Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ظروف قابل استفاده‌ مجدد می‌توانند برای محیط‌زیست از نمونه‌های یک‌بار مصرف خود بدتر باشند؛ این ظروف باید مقاوم‌تر و بادوام‌تر بوده تا بعد از هر بار مصرف، قابلیت چندین‌بار استفاده داشته باشند و این موارد باعث مصرف بیشتر مواد و انرژی خواهد شد و ردپای کربن نیز افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از ویفروم، نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که با بحران زباله مواجه هستیم؛ در سراسر جهان ظرفیت محل‌های دفن زباله کامل شده است و در کشورهای در حال توسعه انباشتی از زباله‌های بازیافت‌شده وجود دارد. منبع اصلی این ضایعات، بسته‌بندی موادغذایی است که باعث ظهور صنعت ظروف غذا و نوشیدنی قابل استفاده‌ مجدد سازگار با محیط‌زیست شده است و پیش‌بینی می‌شود که ارزش آن تا سال ۲۰۲۷ در سراسر جهان ۲۱.۳ میلیارد پوند و بیش از دو برابر ارزش آن در سال ۲۰۱۹ یعنی ۹.۶ میلیارد پوند باشد.

در حالی که به نظر می‌رسد، استفاده مجدد از یک ظرف بهتر از خرید ظرف جدید باشد، نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که ظروف چندبار مصرف می‌توانند برای محیط‌زیست از نمونه‌های یک‌بار مصرف بدتر باشند. در این تحقیق سه مورد از انواع پرکاربردترین ظروف یک‌بار مصرف (آلومینیوم، پلی پروپیلن (PP) و پلی استایرن اکسترودشده یا آکاسیف) مورد بررسی قرار گرفت و با ظروف پلی‌پروپیلن (پلاستیک) قابل استفاده‌ مجدد که در بین مصرف‌کنندگان آگاه از محیط‌زیست محبوب هستند، مقایسه شد.

نتایج نشان داد که بهترین گزینه برای محیط‌زیست در بین ظروف غذایی یک‌بار مصرف، ظروف آکاسیفی  به دلیل استفاده آنها از ۷.۸ گرم مواد اولیه در مقایسه با ۳۱.۸ گرم ظروف PP است. همچنین برای تولید در مقایسه با ظروف آلومینیومی به برق کمتری نیاز دارند. یک ظرف قابل استفاده‌ مجدد باید بین ۱۶ تا ۲۰۸ بار مورد استفاده‌ مجدد قرار گیرد تا تاثیر محیطی آن برابر با یک ظرف آکاسیف یک‌بار مصرف باشد.

محققان ۱۲ اثر زیست‌محیطی را در کل چرخه زندگی یک ظرف غذا ارزیابی کردند که شامل سهم ظرف در گرم‌ شدن کره‌ زمین و باران اسیدی، سمیت آن برای انسان و اکوسیستم‌های طبیعی و تاثیرات آن بر لایه ازن بود. با در نظر گرفتن این موارد، افراد باید برای مقابله با تاثیر آلودگی هوا، یک ظرف یک‌بار مصرف را ۱۶ بار و برای مقابله با تاثیر مصرف منابع ۲۰۸ بار استفاده کنند.

وقتی صحبت از به خطر انداختن طبیعت می‌شود، ظروف قابل استفاده‌مجدد، صرف‌نظر از تعداد دفعات استفاده و به دلیل برق مورد نیاز برای گرم‌کردن آب برای شستن آنها بدترین گزینه هستند و علت آن، انتشار موادی مانند فلزات سنگین در تولید برق است که برای بسیاری از موجودات سمی خواهد بود.

جبران خسارت از طریق استفاده‌مجدد

نتایج مشابه در مورد لیوان‌ها نیز گزارش شده است، محققان به این نتیجه رسیدند که برای جبران انتشار بیشتر گازهای گلخانه‌ای در مقایسه بین لیوان‌ها، باید ۲۰ تا ۱۰۰ بار از یک لیوان قابل استفاده مجدد استفاده کرد.

یک انتقاد رایج از ظروف آکاسیفی این است که در حال حاضر بازیافت نمی‌شوند، اگر چه از نظر فنی امکان‌پذیر است اما چگالی پایین آنها (حدود ۹۵ درصد هوا) به این معنی است که مقادیر زیادی باید جمع‌آوری و فشرده شود تا بتوان آنها را به یک کارخانه بازیافت منتقل کرد، بنابراین بازیافت این ظروف از نظر اقتصادی مشکل خواهد بود.

با این حال، محققان دریافتند که افزایش نرخ بازیافت برای سه نوع ظرف یک‌بار مصرف تا سطح هدف بازیافت زباله‌های بسته‌بندی ۲۰۲۵ اتحادیه اروپا (۷۵ درصد برای آلومینیم و ۵۵ درصد برای پلاستیک) تاثیرات آنها را دو تا ۶۰ درصد کاهش می‌دهد و معنی کاهش سالانه انتشار کربن معادل ۵۵ هزار خودرو در جاده‌هاست.

البته به این معنی نیست که استفاده مجدد از ظروف همیشه به‌عنوان گزینه بدتر برای کره‌ زمین است. باید در مورد تعداد استفاده‌های مجدد که برای ایجاد حس زیست‌محیطی لازم است واقع‌بین باشیم اما استفاده مجدد چالش قابل‌توجه برای صنعتی است که برای مصرف سریع بهینه شده است. افراد به احتمال زیاد ظروف خالی را با خود حمل نمی‌کنند تا بتوانند آنها را برگردانند یا از آنها استفاده مجدد کنند، مگر اینکه، این کار بسیار مناسب باشد یا مانند بازپرداخت وجه به آنها انگیزه دهد. همچنین موارد احتمالی درباره مسمومیت‌غذایی و آلودگی متقابل آلرژن‌ها هنگام استفاده مجدد از ظروف نیز وجود دارد.

با وجود این، نشان داده شده است که در سوئیس  استفاده مجدد در بخش بیرون‌بر، مانند طرح‌های جعبه قابل استفاده مجدد موفق بوده است و سیستم‌هایی مانند این نمونه، به ویژه برای کمک به مشتریان در بازگرداندن ظروف، به سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی نیاز دارند.

ظروف یکبار مصرف اغلب محیط‌ طبیعی را آلوده می‌کنند،  تقریبا نیمی از پلاستیک‌های آلوده‌ کننده اقیانوس‌های جهان از ظروف غذا هستند اما راه‌حل زیست‌محیطی بهتر به جای تغییر حالت یک‌بار مصرف، می‌تواند برای تشویق شرکت‌های غذایی  و سرمایه‌گذاری در سیستم‌های بازیافت کارآمدتر در سراسر جهان باشد.

زمان آن رسیده است که ما طراحی بسته‌بندی را بر اساس محصول تغییر دهیم  و ارائه حداکثر ویژگی‌ها و عملکرد و تمرکز بر بهبود زندگی مشتریان و آرزوی دنیایی پاک‌تر را در نظر داشته باشیم. مواد سازگار با محیط زیست و کم‌تاثیر را با زیرساخت‌های زباله که رفتار واقعی انسانها را درک می‌کند و برای کمک به آنها در زندگی پایدار طراحی شده است، هماهنگ کنید زیرا زمانی که راحتی و پایداری در نظر گرفته شود، همه پیروز هستند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: استفاده مجدد قابل استفاده یک بار مصرف محیط زیست یک ظرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۵۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است و قطعا تمام اکوسیستم‌ ها در حوزه محیط زیست مدیون داشتن زمینی پاک و خاکی پویا و حاصلخیز است.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، حلیا سادات حسینی در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت  و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسلهای آینده اشاره کرد.

حسینی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی مانند توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن وعدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

وی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک را داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آبهای زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه صحبتهای خود به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم  و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان صحبتهایش به موضوع فرهنگ سازی و توانمندسازی شهروندان اشاره کرد و گفت: آمارها نشان می‌دهد که شش درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد، نباشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • سیب زمینی جوانه زده قابل مصرف است؟
  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • لزوم ابلاغ ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان در فروشگاه‌ها
  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان