Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@09:28:57 GMT

شاخص کل به جای رشد عقب نشست؛ علت چه بود؟

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۲۹۲۶۴

شاخص کل به جای رشد عقب نشست؛ علت چه بود؟

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، روز جمعه هفته‌‌ گذشته، نظرسنجی باشگاه خبرنگاران جوان از ۱۰ کارشناس بازار سرمایه با موضوع پیش بینی بازدهی شاخص کل بورس و روند بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت انجام شد. سوال زیر به طور مشترک از کارشناسان پرسیده شد.

روند بازار سرمایه و بازدهی هفتگی شاخص کل در هفته آتی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثبت. رشد بیش از ۵ درصد

۲. مثبت. رشد کمتر از ۵ درصد

۳. بدون تغییر چشمگیر

۴. منفی. کاهش کمتر از ۵ درصد

۵. منفی. کاهش بیش از ۵ درصد

طبق نتیجه نظرسنجی، ۷۰ درصد کارشناسان اعتقاد به مثبت شدن شاخص کل با رشدی کمتر از ۵ درصد داشتند (گزینه دوم) و ۲۰ درصد دیگر کارشناسان معتقد بودند که شاخص کل در این هفته تغییر چشمگیری نخواهد داشت و 10 درصد باقی مانده نیز روند شاخص را با رشدی بیش از ۵ درصدی (گزینه اول)  پیش بینی کردند. نتیجه این نظرسنجی در تصویر زیر و مشروح نظرات کارشناسان از طریق لینک زیر قابل دسترسی است.

۸۰ درصد کارشناسان انتظار رشد بورس در هفته آینده را دارند

  بررسی روند شاخص کل در ابتدا و انتهای هفته‌ای که گذشت

در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، چهارشنبه ۱۷ شهریور ماه شاخص کل بورس بر روی تراز یک میلیون و ۵۲۶ هزار واحد کار خود را به پایان رساند.

با گذشت یک هفته شامل ۵ روز معاملاتی از تاریخ ۲۰ تا ۲۴ شهریور، در پایان معاملات چهارشنبه ۲۴ شهریور ماه، شاخص کل بورس با رسیدن به پله یک میلیون و ۴۸۸ هزار واحد این هفته را به سرانجام رساند.

مقایسه شاخص کل بورس در پایان معاملات این هفته با پایان هفته گذشته کاهش ۲/۵ درصدی را نشان می‌دهد.

بنابراین، مقایسه بازدهی واقعی و پیش بینی کارشناسان درباره شاخص کل بورس در این هفته نشان می دهد؛ ۸۰ درصد رشد بورس و ۲۰ درصد نوسان و عدم تغییر چشمگیر در شاخص کل را پیش بینی کردند‌، اما این تحلیل با آنچه که در واقعیت اتفاق افتاد فاصله داشت. علت این تفاوت را از کارشناسان جویا شدیم که در ادامه می توانید دلایل هریک را مشاهده کنید.

نام کارشناس توضیحات کورش آسایش طی هفته های گذشته شاخص کل همبستگی زیادی با دلار داشته و ابتدای هفته با توجه به کاهش نرخ دلار، شاخص کل نیز روند نزولی خود را ادامه داد. اما دلار به تنهایی باعث اشتباه در پیش بینی نبوده بلکه صحبت مسئولان درمورد برگشت قیمت‌گذاری دستوری به خصوص در صنعت سیمان و ۴ عرضه اولیه ای که در کمتر از ۸ روز اتفاق افتاد، موثر بودند. همچنین عرضه‌های بازارگردان ها و حقوقی ها در سهام بزرگ در روزهای مثبت مزید بر علت شد. فردین آقابزرگی بازار یک واکنش طبیعی نسبت به تغییرات در تمامی مولفه های اقتصادی می دهد. چند مورد وجود دارد که باعث شده بورس اندکی روند اصلاحی به خود بگیرد. نوسان نرخ ارز و کاهش احتمالی آن به واسطه مذاکرات، شنیده شدن موضوع کارشناسی و ایجاد اتاق فکر در راستای افزایش نرخ بهره بین بانکی، آزادسازی سهام عدالت، تفکرات دستوری کنترل قیمت سیمان و فولاد، ایجاد نگاه مدیریتی و کنترلی نسبت به نوسانات بازار و شاخص کل ؛ از جمله این دلایل هستند. آراد پورکار با توجه به انتخاب گزینه "بدون تغییر چشمگیر" در پیش‌بینی هفته گذشته، نظری نداشتند علیرضا تاجبر ابهامات حاکم بر بازار سرمایه منجر به عدم تصمیم گیری خریداران و محافظه کاری سرمایه گذاران شده است. با وجودی که برخی از سهم ها به قیمت های جذابی رسیده اما رشد چندانی را تا زمان رفع ابهامات نمی توان متصور بود. پیمان حدادی سفر رییس آژانس بین المللی انرژی هسته ای به کشور، کاهش مناقشات فی مابین و در نتیجه کاهش قیمت ارز باعث این اصلاح شد محمد خبری زاد

دو دلیل عمده برای منفی شدن بازار وجود داشت. اول، صحبت های آقای نیکزاد در خصوص قیمتگذاری دستوری در بخش سيمان و فولاد که اگر محقق شود، شرکت های این حوزه آسیب شدیدی خواهند دید. دوم، ورود آقای گروسی به ایران و جدی شدن احتمال توافق و به تبع آن ترس از کاهش نرخ دلار که باعث می‌شود بازار سرمایه در کوتاه مدت با چالش مواجه شود.

مهدی قلی پور علت اصلی این اختلاف، سفر رئیس آژانس بین المللی اتمی به ایران بود که هفته قبل منتفی اعلام شده بود و اثر معکوس بر بازار ارز گذاشت. نکته دوم نیز اعلام نظر نماینده های مجلس درباره کاهش نرخ فولاد و سیمان در بورس کالا بود. همچنین، نرخ های اوراق بدهی های دولتی نیز موثر بود که نرخ های بالایی بودند.  وحید کشمیری پور كاهش قيمت دلار و ترس بازار از قيمت‌گذاري دستوري و مصاحبه هاي نسنجيده در اين مورد سبب شد كه شاخص در هفته گذشته اصلاح شود. البته موقتي خواهد بود و مي تواند مقدمه اي براي گذشتن شاخص از سطح مقاومتي ١.٦٠٠ هزار واحد در روزها و هفته هاي آتي باشد. محمدرضا صادقی مقدم علت این بود که بازار نسبت به صحبت های مسئولان که قیمت‌گذاری دستوری را مطرح می کردند، واکنش منفی نشان داد. مهدی میرزایی

طبق برخی بررسی‌ها، دولت برای جبران مخارج اقدام به انتشار ۱۴ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی طی ۱۰ روز اخیر کرده است. طبیعتا بخشی از این اوراق توسط مردم و بخشی توسط نهادهای حقوقی خریداری می شود. با این اقدام بخشی از وجوهی که افراد و نهادها در بازار سرمایه به حرکت درمی آورند، به سمت اوراق حرکت کرده و از رشد بازار کاسته می شود. از طرف دیگر، با توجه به ثباتی که در نرخ ارز رخ داد و سیگنال های مثبت در مورد مذاکرات هسته‌ای، عدم رشد بازار سرمایه هم امری حتمی بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه شاخص کل پیش بینی شاخص نظرسنجی بورس پیش بینی بورس بازار سرمایه شاخص کل بورس هفته گذشته ۵ درصد پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۹۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار

شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز با رشد ۱۷۰۴ واحدی به ۲,۳۰۵,۰۸۲ واحد رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ با رشد ۱۷۰۴ واحدی به ۲,۳۰۵,۰۸۲ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۲۳۵۳.۶۸ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

همچنین حجم معاملات تاکنون ۱.۱۴۳ میلیارد سهم بود که طی ۵۳,۷۷۳ معامله دادوستد شده و ارزش کل این معاملات نیز به ۷,۳۶۳.۶۳۲ میلیارد ریال رسیده است.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۹,۶۳۷,۳۶۶.۳۳۷ میلیارد ریال شد.

کد خبر 746294

دیگر خبرها

  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • بورس تغییر جهت داد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • محرک جدید بورس
  • بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • ثبات قیمت نفت در بازار‌های جهانی/ برنت ۸۷.۱۱
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • کاهش بیش از ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ فاز اصلاحی شاخص شروع شد؟