Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@10:25:08 GMT

جانسون: توافق با استرالیا و آمریکا اقدامی خصمانه نیست

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۲۹۹۴۱

جانسون: توافق با استرالیا و آمریکا اقدامی خصمانه نیست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس، امروز پنجشنبه در پاسخ به سوالی در مورد توافقنامه همکاری سه جانبه جدید با استرالیا و آمریکا موسوم به (AUKUS) که باعث فسخ قرارداد ساخت زیردریایی توسط فرانسه برای استرالیا شده است، مدعی شد که روابط انگلیس و فرانسه بسیار محکم است.

جانسون در ادامه ادعایش افزود: ما شانه به شانه فرانسوی‌ها ایستاده‌ایم، چه در «ساحل»، جایی که عملیات مشترک علیه تروریست‌ها در «مالی» را اجرا می‌کنیم، چه در «استونی»، جایی که در حال حاضر بزرگترین عملیات ناتو را داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه و در پاسخ به پرسش «کر استارمر» رهبر حزب کارگر مبنی بر اینکه که وی چگونه می‌تواند اطمینان دهد که این اقدام منجر به تیره‌تر شدن روابط انگلیس را با چین نمی‌شود، مدعی شد: من فکر می‌کنم که برای مجلس مهم است که بفهمد AUKUS قصد مخالفت با هیچ قدرت دیگری را ندارد. این فقط نشان دهنده روابط نزدیک ما با ایالات متحده و استرالیا است.

پیشتر و در همین رابطه تصمیم استرالیا برای لغو قراردادی به ارزش ۹۰ میلیارد دلار با یک شرکت فرانسوی جهت ساخت زیردریایی، دولت پاریس را به شدت آشفته کرد.

ژان ایو لودریان در اعتراض به این اقدام کانبرا گفت: مثل این بود که از پشت خنجر بزنید. ما بر پایه صداقت با استرالیا رابطه برقرار کرده‌ایم حال آنکه این اعتماد خدشه دار شده است. من امروز از خاتمه یافتن این توافق عصبانی هستم.

وی همچنین گفت که از استرالیا و آمریکا بابت این اقدام توضیح خواهد خواست.

این در حالی است که سران سه کشور آمریکا، انگلیس و استرالیا شامگاه چهارشنبه با امضای یک توافقنامه همکاری سه جانبه (AUKUS)، اعلام کردند که برنامه ساخت زیردریایی با سوخت هسته‌ای برای استرالیا، نخستین پروژه مهم این ائتلاف جدیدالتأسیس خواهد بود.

«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین نیز به اعلام رسمی پیمان سه جانبه آمریکا-انگلیس- استرالیا در منطقه راهبردی ایندوپاسیفیک که به موجب آن، دولت کانبرا به زیردریایی‌های هسته‌ای مجهزمی شود، واکنش نشان داد.

به گفته ژائو لیجیان، صادرات زیردریایی هسته‌ای به استرالیا بار دیگر ثابت کرد که آمریکا و انگلیس از صادرات اقلام هسته‌ای به عنوان ابزاری در بازی ژئوپلیتیکی استفاده می‌کنند و رویکردی دوگانه اتخاذ کرده‌اند که به شدت غیرمسئولانه است. این توافق ادعای استرالیا مبنی بر وفاداری به الزامات منع اشاعه هسته‌ای را به چالش می‌کشد حال آنکه متحدان غربی دولت کانبرا هم باید ذهنیت منسوخ جنگ سرد را کنار بگذارند.

کد خبر 5306446

منبع: مهر

کلیدواژه: بوریس جانسون انگلیس ایالات متحده امریکا استرالیا فرانسه چین زیردریایی زیردریایی هسته ای افغانستان ایالات متحده امریکا رژیم صهیونیستی فلسطین ایران روسیه طالبان عراق لبنان کره شمالی طالبان افغانستان عربستان سعودی انگلیس سوریه هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۹۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین می‌گوید که اوکراین پیش نویس پیمان صلح با روسیه را در سال ۲۰۲۲ تحت فشار انگلیس کنار گذاشت.

به گزارش آر تی، این توافق که می‌توانست چند هفته پس از آغاز جنگ، به مناقشه اوکراین پایان دهد، توسط مذاکره‌کنندگان در استانبول تأیید شد، اما کی‌یف بعداً از مذاکرات خارج شد.

روزنامه آلمانی ولت روز گذشته مدعی شد که مسکو پس از طرح یک چارچوب برای توافق، درخواست‌های دیگری از جمله تبدیل زبان روسی به عنوان دومین زبان رسمی در اوکراین را مطرح کرده و سبب خروج اوکراین از مذاکرات شده است.

با این حال، پسکوف امروز (شنبه) با استناد به اظهارات دیوید آراخامیا، نماینده پارلمان اوکراین که ریاست هیئت کی‌یف در مذاکرات را بر عهده داشت، این ادعا‌ها را رد کرد.

آراخامیا نوامبر گذشته در مصاحبه‌ای با رسانه‌های داخلی اوکراین گفت که بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس در روند صلح مداخله کرده و از اوکراینی‌ها خواسته که «فقط با روسیه بجنگند».

پسکوف تاکید کرد که کی‌یف عملاً این توافق را تحت فشار مستقیم لندن کنار گذاشت و بقیه دلایلی که مطرح می‌شود صرفا حدس و گمان است.

مقامات روسی مناقشه اوکراین را جنگ نیابتی غرب علیه مسکو توصیف کرده‌اند. به گفته مسکو، هدف آنها مهار روسیه و متوقف ساختن توسعه آن به جای حفاظت از منافع مردم اوکراین است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • بوتسوانا درخواست انگلیس برای توافق ضد مهاجرتی را رد کرد
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • هشدار صنعاء نسبت به توطئه‌های آمریکا برضد یمن
  • از نقشه‌های آمریکا با خبر هستیم
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • دانشجویان حامی فلسطین رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را هو کردند+ فیلم