Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا سه کشور اروپایی عضو برجام در نشست شورای حکام آژانس در بیانیه‌ای از ایران خواسته‌اند تا بدون فوت وقت به تعامل سازنده در مذاکرات وین بازگردد. این در حالی است که حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه طی اظهاراتی از انجام مشورتهای داخلی درباره نحوه ادامه مذاکرات خبر داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بیانیه سه کشور اروپایی عمدتا تعهدات فنی و هسته‌ای ایران را مدنظر قرار داده است. بر اساس این بیانیه ایران از آخرین نشست شورای حکام به ادامه فعالیت‌های غیر مجاز در زمینه اورانیوم فلزی ادامه داده و برای اولین بار غنای آن را به ۲۰ درصد رسانده است. 

سه کشور اروپایی اعلام کرده‌اند که گام‌های ایران در کاهش تعهدات برجام پیامدهای غیر قابل بازگشتی در توانمندی اتمی ایران دارد و مزایای برجام را در زمینه‌عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای تضعیف می‌کند. 

تروئیکای اروپایی این گام‌ها را نقض سیستماتیک برجام ارزیابی کرده و از ایران خواسته‌اند از تشدید اوضاع دست بردارد و بدون فوت وقت به تعامل سازنده در مذاکرات وین بازگردد. این اظهارات همزمان با نشست شورای حکام آژانس و توافق دو طرف درباره تجهیزات نظارتی در راستای ایجاد جو روانی برای اعمال فشار بر تهران ارزیابی می‌شود. 

سه کشور اروپایی با بیان اینکه به مذاکرات وین که در پرتو آن مزایای برجام برای همه احیا شود، متعهد هستیم، حمایت کامل از روند مذاکرات مشارکت کنندگان برجام و ایالات متحده در وین که بر تسهیل بازگشت آمریکا به این توافق و ایران به اجرای تمام تعهداتش نظارت دارد، را اعلام کردند. 

درباره این بیانیه و نکات مندرج در آن ذکر چند نکته ضروری است؛ 

ایران هیچ گاه از مذاکره و گفت و گو گریزان نبوده است. ایران طی سالهای اخیر و در شرایطی که امریکای ترامپ بر طبل قانون گریزی زده و همگان را مجبور به‌عدم رعایت تعهدات برجامی می‌کرد، در ارتباط تنگاتنگ با جامعه جهانی در میز مذاکره حاضر بود. در تمام این مدت وعده‌های مذاکراتی تروئیکای اروپایی مانند اینستکس عملا راه به جایی نبرد و بی‌نتیجه ماند. 

بدیهی است هر توافقی مشتمل بر حقوق و تکالیف است کشورها در ازای مزایایی تعهداتی را می‌پذیرند و به این تعهدات عمل می‌کنند. طبیعی است‌عدم اجرای یک طرف تعادل این توافق را به هم می‌زندو آن را در معرض خطر فروپاشی قرار می‌دهد. 

براساس برجام ایران در ازای رفع تحریم‌ها محدودیتهایی را پذیرفته بود. آمریکا اردیبشهت۱۳۹۷ از برجام خارج شد و طی دو مرحله تمام تحریم‌ها علیه ایران را اعاده کرد. ایران هم برای تعادل بخشی به برجام و حفظ این توافق طی پنج گام تعهدات هسته‌ای خود را کاهش داد. همان زمان هم مسیر و چشم‌انداز این اقدام مشخص بود و تروئیکای اروپایی در آن مقطع به جای بی‌عملی باید فکری برای ایفای تعهدات خود می‌کردند. 

اروپایی‌ها در تمام این مدت نظاره‌گر منفعل تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران بودند. در شرایطی که ایران در دو سال اخیر درگیر شیوع ویروس کرونا و تبعات هولناک آن بود، ده‌ها نفر از شهروندان ایرانی آسیبهای تروریسم اقتصادی را متحمل شدند این تروریسم اقتصادی ادامه داشت. هرچند سران آمریکا مدعی بوده و هستند که دارو مشمول تحریم نیست با این وجود اعمال محدودیتهای مالی و نقل و انتقال پول باعث شد مردم ایران عملا در معرض تحریم‌های غذایی و دارویی قرار بگیرند. 

با روی کار آمدن جو بایدن دموکرات انتظار می‌رفت آمریکا به تعهدات برجامی خود بازگردد. با این حال خوش بینی‌های اولیه به مرور زمان رنگ باخت. از فروردین ماه امسال ۶ دور مذاکره بین نمایندگان ایران و ۴+۱ و نماینده آمریکا به طور غیرمستقیم برگزار شده است. 

همانطور که انتظار می‌رفت انتخابات ایران منجر به توقف در مذاکرات وین شد. طی سالهای اخیر تیمهای مذاکراتی اغلب کشورها و شرکای برجام تغییر کرده اند. ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. همانطور که وزیر امور خارجه گفته ایران در حال بررسی و مشورتهای داخلی برای ادامه مذاکرات است. بنابراین با مشخص شدن ترکیب معاونین وزیر امور خارجه این توقف خواه ناخواه در آینده نزدیک به پایان می‌رسد. فارغ از این مباحث انتخاباتی، مباحث فنی گفت و گوها در سه کارگروه مجزا تقریبا به سرانجام رسیده و مذاکرات به مرحله تصمیم گیری سیاسی رسیده است. 

ذکر این نکته ضروری است که سیاست مذاکراتی ایران درباره احیای برجام موضوعی ملی و فراجناحی است. مقامات کشورمان بارها گفته‌اند که به محض اجرای تعهدات از سوی شرکای برجام ایران هم به تعهداتش عمل خواهد کرد. با این حال پیش شرط ضروری نتیجه بخش بودن مذاکرات و احیای برجام، تجدید نظر در محاسباتی است که غربی‌ها از تحریم‌ها دارند. دولت پیشین آمریکا به عناوین مختلف تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران اعمال کرده است و بهره‌مند شدن ایران از برجام منوط به رفع کامل این تحریمهاست.

دولت کنونی آمریکا باید فکر استفاده از این تحریم‌ها را از سرخود بیرون کند. ایران در مقابل زیاده خواهی و فشار ایستادگی و مقاومت می‌کند و پاسخ حسن نیت را هم با حسن نیت می‌دهد. اگر تروئیکای اروپایی و آمریکا واقعا نگران برنامه هسته‌ای ایران هستند، به تعهدات خود عمل کنند.

کد خبر 627133 برچسب‌ها هسته‌ای - برجام هسته‌ای - آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هسته ای برجام هسته ای آژانس بین المللی انرژی اتمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۹۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد؛ نگرانی در کابینه رژیم صهیونیستی

یک وبگاه آمریکایی امروز مدعی شد که آمریکا هفته پیش (به وقت محلی) ارسال یک محموله مهمات برای اشغالگران قدس را متوقف کرد!

به گزارش مهر، وبگاه خبری آکسیوس امروز یکشنبه در گزارشی به نقل از ۲ مقام رژیم صهیونیستی ادعا کرد که آمریکا هفته گذشته (به وقت محلی) انتقال یک محموله مهمات به اشغالگران قدس را متوقف کرده است.

آکسیوس به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی که نامشان فاش نشده در این باره اعلام کرد: هفته گذشته، دولت بایدن یک محموله مهمات ساخت آمریکا به اسرائیل را متوقف کرده است.

این رسانه می نویسد: مقامات اسرائیل اعلام کردند که ایالات متحده برای اولین بار پس از ۷ اکتبر، ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرده است.

به گزارش آکسیوس، مقامات رژیم صهیونیستی گفتند که این رخ‌داد نگرانی های جدی داخل کابینه اشغالگران قدس ایجاد کرده و مقامات را به تکاپو انداخته است تا بفهمند چرا محموله مذکور ارسال نشده است.

این وبگاه خبری اضافه کرد: رئیس جمهور «بایدن» در میان آمریکایی‌ هایی که مخالف حمایت او از اسرائیل هستند، با انتقادهای شدید مواجه است. دولت آمریکا در ماه فوریه از اسرائیل خواسته بود تا تضمین دهد که تسلیحات ساخت ایالات متحده توسط نیروهای اسرائیل در غزه مطابق با قوانین بین المللی استفاده می شود!

تلاش این رسانه آمریکایی برای تبرئه آمریکا از همدستی با تداوم جنایت های رژیم کودک کش اسرائیل در حالی است که مقامات ارشد واشنگتن بارها اذعان کرده اند که به حمایت های همه جانبه از تل آویو ادامه خواهند داد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: آمریکا به اسرائیل مهمات می دهد آمریکا به اسرائیل اف ۳۵ می‌دهیم

دیگر خبرها

  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • محورهای رایزنی «بایدن» و «نتانیاهو»
  • بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد؛ نگرانی در کابینه رژیم صهیونیستی
  • سی‌ان‌ان: سرکوب اعتراضات و حمایت از صهیونیست‌ها آرای بایدن را می‌خورد
  • نگرانی‌های جدی مقامات اسرائیلی از این تصمیم آمریکا
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • ممنوعیت‌های بیشتر در انتظار تیک‌تاک