Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@18:49:07 GMT

جلسه‌ای پرحاشیه برای انتخاب شهردار

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۲۱۴۸۲

جلسه‌ای پرحاشیه برای انتخاب شهردار

به گزارش خبرنگار مهر جلسه امروز شورای اسلامی شهر قزوین با دستور انتخاب شهردار قزوین با حدود ۴۰ دقیقه تأخیر در حالی شروع شد که رفت‌وآمد اعضای شورای اسلامی شهر و جلسات دونفره برخی از اعضای شورای شهر تا دقایقی پیش از آغاز جلسه گویای این بود که اعضای شورا هنوز به نفر قطعی برای انتخاب خود نرسیده و هنوز چانه‌زنی‌ها ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شروع جلسه فرج‌اله فصیحی رامندی رئیس شورای اسلامی شهر قزوین با اعلام دستور جلسه فوق‌العاده شورای اسلامی شهر عنوان کرد: ۹ نفر اعضای شورا در این جلسه شهردار شهر قزوین را از میان ۴ گزینه مهدی صباغی، جواد اسلامی صدر، حسین معصوم و سید مهدی کاظمی انتخاب خواهند کرد.

رئیس شورای اسلامی شهر قزوین در بخش ابتدایی سخنان خود عنوان کرد: طبق آئین‌نامه، اعضا به نفر منتخب خود رأی می‌دهند و کسی که ۵ رأی از ۹ رأی را کسب کند به‌عنوان شهردار انتخاب خواهد شد در غیر این صورت دو نفری که بالاترین آرا را دارند راهی دور دوم خواهند شد تا انتخاب از میان آنان انجام شود.

تشکیک در وضعیت اشتغال مهدی صباغی

اشدری اولین عضوی بود که پس از سخنان رئیس شورا با تشکیک در وضعیت اشتغال سردار مهدی صباغی عنوان کرد: ابهاماتی در رابطه با بازنشستگی این کاندیدای شهرداری به گوش می‌رسد که نیاز است وضعیت آن مشخص شود. چون بدون شک این ابهام می‌تواند در انتخاب اعضا مؤثر باشد.

رئیس شورای شهر در رابطه با این سوال عنوان کرد: سردار صباغی بازنشسته نشده و اشتغال وی تداوم داشته و هم‌اکنون نیز ادامه دارد اما اینکه بعدها بازنشسته شود و یا نه بحث دیگری است که باید بررسی شود.

فرایند رأی‌گیری تغییر کند

قاسم اللهیاری عضو شورای شهر نیز با بیان اینکه این بار نیز به‌مانند دفعات قبل به‌جای رأی دادن به یک نفر، به دو نفر رأی داده شود و بعد در فینال کار از میان دو نفر، یک نفر نهایی انتخاب شود.

این موضوع در ادامه به یکی از چالش‌برانگیزترین مباحث شورا تبدیل شد. محسن حق‌شناس نایب رئیس شورای شهر در ادامه با بیان اینکه آئین‌نامه روند مشخصی را مشخص کرده عنوان کرد: انتخاب دو نفر منطقی نیست کما اینکه این کار پیش‌ازاین نیز مرسوم نبوده است.

وی گفت: برای انتخاب یک گزینه منطقی نیست در برگه‌های رأی بیشتر از یک اسم نوشته شود. اگر در جلسات قبل بیشتر از یک نفر را ثبت می‌کردیم به این دلیل بود قرار بود بیشتر از یک نفر را انتخاب کنیم.

رامندی رئیس شورای اسلامی شهر در ادامه با مخالفت با رفتن دو نفر به مرحله بعد تأکید کرد: در فرایند مطرح‌شده از سوی آقای اللهیاری اگر باز کسی بالای ۵ رأی آورد شهردار خواهد شد و نباید دو نفر را انتخاب کنیم.

رئیس شورای شهر مخالف دو مرحله‌ای شدن انتخابات

اصرار رئیس شورای شهر و چانه‌زنی برخی از اعضای شورای شهر با وی نشان داد او مخالف دومرحله‌ای شدن انتخابات است و معتقد است تنها درصورتی‌که انتخابات باید دومرحله‌ای شود که افراد زیر ۵ رأی کسب کنند.

حسین صلح‌جو دیگر عضو شورا با انتقاد از مباحث مطرح‌شده عنوان کرد در جلسه غیر علنی شب گذشته نحوه انتخاب بحث شده و نباید بار دیگر و در شرایط علنی در رابطه با مباحث جلسه غیر علنی بحث و گفت‌وگو شود.

احتمال رد صلاحیت دو نفر از کاندیداها وجود دارد

علی فرمانی دیگر عضو شورای شهر با بیان اینکه نکته خانم اشدری در رابطه با وضعیت بازنشستگی آقای صباغ باید جدی گرفته شود، اضافه کرد: در رابطه با بحث تأیید صلاحیت دو تن از اعضای شورا نیز ابهام وجود دارد و نیاز است تا حتماً این موضوع نیز بررسی شود.

وی گفت: نباید تصمیمی بگیریم که اجباری در آن باشد بلکه باید در فضایی بدون حاشیه به فردی رأی بدهیم که تأیید صلاحیت و یا بازنشستگی او مورد بحث است.

فرمانی اضافه کرد: اصلاً باید بررسی شود که آیا رأی‌گیری در این شرایط منطقی است؟

رامندی رئیس شورای اسلامی شهر در پاسخ به این سوال اظهار کرد: بحث تأیید صلاحیت و یا شرایط بازنشستگی برخی کاندیداها ارتباطی با شورا ندارد و رسیدگی به آن به مراجع ذیصلاح بازمی‌گردد. ما رأی خود را خواهیم داد و سپس مرجع استعلام در رابطه با افراد نظر خواهد داد.

اجازه ندادیم دیگران شهردار تعیین کنند

رئیس شورای اسلامی شهر اما در کنایه‌ای که خود از آن به مزاح یادکرد گفت: فرق ما با پیشینیان و دیگر شوراهای اسلامی شهر در این است که شهردار در بیرون و از سوی کسانی دیگر انتخاب می‌شد اما در این شورا تا آخرین لحظه نیز افراد مباحث خود را مطرح و اعلام می‌کنند.

برخی دستگاه‌ها از رد صلاحیت دو کاندیدا خبر داده‌اند

قاسم اللهیاری اما بار دیگر به یکی از مطالب پرحاشیه انتخاب شهردار دامن زد که با واکنش سریع رئیس شورا روبرو شد.

وی در سخنی کوتاه عنوان کرد که رئیس شورا بیان کرده به او رسماً اعلام کرده‌اند که اگر دو نفر از کاندیدها انتخاب شوند قطعاً رد صلاحیت می‌شوند که رئیس شورا با قطع سخنان او گفت صحبت‌های جلسات غیر علنی را در فضای علنی مطرح نکنید.

اما قاسم اللهیاری با ادامه سخنان خود تأکید کرد: این به معنای این است که برخی‌ها از بیرون تلاش دارند تا رأی اعضای شورا نسبت به برخی افراد مدیریت شود.

وی خاطرنشان کرد: این صحبت‌ها و گمانه‌ها برای رد صلاحیت دو نفر از این ۴ نفر در رأی اعضای شورا تأثیر گذاشته است. ابتدا باید مشخص شود که نظر این افراد و جریان‌ها صحیح است و یا اینکه برخی افراد سعی می‌کنند نظر خود را بر مصالح انقلاب و شهر اعمال کنند.

اللهیاری ادامه داد: به دو نفر از کاندیداها ظلم می‌شود و اگر جلوی این ظلم گرفته نشود در ۴ سال آینده شاهد ادامه این ظلم خواهیم بود. از رئیس شورا خواهش می‌کنیم این فضا مدیریت شود.

رئیس شورای شهر ادامه داد: نباید موضوعات جلسات غیرعلنی، علنی شود و رسیدگی به این مباحث در حوزه اختیارات شورای شهر نیست.

فاطمه اشدری از اعضای شورای شهر نیز در ادامه بیان کرد: بعد از مدت‌ها تلاش برای انتخاب شهردار نباید به انتخابی دست بزنیم که در استعلام و مراحل صدور حکم به مشکل بر بخورد. بلکه باید انتخابی بدون ایراد و مشکل داشته باشیم.

فرمانی نیز در ادامه صحبت‌های این عضو شورا تصریح کرد: وقتی رئیس بازها عنوان کرده که این دو کاندیدا رد صلاحیت می‌شوند و یک نفر نیز شائبه و شبهه بازنشستگی دارد چرا باید رأی‌گیری کنیم؟

رامندی رئیس شورای شهر در ادامه با اعلام کفایت مذاکرات خواستار اجرای رأی‌گیری و چرخاندن گلدان رأی شد اما درحالی‌که برخی اعضا آرا خود را به گلدان انداخته بودند، عنوان کرد کاغذها مهر نداشته و باید رأی‌گیری با کاغذهای مشخص و دارای مهر شورا برگزار شود. رئیس شورا نیز دوباره با کنار گذاشتن رأی‌ها برگه‌های جدید با مهر شورا را تقدیم اعضا کرد.

شورای شهر از بیرون مدیریت می‌شود

قاسم اللهیاری اما در واکنش به برخی رفتارها مجدد به روش رأی‌گیری اعتراض کرده و عنوان کرد: حق‌الناس گردن اعضای شورای شهر است و نباید اجازه دهیم شورا از بیرون مدیریت شود.

وی که با صدای بلند صحبت می‌کرد گفت: چرا باید در وسط جلسه از بیرون فردی تماس بگیرد و به رئیس شورا اعلام کند که رأی‌گیری باید یک مرحله‌ای باشد.

درحالی‌که فصیح رامندی نسبت به صحبت‌های اللهیاری سکوت کرده بود علی فرمانی نیز در اعتراض به فرآیند رأی‌گیری اعلام کرد رأی نخواهد داد.

این واکنش او در لحظه رأی‌گیری با درخواست برخی اعضای شورای شهر از جمله محسن حق‌شناس و همچنین با در آغوش گرفتن از سوی مهدی خانی دیگر عضو شورای شهر روبرو شد تا از وی بخواهند رأی خود را به گلدان بیاندازد.

قسم می‌خورم شورا از بیرون مدیریت می‌شود

اللهیاری در ادامه با بیان اینکه ما نماینده مردم هستیم و به هیچ‌کس وامدار نیستیم و نباید اجازه دهیم برخی‌ها از بیرون شورای شهر را مدیریت کنند.

وی ادامه داد: همین‌الان از بیرون به رئیس شورای شهر زنگ‌زده‌اند که باید انتخابات یک مرحله‌ای برگزار شود.

رئیس شورای شهر نیز در واکنش به این صحبت‌ها عنوان کرد: هرکسی می‌تواند رأی ندهد و یا در برگه رأی خود نام هرکسی که می‌خواهد را بنویسد.

پس از پایان اخذ رأی مهدی خانی دبیر شورا با اعلام وصول ۹ رأی اعضای شورا عنوان کرد: خدا را شاکر هستیم که امروز در فضایی باز و شفاف، اصحاب رسانه شاهد بحث و تصمیم‌گیری نمایندگان مردم هستند.

وی در نهایت آرا اعضا شورا را اعلام کرد تا بدین‌صورت مهدی صباغی ۶ رأی، معصوم ۲ رأی و جواد اسلامی صدر ۱ رأی را کسب کنند.

فرج اله فصیحی رامندی در پایان این جلسه یادآور شد: مهدی صباغی با ۶ رأی به‌عنوان شهردار قزوین انتخاب شد و امیدواریم با همکاری و همراهی شاهد موفقیت ایشان باشیم.

کد خبر 5305884

منبع: مهر

کلیدواژه: شورای شهر قزوین شهرداری قزوین مهدی صباغی حسین معصوم انتخاب شهردار ویروس کرونا واکسن کرونا بوشهر واکسیناسیون کرونا آمار کرونا گرگان کرمانشاه اردبیل اربعین حسینی زلزله شیوع کرونا واکسیناسیون ایلام خراسان رضوی رئیس شورای اسلامی شهر رامندی رئیس شورای اعضای شورای شهر رئیس شورای شهر انتخاب شهردار اعضای شورا برای انتخاب مهدی صباغی شهر قزوین صلاحیت دو رد صلاحیت دو نفر مرحله ای رأی گیری عضو شورا صحبت ها یک نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۱۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مونوریل قم پس از ۱۰ سال وقفه از سر گرفته می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، در آستانه نهم اردیبهشت روز ملی شوراها، رئیس شورای اسلامی شهر قم در نشست خبری روسای کمیسیون‌های تخصصی شورای اسلامی شهر قم به مناسبت روز ملی شورا‌ها در محل سالن اجتماعات شهرداری قم برگزار شد گفت: ادامه مونوریل قم یک موضوع حاکمیتی است و به زودی عملیات تکمیل آن آغاز خواهد شد.

آقای محسن محرری دقت در تنظیم بودجه، برقراری توازن و عدالت منطقه‌ای با هدف کاهش فشار به مردم را سیاست اصلی شورای اسلامی شهر قم بیان کرد و افزود: توزیع درآمد در مناطق شهری متناسب با نیاز هر محله از اهداف مهم شورای اسلامی شهر قم است.

وی در ادامه از میزبانی شورای اسلامی شهر قم از اجلاس شورا‌های استان‌ها در روز‌های ۲۶و ۲۷ اردیبهشت ماه خبر داد.

محرری با اشاره به برگزاری ۱۲۴ جلسه رسمی در دوره ششم شورای اسلامی شهر قم گفت: در این مدت ۸۲۰ مورد لایحه و ۷۸ طرح تنظیم و توسط شهرداری رسیدگی شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم هم با اشاره به سرانه ۱۰ میلیون تومانی عمرانی برای هر نفر گفت: روزانه ۳ میلیارد تومان برای پاکیزگی شهر قم هزینه می‌شود.

مجید اخوان با بیان اینکه بخشی از بودجه نقدی و بخشی غیر نقدی است افزود: از ۱۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه جاری شهرداری، ۲هزار و ۵۰۰میلیارد تومان شامل حقوق و دستمزد کارکنان و پرسنل سازمان‌هایی، چون آتش نشانی و خدمات ایمنی است که توسط شهرداری پرداخت می‌شود.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر قم هم با اشاره به طرح‌های در حال انجام توسعه شهرسازی گفت: در بخش تملکات، بازگشایی ۱۶ خیابان در مدت ۷ سال تقریبا تکمیل شده که در تاریخ شهرسازی کشور بی‌سابقه بوده است.

روح الله امراللهی بازگشایی خیابان شهیدان برقعی، شهید خسرو بیگی، شهید صادقی، جمهوری اسلامی ایران در منطقه ۲، تکمیل تملک مجموعه چهل اختران، بازگشایی محور عمار یاسر بعد از ۴۶ سال، تملک میدان تره بار بعد از ۳ دهه و تملک قبرستان نو، که تا ۴۰ روز آینده به پایان می‌رسد را از جمله اقدامات صورت گرفته در سه سال گذشته بیان کرد.

وی شهرسازی الکترونیک را یکی از چالش‌های مهم قم و برخی شهر‌های کشور دانست و افزود: روند پروژه شهرسازی الکترونیک به دلایل مباحث حقوقی زمین و فرایند صدور پروانه به کندی انجام می‌شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر قم هم با اشاره به انجام زیر ساخت‌های مناسب و متنوع بانک‌های اطلاعاتی برای شهرسازی الکترونیک گفت: متاسفانه به دلیل موضوعات حقوقی هنوز نتوانسته‌ایم به هدف اصلی یعنی صدور پروانه یک هفته‌ای دست یابیم.

وی درون سپاری نقشه برداری ها، خارج شدن مجموعه نظام مهندسی و صدور پروانه از خدمات شهرداری را از دیگر اقدامات پیش رو برای سرعت دهی به شهرسازی الکترونیک برشمرد.

امراللهی همچنین شهرسازی اسلامی ایرانی را از چالش‌های جدی عنوان کرد و خواستار تلاش همه مسئولان مربوط برای رسیدن به این هدف مهم شد.

رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم هم ناآگاهی شهروندان از قوانین شهرداری و عدم شفافیت برخی طرح‌ها ودستورالعمل‌ها را مهم‌ترین عامل مراجعات شهروندان به کمیسیون حقوقی و نظارت دانست و افزود: در سال گذشته ۱۳۰ پرونده حقوقی، ۲۰۰ پرونده کیفری، ۹۰۰ مورد دیوان عدالت اداری، ۷۰ مورد مربوط به ماده ۳۸ و ۷۰ مورد حل اختلافات شهرداری، مراجعه داشتیم که بخش عمده آن مربوط به ناآگاهی شهروندان از قوانین شهرداری است.

وی گفت: انتظار می‌رود کلیه دستورالعمل‌ها، بهای خدمات و تعرفه‌ها به صورت کاملاً شفاف در سایت شهرداری در اختیار شهروندان قرار گیرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر هم در این جلسه ضمن تقدیر از تلاش خبرنگاران از آنان خواست؛ نیروی انتظامی را در اجرای طرح عفاف و حجاب نور همراهی نمایند.

مصطفی ملایی با بیان اینکه ۸۰ درصد برنامه‌های این کمیسیون مربوط به کودکان و نوجوانان می‌باشد افزود: در رصدی که صورت گرفته حدود ۱۰۰ مدرسه در قم نزدیک کافه و یا محل فروش دخانیات هستند که باید رسیدگی شود.

وی در خصوص حمایت از کنشگران اجتماعی در طرح امر به معروف و نهی از منکر در بوستان‌ها گفت: امسال ۷۰۰ میلیارد تومان برای این طرح در نظر گرفته شده است.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم هم با اشاره به اینکه شورا‌ها تجلی مشارکت مردم در ساختار حاکمیت هستند گفت: شورا‌ها جایگاه هدایت دارند که سیاست گذاری خرده و کلان شهر را بر عهده دارند، اما متاسفانه مورد بی مهری از سوی برخی مسئولان هستند.

حسین دهناد یکی از رویکرد‌های کلی در بودجه شورای ششم و کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر را اولویت دادن به پروژه‌های نیمه تمام عنوان کرد و افزود: طرح‌های شهدای پرواز، نماز، تقاطع ۳ سطح نماز، زیرگذر امام حسین (ع) در بلوار جمهوری و عمار یاسر در ششمین دوره شورای اسلامی شهر قم ۱۰ درصد پیشرفت داشتند که امروز بخش عمده‌ای از این طرح‌ها به پایان رسیده است.

وی از پایان کار‌های مطالعاتی و طرح‌های تونل امام موسی صدر، تقاطع مرجعیت، تقاطع سپاه و ارتش با هدف حل گره‌های ترافیکی شهر خبر داد و گفت: این طرح‌ها بر اساس اولویت و میزان بودجه سالانه در مرحله اجرایی قرار می‌گیرد.

رئیس کمیسیون زنان و خانواده هم جوانی جمعیت، حمایت از مشاغل خانگی با هدف تقویت اقتصاد خانواده و حمایت از محافل قرآنی را از اقدامات صورت گرفته در این کمیسیون بیان کرد.

نیازمند همچنین به تشکیل سامانه‌ای از سوی سازمان میادین برای حمایت بانوان و ایجاد بازارچه‌های ثابت و موقت اشاره کرد و گفت: به دنبال ایجاد بوستان‌های جدید ویژه بانوان هستیم چرا که این امر مطالبه بانوان شهر قم است.

در ادامه این جلسه به سوال برخی خبرنگاران هم پاسخ داده شد.

دهناد رئیس شورا در پاسخ سوال بسته بودن خیابان شهدای دروازه ری گفت: بازگشایی این خیابان صورت می‌گیرد و تملک‌های وادی السلام هم انجام شده است، اما چون واگذاری‌ها به شهرداری صورت نگرفته هنوز زیباسازی انجام نشده که این امر نیازمند همکاری بیشتر اداره کل اوقاف و امور خیریه می‌باشد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر قم در پاسخ به سوالی مبنی بر وجود اختلافات داخلی در شورای اسلامی شهر گفت: اختلافات داخل شورا هیچگاه باعث سوء استفاده نشده و همه اعضا دغدغه‌مند و پیگیر رفع مشکلات شهری هستند.

اخوان در خصوص پروژه شهید کاظمی و زمزم هم گفت: این دو پروژه، گرفتار چالش حقوقی سنگین شده است که خارج از مدیریت شهری بوده و در اختیار قوه قضاییه برای مزایده فروش و جذب شریک برای شهرداری می‌باشد که هنوز به نتیجه نرسیده است.

محرری هم در خصوص اختلافات شورا بر سر حذف مونوریل گفت: مونوریل موضوعی حاکمیتی است و طبق ابلاغیه دولت و سازمان برنامه و بودجه با ادامه طرح مونوریل تا پردیسان خط دوم متروی قم کنار گذاشته می‌شود و هیچ اعتبار ملی به آن اختصاص نمی‌یابد.

سخنگوی شورای اسلامی هم پارکینگ، طرح‌های میدان مطهری و امام موسی صدر را پروژه‌های کلیدی هسته‌ای مرکز شهر عنوان کرد و افزود: اولویت‌بندی‌ها باید فنی باشد نه سلیقه‌ای و فاز ۲ طرح امام موسی صدر با ۱۵۰ میلیارد تومان برای امسال اجرایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • اعضای شورا از بطن مردم انتخاب شده و همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم هستند
  • تصویب بودجه ۲۱ میلیارد تومانی برای شهرداری پیربازار
  • شوراهای برتر استان بوشهر تجلیل شدند
  • واقعه طبس باید در عرصه‌های ملی جدی دیده شود
  • مونوریل قم پس از ۱۰ سال وقفه از سر گرفته می‌شود
  • جلسه شورای اسلامی اهواز برای سیزدهمین بار متوالی تشکیل نشد!
  • لغو سیزدهمین جلسه شورای شهر اهواز با موضوع برکناری شهردار
  • جلسه شورای شهر اهواز برای سیزدهمین بارپیاپی تشکیل نشد
  • تاکید بر انتخاب شهردار پس از قطعی شدن حکم شهرداِر قبلی
  • جلسه شورای شهر اهواز با موضوع برکناری شهردار برای بار سیزدهم لغو شد