Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا به نقل از "دکان هرالد"، درحالی که نخست وزیر هند در راس هیات هندی به صورت مجازی در این اجلاس شرکت خواهد کرد و در جلسه عمومی آن در روز جمعه سخنرانی می‌کند، «اس جایشانکار» وزیر امور خارجه این کشور، در تاجیکستان حضور یافته است. 
به گفته مقامات هندی، نارندرا مودی در سخنرانی خود از نگرانی‌های هند در خصوص افغانستان و اینکه تحت حاکمیت طالبان، نباید از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده شود، سخن خواهد گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
به نوشته این نشریه هندی، حضور اس جایشانکار در تاجیکستان نشان دهنده نگرانی‌های مشترک هند و تاجیکستان در خصوص اتهامات وارده به پاکستان مبنی بر حمایت از طالبان است. 
پیشتر وزارت خارجه هند در بیانیه‌ای گفته بود: در اجلاس سازمان همکاری شانگهای رهبران کشورهای عضو، کشورهای ناظر، دبیر کل این سازمان، رئیس ساختار ضد تروریسم منطقه‌ای سازمان، رئیس جمهوری تاجیکستان و سایر مهمانان شرکت خواهند کرد. 
در ادامه این بیانیه آمده است: این اولین اجلاس سازمان همکاری شانگهای است که هم به صورت مجازی و هم به صورت حضور برگزار می‌شود و چهارمین اجلاس این سازمان است که هند به عنوان یک عضو ثابت در آن حضور دارد. اهمیت این اجلاس از این نظر است که در بیستمین سالگرد تشکیل سازمان همکاری شانگهای برگزار می‌شود. انتظار می‌رود در این اجلاس، رهبران، فعالیت‌های این سازمان در دو دهه گذشته را مرور کرده و وضعیت و چشم‌اندازهای همکاری آینده را مورد بحث قرار دهند. همچنین انتظار می‌رود مسائل مهم منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث قرار گیرد. 
نشریه "هندوستان تایمز" نیز در گزارشی نوشت: این اجلاس فرصتی به هند می‌دهد تا وضعیت افغانستان را از نزدیک بررسی کند. 
به گفته مقامات آگاه هندی، در این اجلاس دهلی نو در مورد وضعیت سیاسی-امنیتی فعلی در منطقه به ویژه افغانستان بحث خواهد کرد. از جمله موضوعات دیگر مورد علاقه هند در این اجلاس، پیامدهای همه‌گیر «ویروس کرونا»، گسترش عضویت در سازمان همکاری شانگهای، از جمله بحث در مورد عضویت کامل، شریک گفت وگو، وضعیت ناظر و همکاری اقتصادی چند جانبه خواهد بود. 
اجلاس سازمان همکاری شانگهای به ریاست «امام علی رحمان» رییس جمهوری تاجیکستان از امروز (پنجشنبه) برگزار خواهد شد و انتظار می‌رود وضعیت افغانستان در مرکز توجه این اجلاس باشد. 
سران ۱۲ کشور منطقه از جمله آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در اجلاس شانگهای در ۱۶ و ۱۷ سپتامبر (۲۵ و ۲۶ شهریور) به دوشنبه پایتخت تاجیکستان سفر می‌کنند. 
سازمان همکاری شانگهای، سازمانی میان‌دولتی است که برای همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تشکیل شده‌ است. این سازمان در سال ۲۰۰۱ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان پایه‌گذاری شد. نقش اصلی و تعیین کننده را در سازمان شانگهای، دو کشور چین و روسیه بازی می‌کنند. 
پذیرش چهار کشور مغولستان، ایران، هند و پاکستان در سال ۲۰۰۴ به عنوان اعضای ناظر از جمله اقدامات مهم این سازمان بود. حدود چهار سال پیش هند و پاکستان هر دو به عضویت دائم این سازمان درآمدند. 
 

برچسب‌ها هند افغانستان سازمان همکاری شانگهای ایران پروندهٔ خبری سازمان همکاری شانگهای و اقتدار شرق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هند افغانستان سازمان همکاری شانگهای هند افغانستان سازمان همکاری شانگهای ایران سازمان همکاری شانگهای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۵۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماس تلفنی پوتین و امامعلی رحمان

روسای جمهور تاجیکستان و روسیه در تماس تلفنی به رایزنی درباره روابط دوجانبه و همکاری برای مقابله با تهدیدهای مشترک پرداختند.

به گزارش ایسنا، «امامعلی رحمان» رییس‌جمهور تاجیکستان و «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در تماسی تلفنی به تبادل نظر درباره همکاری میان دو کشور و مقابله با تهدید تروریسم و مهاجرت پرداختند.

در بیانیه کرملین آمده است رؤسای‌جمهور درباره برخی مسائل مربوط به روابط دوجانبه گفتگوی سازنده‌ای داشتند، از جمله درباره همکاری در مبارزه با تهدید تروریسم و مهاجرت.

به گفته کرملین، در این باره توافق شد که سازوکارهای تعامل میان وزارتخانه‌ها و ادارات مربوطه در دو کشور بهبود یابد.

این دو تن همچنین اظهار کردند تلاش‌های شدت‌یافته برخی جریانات برای تشدید تصنعی تنش‌ها بر سر مسئله نیروهای کاری مهاجر، خنثی خواهد شد و این مسائل نمی‌توانند به روابط دوستانه میان دو کشور آسیبی وارد کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تماس تلفنی پوتین و امامعلی رحمان
  • همکاری شرکت هواپیمای اتحاد امارات با کام‌ایر افغانستان
  • سفر امیرعبداللهیان به گامبیا برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری اسلامی
  • امیرعبداللهیان عازم گامبیا شد
  • سفر وزیر خارجه ایران به گامبیا برای شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد
  • ابراز خرسندی امیرعبداللهیان از پیشرفت های صورت گرفته در روند روابط ایران و بورکینافاسو
  • عبدالکبیر: اتصال منطقه‌ای بدون افغانستان ممکن نیست
  • وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد