Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:05:55 GMT

خشم فرانسه از پیمان دفاعی آکوس؛ جهان جنگل است

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۲۵۲۶۴

خشم فرانسه از پیمان دفاعی آکوس؛ جهان جنگل است

تیم رئیس‌جمهوری فرانسه از اقدام جو بایدن در اعلام پیمان فناوری زیردریایی هسته‌ای با انگلیس و استرالیا که موجب لغو توافق تسلیحاتی پاریس با کانبرا می‌شود، خشمگین شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از واشنگتن اگزماینر، ژان ایو لودریان، وزیر خارجه و فلورنس پارلی، وزیر نیروهای مسلح فرانسه عصر چهارشنبه در بیانیه مشترکی گفتند: انتخاب آمریکا برای کنار گذاشتن یک متحد و شریک اروپایی مانند فرانسه از مشارکت ساختاری با استرالیا، آن هم در زمانی که ما در منطقه هند و اقیانوسیه با چالش‌های بی‌سابقه‌ای روبرو هستیم، نشان‌دهنده عدم انسجام است که فرانسه فقط می‌تواند به آن اشاره کرده و متاسف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتراض آنها نشانه نارضایتی پاریسی‌ها از موافقتنامه‌ای است که ناظران آمریکایی آن را به عنوان یک پیشرفت استراتژیک بزرگ برای استرالیا و شاهدی بر قدرت شبکه اتحاد ایالات متحده توصیف می‌کنند و آن را نقطه مقابل استدلال چین می‌دانند، مبنی بر اینکه خروج آشفته آمریکا از افغانستان، شکست آینده حمایت آمریکا از متحدان را پیش‌بینی می‌کند.

با این حال، دولت امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه این اعلامیه را نقض اعتماد از سوی استرالیا و نشانه بی‌احترامی از سوی بایدن می‌داند که نیاز به "خودمختاری استراتژیک" از ایالات متحده را افزایش می‌دهد.

این رهبران فرانسه گفتند: این تصمیم تأسف‌بار... فقط نیاز به بلند و واضح کردن موضوع خودمختاری استراتژیک اروپا را تقویت می‌کند. هیچ راه معتبر دیگری برای دفاع از منافع و ارزش‌های ما در جهان، از جمله در هند - اقیانوس آرام وجود ندارد.

همچنین ژرار آرو، سفیر پیشین فرانسه در ایالات متحده در پیامی توییتری گفت: جهان جنگل است. به تازگی این حقیقت تلخ با اقدام آمریکا و انگلیس در چاقو زدن از پشت از طریق استرالیا به فرانسه یادآوری شد. زندگی همین است.

روز چهارشنبه انگلیس، آمریکا و استرالیا در تلاش برای مقابله با قدرت فزاینده چین از امضای یک عهدنامه ویژه برای به اشتراک گذاشتن فناوری‌های پیشرفته دفاعی خبر دادند که با محکومیت چین روبرو شد. این شراکت تحت عنوان آکوس (AUKUS) به استرالیا امکان می‌دهد برای اولین بار زیر دریایی‌هایی با نیروی محرکه هسته‌ای بسازد.

در نتیجه این توافق، استرالیا معامله‌ای برای ساختن زیر دریایی‌هایی را که فرانسه طراحی کرده است، کنار می‌گذارد. فرانسه در سال ۲۰۱۶ برنده یک قرارداد ۵۰ میلیارد دلاری (دلار استرالیا) برای ساخت ۱۲ زیردریایی برای نیروی دریایی استرالیا شده بود که بزرگترین قرارداد دفاعی استرالیا بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۵۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی

به گزارش خبرگزاری مهر، حقوق بشر آمریکایی با خیزش نخبگان و دانشگاهیان دانشگاه‌های سرتاسر آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی به وضوح مفهوم خود را نمایان ساخته است.

در همین ارتباط، وزارت خارجه روسیه در کانال تلگرامی خود امروز شنبه در گزارشی به تشریح وضعیت حقوق بشر در آمریکا پرداخته و از عدم پایبندی این کشور به حقوق و آزادی‌های بنیادین بشری انتقاد کرده است.

وزارت خارجه روسیه در تشریح وضعیت حقوق بشر در آمریکا تصریح کرده که ایالات متحده آمریکا علی‌رغم وجود تناقض‌های عمیق در جامعه این کشور همچنان خود را سردمدار حراست از حقوق بشر معرفی می‌کند در حالی که عجله‌ای برای پایبندی به تعهدات قانونی خود در این زمینه نشان نمی‌دهد.

مسکو می‌افزاید: عملیات‌های نظامی در خاک کشورهای اروپایی و خاورمیانه، احداث زندان‌های مخفیانه در سراسر دنیا و اجرای سیاست‌های ضد مهاجرتی در سال‌های اخیر از جمله مواردی است که روسیه آن را مصداق زیر پا گذاشتن آزادی‌ها و حقوق بشری توسط ایالات متحده برشمرده است.

وزارت خارجه روسیه تصریح کرده که این موارد نقض حقوق بشر نشان‌دهنده «ماهیت دوگانه» موضع‌گیری دستگاه‌های حاکمیتی آمریکا در خصوص موازین حقوق بشر و همچنین قوانین بین‌المللی است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است که ایالات متحده آمریکا به طور فعالانه از تاکتیک‌های جنگ نیابتی علیه روسیه استفاده می‌کنند که نمونه آن در کمک‌های نظامی گسترده این کشور به اوکراین نمایان است.

گزارش وزارت خارجه روسیه همچنین می‌گوید آمریکا در حال اعمال فشارهای آشکار علیه کشورهای دارای حاکمیت مستقل به بهانه اجرای مکانیسم‌های حقوق بشری است که هدف آن ایجاد ذهنیت منفی علیه فدراسیون روسیه و متحدان و شریکانش در صحنه بین‌المللی است.

کد خبر 6096708

دیگر خبرها

  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»
  • اینجا «ایالات متحده اسرائیل» است!
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد
  • گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی
  • بلینکن: کمک‌های نظامی جدید به اوکراین، سرمایه‌گذاری در آمریکا است
  • روسیه: اکثر حملات سایبری از سوی آمریکا انجام می‌شود
  • دانشگاه ورمونت سخنرانی سفیر آمریکا در سازمان ملل را لغو کرد