Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-28@06:14:26 GMT

۳ میلیارد دلار دیگر از کشور خارج شد

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۳۴۰۹۷

۳ میلیارد دلار دیگر از کشور خارج شد

خروج ۳ میلیارد دلار سالانه از کشور برای خرید خانه در ترکیه نشان می‌دهد که پای متغیر دیگری غیر از نرخ ارز در میان است. افزایش قیمت دلار باید منجر به کاهش خروج سرمایه از کشور شود که در صورت بالا بودن سهم سرمایه‌های سیال یا پول‌های سوزان در اقتصاد ایران؛ این تحلیل دقیقتر و در حالتی غیر از آن با، اما و اگر‌هایی توام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آمار‌ها نشان می‌دهد که رکورد خرید خانه توسط اتباع ایرانی در ترکیه با خرید ۹۱۱ واحد خانه مسکونی در آگوست ۲۰۲۱ شکسته شد که ۳ واحد بیش از رکورد قبلی با ۹۰۸ خانه در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۰ بود.

توالی این رکوردشکنی با افزایش ۲۵ درصدی دلار نقدی تایید دیدگاه کسانی است که می‌گویند با افزایش نرخ ارز روند خروج سرمایه از کشور تشدید می‌شود، اما این تناقض چگونه قابل توضیح است؟ به خصوص اینکه تا پیش از آغاز شوک‌های ارزی از سال ۱۳۹۷ تاکنون، خرید خانه توسط ایرانیان در ترکیه تقریبا ۶۰ واحد مسکونی در ماه بود، اما در دو سال گذشته بیش از ۱۰ برابر شد و در ماه پیش میلادی نیز ۱۵ برابر گردید.

برای کسانی که صد‌ها هزار دلار پول برای خرید آپارتمان در ترکیه در اختیار دارند؛ و طبیعتا میلیون‌ها دلار دارایی؛ ثبات یا بی ثباتی در اقتصاد کلان به معنای امن یا ناامن بودن سرمایه گذاری، مهمتر از ۲۵ درصد بدتر شدن نرخ تبدیل ریال به دلار در ۲ ماه اخیر است. سقوط روزانه نرخ برابری ریال به دارندگان سرمایه و فعالان اقتصادی پیام بحران و فرار مخابره می‌کند. به همین دلیل زمانی که دلار ۳۰۰۰ تومان بود ماهانه ۶۰ واحد در ترکیه خریداری می‌شد، اما زمانی که دلار به ۲۷ هزار تومان می‌رسد ماهانه بیش از ۹۰۰ واحد خریداری می‌شود.

یعنی تا پیش از شوک‌های ارزی اخیر سالی ۱۸۰ میلیون دلار خروج ارز از کشور بابت خرید مسکن در ترکیه اتفاق می‌افتاد که این رقم به بیش از ۲.۷ میلیارد دلار در سال جاری افزایش یافته است و این خروج عجیب سرمایه در سکوت کامل بانک مرکزی و سایر بخش‌های حرّاف اقتصادی که برای هر پدیده‌ای تحلیلی با هدف آزار دادن مردم عرضه می‌کنند روی می‌دهد. البته این ۲.۷ میلیارد دلار با فرض خرید ارزانترین خانه‌های ممکن یعنی ۲۰۰ هزار دلار است که طبیعتا معقول نیست و رقم واقعی بیش از ۳ میلیارد دلار می‌باشد.

شهروندان، ایرانی و عراقی بیشترین کمک را به اقتصاد ترکیه برای کند کردن روند سقوط لیر با ارسال میلیارد‌ها دلار ماهانه به این کشور برای خرید ملک انجام داده اند که باعث شکل گیری حباب بزرگی در مستغلات این کشور شده است. این حباب به زودی ترکیده و مانند دوبی و گرجستان، میلیارد‌ها دلار زیان به ایرانیانی که در این کشور اقدام به خرید ملک کرده اند وارد خواهد کرد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: ارز دلار ارز دیجیتالی ارزش دلار ارزهای دیجیتالی میلیارد دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۴۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان

به گزارش صدای ایران از آناتولی،بر اساس داده‌های اتحادیه صادرکنندگان صنعت خودرو اولوداغ، گروه خودرو‌های سواری ۲۸.۲ درصد از صادرات ۹ میلیارد و ۱۳۲ میلیون و ۴۳۱ هزار دلاری صنعت خودرو را در ژانویه تا مارس ۲۰۲۴ از ترکیه تشکیل می‌دهد.

صادرات خودروی سواری که در ۳ ماهه نخست سال گذشته ۲ میلیارد و ۶۲۵ میلیون و ۴۵۷ هزار دلار بود، در مدت مشابه سال جاری با ۱.۷ درصد کاهش به ۲ میلیارد و ۵۷۸ میلیون و ۹۶۱ هزار دلار رسید.

خودروی سواری از ترکیه در سه ماهه نخست سال جاری به ۷۳ کشور، منطقه خودمختار و آزاد صادر شد.

صادرات به ایتالیا که در ژانویه تا مارس ۲۰۲۳ میلادی ۲۲۵ میلیون و ۳۰۴ هزار دلار بود، در مدت مشابه سال جاری با ۵۸.۵ درصد افزایش به ۳۵۷ میلیون و ۲۸۶ هزار دلار رسید.

انگلستان با ۳۲۸ میلیون و ۳۳۱ هزار دلار صادرات خودروی سواری در سه ماهه اول سال و ۹.۶۴ درصد رشد در رتبه سوم قرار داد.

صادرات یک میلیارد و ۹۶ میلیون و ۳۲ هزار دلاری به کشور‌های فرانسه، ایتالیا و انگلستان در ۳ ماه معادل ۴۲.۵ درصد از کل صادرات خودروی سواری از ترکیه بوده است.

آلمان با ۲۴۴ میلیون و ۶۱۱ هزار دلار در رتبه چهارم صادرات خودروی سواری قرار دارد که ۱۲.۷۱ درصد افزایش داشته است.

صادرات به الجزایر که در بازه زمانی ژانویه تا مارس ۲۰۲۳، ۸ میلیون و ۱۲ هزار دلار بود، در ماه‌های مشابه سال جاری با ۴۴۱ درصد افزایش به ۴۳ میلیون و ۳۷۲ هزار دلار رسید.

صادرات به استرالیا با ۶۳۸ درصد افزایش از ۲ میلیون و ۶۷۸ هزار دلار به ۱۹ میلیون و ۷۷۴ هزار دلار و به مصر با ۸۱۶ درصد افزایش از ۲ میلیون و ۸۶ هزار دلار به ۱۹ میلیون و ۱۳۰ هزار دلار رسید.

دیگر خبرها

  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • پیروزی النصر در بازی خارج از خانه
  • میزبانی سه تیم در جام حذفی در هاله‌ای از ابهام!
  • سرمایه گذاری طلای ابشده با پک های جدید و استاندارد
  • صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان
  • صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟
  • گل های برتر رئال مادرید در بازی های خارج از خانه مقابل رئال سوسیداد / فیلم
  • دلار به کانال ۶۲ هزار تومان بازگشت / خریداران دست نگه داشته‌اند