Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-02@05:34:03 GMT

جزئیات تامین انرژی نیروگاهی در فصل زمستان

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۲۹۰۷۷

جزئیات تامین انرژی نیروگاهی در فصل زمستان

سخنگوی صنعت برق گفت: نیاز مصرف زمستان امسال در صنعت برق معادل ۴۳ هزار مگاوات و ۵ درصد بیشتر از اوج بار سال گذشته برآورد می‌شود. مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق با اشاره به این مسئله کسری میزان گاز ورودی به نیروگاه‌های کشور گفت: ما در ۳ ماه سرد آذر، دی و بهمن ماه با کسری میزان گاز ورودی به نیروگاه‌های کشور مواجه هستیم که سال گذشته این ناترازی به طور میانگین بین ۸۰ تا ۱۱۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سخنگوی صنعت برق در بیان اینکه نیاز مصرف زمستان امسال در صنعت برق معادل ۴۳ هزار مگاوات برآورد می‌شود، تاکید کرد: با توجه به افزایش اوج بار، نیاز به گاز طبیعی نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده و در زمستان سال جاری نیروگاه‌های کشور با احتساب طرح‌های مدیریت مصرف به حداقل ۲۲۷ میلیون متر مکعب گاز در طول روز نیاز دارند.

توان تامین ۴۸ درصد سوخت نیروگاهی در فصل سرد با استفاده از گاز طبیعی وجود دارد

وی در تشریح توافقات صورت گرفته بین وزارت نیرو و نفت به منظور تامین سوخت در فصل زمستان گفت: بر این اساس وزارت نفت قول تامین ۱۱۰ میلیون متر مکعب گاز  در روز معادل ۴۸ درصد از نیاز نیروگاه‌های کشور را داده و بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون متر مکعب گاز مورد نیاز روزانه نیروگاه در فصل سرد تامین نمی‌شود.

رجبی مشهدی در پاسخ به این مسئله که میزان کسری سوخت ناشی از کسری تامین گاز طبیعی از چه منابعی تامین می‌شود، گفت: به منظور کسری ناترازی تامین سوخت گاز طبیعی باید از منابع سوخت مایع استفاده کنیم تا از اوج بار فصل زمستان بدون مشکل عبور کنیم.

سخنگوی صنعت برق، با اشاره به اینکه مخازن ذخیره‌سازی سوخت مایع نیروگاه‌های کشور ۲۵ درصد کمتر از مقدار مشابه سال گذشته است، گفت: در شرایطی که گاز طبیعی مطابق توافق به نیروگاه برسد، صنعت برق به روزانه ۱۱۷ میلیون لیتر گازوئیل نیاز دارد تا ناترازی سوخت خود را تامین کند.

این مقام مسئول، با اشاره به اینکه در حال حاضر توافق شده که روزانه ۳۰ تا ۳۵ میلیون لیتر گازوئیل به طرفیت مخازن سوخت مایع نیروگاه اضافه شود، گفت: ظرفیت کل مخازن سوخت مایع نیروگاه‌های کشور ۳.۶ میلیارد لیتر است که در حال حاضر ۱.۷ میلیارد متر مکعب از این ذخایر با سوخت مایع پر شده است. در شرایطی که روند افزایش روزانه ۳۰ تا ۳۵ میلیون لیتر گازوئیل ادامه داشته باشد، این مخازن ظرف ۲ ماه آینده تکمیل شده و مشکلات صنعت برق تا حد زیادی بهبود پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه هر مخزن سوخت مایع باید در مدت فصل سرد ۲.۵ مرتبه پر شود، ادامه داد: به نظر می‌رسد، در بازه زمانی فصل سرد نیروگاه‌های کشور به استفاده از سوخت نفت کوره تا حد ۳۵ میلیون لیتر در روز مجبور شود.

منبع: فارس

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: جزئیات تامین انرژی جزئیات تامین انرژی نیروگاهی انرژی نیروگاه های کشور سخنگوی صنعت برق میلیون لیتر میلیون متر سوخت مایع سال گذشته گاز طبیعی مکعب گاز متر مکعب فصل سرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۹۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند

هرساله با نزدیک شدن به روز‌های گرم سال، در کشور با وارد مدار شدن سیستم‌های سرمایش، مصرف برق به طور تدریجی افزایش پیدا می‌کند. آخرین آمار‌های وضعیت شبکه برق کشور نشان می‌دهد که در روز‌های گذشته مصرف برق نسبت به سال گذشته افزایش چند هزار مگاواتی داشته است.

از این جهت که در روز‌های گرم تابستان با ناترازی در تولید و مصرف برق مواجه هستیم، وزارت نیرو اقداماتی را پیش بینی می‌کند تا عبور موفق از تابستان و بدون قطعی برق رقم بخورد. در همین راستا امسال برنامه‌ای ۱۸۰ اقدامه در بخش‌های توسعه نیروگاه‌ها، افزایش و اصلاح شبکه و مدیریت مصرف برق برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است.

بخش مهم دیگر این برنامه‌ها انجام به موقع تعمیرات نیروگاهی است. در حال حاضر بیش از ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور از طریق نیروگاه‌های حرارتی تامین می‌شود و هم رقم ضرورت آمادگی این واحد‌های نیروگاهی را برجسته می‌کند.

برنامه‌های تعمیراتی نیروگاه‌ها پس از عبور از فصل گرم سال و شروع مهر آغاز شده و طبق برنامه اعلام شده باید تا پیش از خرداد و همزمان با افزایش دما نیروگاه را به آمادگی ۱۰۰ درصدی از لحاظ تعمیراتی برسند و پاسخگوی تقاضای مصرف در فصل گرم سال باشند.

در ادامهدناصر اسکندری معاون راهبری شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه‌های برق حرارتی تامین می‌شود گفت: با توجه به اینکه بخش اعظم تامین برق کشور بر عهده نیروگاه‌های حرارتی است، از این رو آمادگی کامل این واحد‌ها برای تولید برق پایدار در فصول گرم سال اهمیت مضاعفی دارد.

وی گفت: فصل تعمیراتی نیروگاه‌های حرارتی باید تا قبل از خرداد هر سال به پایان برسد، چرا که از این ماه با افزایش مصرف برق کشور نیروگاه‌ها باید آمادگی کاملی برای پاسخگویی به بار مصرف این بازه زمانی داشته باشند.

این مقام مسئول در خصوص برنامه‌های تعمیراتی امسال گفت: در همین راستا از ابتدای مهر سال گذشته به منظور آماده‌سازی این واحد‌ها برای تولید انرژی پایدار در ماه‌های گرم سال، بالغ بر ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است که تاکنون ۹۳ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده و امیدواریم با اتمام به موقع برنامه‌های یاد شده تا نیمه اردیبهشت‌ماه بتوانیم تمامی واحد‌های نیروگاهی را برای تامین برق پایدار روز‌های اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.

رکورد تعمیرات نیروگاهی امسال شکسته می‌شود 

گفتنی است، سال گذشته برای نخستین بار در صنعت برق حدود ۹۷ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان به پایان رسید و امسال رکورد جدیدی در این زمینه به ثبت خواهد رسید.

در این راستا ساناز جعفرزاده مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بهره‌برداری تولید در خصوص جزئیات برنامه‌های تعمیراتی امسال گفت: از ابتدای مهر سال گذشته به منظور تأمین برق پایدار پیک تابستان امسال بیش از ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است. تاکنون بیش از ۹۰ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده است و امیدواریم با اتمام به موقع برنامه‌های یاد شده بتوانیم تمامی واحد‌های نیروگاهی را برای تأمین برق پایدار روز‌های اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.

با اشاره به اینکه برخی از تعمیرات نیروگاهی به دلیل تداوم گرما در تابستان ۱۴۰۳ به تعویق افتاد گفت: یک سری از تعمیرات ما برای شهریور پیش‌بینی شده بود که به علت تداوم گرما به مهر معوق شد. اما چیزی که بیشتر بر روی حجم تعمیرات اثر گذاشت بود این بود که دچار تراز منفی سوخت در فصل زمستان بودیم و به این علت خیلی از تعمیرات در زمستان هم برای کمک به تامین بار شبکه به تعویق افتاد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • انتقال ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌های کشور در سال گذشته
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • زیرساخت استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی موجود نیست
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد