Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@15:20:36 GMT

امام حسن نمونه بارز یک انسان مبارز وصلح طلب بود

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۲۸۷۱۳

امام حسن نمونه بارز یک انسان مبارز وصلح طلب بود

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل پاک نژاد که در مراسم سالروز بزرگداشت شهادت امام حسن مجتبی(ع) که به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد بندرعباس با همراهی هیئت دانشجویی امام حسن(علیه السلام) برگزار شد؛  با تسلیت سالروز شهادت امام حسن مجتبی(ع) گفت : این ایام زمان خوبی برای تفکر  و اندیشیدن است ، اندیشیدن در حول محور زندگی ائمه معصومین (ع) به عنوان کشتی نجات عالم هستی که می توانند انسان را به سعادت برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیا اینکه، خداوند اهل بیت را به عنوان الگو و چراغ راهنمای بشریت قرار داد تا ما انسان ها بتوانیم راه سعادت و رستگاری را بیابیم و در این مسیر نورانی و مستقیم قدم بگذاریم افزود: سعادت بشریت حرکت در صراط مستقیمی است که خداوند آن را در قرآن ترسیم کرده و توسط پیامبر(ص) و ائمه (ع) به مردم بیان کرده است.

حجت الاسلام پاکنژاد با بیان اینکه ، نزدیک شدن به ائمه اطهار به حرف و شعار نیست افزود: دوستی و نزدیکی با اهل بیت (ع) ، مراجعه  و تدبر و بررسی در سیره ، زندگی واندیشه های ناب این عزیزان است و اگر ما فقط دلخوش به اهل بیت باشیم ولی نتوانیم به سیره آنان عمل کنیم به مانند این می ماند که ما برای بیماری خود به پزشک مراجعه نکنیم و یا اگر مراجعه می کنیم به نسخه پیچده شده او عمل نکنیم  که این به مفهوم عدم مراجعه به پزشک است.

وی با اشاره به اینکه این ایام بهانه خوبی برای اندیشیدن و تدبر در زندگی ائمه اطهار است افزود: به دو دلیل مراجعه به تاریخ صدر اسلام، زندگی پیامبر گرامی اسلام و ائمه معصومین(ع)  لازم و واجب است افزود: یکی از دلایل این مراجعه می تواند سیره مستشرقین و دیگری شبهات عقلی(استدلالی)  و  نقلی(تاریخی) برای تحریف تاریخ باشد که باید هوشیار و آماده باشیم.

پاکنژاد با بیان اینکه بسیاری از غربی ها فارغ از علت موضوع، دلایل و شواهد مختلفی  وجود دارد که  به سیره پیامبر گرامی اسلام (ص) و  ائمه اطهار (ع) مراجعه می کنند ، گفت: این مراجعات یا به دلیل شناسایی عقاید مسلمانان است برای ایجاد تعامل  یا تقابل است یا تحریف در عقاید و اندیشه های بزرگان دین و یا اینکه برای الگو برداری از دین مبین اسلام و سیره بزرگان دین ، برای پرورش نخبگان خود می باشند.

مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان ، با انتقاد از اینکه بسیاری از آثار فاخر دینی و فرهنگی ما توسط غیر مسلمانان جمع آوری شده و در موزه های کشورهای غربی بایگانی و نگهداری می شوند گفت: این بی توجهی مسلمانان به آثار بی نظیر و فاخر بزرگان دین قابل اغماض نیست و این مهم باعث شده تا بسیاری از بهترین آثار فرهنگی ، نسخه های خطی ، حتی آثار باستانی مسلمانان در دسترس  انان نباشد و به عنوان الگو مورد بهره برداری نامسلمانان  قرار گیرد و برای دسترسی داشتن به این آثار باید به موزه های آنان مراجعه نماییم.

پاکنژاد با طرح سوالهایی در خصوص  این که چرا صلح را به امام مجتبی(ع) و حکمیت را به امام علی (ع) تحمیل کردند؟ چرا مردم با امام حسن (ع) همراهی نکردند؟ چرا در زمان امام علی (ع) خلافت را از امام گرفتند ولی مردم پای کار نیامدند؟ دلیل گمراهی مرزدم چه چیزی بود؟  افزود: مردم امام عصر خود به خوبی نشناختند و تبلیغات مسموم کننده دشمن عصر آنچنان زیرکانه بود که مردم گمان می کردند در صف حق قرار گرفته اند و اولاد پیامبر در صف خطا و بطلان هستند این بود که مردم فریب ظاهر کارهای بنی امیه و... خوردند و امروز هم این جریان در جهان ادامه دارد و لازم است که همه ما با تبعیت از امام عصر(عج) و نایب بر حقش ، چالش ها و تهدیدات را بشناسیم و در مسیر واقعی اسلام ناب قدم بگذاریم.

وی افزود جهالت مردم را به سه گروه تقسیم می کند یکی آنکه  مردذمی که جاهل و نادانند و می شود آنان را با هدایت به عالم تبدیل کرد و دسته دیگر جاهلانی که فکر می کردند می دانند و علم به جهل خود نداشتند مثل خوارج ، و عده ای هم که جاهل مطلق در دین بودند  و آگاهانه برای کسب قدرت، شهرت و ثروت به میدان آمده بودند و برای رسیدن به منافع دنیوی به دشمنی با دین و بزرگان دین می پرداختند و در میدان و صحنه مبارزه با اغفال جاهلان دیگر یارگیری و مبارزه می کردند.

حجت الاسلام پاکنژاد با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب  گفت: رهبری 7 مطالبه از جوانان در این بیانیه مطرح نموده است ، امروز ما چقدر این بیانیه ها را مطالعه کردیم و چقدر در مسیر منویات ایشان گام برداشتیم و برای سازندگی آرمان های انقلاب ، توسعه، پیشرفت و... گام برداشتیم .

وی اظهار امیدواری کرد مسلمان با حفظ اتحاد و همدلی برای مبارزه با دشمن همگام شوند و برای توسعه و تعالی دین اسلام گام های موثر و مفید بردارند.

این مراسم با حفظ پروتکل های بهداشتی و با حضور کثیری از دانشگاهیان با قرائت زیارت عاشورا و تلاوت کلام الله مجید توسط دانشجو جعفرزاده از قاریان بنام استان هرمزگان آغاز و سپس با مداحی مداح بزرگ اهل بیت، کربلایی مهدی رعنایی پایان یافت.

کد خبر: 1111022 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان بزرگان دین امام حسن اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۸۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولیت علم در کلاس امام صادق(ع)

  زمانی که انقلاب اسلامی پیروز شد، شهید آیت‌ا... سیدباقر صدر که امید جهان اسلام در نجف به عنوان شاگرد و ذخیره علمی پس از آقای خوئی عظیم‌الشأن شمرده می‌شد، کلاس‌هایش را تعطیل کرد و به همه شاگردان برجسته خود از جمله مرحوم آیت‌ا... شاهرودی دستور داد همه هم و غم خود را برای کشف راه‌حل فقهی مسائل عملی جمهوری اسلامی صرف کنند و نقل می‌شود در همان سال‌ها در آیین حج در عرفه، وقتی آقای سیستانی از علمای قم پرسیدند سرگرم چه اموری هستند و ایشان پاسخ دادند به تدریس متداول دروس خارج حوزوی مشغول‌ هستند با تعجب و اعتراض فرمودند حالا زمانی است که باید در رفع نیازهای فقهی اداره نهادهای گوناگون و مسائل متعدد حکومتی جدید فعالیت کنند. این همان نگاه امام (ره) و رهبر معزی است که متاسفانه به سبب عدم آزاداندیشی و دستان تفرقه‌انداز این جریان آزاداندیشی و گفت‌وگوی مفید فقیهانه و علمی حوزه و دانشگاه محقق نشد.ماجرا تنها تطبیق ناگزیر قوانین مصوبه قوه مقننه با احکام ا... نیست بلکه استواری بر فقه اکبر در همه شئون زندگی امروزی و عرضه هر علم نافع ضروری جهان در هر زمینه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... به ساحت تفقه صحیح است تا هرآنچه که تایید شد به علم دارای صلاحیت برای به‌کارگیری در ساختن جامعه سالم و اسلامی بدل سازند.
   
نگاه فرهنگی به روایات
می‌خواهم نگاهی فرهنگی به روایات‌ نسبت علم و مسئولیت و عمل صالح حکومتی و اجتماعی در گنجینه روایی امام صادق(ع) بیندازیم تا به عنوان فردی نادان دارای مطالبه علم از متخصصان، فقیهان بزرگوار و مراجع عالی‌مقام بپرسم، پاسخ به این پرسش‌های اساسی تکلیفی به عهده کیست جز آنان؟ و وقتی چنین دریایی از گوهر راهگشا وجود دارد که تنها امکان رهایی ما از فساد گریبانگیر و اغتشاش در اداره امور کلان است، چرا فقها استواری عمل حکمرانی بر فقه اکبر را زمینه‌سازی نمی‌کنند و به یاری ولی‌فقیه برای سالم‌سازی امور کلان قیام نمی‌کنند؟ عالمان حداقل حق بیش از ۸۰ میلیون از ملت را به گردن دارند . از علم شروع کنیم و قبل از آن به وضع علم در عصر امام صادق(ع) بپردازیم.در اثر ارجمند جعفر بن محمد امام صادق(ع) می‌خوانیم عصر امام باقر(ع) و امام صادق(ع)( درود خدا بر آنان) دوران رشد گسترده علوم خاندان وحی علیهم‌السلام بود. قرن‌ها به لحاظ تحولات علمی، اعتقادی و کلامی به دو دوره بخش می‌شود. دوره اول با رحلت رسول‌ا...(ص) و ماجرای سقیفه بنی‌ساعده، آغاز می‌شود و تا نخستین سال‌های قرن دوم هجری می‌گسترد و دوره دوم عصر امامت امام جعفر صادق(ع) است.خصوصیت دوره نخست « تاثیر تعیین‌کننده تحولات سیاسی بر جریان‌های اعتقادی» است و در دوره دوم فرقه‌ها از حال و هوای صرفا سیاسی در آمده و بر سازمان‌های کلامی مستقلی تکیه می‌کنند. مکاتب فکری مختلف در این دوره است که سر بر می‌آورند و مکتب اعتقادی، علمی و فکری امام صادق(‌ع) نقش دفاع از حقیقت نگاه اسلام ناب در برابر دیگر هویت‌سازی‌های علمی را به دوش می‌کشد‌. در کانون یا مستقل از فرقه‌های منحرف و تفکرات دیگر، علم و نقش علم و تعریف علم از سوی امام صادق(ع) قرار دارد.
   
رشد اصول محکم مکتب اصیل اسلامی
اختلاف فکری در این دوره و مدعیان علم چنان رشد کرده بود که اگر اصول محکم مکتب اصیل اسلامی و اتکا به تفقه اصیل قوام نمی‌گرفت، اسلام در دریای هجوم تفکرات بی‌ریشه مستحیل می‌شد و به اسم اسلام انواع اجتهاد رای و اصلاح ‌واهی خود‌رای، گمراهی و سرگشتگی و تحریف کتاب مقدس چون یهودیت و مسیحیت رایج می‌شد.این پدیده امروز همچنان معتبر است و بدون‌اتکا به کتاب فرقان و نیز علم امام معصوم و فقه اکبر خاندان وحی، اداره کشور اسلامی طعمه مدرنیته غرب و شرق و تفسیر به رای رفرمیست خود‌بنیان و شرک‌آلود خواهد شد.در کانون این ستون استوار امام صادق(ع)، خود علم‌ و علم وسیع و بزرگ او قرار دارد و خوب است پژوهش اساسی با این نگاه در باره علم در تفقه جعفری در وجه ضرورت‌های مبنایی حکمرانی انجام شود.
   
کاشف حکم الهی و درک حقیقت
در دیدگاه امام‌صادق(ع) جایگاه عقل و علم در زندگی فرد، اجتماع، شناخت، انتخاب مسیر و تشخیص صحیح از ناصحیح و در بنا نهادن همه امور باید بر وجود فرد و جامعه سایه‌گستر باشد‌. این علم، علم نیست مگر کاشف حکم الهی و درک حقیقت به شمار آید‌. ایشان می‌فر‌ماید: آدمی به عقل، کامل می‌شود و عقل راهنما و سبب بینایی و کلید حل مشکلات امور انسان(‌فرد انسان و اجتماع انسان است)‌. و هرگاه عقل از نور معنوی نیرو گرفته باشد، انسان، عالم و نگه‌دارنده‌ علم و متذکر و هوشمند و زیرک‌ فهیم خواهد بود‌(کافی جلد ۱،ص ۲۵). انسان و جامعه انسانی با علم‌ به ریشه هر حالت والا‌ دست‌می‌یابد و به عالی‌ترین مرتبه صعود می‌کند :
العلم اصل کل حال سنی و منتهی کل منزله رفیعه
علم اصل هر حالت والا و منتهای منزلت‌های رفیع است. پس مرتبه عالی رشد جامعه ابتناع همه امور آن بر علم و دانایی و تفقه است. این علم باید متکی به علم معصوم باشد.علم معصوم در سخن امام صادق(ع) همان است که خداوند به وسیله روح القدس که از علم علم امر است، بی پیامبراکرم صلوات ا...علیه وآله وامامان معصوم علیهم السلام‌ می‌فرستد.
وازطریق این روح علم وفهم دریافت می‌کنند.علم انسان در گسست ازاین علم نوری،همواره ظنی و آلوده به باطل وسرگشته و ناتمام خواهد بود‌. این است اهمیت علم در سایه فقاهت جعفری وقرآن وروایات۱۴معصوم(ع).علم مسئولیت‌زاست و با عمل همدوش است‌.
   
مسئولیت‌شناسی در فقه 
از اینجا اهمیت مسئولیت‌شناسی در فقه اکبر امام صادق(ع)، مسئول بودن و آماده پاسخ به خداوند در مسئولیت اساس نظام دینی حکمرانی است. مسئولان مطلقا آزاد نیستند و در مقام عبد و نیز پاسخگو به مردم انجام وظیفه می‌کنند و عمل خودرأی و آزاد و دلخواه مسئولان، مجازات آتش و نیز جرم دنیایی در نظام اسلامی دارد.امام صادق(ع) می‌فرماید: العلم مقرون الی العمل فمن علم عمل و من عمل علم و العلم یهتف بالعمل فان اجابه والا ارتحل ‌عنه. علم با عمل قرین و همراه است، هرکه علم داشت باید عمل کند و هر که عمل کند باید براساس علم باشد (باید بداند). علم عمل را صدا زند، اجابت کرد بماند؛ والا کوچ و رحلت می‌کند.به این سان در کار کل حکمرانی و اداره هر نهاد کشوری از اقتصاد و هر جزء آن و سیاست و همه نهادهای سیاسی و فرهنگی ولو یک اداره باید عمل بر‌اساس علم باشد و علم اصلی در اینجا همان علم به هدایت قرآن و اهل‌بیت وحی است. عرضه عمل به فقه معصوم(ع) در نسبت علم و مسئولیت و عمل در کلام امام صادق(ع) مسئولیت نیز تعریف شده است .

علم در زندگی اجتماعی 
روایات امام صادق(ع) به انواع مسئولیت انسان در ارتباط با عمل مبتنی بر علم در زندگی فردی، اجتماعی و حکمرانی به‌طور جدی تاکید دارد؛ مسئولیت در برابر خداوند متعال، قرآن مجید و امامان معصوم و مسئولیت در برابر نفس و در برابر جسم و اعضای بدن و در برابر اجتماع و انسان‌های دیگر. روایات مسئولیت اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در کلام امام صادق(ع) چنان وسیع و پر حجم است که حیرت بر‌می‌انگیزد و به آن انواع مسئولیت‌های دیگر چون مسئولیت برابر ضعفا یا ظالمان و قدرت‌های جائز و مسئولیت برابر خمس و خانواده و یتیمان را باید افزود. سخن درباره مسئولیت حکمرانان و روسا در تحف‌العقول، کافی، وسائل و... مبسوطا بحث شده است. به هر رو در کلام امام(ع) سرچشمه مسئولیت فردی و اجتماعی مسئولیت برابر خداست‌ و حق محور مسئولیت است و نباید به باطل تن داد. این امر در تفقه صحیح سیاسی و حکمرانی نقش حیاتی دارد. در نتیجه استدلال رفرمیست‌ها در گردن نهادن به اباطیل مدرنیته و گسست از فقه و ناممکنی امر دینی در حکمرانی در قرن بیست‌و‌یکم واصل قرار دادن نظام جائز جهانی و سازش با آن پوچ است:
ان من حقیقه الایمان ان توثر الحق آن ضرک علی الباطل و ان نفعک 
از حقیقت ایمان آن است که حق را برگزینی‌. اگر‌‌چه زیان داشته باشد و باطل را رها کنی، اگر چه به سود تو باشد. تردیدی نیست که حکومت در راهنمایی امام صادق(ع) باید عملش مبتنی بر علم باشد و مجموعه‌ای از مسئولیت‌ها را بپذیرد و جدی بگیرد‌. محور این مسئولیت‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حکمرانی حق متعال است و حق در جامعه و اجرای عدل در وسع انسان عصر غیبت امری چشمپوشی‌ناپذیر در کلام امام صادق(ع) است.

دیگر خبرها

  • حادثه یسنا مصداق بارز همدلی، نوعدوستی و همبستگی است
  • امام جمعه اهل سنت کلاله: حادثه یسنا مصداق بارز همدلی، نوعدوستی و همبستگی است
  • ارائه ۴۱۰ هزار ساعت خدمت مشاوره‌ای رایگان به مردم
  • کاربردی کردن میز خدمت برای عموم مردم
  • مسئولیت علم در کلاس امام صادق(ع)
  • کمبود فضای آموزشی رنج معلمان روستاها/علم هدیه معلم به انسان‌ها
  • جنگیدن با دشمن در خاک خودش،‌ مهم ترین نشانه قدرت
  • تشخیص بدعت و انحرافات، ویژگی ممتاز یک معلم
  • مگر دیوانه ام که به روانشناس مراجعه کنم؟!/ تفاوت روانشناس با روانپزشک چیست؟
  • امام خطر اسراییل و استکبار جهانی را به بشریت گوشزد کرد