Web Analytics Made Easy - Statcounter

دادستان کل کشور گفت: دستورالعمل همکاری با ضابطین در حال تهیه است و به زودی برای رئیس قوه قضاییه ارسال خواهد شد.

به گزارش برنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین منتظری، امروز و در بخش پایانی بیستمین همایش دادستان‌های عمومی و انقلاب، نظامی و ویژه روحانیت سراسر کشور و در جمع بندی مباحت مطروحه، اظهار کرد: کار قضایی و کار قضاوت یک کار سخت و بسیار با اهمیت است و هرکس پا به عرصه قضاوت می‌گذرد باید مسئولیت بپذیرد و خود را مهیای سختی‌ها و تکالیف دشوار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اکنون کار به گونه‌ای است که دادیار یا بازپرس یا معاون دادستان یا خود دادستان با مشکلات عدیده کاری مواجه هستند و قطعا باید خود را مهیا و مجهز به این کار خطیر کنند.

دادستان کل کشور با بیان اینکه یکی از مهمترین صفاتی که یک قاضی باید داشته باشد عادل بودن و داشتن روحیه اجرای عدالت است، تصریح کرد: داشتن روحیه عدالت و عادل بودن انسان را در قضاوت کمک می‌کند تا بتواند حق و باطل را تشخیص داده و عدالت را اجرا کند.

وی گفت: یکی دیگر از مسائل مهم برای یک قاضی داشتن استقلال است که باید مورد توجه همگان قرار گیرد. روسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌های سراسر کشور باید مقوله استقلال قاضی را به صورت جدی مدنظر اقدامات خود داشته باشند، چون یکی از بزرگترین مسئولیت‌ها که قاضی باید به آن توجه داشته باشد همین مسئله استقلال قاضی است.

منتظری تاکید کرد: قاضی در مقام تشخیص و صدور حکم فقط باید خدای متعال را بالای سر خود و قانون را در مقابل خود ببیند. البته موضوع استقلال هیچ منافاتی با تلاش انسان برای رسیدن به واقعیت و مشورت پذیری ندارد، قاضی در مشورت کردن و نظرخواهی و دیدن عقبه پرونده می‌تواند از نظرات دیگران بهره جوید؛ اما در مقام قضاوت باید کاملا مستقل باشد.

دادستان کل کشور به موضوع نحوه ارتباط قضات با ضابطین اشاره کرد و افزود: لازم است این ارتباط ضابطه‌مند گردد، خوشبختانه دستورالعمل همکاری با ضابطین چه عام چه خاص در حال تهیه است و به زودی برای رئیس قوه قضاییه ارسال خواهد شد. البته ما نسبت به ضابطین، قوانین و مقررات داریم؛ اما در نحوه اجرا نیازمند اصلاحات و دستورالعمل هستیم.

وی پیرامون وظایف محوله به دادستان‌ها، تاکید کرد: تحول و تعالی که در حوزه دادسراها به دنبال آن هستیم را باید به صورت ساختاری پیگیری کنیم و لازم است در ساختار دادسرایی یک بازنگری جدی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم اجرای عدالت به خوبی در جامعه محقق شود باید ابزار کار و نیازمندی‌های دادستان‌ها را هم لحاظ کنیم، چون ابزارها با تکالیف متناسب نیستند، ادامه داد: زمانیکه ریاست قوه قضاییه صراحتا اعلام می‌دارد که اولین سنگر دادسرا است و اولین مراجعه مردمی به آنجاست و کارهای سختی در دادسرا وجود دارد، پس باید متناسب با این مسئولیت امکانات و اختیارات هم داده شود.

دادستان کل کشور خطاب به روسای کل دادگستری‌ها اعلام کرد که در این خصوص اهتمام بیشتری داشته باشند، چون هرچه دادسراها بیشتر تقویت شود به نفع مردم خواهد بود.

وی در ادامه به موضوع مبارزه با فساد هم اشاره کرد و یادآور شد: امروز دولت سیزدهم علم مبارزه را بر افراشته است و این باعث می‌شود وظایف و مسئولیت ما سنگین‌تر شود؛ با تمام توان به دولت کمک خواهیم کرد تا امر مبارزه با فساد به صورت واقعی محقق شود.

منتظری خاطرنشان کرد: دولت در مبارزه با فساد نیازمند کمک دستگاه قضایی است، البته بخش‌هایی از مبارزه با فساد باید در دستگاه‌های اجرایی دنبال شود و بسترهای فساد شناسایی و حذف شوند؛ اما تجربه نشان داده که در بخش‌هایی از مبازره با فساد، قوه قضاییه باید کمک کنننده به دستگاه‌های اجرایی باشد.

دادستان کل کشور بحث مبارزه با فساد و اعتیاد را نیز مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: معتقدیم موضوع مبارزه با اعتیاد صرفا با دستگیری محقق نمی‌شود و لازم است مراکز نگهدای معتادان گسترش یابد، لذا در استان‌ها و شهرستان‌ها مدیران و روسای کل این مسئله را مطالبه کنند تا دستگاه‌های اجرایی زمینه نگهداری معتادان را فراهم نماید.

وی پیرامون کارت ضابطیت اظهار کرد: در زمینه صدور کارت ضابطیت، کارهای خوبی در مرکز صورت گرفته است و استان‌ها نیز اقداماتی داشته باشند تا برای ضابطین کارت ضابطیت صادر شود.

دادستان کل کشور پایش، رصد و بازدید از زندان‌ها را امری مهم دانست و بیان داشت: صرف کار دستگاه قضایی صدور حکم و حبس نیست بلکه یکی از راه‌های مبارزه با فساد و سالم سازی جامعه، نظارت بر زندان و زندانیان است که اثربخشی زیادی دارد. خوشبختانه کارهای فرهنگی و اقدامات خوبی در زندان‌ها انجام می‌شود؛ اما کافی نیست و باید توسعه یابد. حتما اگر نیروی کافی دارید یک قاضی ناظر را در زندان مستقر کنید تا به صورت مستمر به بندها مراجعه کرده و شنونده حرف‌ها و مسائل زندانیان باشد. اگر قاضی کافی هم ندارید می‌توانید از افراد حقوقدانان و کارشناسان حقوقی کمک بگیرید تا به شما کمک کنند. قطعا زندانی در حبس بیشتر نیازمند همکاری و مساعدت است و قانون تکلیف نموده که مسائل زندانیان را رسیدگی و گرفتاری آن‌ها ر فع کنیم.

وی تاکید کرد: برای آزادی زندانیان تلاش‌های خوبی صورت می‌گیرد؛ اما موضوع این است که صرفا نباید به دنبال اعتبارات دولتی بود بلکه می‌توانید از ظرفیت خیرین هم برای آزدی زندانیان و کاهش مشکلات آن‌ها استفاده کنید.

منتظری ادامه داد: در بحث مرخصی به زندانیان تا جایی که قانون اجازه می‌دهد مساعدت شود. به خصوص در شرایط کرونایی اگر زندان‌ها خلوت باشد بهتر خواهد بود به شرطی که زندانی شرایط استفاده از مجازات را داشته باشد و جرم او امنیت روانی جامعه را برهم نزند. در خصوص مرخصی به برخی مجرمین؛ و جرایم خاص با ضابط همکاری کنید و مرخصی‌ها ر ا به دستگاهای مربوطه اطلاع دهید تا در جریان مرخصی آن‌ها باشند.

دادستان کل کشور تعیین تکلیف اموال ضبط شده را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: اموال ضبط شده مثل موتور و ماشین که جزو اموال مردم است باید بر اساس قانون هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف شوند.

وی به موضوع فضای مجازی هم اشاره کرد و گفت: دادستان‌ها توجه جدی در رسیدگی به جرایم فضای مجازی خصوصا جرایمی مثل قمار و شرط بندی داشته باشند. امروز مسئله فضای مجازی یک موضوع هم گسترده و هم جدا ناپذیر از زندگی مردم است و متاسفانه عده‌ای از این فضا سوءاستفاده کرده و مردم را دچار زحمت می‌کنند. در این خصوص باید یک همکاری جدی با نیروی انتظامی صورت گیرد و قضات و دست اندرکاران در این خصوص آموزش‌های لازم را ببیند؛ چراکه یکی از مسائل جدی امروز ما مبارزه با جرایم سازمان یافته در فضای مجازی است و بدون آموزش هم نمی‌توان خروجی مناسب را داشت.

دادستان کل کشور نظارت دقیق بر موضوع ربا و رباخواری را مهم دانست و بیان داشت: دادستان‌ها هرجا که دیدند بحث ربا چه در حوزه بانکی و چه غیربانکی مطرح است حتما ورود جدی کنند وبرخوردهای قاطع داشته باشند.

منتظری به موضوع قیمت گذاری کالاها هم اشاره‌ای داشت و افزود: قطعا دولت نیازمند کمک دستگاه قضایی است تا بتواند با گرانفروشان برخورد نماید. بنده به وزیر دادگستری اعلام کردم که آماده هستیم در بحث مبارزه با گرانفروشی به شما و سازمان تعزیزات کمک کنیم.

وی در پایان همایش ضمن قدردانی از همه دست اندرکاران اظهار کرد: در بحث تحول و تعالی نظرات و پیشنهادات را به مرکز ارسال کنید تا مورد بررسی قرار گیرد و به جمع بندی برسیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: معاون مشکلات استقلال قانون قوه قضاییه قوانین و مقررات جامعه دادسرا دولت دستگاه قضایی اعتیاد زندان جرم نیروی انتظامی فضای مجازی قیمت گذاری قوه قضاییه ضابطین دادستان کل کشور مبارزه با فساد داشته باشند قوه قضاییه دادستان ها فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۹۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر به قلب سریلانکا

آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز گذشته در دومین مقصد از سفر به کشورهای غرب و جنوب آسیا، به دعوت رئیس جمهور سریلانکا وارد این کشور شد. این اولین سفر رئیس جمهور ایران به سریلانکا از سال ۱۳۸۷ است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز گذشته در دومین مقصد از سفر به کشورهای غرب و جنوب آسیا، به دعوت رئیس جمهور سریلانکا وارد این کشور شد. این اولین سفر رئیس جمهور ایران به سریلانکا از سال ۱۳۸۷ است.

رئیس جمهور کشورمان در بدو ورود مورد استقبال رسمی نخست‌وزیر سریلانکا قرار گرفت و در نخستین گام این سفر، ابَرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» که به همت متخصصان ایرانی ساخته شده است، با حضور آیت‌الله رئیسی به صورت رسمی افتتاح شد؛ پروژه‌هایی که یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایران شناخته می‌شوند. ایران در گذشته در پروژه‌های دفاعی با سریلانکا همکاری کرده و در حال حاضر نیز در صدور خدمات فنی و مهندسی (پروژه انتقال آب و تولید برق) به سریلانکا کمک می‌کند. صادرات خدمات فنی-مهندسی ایران و اجرای چنین پروژه عظیمی که ۵۰۰ میلیون دلار هزینه داشته است، در شرایطی صورت گرفت که آمریکا و غرب، مدعی تحریم اقتصاد ایران هستند.

ابر پروژه «اومااویا» شامل دو سد به نام‌های «دایرابا» و «پوهولپولا»، نیروگاه آبی ۱۲۰ مگاواتی زیرزمینی، ۲۸ کیلومتر تونل‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعاً به طول ۸۵۰ متر و ۲۳ کیلومتر خط انتقال برق است؛ پروژه‌ای که فرایند ساخت، نظارت و مشاوره آن کاملاً از سوی شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار از سوی دولت سریلانکا تأمین شده است.

آیت‌الله رئیسی در این مراسم، بهره‌برداری از این ابر پروژه به عنوان یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های صدور خدمات فنی- مهندسی ایرانی را نماد همبستگی، پیوند، تقویت دوستی و مایه افتخار دو ملت دانست و گفت: بهره‌برداری از این سد، نیروگاه و تونل انتقال آب، نماد تحقق اراده دو کشور و دو ملتی است که می‌خواهند با اتکا به توان بومی، رفاه و آسایش خود را فراهم کنند.

آیت‌الله رئیسی افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران با اتکا به توانمندی‌های فنی و مهندسی بومی در حال اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق در بیش از ۲۰ کشور جهان است.

رئیس جمهور سریلانکا هم در سخنانی با قدردانی از همکاری و تلاش پیمانکاران و همکاری دولت ایران در اجرای این پروژه اظهار کرد: بدون تکنولوژی و فناوری ایرانی، اجرای این پروژه برای ما ممکن نبود؛ شما توانستید برای آینده سریلانکا کار بزرگی انجام دهید. «رانیل ویکرمسینگه» با بیان اینکه مهارت‌های فناورانه ایرانی امروز در دنیای مدرن شناخته شده است، تصریح کرد: شما نمونه کشوری هستید که با خوداتکایی توانستید به پیشرفت در حوزه‌های مختلف برسید.

مقامات عالی ایران و سریلانکا پس از برگزاری نشست مشترک هیأت‌های عالی‌رتبه دو کشور، ۵ سند همکاری در حوزه‌های مختلف امضا کردند. «همکاری‌های فرهنگی، علمی، فنی، رسانه‌های گروهی و ورزش و جوانان»، «همکاری میان کتابخانه‌های ملی دو کشور»، «همکاری اتاق تعاون ایران و شورای ملی تعاون سریلانکا»، «همکاری‌های رسانه‌ای و جهانگردی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و وزارت رسانه، جهانگردی و هواپیمایی سریلانکا» و «همکاری در زمینه صنعت فیلم بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و شرکت ملی فیلم سریلانکا» اسنادی است که از سوی مقامات دو کشور و با حضور آیت‌الله رئیسی و رانیل ویکرماسینگه امضا شد.

لازم به ذکر است که اقتصاد سریلانکا عمدتاً بر بخش‌های کشاورزی، خدمات و صنایع سبک استوار است. چای، پوشاک، کائوچو، محصولات حاصل از نارگیل، سنگ‌های قیمتی و جواهرآلات از اقلام عمده صادراتی این کشور به شمار می‌آید. واردات عمده سریلانکا شامل نفت، کالاهای مصرفی، تجهیزات و ماشین آلات صنعتی، مواد غذایی و خودرو می‌شود.

این کشور، اقتصادی ترکیبی را داراست که در آن بخش خصوصی و دولتی در فرآیند تولید نقش دارند. یکی از صنایع در حال رشد و توسعه در این کشور صنعت گردشگری است. درآمد این کشور از محل گردشگری در سال ۲۰۲۳ بیش از ۲ میلیارد دلار بود که در مقایسه با سال قبل افزایش قابل توجه و تقریباً دو برابری را تجربه کرده بود.

سریلانکا با پیش بینی افزایش گردشگران ایرانی در این کشور، مجوز پروازهای ماهان ایر بین دو کشور را صادر کرده است. در سال ۲۰۲۲، ایران در بین کشورهایی که بیشترین ورود گردشگر بین‌المللی به سریلانکا را داشتند، رتبه ۲۷ را به خود اختصاص داد و رشد قابل توجهی را نسبت به سال ۲۰۲۱ تجربه کرد. تا ژوئن ۲۰۲۳، سریلانکا پذیرای ۵۹۷۳ گردشگر ایرانی بود.

روابط دیپلماتیک بین ایران و سریلانکا از سال ۱۹۶۱ از طریق سفارت این کشور در اسلام‌آباد پاکستان شروع شد تا اینکه در سال ۱۹۹۰ سفارت سریلانکا در تهران افتتاح شد. تهران نمایندگی خود را در سال ۱۹۷۵ در کلمبو باز کرد.

سریلانکا و ایران در سازمان ملل متحد و آژانس‌های وابسته به آن همکاری نزدیکی داشته‌اند و در مورد موضوعات مورد علاقه مشترک حمایت متقابل ارائه کرده‌اند. هر دو کشور اعضای سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای از جمله مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD)، جنبش عدم تعهد (NAM) و اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای حاشیه اقیانوس هند (IORA) هستند.

کد خبر 747717

دیگر خبرها

  • اژه‌ای:‌ حجاب مسأله مهم کشور است
  • اسپانیا: به‌زودی موشک‌های پاتریوت را به اوکراین ارسال می‌کنیم
  • قاضی‌القضات جدید قزوین منصوب شد
  • رئیس قوه قضاییه:‌ حجاب مسأله مهم کشور است
  • کشف جسد بازپرس ویژه مبارزه با زمین‌خواری
  • ماجرای کشف جسد بازپرس ویژه مبارزه با زمین خواری
  • ماجرای کشف جسد بازپرس ویژه مبارزه با زمین‌خواری
  • مرگ مشکوک قاضی دادگستری در مازندران | ماجرای کشف جسد بازپرس ویژه مبارزه با زمین‌خواری
  • (ویدیو) کنایه واعظی به آمار‌های غلط دولت رئیسی؛ مردم بهترین قاضی هستند
  • سفر به قلب سریلانکا