Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@10:57:58 GMT

۲ توصیه پیامبر اسلام (ص) برای جبران گناه

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۳۷۱۳۱

۲ توصیه پیامبر اسلام (ص) برای جبران گناه

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا صادقی واعظ،کارشناس مذهبی طی سخنانی در حرم مطهر بانوی کرامت با بیان این که هر گناهی جبرانی دارد، گفت: جوانی نزد پیامبر (ص) آمد و گفت من آلوده به گناه چشم چرانی هستم و به ارتباط نامشروع دچار شده‌ام و قصد توبه دارم؛ پیامبر (ص) به او فرمودند به واسطه این گناه نورانیت از تو گرفته شده است و باید زیاد قرآن بخوانی و سجده‌هایت را طولانی کنی تا این گناه تو جبران شود و نورانیت به تو باز گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اظهار کرد: یکی از رموز موفقیت انسان در هم ابعاد و عرصه‌های زندگی از نظر قرآن کریم مغتنم شمردن فرصت‌ها است.

این کارشناس مذهبی با بیان این که پیامبر (ص) فرمودند خداوند در طول عمر بندگانش نسیم‌های رحمتی را قرار داده است که مقصود همین فرصت‌ها و موقعیت‌هایی است که نصیب ما می‌شود که برای تمامی بندگان خدا وجود دارد، گفت: حر و شمر هر دو فرمانده سپاه عمر سعد بودند و به هر دو وعده پست و مقام داده شد، ولی فرق آن دو در مغتنم شمردن فرصت‌ها بود.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: شمر دست روی گوشش می‌گذاشت تا صدای اباعبدالله (ع) را نشنود و تا گودی قتلگاه حضرت برای نجاتش تلاش کردند و حتی حضرت شفاعت رسول خدا (ص) را برایش ضمانت کردند، ولی گفت ارزش پاداش یزید برای من بیشتر است بنابراین فرصت برای نجات، رستگاری و عاقبت به خیری برای شمر هم وجود داشت، ولی خودش این موقعیت را از دست داد.

او یکی از اسامی مهم روز قیامت را روز حسرت دانست و گفت: امام صادق علیه السلام فرمودند که این حسرت و افسوس فقط برای اهل جهنم نیست بلکه افراد بهشتی هم وقتی تفاوت درجات و جایگاه افراد را می‌بینند حسرت می‌خورند که چرا بهتر عمل نکردند.

صادقی واعظ با بیان این که فردای قیامت برای لحظه لحظه این جلسات و قطره قطره اشک‌هایی که برای اباعبدالله (ع) ریخته‌ایم حسرت می‌خوریم که‌ای کاش بیشتر بود، افزود: کاش زیارت اباعبدالله (ع) هم مانند تمامی سفر‌های خارجی که آزاد است آزاد می‌بود و مردم از زیارت اربعین که یقین داریم شفا در این زیارت است می‌توانستند بهره ببرند.

او افزود: امام صادق علیه السلام فرمودند فردای قیامت هیچ کسی نیست که وارد محشر شود مگر این که آرزو می‌کند‌ای کاش جزو زائران اباعبدالله الحسین علیه السلام بود و حضرت به شهاب بن عبد ربه فرمودندچند بار حج رفتی؟ گفت من ۱۹ سفر حج رفته ام؛ ایشان فرمودند یک سفر دیگر برو تا ثوابش معادل یک سلام به اباعبدالله (ع) در کربلا شود.

کارشناس مذهبی حرم مطهر بانوی کرامت گفت: امیرالمؤمنین (ع) فرمودند فرصت‌ها مانند ابر در آسمان هستند که فکر می‌کنیم این ابر ثابت است، ولی به سرعت در حال گذشتن است و اگر از این فرصت‌ها استفاده نکنیم پشیمان می‌شویم.

او  با بیان این که در مواجهه با فرصت یا فرصت یاب، یا فرصت طلب و یا فرصت سوز هستیم، افزود: عده‌ای فرصت یاب هستند واز کمترین موقعیت و فرصت نهایت استفاده را می‌برند مانند حر که به محض اینکه فهمید لحظه‌ای درنگ نکرد، عده‌ای هم فرصت طلب هستند و از فرصتی که به دست می‌آورند در مسیر باطل استفاده می‌کنند مانند عمر سعد که از فرصتی که به دست آورد برای رسیدن به حکومت ری استفاده کرد.

صادقی واعظ ادامه داد: عده‌ای هم فرصت سوز هستند که از این نمونه افراد در جامعه زیاد است که با امروز و فردا کردن و با تعلل فرصت‌ها و موقعیت‌های بی‌نظیر زندگی خود را از دست می‌دهند و همیشه در طول زندگی خود افسوس و حسرت می‌خورند و هیچ‌وقت روی سعادت را نمی‌بینند.

او  با بیان این که امیرالمؤمنین (ع) چند راهکار مهم برای بهره بردن از فرصت‌های عمر بیان کرده اند، افزود: حضرت در نامه‌ای به یکی از کارگزاران خود فرمودند هیچ‌وقت افسوس و حسرت فرصت‌های از دست رفته را نخور و به فکر بهره بردن از فرصت‌های پیش رو باش و سلیمان صرد خزائی از این افراد بود که فرصت کربلا را از دست داد، ولی راه امام حسین علیه‌السلام را ادامه داد.

کارشناس مذهبی حرم مطهر بانوی کرامت با بیان این که فرصت امروز ما که کربلا را از دست داده ایم یاری امام زمان (عج) است، افزود: ما امروز ندای غربت مهدی فاطمه عجل الله تعالی فرجه را می‌شنویم و باید برای یاری ایشان کاری انجام دهیم.

او  با بیان این که حضرت علی علیه السلام فرمودند بعد از تدارک و تصمیم به جبران آنچه از دست داده ایم باید به این تصمیم خود عمل کنیم، افزود: جوانی نزد پیامبر (ص) آمد و گفت من آلوده به گناه چشم چرانی هستم و به ارتباط نامشروع دچار شده‌ام و قصد توبه دارم؛ پیامبر (ص) به او فرمودند به واسطه این گناه نورانیت از تو گرفته شده است و باید زیاد قرآن بخوانی و سجده‌هایت را طولانی کن تا این گناه تو جبران شود و نورانیت به تو باز گردد.

صادقی واعظ ادامه داد: آن جوان عرض کرد من مبتلا به ربا بودم، ولی اموالی که به دست آوردم را بر گردانده‌ام؛ پیامبر (ص) فرمودند برای جبرانش به دیگران قرض بده، زیرا در معراج بر سر در بهشت نوشته بود صدقه ده برابر و قرض الحسنه ۱۸ برابر پاداش دارد بنابراین راهکار اسلام برای مقابله با ربا قرض الحسنه است و دوم فرمودند که برو با عبادت و بندگی گوشتی که از راه حرام در وجودت روییده را از بین ببر، زیرا سر سوزنی حرام در بهشت راه ندارد.

او افزود: امیرالمؤمنین (ع) در نامه ۳۱ نهج البلاغه به امام حسن علیه السلام فرمودند عمر انسان در دنیا به اندازه‌ای نیست که تمام خوبی‌ها را در خود جمع کند؛ به سراغ مسائل مهمتر برو تا در این فرصت کم بهترین‌ها را به دست بیاوری.

انتهای پیام/ ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نکات تربیتی پیامبر اسلام علیه السلام فرمودند کارشناس مذهبی صادقی واعظ فرصت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۷۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور لازم برای رفع مشکلات آزاد راه پیامبر اعظم(ص) داده شده است

ایسنا/آذربایجان شرقی وزیر راه شهرسازی با بیان اینکه برای رفع مشکلات آزادراه پیامبر اعظم (ص) دستور لازم داده شده است، گفت: شریک کار این آزادراه، یکی از بانک‌های کشور است که بنا به دلایلی، اهتمام به اجرای روکش و بهسازی آن را نداشته و ما نیز بر اساس قانون، اختیار ورود و رفع نواقص این مسیر را داریم.

مهرداد بذرپاش روز جمعه، هفتم اردیبهشت ماه، در جلسه راهبری کاهش تصادفات رانندگی آذربایجان شرقی، با اشاره به بازدیدهای خود از محورهای مواصلاتی استان، اظهار کرد: باید هرچه سریعتر برای تکمیل این منابع عظیمی که در پروژه‌ها انبار شده و روز به روز قیمت تمام شده آن افزایش می‌یابد، اقدام کنیم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: سال گذشته ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد رشد داشته است و نزدیک ۱۵ میلیون تن بار در شبکه ترانزینی طی این مدت جا به جا شده است. 

وی به پروژه‌های جاده‌ای ایران با کشورهای همسایه در قالب پروژه ایرانراه اشاره کرد و گفت: باید تمام تلاش خود را برای کاهش نقاط حادثه خیز و سوانح رانندگی بکار گیریم.

بذرپاش ادامه داد: حضور مدیران بر سر پروژه‌ها الزامی است چراکه حضور آن‌ها بر سر پروژه‌ها، به عنوان بازدارنده عمل می‌کند.

وی افزود: قول می‌دهم درخواست‌های رام‌های راه‌آهن استان را به شبکه ریلی اضافه کنیم و هر چه زیرساخت‌ها از لحاظ ریلی افزایش یابد، توفیقات فراوانی خواهد داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • منافی:باخت به آلومینیوم را بزرگ نکنیم، در لیگ فرصت جبران هست
  • مدارا با مردم، یک اصل مهم اسلامی و اصلی برای شهرداری‌ها است
  • دهه کرامت فرصت معرفی الگوهای برتر جهان اسلام به دختران است
  • تبریک تولد بهرام رادان به سبک محسن کیایی!
  • پیامبر منطقه محروم بشاگرد کیست؟! + فیلم
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • نفس بازغی و شهاب حسینی در پشت صحنه گناه فرشته | ببینید
  • شایعه جنجالی درباره دستمزد شهاب حسینی در سریال گناه فرشته
  • دستور لازم برای رفع مشکلات آزاد راه پیامبر اعظم(ص) داده شده است
  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش