Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان آذربایجان شرقی بر لزوم رعایت الزامات و مقررات زیست محیطی در معدن مس سونگون ورزقان تأکید کرد.

خبرگزاری میزان - احمد موقری سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان آذربایجان شرقی در جلسه‌ای که به منظور بررسی کارشناسی و تخصصی مشکلات احداث هیپ لیچینک جدید معدن مس سونگون ورزقان برگزار شد، هدف اصلی برگزاری جلسه را ایجاد تعامل و دست یافتن به نوعی توافق بین اداره کل حفاظت محیط زیست استان و مجتمع مس سونگون در ارتباط با حفاظت از محیط زیست مبنی بر ادامه فعالیت هیپ جدید عنوان داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه، پس از طرح موضوع، مدیرعامل مجتمع مس سونگون توضیحاتی را در ارتباط با ضرورت ادامه فعالیت هیپ احداثی و جایگاه پروژه‌های مس سونگون به عنوان پروژه‌ای ملی و اقداماتی که در حین احداث هیپ از منظر رعایت استاندارد‌های لازم بکار برده شده است و همچنین هزینه‌های قابل ملاحظه انجام شده ارایه داد.

عباس نژاد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی نیز موضع سازمان متبوع را در مورد فعالیت هیپ جدید و نگرانی‌های زیست محیطی موجود در خصوص فعالیت آن و ضرورتی که می‌بایست از جانب سازمان صمت به عنوان متولی اصلی معادن و مجتمع مس سونگون قبل از شروع فعالیت انجام می‌شد و لیکن رعایت نشده است، بیان و توضیحات کاملی در این خصوص ارایه داد.

بیشتر بخوانید: بازدید رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی از پتروشیمی تبریز

در نهایت پس از بحث و تبادل نظر به منظور دستیابی به راهکاری جهت حل مشکل در راستای ادامه فعالیت هیپ به لحاظ ضرورت موجود و نیز رعایت الزامات و مقررات زیست محیطی در جهت حفظ شرایط اکولوژیکی و گونه‌های جانوری و گیاهی منطقه، مقرر شد طی هفته آتی هماهنگی لازم برای بازدید میدانی از منطقه و محل احداث هیپ با هماهنگی مجتمع مس سونگون و اداره کل حفاظت محیط زیست استان انجام و متعاقب بازدید، طی جلسه‌ای شرایط موجود و امکان سنجی ادامه فعالیت هیپ از لحاظ شرایط زیست محیطی بصورت کارشناسی بررسی و تصمیم اجرایی لازم اتخاذ شود.

مجتمع مس سونگون بزرگترین مجموعه معدنی شمال غرب کشور است که در ۱۰۰ کیلومتری شمال شرق تبریز و ۲۵ کیلومتری ورزقان و در همسایگی جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان قرار دارد. معدن مس سونگون با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن ذخیره شناسایی شده بزرگ‌ترین معدن مس کشور است.

گفتنی است هیپ لیچینک فرآیندی است که طی آن ماده‌ای را که به عنوان هدف در نظر است، با انحلال در یک حلال مناسب جدا می‌شود و سپس با روش‌های خاصی می‌توان ماده هدف را از حلال استخراج کرد. این فرایند در صنایع شیمیایی و معدنی بسیار پرکاربرد می‌باشد. هیپ لیچینک در صنعت مس به شکل الکترولیز، به طور مستقیم مس کاتدی تولید می‌کند. رهاسازی سیالات سمی از سایت هیپ لیچینگ به محیط زیست می‌تواند سلامت اکوسیستم و جمعیت‌های انسانی اطراف آن را تحت تأثیر قرار دهد.

انتهای پیام/

برچسب ها: دادگستری کل استان آذربایجان شرقی مقررات زیست محیطی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دادگستری کل استان آذربایجان شرقی مقررات زیست محیطی استان آذربایجان شرقی مقررات زیست محیطی مجتمع مس سونگون معدن مس سونگون مس سونگون محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۷۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر طاهری، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه با بیان اینکه پروژه با هدف به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی ناشی از منابع آلاینده اجرا شد، اظهارداشت: این پروژه علاوه بر شناسایی منابع آلاینده زیست محیطی رصد و نظارت منطقه‌ای بر وضعیت منابع آلاینده، ارائه راه کارهای مدیریتی کاهش پیامدهای محیط زیستی، ایجاد بستری مناسب برای تصمیم گیری بهتر و ارتقای آگاهی‌های عمومی در رابطه با مسائل زیست محیطی را در پی خواهد داشت.

وی مراحل انجام پروژه را شامل فاز مطالعات و بررسی کلیات وضعیت محیط زیستی منطقه، شناسایی منابع آلاینده سطح منطقه، تهیه بانک اطلاعاتی، ارائه راهکارهای کاهش آلاینده‌ها، تهیه اطلس زیست محیطی منطقه و ارائه راه کارهای مدیریت محیط زیست در منطقه عنوان کرد.

طاهری بابیان اینکه در این اطلس منابع آلاینده هوا، خاک، نور، انرژی، امواج و.. شناسایی شده است، افزود: در گام دوم براساس داده‌های احصا شده، برنامه ریزی برای به حداقل رساندن آلودگی ناشی از مراکز آلاینده آغاز خواهد شد.

کد خبر 6089935

دیگر خبرها

  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • شهروند خبرنگار،آلاینده های زیست محیطی کامیونها درپلدشت
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان