Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@01:38:38 GMT

عوارض شیمی درمانی برای کودکان

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۳۱۰۹۱

محققان مشاهده کردند ۷۵ درصد از بیماران پنج ساله و کوچک تر سه سال پس از شروع شیمی درمانی دچار کاهش شنوایی ناشی از داروی سیس پلاتین شده بودند. ناطقان: به نقل از ساینس دیلی، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که داروی شیمی درمانی باعث کاهش شنوایی در کودکان در اوایل عمرشان می‌شود.

«سیس پلاتین» یک درمان نجات بخش برای بسیاری از کودکان مبتلا به سرطان است، اما این مطالعه نشان می‌دهد که شنوایی کودکان بسیار خردسال در اوایل درمان در مقایسه با کودکان بزرگ‌تر بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دکتر «بروس کارلتون»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا، در این باره می‌گوید: «این موضوع بسیار مهم است زیرا حتی کاهش متوسط شنوایی می‌تواند بر رشد اجتماعی کودکان تأثیر بگذارد، به ویژه هنگامی که در زمان اوج فراگیری زبان رخ می‌دهد.»

مطالعات قبلی نشان داده بود که ۶۰ درصد از کودکان تحت درمان با داروی سیس پلاتین از کم شنوایی رنج می‌برند و ۴۰ درصد از این کودکان نیاز به سمعک دارند.

برای درک روند کاهش شنوایی مربوط به سیس پلاتین، تیم تحقیق داده‌های مربوط به ۳۶۸ بیمار مبتلا به سرطان را در دوران کودکی که سیس پلاتین دریافت کرده بودند بررسی کردند.

سه سال پس از شروع درمان، ۷۵ درصد از بیماران پنج ساله و کوچک‌تر و ۴۸ درصد از بیماران بالای ۵ سال دچار کم شنوایی مربوط به سیس پلاتین شده بودند.

محققان مشاهده کردند دوز کل سیس پلاتین در سه ماه، همراه با تجویز همزمان داروی شیمی درمانی وینکریستین و مدت زمان طولانی‌تر تجویز آنتی بیوتیک ها باعث کاهش شنوایی مرتبط با سیس پلاتین به مرور زمان می‌شود.

مکانیسم زمینه‌ای وقوع کم شنوایی مربوط به سیس پلاتین در کودکان خردسال هنوز نامشخص است، اما ساختارهای بالغ داخل گوش درونی ممکن است در برابر اثرات سمی سیس پلاتین آسیب پذیرتر باشند. منبع: مشرق برچسب ها: عوارض ، شیمی درمانی ، کودکان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: عوارض شیمی درمانی کودکان شیمی درمانی کاهش شنوایی سیس پلاتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۱۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دردهای سمت چپ سر نشانه چیست؟

دلایل متعددی برای درد سر در سمت چپ وجود دارد. درک علل احتمالی و درمان آن‌ها ممکن است به فرد کمک کند درد را مدیریت کند و بداند چه زمانی باید به دنبال درمان تخصصی باشد.

به گزارش خبرآنلاین، حدود ۵۰ درصد از بزرگسالان در سراسر جهان به سردرد مبتلا هستند. برخی از سردرد‌ها جزئی هستند و با درمان خانگی برطرف می‌شوند، اما برخی شدیدتر هستند و نیاز به مراقبت‌های پزشکی دارند.

اگر سردرد با تاری دید، حالت تهوع یا هر علامت دیگری همراه باشد، یا اگر در طول سردرد، ضعف در یک طرف بدن یا گیجی به سراغتان آمد، باید به پزشک مراجعه کنید. این مطلب به بررسی علائم، علل و درمان سردرد در سمت چپ می‌پردازد.

سردرد‌ها دلایل متعددی دارند که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

میگرن، سردرد‌های تنشی، سردرد‌های خوشه‌ای، آسیب دیدگی، بیماری‌های التهابی، مشکلات مربوط به رگ‌های خونی، استفاده بیش از حد از دارو‌ها و سینوزیت.

میگرن

درد سمت چپ سر می‌تواند ناشی از میگرن باشد. سردرد میگرنی معمولاً از اطراف چشم یا گیجگاه شروع شده و سپس به بقیه بخش‌های سر سرایت می‌کند. در حال حاضر علت اصلی میگرن کاملاً مشخص نیست. بر اساس شواهد احتمالی، علت آن مربوط به عملکرد مغز و افزایش حساسیت اعصاب یا عروق خونی اطراف مغز است.

سردرد‌های تنشی

سردرد تنشی، درد شدید و فشرده‌ای است که از پشت چشم شروع شده و در سراسر پیشانی یا پشت سر منتشر می‌شود. این نوع از سردرد‌ها می‌توانند در یک طرف سر ایجاد شوند، بنابراین می‌توان آن‌ها را از دلایل درد سمت چپ سر به شمار آورد. دلیل اصلی سردرد‌های تنشی ناشی از تنش عضلانی است. شدت سردرد‌های تنشی معمولاً کمتر از میگرن است، اما همچنان آزار دهنده محسوب می‌شوند.

سردرد‌های خوشه‌ای

یکی دیگر از علل ایجاد درد در سمت چپ سر می‌تواند سردرد خوشه‌ای باشد. سردرد‌های خوشه‌ای بسیار دردناک هستند و بارزترین نشانه آنها، بروز درد در یک طرف سر است. سردرد‌های خوشه‌ای اغلب در بهار و پاییز اتفاق می‌افتند و برای همین بسیاری از افراد این درد را با سردرد‌های آلرژیک اشتباه می‌گیرند.

مشکلات زمینه‌ای

گاهی درد در سمت چپ سر به علت وجود یک بیماری و مشکل زمینه‌ای ایجاد می‌شود و می‌تواند علل جدی داشته باشد؛ مانند آسیب دیدگی، بیماری‌های التهابی و مشکلات مربوط به رگ‌های خونی.

درمان و پیشگیری درد در سمت چپ سر

اغلب سردرد‌ها با دارو‌های مسکن مانند ایبوپروفن و آسپرین قابل درمان هستند. اگر درد شما مربوط به میگرن یا مشکلات تنشی شدید باشد، پزشک مسکن‌های قوی‌تری برایتان تجویز خواهد کرد.

تغییر در سبک زندگی نیز می‌تواند به کاهش سردرد کمک کنند. برخی از این این تغییرات مهم عبارتند از:

اجتناب از مصرف مواد غذایی محرک: از مصرف مواد غذایی مانند کافئین، الکل و پنیر که میگرن را تشدید می‌کنند، پرهیز کنید.
انجام مدیتیشن: یوگا یا سایر روش‌های مدیتیشن، آرامش بدن و ذهن را افزایش می‌دهند. مدیتیشن می‌تواند تنش عضلانی را کاهش داده و باعث کمتر شدن سردرد‌های تنشی و میگرنی که منشأ استرسی دارند، شود.

دیگر خبرها

  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • زهره حمیدی وضعیت بیماری‌اش را تشریح کرد؛ بعد از بیماری یک انسان جدیدتر شدم
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • دردهای سمت چپ سر نشانه چیست؟
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان
  • زهره حمیدی ازوضعیت پس از سرطان گفت/انسان دیگری شدم و حالم خوب است
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن