Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی با تاکید بر اینکه تمامی سختگیری های بهداشتی صرفا با هدف حفظ سلامت عمومی زائرین حسینی صورت می گیرد؛ گفت: ثبت نام در سامانه سماح عملا پایان یافته و انشاءا.. از روز شنبه صدور روادید با هماهنگی سفارت عراق در تهران آغاز می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در نشست این ستاد که با حضور نمایندگان همه دستگاههای عضو در محل وزارت کشور برگزار شد با اشاره به آخرین تصمیم اتخاذ شده و سهمیه 60 هزار نفری برای ایران در مراسم امسال اربعین حسینی، گفت: جمع بندی کار این گونه شد افرادی که واکسینه شده اند و طبق سهمیه ای که برای استان ها، موکب داران و دیگر کمیته هایی که کارهای خدماتی در داخل خاک عراق دارند؛ مقرر شد برای آنها که تاکنون ثبت نام کردند و حائز شرایط اعلام شده هستند اسامی این افراد هر چه سریعتر از طریق سازمان حج و زیارت به سفارت عراق در تهران جهت صدور روادید اعلام شود.
معاون وزیر کشور با اشاره به مدارک لازم برای آن دسته از افرادی که قرار است در مراسم امسال اربعین حسینی شرکت کنند؛ گفت: اولا این افراد باید واکسینه شده باشند و ثانیا در موقع رفتن به فرودگاه تست پی سی آر منفی به همراه داشته باشند.
وی اضافه کرد: در موقع برگشت طبق توافق با دولت عراق، قرار بر عدم اخذ تست پی سی آر با توجه به هزینه 40 دلاری آن شد لذا تست پی سی آر در داخل کشور از زائرین به صورت رایگان انجام می گیرد.
ذوالفقاری با بیان اینکه کسانی که بنا دارند مسیر رفت و برگشت از هواپیما استفاده کنند؛ می توانند یک جا بلیط رفت و برگشت را تهیه کنند؛ گفت: طبق توافقی که با سازمان هواپیمایی کشوری صورت گرفته است هزینه رفت و برگشت برای زائرین حسینی 5 میلیون تومان و تنها شهر مشهد 6 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: البته برای مسیر رفت سه میلیون و دویست هزار تومان و برای شهر مشهد چهار میلیون تومان تعیین شده است.
ذوالفقاری گفت: این تعیین نرخ قیمت مشخص را سازمان هواپیمایی کشوری برای کنترل قیمت انجام داده است.
معاون وزیر کشور با تاکید بر این موضوع که برای زائرین حسینی هزینه صدور روادید وجود ندارد؛ گفت: این هزینه برای افراد عادی از جمله تجار و بازرگانان است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در بخش دیگری از صحبت هایش به ثبت نام موکب داران اشاره کرد و گفت: بنا بر این بود که لیست اسامی موکب داران تا فردا به سفارت عراق  برای صدور ویزا ارسال شود اما کمیته مشارکت های مردمی درخواست فرصت بیشتر برای تکمیل لیست نهایی موکب داران کرد و برای همین تا ظهر روز شنبه فرصت تکمیل لیست به کمیته ها داده شده است.
وی همچنین گفت: درخواست ما این است کسانی که فاقد شرایطی نظیر عدم تزریق واکسن هستند، در سامانه ثبت نام نکنند.
ذوالفقاری تصریح کرد: طبق گزارش ارائه شده  بیش از هزار نفر در لیست ثبت نام شدگان در سامانه سماح فاقد گواهی واکسن هستند.
معاون وزیر کشور در خصوص انتقال امکانات موکب داران هم گفت: در این خصوص توافقی با طرفین عراق در اعزام 150 کامیون بدون هزینه های مالیاتی و عوارضی صورت گرفته است.
ذوالفقاری در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص تفاوت قیمت بلیط هواپیما  و سختگیری های بیشتر درخصوص رعایت بیماری برای مسافران عراق در قیاس با مسافران ترکیه هم گفت:  دستورالعمل های بهداشتی اعلام شده در مراسم امسال اربعین حسینی در ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با هدف حفظ سلامتی زائران مصوب شده و در ثانی این موضوع جزء شروط دولت عراق هم است و از سوی دیگر مراسم اربعین با توجه به حجم بالای تجمعات در مسیر، توقف موکب ها و در خود حرمین شریف، فاصله گذاری اجتماعی نسبتا کمتر است و برای همین است که با سختگیری های بهداشتی بیشتر بتوانیم سلامتی زائرین را حفظ کنیم.
وی اضافه کرد: برای همین منظور وزارت بهداشت دو کشور، این ملاحظات را برای جلوگیری از شیوع بیماری لحاظ کرده اند.
ذوالفقاری در پاسخ به سوال دیگر درخصوص تعداد ثبت نام کنندگان نهایی هم گفت: تا امروز بیش از 70 هزار نفر ثبت نام کردند که تا این لحظه 25 هزار نفر تایید شده که هر دو دوز واکسن را زده اند و 45 هزار نفر هم یک دوز واکسن را تزریق کرده اند.
معاون وزیر کشور درخصوص قطعی سامانه سماح هم گفت: کل سهمیه اعزامی زائرین حسینی کشور 60 هزار نفر است و از این رقم 25 هزار سهمیه برای موکب داران و کمیته های خدمات رسانی در داخل عراق پیش بینی شده است.
وی در این خصوص گفت: وقتی سامانه هم  باز شد بیش از 100 هزار نفر ثبت نام کردند بحث این بود که اگر سهمیه افزایش یابد به همان مقدار افراد واجد شرایط تایید و برای مراسم اربعین اعزام شوند لذا با توجه به اینکه الان بیش از سهمیه ثبت نام صورت گرفته است دیگر ضرورتی به تداوم ثبت نام نبود و برای همین سامانه از دیشب قطع شده است.
ذوالفقاری همچنین درخصوص وصل سامانه سماح با وزارت بهداشت و هواپیمایی کشور هم گفت: پلتفرمی که برای مدیریت هوشمند بیماری کرونا  طراحی شده و از قبل به تصویب ستاد ملی کرونا هم رسیده است امروز تصمیم گرفته شد تا فردا سامانه سماح و هواپیمایی کشوری به این پلتفرم هوشمند برای تسریع در کارها وصل شود.
وی همچنین گفت: تمام عزیزان واجد شرایط که ثبت‌نام کرده‌اند برای انجام کار خود هیچ نگرانی نداشته باشند با هماهنگی های که با سفارت عراق صورت گرفته  این آمادگی وجود دارد با آماده شدن نهایی لیست موکب داران، ظرف 24 ساعت کارهایشان انجام می شود.
معاون وزیر کشور با  تاکید بر  اینکه ویزای 60 هزار زائر اربعین رایگان و ویزای خارج از آن تابع مقررات عراق است؛ گفت: قیمت بالای بلیط برای افراد دارای ویزای اربعین نیست. افرادی که ویزای اربعین دریافت کردند با همان ویزا می توانند از قیمت های مصوب سازمان هواپیمایی استفاده کنند.
ذوالفقاری درخصوص افرادی که دو دوز واکسن زده اند اما در سامانه سماح ثبت نشده است؛ گفت: در مورد کسانی که دو دوز واکسن زده اند اما اگر ثبت نشده باشند، موضوع به وزارت بهداشت ارجاع شده و در صورت تایید این وزارتخانه هیچ مشکلی وجود ندارد و اما در خصوص افرادی هم که یک دوز واکسن دریافت کردند حداکثر تا فردا فرصت است دوز دوم را دریافت کنند می‌توانیم برای اعزام آنها اقدام کنیم.
ذوالفقاری با اشاره به ایمنی واکسن تا دو هفته دیگر گفت: برای همین اگر تا  قبل از ثبت نام کسانی که دو دوز واکسن تزریق کردند، پذیرفته می شود.
معاون وزیر کشور درخصوص احتمال باز شدن سامانه سماح هم گفت: ثبت نام عملا تمام شده است اما اگر ظرفیت 60 هزار نفر تکمیل نشود؛ اصلاحیه تکمیلی در سامانه خواهیم داشت البته با برآورد صورت گرفته به نظر می آید تا روز شنبه 60 هزار سهمیه تکمیل شود.
ذوالفقاری درخصوص اعزام سربازان و دانشجویان هم گفت: روال اعزام دانشجو و سرباز همانند سال 98 است و طبق روال قانونی انجام می شود.
رئیس کمیته مرکزی اربعین حسینی در پایان با تاکید بر اینکه ضرورت اطلاع رسانی بیشتر درخصوص موضوعات مربوط به مسائل اربعین وجود دارد؛ از خبرنگاران خواست از روسای کمیته ستادها  برای اینکه جزئیات کارشان را برای مردم بیشتر توضیح دهند اطلاع رسانی های لازم به عمل آید.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ذوالفقاری مرکزی اربعین حسینی اربعین حسینی معاون وزیر کشور هواپیمایی کشور زائرین حسینی دو دوز واکسن سامانه سماح تست پی سی آر سفارت عراق موکب داران وزارت کشور برای همین هزار نفر ثبت نام 60 هزار هم گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۲۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) تصاویری دیده‌نشده از مراسم حج ۷۰ سال پیش

هر روز تعداد بیشتری از زائران خانه خدا وارد سرزمین عربستان می‌شوند و سعودی‌ها از تکنولوژی‌ها و امکاناتی که برای مسافران خود فراهم کرده‌اند گزارش می‌دهند؛ با این حال تا همین ۷۰ سال قبل، مراسم حج شکل دیگری داشت.

به گزارش همشهری‌آنلاین، در آن روزها سفر هوایی تجاری هنوز در مراحل اولیه خود بود و به اندازه امروز در دسترس نبود، بنابراین، بسیاری از زائران از طریق قایق یا کشتی به مکه سفر می‌کردند. کسانی که توانایی مالی داشتند، سفر خود را با هواپیماهای کوچک از کشورهای مجاور آغاز می‌کردند.

با این حال، مناظر داخلی عربستان با آنچه امروز از خود نمایش می‌دهد بسیار متفاوت بود، این‌ها تصاویری از حج شهریور ماه ۱۳۳۲ هجری شمسی است که در مجله قدیمی نشنال جئوگرافیک منتشر شده است:

حاجیان متمول با هواپیما وارد عربستان می‌شدند

کشتی وسیله‌ای رایج برای سفر به مکه بود

اکثر مردم اما از اتوبوس استفاده می‌کردند

شهر مکه در سال ۱۳۳۲ شمسی هم رونق خاص خود را داشته است

خیابان‌های شهر در طول مراسم حج همیشه شلوغ بودند

ورودی حرم مقدس متاثر از معماری عثمانی بود

محوطه حرم در آن ایام تنها از کعبه و منطقه مطاف تشکیل شده بود

در آن ایام حاجیان می‌توانستند وارد کعبه شوند

مطاف آنقدر شلوغ نبود که زائران به دشواری بیفتند

بازارهای اطراف حرم هم بسیار ساده بودند

روشنده‌ها برای در امان ماندن از آفتاب چتر داشتند

جمرات ستون‌های کوچکی بودند که به عنوان نماد شیطان سنگسار می‌شدند

حاجیان برای انتخاب قربانیان روز عید خود به صحرا می‌رفتند

در صحرای عرفات چادرهایی ساده و در کنار کوه عرفه برپا می‌شد.

نماز در میان کاروان‌های مقیم صحرا برگزار می‌شد.

دیگر خبرها

  • ۴۰۰۰ موکب به زائران اربعین حسینی خدمات رسانی می کنند
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • سفر زائران اربعین با خودروی شخصی به عراق؟ | واکنش مهم یک مقام دولتی
  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • اعزام ریلی زائران به عتبات عالیات از استان مرکزی
  • لزوم بهره گیری از تمام ظرفیت‌ها برای اعزام زائران اربعین از مرکزی
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • (عکس) تصاویری دیده نشده از مراسم حج ۷۰ سال پیش
  • (تصاویر) تصاویری دیده‌نشده از مراسم حج ۷۰ سال پیش