Web Analytics Made Easy - Statcounter

احسان ارکانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به پذیرش عضویت ایران در پیمان اقتصادی شانگهای، گفت: پیمان شانگهای از مهمترین پیمان‌های دنیا است. برای اولین‌بار بعد از انقلاب اسلامی، ایران در یک پیمان منطقه‌ای بزرگ عضو شده است.

وی در خصوص اهمیت سازمان شانگهای، افزود: یک‌سوم مساحت خشکی‌های زمین در اختیار کشورهای عضو این پیمان است و ۴۰ درصد جمعیت دنیا در این سازمان عضو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد: چین و روسیه به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت، عضو پیمان شانگهای هستند. علاوه بر این، هند و پاکستان به عنوان قدرت‌های اقتصادی آسیا نیز در این پیمان عضو می‌باشند.

ارکانی افزود: ۲۵ درصد تولید ناخالص دنیا در اختیار اعضای این سازمان است که اهمیت استراتژیک و راهبردی سازمان شانگهای را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه اتحاد و همکاری‌های اقتصادی و امنیتی میان اعضای شانگهای، مبنای تشکیل این سازمان بوده است، گفت: با توجه به اینکه ایران با فشارهای اقتصادی و تحریم‌ها روبروست، استفاده از ظرفیت‌های گسترده اعضای شانگهای شامل چین، روسیه و کشورهای آسیای میانه موجب شکست حلقه محاصره و تحریم‌های اقتصادی خواهد شد.

نماینده مردم نیشابور در مجلس اظهار داشت: استفاده از بازار این منطقه و تکنولوژی‌های صنعتی کشورهای عضو بسیار مهم است. علاوه بر این ذخایر نفت و گاز ایران مورد نیاز کشورهای بزرگ عضو این پیمان مانند هند و پاکستان است.

ارکانی تصریح کرد: آمریکا همواره تلاش می‌کرد ایران که کریدور اصلی شمال به جنوب و شرق به غرب آسیا است را دور بزند و کشورهای دیگری را جایگزین ایران کند اما نتوانست هیچ کشوری را در منطقه جایگزین ایران کند، بنابراین عضویت ایران در این سازمان اتفاق خوب و مبارکی است.

وی بیان کرد: دولت باید بتواند از ظرفیت‌هایی که عضویت در این سازمان برای ایران فراهم می‌کند، استفاده کند زیرا صرف عضویت ایران در این سازمان مشکلی را حل نمی‌کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه رویکرد نگاه به شرق در دولت سیزدهم تأثیر مهمی در عضویت ایران در این سازمان داشته است، گفت: مخالفت تاجیکستان یکی از علل عدم پذیرش عضویت ایران در سازمان شانگهای بود که با تغییر نگاه سیاست خارجی ایران برای تقویت ارتباط با کشورهای جدید، این مخالفت از بین رفت.

ارکانی گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم نگاه جدیدی در سیاست خارجی شکل گرفت که موجب تغییر سیاست‌های چین، هند، پاکستان و روسیه نسبت به ایران شد. دولت سیزدهم معتقد به تقویت ارتباط با کشورهای شرقی به جای ارتباط یکطرفه با کشورهای غربی است.

کد خبر 5306826

منبع: مهر

کلیدواژه: احسان ارکانی اجلاس شانگهای 2021 دولت سیزدهم وزارت امور خارجه ایران مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم حسین امیرعبداللهیان سیدابراهیم رئیسی اجلاس شانگهای 2021 وزارت امور خارجه افغانستان جمهوری اسلامی ایران مصطفی الکاظمی حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی ایران محمد مخبر سازمان همکاری شانگهای محمد باقر قالیباف سازمان شانگهای عضویت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۵۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده دائم ایران در ژنو: ضرب و شتم، مدافعان حقوق بشر را ساکت نمی‌کند

 نمایندگی دائم ایران در ژنو با انتشار تصاویری از شدت سرکوب وحشیانه طرفداران فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا نوشت: ما به شدت سرکوب وحشیانه و خشونت آمیز اعتراضات مسالمت آمیز صلح آمیز طرفدار فلسطین در دانشگاه‌های ایالات متحده را محکوم می‌کنیم. 

نمایندگی ایران با تاکید بر اینکه این میزان از وحشیگری یک نگرانی جدی است، ادامه داد: وحشیگری پلیس ایالات متحده و استفاده بیش از حد از زور در طول تجمعات مسالمت آمیز و هدف قرار دادن دانشجویانی که از پایان دادن به جنگ نسل کشی در غزه حمایت و طرفداری می‌کنند، یک نگرانی جدی است.

نمایندگی ایران با اشاره به اینکه تظاهرکنندگان دقیقاً خواستار پایان دادن به شراکت آمریکا در نسل کشی جاری در غزه به نام خود هستند، افزود: شلیک و ضرب و شتم به معترضان مسالمت آمیز، که خط مقدم مدافعان حقوق بشر هستند را ساکت نمی‌کند، بلکه فقط بر ضرورت مبارزه مجدد برای عدالت برای فلسطین تاکید می‌کند. 

نمایندگی ایران در پایان نوشت: حملات پلیس به دانشجویان و اساتید دانشگاه، میزان دستگیری‌ها و شرایط دستگیرشدگان به شدت نگران کننده است و ما خواهان آزادی تمامی بازداشت شدگان هستیم.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • ساز و کار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل چگونه است؟
  • ۲۵۰۰ بازرگان خارجی برای بازدید از اکسپو به ایران آمدند
  • عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد
  • توسعه تجارت انرژی در کنار پیوستن به بریکس و شانگهای زمینه‌ساز رشد اقتصادی کشور شد
  • نمایندگان کارگران همدان با شهدا تجدید پیمان کردند
  • حمایت الجزایر از طرح عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل
  • دیدار وزرای دفاع ایران و روسیه در آستانه
  • امیر آشتیانی با وزیر دفاع قزاقستان دیدار و گفت‌وگو کرد
  • نماینده دائم ایران در ژنو: ضرب و شتم، مدافعان حقوق بشر را ساکت نمی‌کند
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است