشور نداریم بلکه اگر می‌خواهیم جهش تولید داشته باشیم باید نسبت به خلق محصول برای برای بازارهای جدید که عمدتاً بازارهای صادراتی هستند، اقدام کنیم. این گروه‌های کالایی مشخص شده است.

وی افزود: بهره وری بالاتر واحدهای موجود در حوزه صنایع، استفاده از ظرفیت تولید بدون کارخانه، نشان سپاری تجاری و… از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌تواند به منجر به ارائه محصولات بهتر باشد.

حواشی عکس برادران در رسانه‌های معاند

برادران با بیان اینکه محصولات ارائه شده در این نمایشگاه محصولات صادراتی ایران است و شرکت‌های حاضر نیز شرکت‌های برتر صادراتی هستند، گفت: اگر می‌بینیم رسانه‌ای که محل تأمین منابع آن دشمنان ما هستند و عناد خود را با کشور ما نشان داده با درج عکسی یا نقدی طعنه‌ای به یک محصول صادراتی ما می‌زند یعنی ما راه را درست پیموده ایم؛ بنده دیروز از غرفه لوازم خانگی بازدید کردم که این رسانه عکسی منتشر کرد که در قالب آن عکس فلان محصول آشپزخانه به نمایش گذاشته شده بود که از منظر این رسانه ارزش صادراتی نداشت! این مساله نشان می‌دهد ما در مسیر درستی حرکت می‌کنیم. اگر این محصول به ایران قاچاق می‌شد ایرادی نداشت اما حالا که خودمان این محصول را صادر می‌کنیم مورد انتقاد قرار می‌گیریم. در واقع این مساله نشان می‌دهد که از خام فروشی در حال فاصله گرفتن هستیم و در حال صادرات کالاهای قاچاق پذیر هستیم.

باید چالش‌های حوزه حمل و نقل رفع شود

وی در ادامه به اشاره به مشکلات حوزه صادرات افزود: اگر مسائل مربوط به حمل و نقل داخلی و خارجی حل نشود به توفیق نخواهیم رسید و باید حتماً مشکلات در این بخش حل شود؛ یکی از موضوعات مورد تاکید غرفه داران این بود که دبیرخانه ایران اکسپو تعطیل نشود و مشکلات را به صورت مستمر دنبال کند.

برادران ادامه داد: مساله بعدی بحث تبادلات مالی است؛ امروز نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم پس در ادامه می‌توانیم به آمار بیشتری دست یابیم. در برخی از مذاکراتی که با هیأت‌های مقابل داشتیم و آمار را ارائه می‌کردیم طرف خارجی اعلام می‌کرد که آمارشان چند برابر است که نشان می‌دهد صادرات ایران در گمرکات آنها ثبت شده اما در گمرکات ما ثبت نشده بنابراین آمار صادراتی ما از منظر آنها بالاتر بود.

لزوم حذف رفع تعهد ارزی از پاکستان، افغانستان و عراق

وی با بیان اینکه مبادلات تجاری را می‌توان حل کرد و استفاده از رمزارزها را می‌توان جدی تر در دستور کار قرار داد، گفت: رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه خواسته مجموعه بازرگانان ماست که باید در گروه کالایی خاص به ویژه گروه کالاهای نهایی از کشورهایی مثل عراق، پاکستان و افغانستان برداشته شود و ما باید پول خود را به رسمیت بشناسیم؛ اینکه کسی از ما با ریال خرید کند و ما بگوییم با دلار رفع تعهد ارزی کند، توهین به پول ملی ماست. باید در گروه کالایی خاص بازرگانان با اعمال شفافیت از کارخانجات خرید کنند.

معاون وزیر صمت تصریح کرد: در حوزه استاندارد هم هنوز چالش‌هایی داریم. ما سختگیرانه عمل می‌کنیم که بعضاً مانع صادرات می‌شود بنابراین باید این چالش هم رفع شود.

وی گفت: باید مناطق آزاد به سکوهای صادراتی تبدیل شوند اما هنوز در مدار حوزه قاچاق و واردات می‌چرخند باید تلاش کنیم رویکرد این مناطق، صادرات محور شود. همچنین کمک‌های شرکت کشتیرانی و بنادر به مجموعه ما کمک کند تا به اهداف خود در حوزه صادرات برسیم.

کد خبر 6094308 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • پیشنهادات مهم «دیوان محاسبات» برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جنجال نظرات مهدی نصیری درباره شاهزاده پهلوی و اپوزیسیون!
  • پوستکوعلو: باید خیلی چیزها را اصلاح کنیم؛ تاوان ضعف دفاعی‌مان را پرداختیم
  • واکنش همتی به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران/ دنبال اصلاح شیوه حکمرانی باشید