Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@20:35:31 GMT

بیش از دو میلیون دُز واکسن کرونا در مازندران تزریق شد

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۲۹۲۲۱

بیش از دو میلیون دُز واکسن کرونا در مازندران تزریق شد

به گزارش ایرنا، سرعت گرفتن تزریق واکسن کرونا در مازندران طی یک هفته اخیر سبب شده که این استان در بین پنج استان برتر کشور از نظر روند اجرای واکسیناسیون قرار بگیرد. به طوری که با تزریق بیش از ۳۶ هزار دُز واکسن کرونا در استان طی ۲۴ ساعت گذشته، تعداد دُزهای تزریق شده در این استان از ابتدای واکسیناسیون در بهمن سال گذشته تا امروز به بیش از دو میلیون و ۲۵ هزار دُز رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در حال حاضر تعداد دُزهای تزریق شده واکسن کرونا توسط مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران یک میلیون و ۷۳۴ هزار دُز است که از این تعداد حدود یک میلیون و ۹۰ هزار دُز مربوط به نوبت اول تزریق و حدود ۶۴۴ هزار دُز نیز مربوط به نوبت دوم تزریق واکسن است.

دکتر قاسم اویس افزود: سرعت تزریق واکسن در استان طی روزهای اخیر بیشتر شده و خوشبختانه با وارد شدن واکسن به کشور و توزیع انواع آن در استان‌های مختلف شاهد بهتر شدن روند واکسیناسیون در استان هستیم. این روند طی روزهای آتی نیز ادامه خواهد داشت و با پایین آمدن سن واکسیناسیون شاهد افزایش آمارها خواهیم بود.

وی افزود: سن ثبت‌نام و دریافت نوبت واکسن از امروز به ۳۷ سال رسیده و تا متولدین ۱۳۶۳ نیز می‌توانند طبق نوبت برای دریافت واکسن مراجعه کنند.

دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز که جمعیت ۵۰۰ هزار نفری شهرستان بابل را زیر پوشش دارد از ابتدای واکسیناسیون همگانی تا ظهر امروز ۲۹۱ هزار و ۱۲۰ دُز واکسن کرونا تزریق کرده که ۱۸۹ هزار و ۵۷۴ دُز مربوط به نوبت نخست و ۱۰۱ هزار و ۵۴۶ دُز برای نوبت دوم است.

با این حساب مجموع واکسن‌های تزریق شده در مازندران توسط دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل از ابتدای واکسیناسیون همگانی علیه کرونا تا امروز به بیش از دو میلیون و ۲۵ هزار دُز رسیده است که حدود یک میلیون و ۲۸۰ هزار دُز مربوط به نوبت اول و بیش از ۷۴۵ هزار دُز نیز مربوط به نوبت دوم تزریق واکسن است.

البته در این آمارها تعداد واکسن‌های تزریق شده در طرح کارآزمایی بالینی واکسن مشترک ایران و کوبا که در دو شهر ساری و بابل اجرا شده بود محاسبه نشده است. در این طرح سه هزار نفر در ساری و زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و سه هزار نفر در بابل و زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی بابل واکسن کنژوگه دریافت کردند که با احتساب دست‌کم دو دُز، در مجموع ۱۲ هزار دُز به آمار واکسیناسیون مازندران افزوده می‌شود.

سرعت مناسب واکسیناسیون علیه کرونا در مازندران سبب شده که به گفته مسئولان میانگین تزریق واکسن برای گروه سنی بالای ۱۸ سال در مازندران حدود ۱۶ درصد بیشتر از میانگین کشوری باشد.  در حالی که میانگین کشوری تزریق واکسن برای گروه بالای ۱۸ سال در کشور کمتر از ۳۰ درصد است، در مازندران تا کنون ۴۶ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال دست‌کم یک دُز واکسن را دریافت کردند.

استمرار روند کاهشی آمارهای کرونایی مازندران

به موازات روند افزایشی تزریق واکسن کرونا در مازندران، آمارهای کرونایی هم کماکان روی شیب کاهشی قرار دارد. آمارهای دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل نشان می‌دهد که تعداد مجموع بستری‌شدگان کرونایی مازندران طی ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز پنجشنبه ۲۵ شهریور به ۷۳۷ نفر رسید که ۱۴۹ نفر از این بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های مازندران بستری هستند. این عدد در روزهای هفته جاری از شنبه تا چهارشنبه به ترتیب، ۹۲۷، ۸۷۴، ۸۳۲، ۷۸۷ و ۷۷۱ نفر بود.

در شبانه‌روز گذشته ۱۰ بیمار مبتلا به کووید۱۹ نیز در بیمارستان‌های مازندران جان باختند و تعداد مجموع قربانیان کرونا در مازندران از یکم شهریور تا ظهر امروز –پنجشنبه- به ۵۵۱ نفر رسید. تعداد مجموع جان‌باختگان کرونا در مازندران از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا کنون نیز به ۲۴۳۲ نفر رسیده است که ۱۰۲۹ نفر از این تعداد در مرداد قربانی کرونا شدند.

بررسی شرایط موجود نشان می‌دهد که به موازات کاهش آمارهای کرونایی در مازندران، ایمنی مقابل کرونا نیز در این استان که تا چند هفته پیش شرایط فوق‌بحرانی کرونایی را تجربه می‌کرد و از ۲۲ مرداد در سراشیبی آمارهای کرونایی قرار گرفت، در حال افزایش است.

بر اساس آخرین نقشه کرونایی اعلام شده توسط سامانه ماسک، رنگ قرمز کرونایی با خارج شدن رامسر از وضعیت قرمز به طور کامل از مازندران خارج شده و اکنون هفت شهرستان مازندران در وضعیت زرد و ۱۵ شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند.

گلوگاه، میاندورود، سوادکوه شمالی، سیمرغ، فریدونکنار، عباس‌آباد و کلاردشت شهرستان‌هایی هستند که در وضعیت زرد کرونایی قرار گرفته‌اند و بهشهر، نکا، ساری، قائمشهر، جویبار، سوادکوه، آمل، بابل، بابلسر، محمودآباد، نور، نوشهر، چالوس، تنکابن و رامسر اکنون در وضعیت نارنجی کرونا قرار دارند.

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا طرح واکسیناسیون کرونا واکسن کووید 19 مازندران واکسن کرونا پروندهٔ خبری واکسن کرونا، از نظریه تا عمل کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا طرح واکسیناسیون کرونا کرونا ویروس کرونا طرح واکسیناسیون کرونا واکسن کووید 19 مازندران واکسن کرونا دانشگاه علوم پزشکی مازندران کرونا در مازندران آمارهای کرونایی ز مربوط به نوبت واکسن کرونا تزریق شده تزریق واکسن د ز واکسن هزار د ز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۹۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است