Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پروژ‌ه‌های ناتمام و نیمه‌کاره در هر دوره از مدیریت شهری وجود دارند، مدیران و مسئولان آن دوره‌ها هم هر کدام برای خودشان دلایل و توجیهاتی دارند و این اصلا موضوع عجیب و غریبی برای شهروندان نیست، اما این بار صحبت از پروژ‌ه بسیار مهمی به نام «ترمینال شرق تهران» است که شروع به کار و مطالعات ابتدایی آن تقریبا از سال ۷۱ آغاز شده و تا امروز که در سال ۱۴۰۰ هستیم به سرانجام مشخصی نرسیده است و همچنان دارای پیچ و خم‌هایی سردرگم است و انگار قرار نیست این گره کور به دست کسی باز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمار‌های اخیر، ترمینال شرق تهران حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، اما تاکنون به بهره‌برداری نرسیده و نکته مهم اینجاست که پایانه شرق به علت واقع شدن در نقطه گره ترافیکی سه‌ راه تهرانپارس و همچنین مجاورت با بافت مسکونی و شهری باعث ترافیک و آلودگی بصری، صوتی و هوا برای ساکنان بافت‌های مجاور شده است که با افتتاح و بهره برداری از پایانه جدید این پایانه می‌تواند در آینده‌ای نزدیک باعث حل قسمتی از مشکلات در حوزه حمل و نقل شود، اما گویا همچنان انجام این کار پشت گوش مدیران شهری جا خوش کرده است.

محسن هاشمی رئیس شورای شهر دوره پنجم هم بر این باور بود که «پایانه جدید شرق با توجه به فضای گسترده‌ای که دارد، می‌تواند هم به شکل پایانه و هم به عنوان مرکز فرهنگی-اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد» و همچنین اعضای پنجمین دوره از شورای اسلامی شهر تهران هم از این ترمینال بازدید‌های متعددی داشتند، اما دردی از آن دوا نکرد!

حالا با توجه به این کم‌کاری‌ها محمدجواد حق‌شناس عضو شورای شهر دوره پنجم در بهمن‌ماه سال ۹۹ گفته بود که «احداث ترمینال مسافربری همچون ترمینال فرودگاه هواپیما یا قطار جزء وظایف و مسئولیت‌های شهرداری نیست، لذا در مجموع تکمیل و راه اندازی پایانه شرق به عنوان ترمینال مسافربری به شیوه سنتی در دستور کار شهرداری نیست و این پایانه به عنوان بخشی از مجتمع صنایع خلاق و قطب گردشگری شرق تهران کارکرد نوین و ویژه‌ای خواهد داشت و امیدواریم این ترمینال در قالب جدید خود تا پایان این دوره شورا تکمیل و به کار گرفته شود»، اما اعضای شورای پنجم با شورای شهر خداحافظی کردند و شورای ششمی‌ها روی کار‌ آمدند، اما این پایانه هنوز بلاتکلیف است.

همچنین در ادامه محمد علیخانی رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر پنجم هم بار‌ها اعلام کرده که «با وجود برگزاری جلسات متعدد در خصوص رفع مشکلات و ادامه عملیات اجرایی پروژه پایانه جدید شرق تهران، تاکنون نه تنها هیچ گونه اتفاق جدیدی رخ نداده بلکه در تخصیص اعتبار لازم برای اتمام و بهره‌برداری از فاز اول این پروژه تا پایان مدیریت پنجم شهری اقدام موثری به چشم نمی‌خورد؛ متاسفانه هنوز در میان مدیران ارشد شهرداری برای ادامه دادن و یا رها کردن پروژه اختلاف نظر وجود دارد و شهرداری تهران به فوریت نسبت به هماهنگی مجموعه تحت مدیریت خود در جهت تعیین وضعیت نهایی پروژه و ادامه عملیات اجرایی پایانه جدید شرق اقدام کند.»

افزون بر این، در چهار سال اخیر پیشنهادات مختلفی در خصوص تغییر کاربری پایانه شرق مطرح شده و این مساله سبب مسکوت ماندن افتتاح و بهره‌برداری از این پروژه بزرگ شد و برخی از مدیران پیشنهاد دادند که این پایانه به یک فضای گردشگری یا فرهنگی و حتی شهربازی تبدیل شود، اما در این چهار سال پیشنهادات عملی نشد و تنها سبب مستهلک شدن ساختمان، تجهیزات و ... شد، حال شورای ششمی‌ها در بدو ورود خودشان به خیابان بهشت از ترمینال شرق صحبت‌هایی کردند، برای مثال سیدجعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران می‌گوید: «ما نیازمند یک پایانه آبرومند هستیم که بتوانیم پاسخگوی نیاز مسافران از شرق و شمال کشور باشیم و پایانه شرق یک مکان خوبی است که باید به محض تشکیل کمیسیون‌های تخصصی شورا و استقرار شهردار جدید نسبت به تعیین تکلیف این پایانه اقدام بشود؛ متأسفانه در چهار سال اخیر با اینکه این پروژه درصد پیشرفت بالایی داشت و تنها نصب پله‌برقی و آسانسور آن باقی مانده بود، افتتاح نشد و مورد بهره‌برداری قرار نگرفت.»

در این راستا، علی اصغر قائمی عضو کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد که « ترمینال شرق ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و شورای پنجم تصمیم گرفته است این ترمینال را به مجموعه‌ای با چند کاربری تبدیل کند که این موضوع مصوب شده و باید مجددا مورد بررسی قرار گیرد،در غیر این صورت آن را لغو خواهیم کرد؛ خوشبختانه دولت جدید قول داده است که در زمینه حمل و نقل عمومی مساعدت داشته باشد و ما هم پیگیری می‌کنیم، البته مدیران ارشد شهرداری هم در این موضوع دخیل هستند».

با توجه به صحبت‌های اعضای شورای شهر پنجم و ششم، به نظر می‌رسد که شهرداری تهران باید بعد از ۳۰ سال، حداقل نگاه ویژه‌تری نسبت به این موضوع مهم داشته باشد، زیرا افتتاح و بهره‌برداری از این پایانه تاثیر بسیار زیادی می‌تواند در رشد حمل و نقل عمومی تهران داشته باشد، اما در ظاهر هم زیبا نیست که پروژه‌ای با چنین وسعتی، ۳۰ سال در بلاتکلیفی بماند و هیچ متولی نداشته باشد، امید است با ورود شهردار جدید تهران یعنی علیرضا زاکانی این پروژه سردرگم به سرانجام برسد و بتواند تا حدودی رضایتمندی شهروندان را جلب کند.

بیشتر بخوانید

لزوم رسیدگی به وضعیت ترمینال شرق تهران/ دولت وعده مساعدت در حوزه حمل و نقل داده است ترمینال شرق تهران مشکل هندسی دارد/ ناوگان حمل و نقل ریلی و اتوبوسرانی پاسخگو نیست

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ترمینال شرق شهرداری تهران شورای شهر تهران ترمینال شرق تهران بهره برداری پایانه جدید پایانه شرق شورای شهر حمل و نقل پروژ ه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۷۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین فرودگاه بین المللی دنیا در اینجا ساخته می شود

تین نیوز

حاکم امارات متحده عربی چند روز پیش اعلام کرد که شهر دبی در حال ساخت ترمینال فرودگاهی ۳۵ میلیارد دلاری است. با ساخت این ترمینال که در فرودگاه بین المللی آل مکتوم در جنوب دبی ساخته خواهد شد، آن را به بزرگترین فرودگاه جهان تبدیل می کند.

 

محمد بن راشد آل مکتوم، نخست وزیر و معاون رئیس جمهور دبی، فاش کرد که ترمینال در دست احداث، ۵ برابر بزرگ تر از فرودگاه بین المللی دبی خواهد بود و می تواند سالانه ۲۶۰ میلیون مسافر را در خود جای دهد. بر اساس این اطلاعیه، فرودگاه جدید دارای ۵ باند موازی و ۴۰۰ گیت هواپیما خواهد بود. در حال حاضر، فرودگاه بین المللی دبی، شلوغ ترین هاب هوایی بین المللی در سراسر جهان است که فقط با دو باند کار می کند.

اعلامیه شیخ محمد بن راشد آل مکتوم نشان دهنده یک نقطه عطف مهم در احیای مجدد خطوط هوایی امارات پس از اختلالات ناشی از همه گیری کووید-۱۹ در سفرهای بین المللی است.

در اطلاعیه منتشر شده، تصاویر کامپیوتری، طراحی ترمینال سفید و گسترده ای را به تصویر می کشید که یادآور چادرهای بادیه نشین های سنتی در عربستان است. این فرودگاه با ساخت یک شهر کامل در اطراف فرودگاه در جنوب دبی، تقاضای مسکن برای یک میلیون نفر را به دنبال خواهد داشت.

نخست وزیر دبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این فرودگاه میزبان شرکت های پیشرو جهان در بخش لجستیک و حمل و نقل هوایی خواهد بود. ما در حال ساختن یک پروژه جدید برای نسل های آینده هستیم. دبی به فرودگاه جهان، بندر و مرکز جهانی جدید تبدیل خواهد شد.»

فرودگاه بین المللی دبی (DXB) به مدت یک دهه عنوان شلوغ ترین فرودگاه جهان برای سفرهای بین المللی را به خود اختصاص داده است که منجر به فشار بر ظرفیت آن شده است. سال گذشته، با وجود چالش های ناشی از همه گیری کووید، این مرکز حمل و نقل نزدیک به ۸۷ میلیون مسافر خدمات رسانی کرد که از سطح قبل از همه گیری فراتر رفت. علاوه بر این، دبی رکوردشکنی ۱۷.۱۵ میلیون بازدیدکننده بین المللی یک شبه را در سال ۲۰۲۳ گزارش کرد که نشان دهنده افزایش نزدیک به ۲۰ درصدی نسبت به سال قبل است.

به گزارش تین نیوز به نقل از کن نیوز، فرودگاه بین المللی آل مکتوم، که نزدیک به ۴۵ کیلومتر از فرودگاه بین المللی دبی فاصله دارد، در سال ۲۰۱۰ با یک ترمینال واحد شروع به کار کرد. در طول همه گیری کووید، به عنوان انباری برای ایرباس A۳۸۰ های دو طبقه امارات و سایر هواپیماها عمل می کرد و به تدریج فعالیت خود را با پروازهای باری و خصوصی در دوره های بعدی از سر گرفت.

علاوه بر این، فرودگاه به عنوان محل برگزاری دوسالانه نمایشگاه هوایی دبی عمل می کند و دارای وسعتی بی کران از بیابان خالی است که فضای زیادی را برای گسترش فراهم می کند. اطلاعیه شیخ محمد بر قصد دبی برای گسترش بیشتر به سمت جنوب تاکید کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • بزرگترین فرودگاه بین المللی دنیا در اینجا ساخته می شود
  • کاهش تعداد ساختمان‌های فرسوده پایتخت
  • شهرداری حصار‌کشی در پارک لاله را متوقف می‌کند؟!
  • ماجرای حصار‌کشی در پارک لاله چیست؟ شهرداری درختان لاله را هم قطع می‌کند؟
  • شوک به شانا در دومین روز تبلیغات انتخابات /۱۱ کاندیدای مشترک شورای وحدت و امنا/ توافق سه گانه بر روی دو کاندیدا
  • ماجرای حصارکشی در بوستان لاله تهران چیست؟
  • خط ۲ مترو تهران به پایانه جدید شرق وصل می شود
  • خط ۲ مترو تهران به پایانه جدید شرق متصل می شود
  • بررسی مجدد پروژه توسعه شرقی خط 2 مترو تهران
  • توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران/ سرانجام ایجاد شهرداران ویژه ناحیه چه شد؟