Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، تامین مالی جمعی ابزار جدیدی برای سرمایه‌گذاری در اکوسیستم نوآوری کشور است که اخیرا صندوق نوآوری نیز به آن ورود کرده است. ابزاری که به کمک آن مردم می‌توانند ضمن مشارکت در توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور، در طرح‌های دانش بنیان سرمایه‌گذاری کنند و در سود و زیان آن شریک ‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص طرح تامین مالی جمعی صندوق نوآوری و شکوفایی با دکتر سیاوش صمیمی مدیر امورمجامع و صندوق‌های سرمایه‌گذاری در صندوق نوآوری و شکوفایی گفتگو کردیم:

*تامین مالی جمعی چیست؟

صمیمی: ورود صندوق نوآوری و شکوفایی به پوشش ریسک سرمایه‌گذاری از طریق سکوهای تامین مالی جمعی به این صورت است که اصل سرمایه‌ی سرمایه گذاران حقیقی را در طرح های دانش‌بنیان تضمین می‌کند. تامین مالی جمعی یعنی پول‌های خردی که به تعداد زیاد جمع می‌شود تا نیازهای مالی یک طرح را برآورده کند. اصولا تامین مالی جمعی یا (crowdfunding)  مبتنی بر 4 مدل است: مدل خیریه، مدل مبتنی برمحصول، مدل مبتنی بر سهام و مدل مبتنی بر بدهی یا مشارکت نقدی، و به واسطۀ یک پلتفرم یا اصطلاحاً یک سکوی تامین مالی جمعی (وبسایت سرمایه‌گذاری) انجام می‌پذیرد.

در مدل مبتنی بر بدهی یا همان مشارکت نقدی، شخص متقاضی که مطابق دستورالعمل تامین مالی جمعی مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار و طبق ضوابط شرکت فرابورس ایران الزاما یک شخصیت حقوقی (شرکت) است اعلام می‌کند که پروژه من به این میزان سرمایه احتیاج دارد، درنهایت سرمایه این پروژه از طریق سرمایه‌های خرد مردم جمع‌آوری می‌شود و در اختیار متقاضی قرار می‌گیرد. پس از طی شدن زمان پروژه و در صورت موفقیت سود حاصل از آن به نسبتی که همان ابتدا اعلام شده بود میان متقاضی و سرمایه‌گذاران تقسیم می‌شود و هر سرمایه‌گذار متناسب با پولی که سرمایه‌گذاری کرده بود از سود این پروژه بهره‌مند می‌شود.

صندوق نوآوری و شکوفایی نیز جهت حمایت از روش تامین مالی جمعی و در شیوه مبتنی بر بدهی یا مشارکت نقدی حضور پیدا کرده است. لازم به توضیح است که سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی که به این شیوه، تامین مالی میشوند ممکن است با شکست مواجه شود و حتی اصل پول سرمایه گذاران در پایان پروژه دچار ضرر شود. از این رو صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرده است که اگر سرمایه‌گذاری در طرح ‌های مورد پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی که بر روی سکوهای قانونی رونمایی میشوند صورت بگیرد، اصل سرمایه سرمایه‌گذاران را تضمین می‌کند؛ یعنی اصولا سرمایه‌گذاران در صورت موفقیت طرح با سودهای بعضاً فراتر از نرخ‌های مرسوم روبرو می‌شوند و در صورت شکست ضرر ایشان صفر خواهد بود و در بدترین حالت اصل سرمایه‌شان به ایشان بازگشت داده میشود. لذا این انگیزه به وجود می آید که بخش خصوصی و مردم در این پروژه ها که معمولا نرخ سود بالاتری نسبت به  نرخ سپرده گذاری در بانک ها را دارند سرمایه گذاری کنند.

 

*هدف از ورود صندوق نواوری و شکوفایی به طرح تامین مالی جمعی چه بوده است؟

صمیمی: هدف از این طرح پوشش ریسک سرمایه گذاران در طرح های دانش بنیان است تا مردم بتوانند بیشتر با این شیوه تامین مالی آشنا شوند و از سوی دیگر شرکت های دانش بنیان متقاضی تامین مالی به سرمایه های خرد عموم جامعه متصل شوند. در این راه یک واسطه وجود دارد که آن هم سکوی تامین مالی جمعی است. سکوها شبیه به یک وبسایت خرید اینترنتی هستند که به جای ارائه محصول، طرح‌های سرمایه گذاری مختلف را عرضه میکند و سرمایه گذاران بعد از بررسی و انتخاب  طرح مناسب می توانند در آن ها سرمایه گذاری کنند.

 

*این سکوهای تامین مالی جمعی در حال حاضر در دسترس عموم قرار دارد؟

صمیمی: در حال حاضر 5 سکو تامین مالی جمعی دارای مجوز از شرکت فرابورس ایران هستند. 4 سکو دانش بنیان بودند که صندوق نوآوری با آن ها قرارداد امضا کرده است و یا قرارداد آن در شرف امضاء است. نهایتا طرح های شرکتهای دانش بنیان از طریق این سکوها رونمایی می‌شود و در جزئیات و عنوان همان طرح اعلام می شود که صندوق نوآوری و شکوفایی آن را تضمین کرده است یا خیر.

 

*اگر مردم بخواهند در این طرح ها مشارکت داشته باشند باید از چه طریقی اقدام کنند؟

صمیمی: در حال حاضر سکوهای تامین مالی جمعی فعال هستند اما هنوز ضمانت صندوق نوآوری و شکوفایی بر روی این طرح ها قرار نگرفته است. تا حدود 2 هفته دیگر طرح هایی که از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی ضمانت شده اند نیز از طریق برنامه تلویزیونی کارویا اعلام و در سکوها رونمایی می شوند.

 

*اگر شرکتی دانش بنیان قصد داشته باشد طرح های خود را در این سکوهای تامین مالی جمعی ارائه کند باید چه اقداماتی را انجام دهد؟ 

صمیمی : این شرکت ها می توانند با مراجعه به سایت شرکت فرابورس ایران به عنوان مرجع اعطای مجوز به سکوهای تامین مالی جمعی مراجعه کنند و از این طریق به وبسایت های سکوهای تامین مالی جمعی که اعلام شده است هدایت شوند و طرح های خود را برای سرمایه گذاری به عموم ارائه کنند.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی تامین مالی جمعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۷۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با هدف دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری سازی محصولات فناورانه امضاء شد. 

با رویکرد حمایت از دست یافتن به مرجعیت علمی فناورانه و توسعه اقتصاد دانش بنیان، این توافق نامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

محوری‌ترین موضوع این توافق نامه، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

از مهم‌ترین اهداف توافق‌نامه همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌توان به حمایت از تحقق مرجعیت علمی-پژوهشی مسئله محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری اشاره کرد.

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

در قالب این توافق‌نامه، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش  و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل ۲۵ نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد.

همچنین از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف ۷۰ میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند.

علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف ۲۰ میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از پروژه های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر پروژه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال، انجام خواهد شد.

حمایت از پروژه های پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکت‌های بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکت‌ها موضوع ماده ۱۱ قانون جهش تولید تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال، حمایت از راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف ۵۰ میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده سازی ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری انجام  می‌شود.

همچنین حمایت از پروژه های تجاری سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری بوت کمپ‌های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این توافق‌نامه محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است
  • استان بوشهر در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان رتبه سوم کشور شد
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی