Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@18:40:14 GMT

تقابل فرهنگ و درآمد در مدرسه میراثی بهشهر

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۳۸۲۸۴

تقابل فرهنگ و درآمد در مدرسه میراثی بهشهر

به گزارش ایرنا، ساختمان کانون تربیتی و فرهنگی آموزش و پرورش بهشهر که از آن با نام مدرسه شاه نیز یاد می‌شود یکی از چندین بنای ثبت شده و میراثی بهشهر است که در خیابان شهید هاشمی‌نژاد و همسایگی باغ شاه عباسی و شهرداری کنونی این شهر قرار دارد.

این مدرسه در دوره پهلوی اول ساخته شده و بخش مهمی از تاریخچه آموزشی شهرستان بهشهر در آن رقم خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به کاربری آموزشی ساختمان، از فضاهای تحت مالکیت آموزش و پرورش است و اکنون سال‌هاست که به عنوان کانون تربیتی و فرهنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد ، اما به دلیل ثبت بودن اثر در فهرست آثار ملی از ۱۰ مهر ۱۳۸۰، هر گونه تغییر در فضا یا انجام اقدامات عمرانی در حریم این ساختمان باید طبق ضوابط میراث فرهنگی انجام شود؛ اتفاقی که از نگاه برخی دوستداران و فعالان حوزه میراث فرهنگی در بهشهر برای این مدرسه رقم نخورده و نتیجه آن ساخت دو واحد تجاری جدید در محوطه ساختمان و فاصله دو متری این بنای ثبت شده ملی است.

آموزش و پرورش شهرستان بهشهر مدتی پیش تصمیم گرفت که در امتداد چند مغازه قدیمی، دو واحد تجاری دیگر نیز ایجاد کند ، اما این اقدام بدون دریافت مجوزهای قانونی انجم شده و اکنون دوستداران میراث فرهنگی خواستار تخریب این دو واحد تجاری ساخته شده و اعاده به وضع سابق هستند.

شکایت میراث فرهنگی

بررسی‌های خبرنگار ایرنا نشان می‌دهد که اداره میراث فرهنگی بهشهر بابت این اقدام آموزش و پرورش شهرستان شکایتی علیه این دستگاه به جریان انداخته و پیگیر تحقق درخواست دوستداران میراث فرهنگی برای بازگشت محوطه به وضع سابق است ، اما این پرونده هنوز به نتیجه نهایی نرسیده و گفته می‌شود که دو نهاد در حال رایزنی برای حل و فصل این موضوع هستند.

 سیف‌الله فرزانه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در این باره به بیان چند جمله بسنده کرد و گفت: این پرونده در دست بررسی قرار دارد و با توجه به این که اختلاف بین دو دستگاه دولتی است، استانداری برای حل و فصل موضوع ورود کرده است. طبیعتا میراث فرهنگی وقتی شکایت را به جریان انداخته یعنی با ساخت بنای جدید مخالف است ، اما تا زمانی که رأی نهایی در این زمینه صادر نشود نمی‌توان اظهارنظر مشخصی کرد.

پیش از این که دو واحد تجاری جدید در محوطه این مدرسه قدیمی ساخته شود، چند باب مغازه قدیمی در همین محوطه وجود داشت که همچنان نیز پابرجاست و دو مغازه جدید نیز در امتداد همان مغازه‌ها ساخته شده است. در واقع مغازه‌های جدید به موازات واحدهای قدیمی‌تر موجود در محوطه مدرسه ساخته شده‌اند.

البته به نظر می‌رسد واحدهای قدیمی پیش از ثبت ملی مدرسه ساخته شده باشند. مسئولان آموزش و پرورش بهشهر با این نگاه که واحدهای جدید دقیقا به موازات مغازه‌های قدیمی ساخته شده‌اند و مانند همان مغازه‌ها فاصله‌ای دو متری با ساختمان مدرسه دارند معتقدند که این اقدام آسیبی به مدرسه وارد نمی‌کند و صرفا گامی برای ایجاد درآمد پایدار و همچنین در اختیار داشتن فضایی به منظور عرضه تولیدات دانش‌آموزی است.

ایجاد فضای تجاری برای دانش‌آموزان

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان بهشهر به خبرنگار ایرنا گفت: ساختمان کانون تربیتی و فرهنگی آموزش و پرورش بهشهر در دهه ۲۰ ساخته شد و نخستین مدرسه آموزش و پرورش شهرستان بهشهر بود. ابتدای دهه ۸۰ نظر مدیر وقت آموزش و پرورش شهرستان این بود که این ساختمان به ثبت ملی برسد و با همکاری میراث فرهنگی این اقدام انجام شد ، اما مالکیت آن در اختیار آموزش و پرورش است.

صادق علی‌بیگی افزود: چند باب مغازه در محوطه این ساختمان از گذشته ساخته شده بود که هنوز موجود است و آموزش و پرورش آن‌ها را اجاره داده است. اقدام برای ساخت دو واحد جدید تجاری جدید هم بیشتر برای ایجاد فضایی به منظور عرضه تولیدات دانش‌آموزی است ، چون در این زمینه با کمبود فضا مواجه هستیم.

وی اظهار کرد: دانش‌آموزان و بویژه بچه‌های مشغول تحصیل در هنرستان‌های ما تولیدات و ابداعات خوبی دارند که در صورت وجود یک فضای مناسب می‌توان آن‌ها را در دسترس مردم قرار داد تا هم تولیدات دانش‌آموزی عرضه شود و هم در دانش‌آموزان انگیزه فعالیت اقتصادی و کارآفرینی بیشتر شود. با همین هدف تصمیم گرفتیم دو واحد جدید و مناسب در این محوطه ساخته شود.

این مسئول خاطرنشان می‌کند: پارسال پس از شیوع کرونا اولین جامعه دانش‌آموزی استان که اقدام به ساخت دستگاه ضدعفونی‌کننده کردند هنرستان‌های بهشهر بودند که تعدادی دستگاه نیز حتی در ساری و گرگان فروخته شد. برای گسترش چنین فعالیت‌هایی تصمیم گرفتیم یک فضای مناسب ایجاد کنیم و در امتداد چند مغازه‌ای که در محوطه وجود دارد با رعایت همان فاصله دو متری دو باب مغازه ساختیم.

هماهنگی شفاهی

رئیس اداره آموزش و پرورش بهشهر تصریح می‌کند: اتفاقا بحث ساخت این دو واحد مغازه پس از مطرح شدن در شورای آموزش و پرورش شهرستان، در چند جلسه شهرستانی به اطلاع برخی مسئولان شهر هم رسید. شهردار وقت گفته بود با توجه به این که موضوع دست‌ساخته‌های دانش‌آموزان مطرح است حمایت می‌کنیم. رئیس وقت اداره میراث فرهنگی شهرستان هم در گفت‌وگویی که با معاون آموزش و پرورش شهرستان داشت تأکید کرده بود که اگر فاصله دو متری رعایت شود و به ساختمان آسیبی نرسد مشکلی برای ساخت وجود ندارد.

علی‌بیگی افزود: با توجه به این که از قبل چهار باب مغازه در محوطه وجود داشت گمان می‌کردیم که ساخت واحد جدید در امتداد همان مغازه‌ها چالشی ایجاد نمی‌کند ، چون اگر اشکال قانونی وجود داشت آن چهار واحد هم باید تخریب می‌شد. حتی این موضوع را با فرماندار و مدیرکل میراث فرهنگی استان نیز در میان گذاشتم ، اما اشکال کار ما این بود که به همین اظهارنظرهای شفاهی بسنده کردیم و پیگیر دریافت مجوز رسمی ساخت از میراث فرهنگی نشدیم.

وی خاطرنشان کرد: اخیرا میراث فرهنگی از آموزش و پرورش بابت این اقدام شکایت کرد و ما هم مواضع خود را اعلام کردیم که با چه هدفی این دو واحد ساخته شد. با مدیرکل میراث فرهنگی هم در این زمینه برای حل شدن پرونده صحبت کردیم. البته با توجه به بخشنامه وزارت کشور مبنی بر رسیدگی به اختلافات بین دستگاه‌ها در استانداری فعلا پرونده در استانداری بررسی می‌شود.

لزوم تغییر نگاه مدیران به میراث فرهنگی

هرچند که رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان بهشهر دلیل ساخت این واحدهای تجاری را ایجاد فضایی برای کسب و کار دانش‌آموزان مطرح می‌کند، اما مخالفان این اقدام چنین توجیهی را نمی‌پذیرند و معتقدند اگر هدف صرفا ایجاد فضایی برای عرضه محصولات دانش‌آموزی بود می‌شد از فضای خود ساختمان یا حتی یکی از واحدهای تجاری قدیمی که اکنون اجاره داده شده‌اند استفاده کرد.

این گروه معتقدند برای کسب درآمد پایدار راه‌های بهتری وجود دارد که آموزش و پرورش بهشهر با توجه به در اختیار داشتن این بنای میراثی می‌تواند از آن بهره بگیرد. واگذاری محدود و مدت‌دار ساختمان به سرمایه‌گذار از طریق صندوق احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی برای اجرای طرح‌های متناسب با این فضا یکی از روش‌هایی است که می‌تواند به کسب درآمد همراه با حفظ موقعیت این بنای ثبت شده کمک کند.

اکنون با توجه به ساخته شدن این دو واحد تجاری و اصرار آموزش و پرورش بر حفظ آن احتمال اعاده به وضع سابق پایین به نظر می‌رسد ، اما تغییر نگاه مدیران و دستگاه‌های مختلفی که فضاها و بناهای تاریخی متعددی از استان در مالکیت‌شان قرار دارد به کاربری و کسب درآمد از این فرصت‌های تاریخی موضوعی است که تا کنون آسیب زیادی به این داشته‌های میراثی و فرهنگی استان وارد کرده و به نظر می‌رسد که باید مدیران دستگاه‌های مختلف و همچنین کارشناسان واحدهای درآمد و مالی این نهادها در این حوزه تغییر رویه را در دستور کار خود قرار دهند.

برچسب‌ها مازندران تخریب بنای تاریخی میراث فرهنگی صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی بنای تاریخی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مازندران تخریب بنای تاریخی میراث فرهنگی مازندران تخریب بنای تاریخی میراث فرهنگی بنای تاریخی آموزش و پرورش شهرستان بهشهر آموزش و پرورش بهشهر دو واحد تجاری میراث فرهنگی دانش آموزان دو واحد ایجاد فضای دانش آموزی ساخته شده باب مغازه مغازه ها ساخته شد دو متری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۸۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانون حل بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات جامعه، آموزش و پرورش است

مهدی نوید ادهم   در گردهمایی مدیران و رؤسای آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق سیستان و بلوچستان، این استان را استانی با موقعیت استثنایی در نظام حکمرانی کشور عنوان کرد و گفت: این استان دارای فرصت‌ها و تهدیدهای متعددی است.

وی مهمترین فرصت‌های سیستان و بلوچستان را نیروی انسانی، منابع و تاریخ پر افتخار این استان بیان کرد و افزود: تهدید عدم توسعه یافتگی استان و رنج مضاعف مردم در این مقوله را نیز نباید فراموش کرد.

رئیس کمیسیون مدرسه یاری جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ادامه داد: آموزش و پرورش نقاط آسیب پذیری دارد که یکی از مصادیق آن در سیستان و بلوچستان فاصله معنادار شاخص‌های مختلف آموزشی و تربیتی با میانگین کشوری است.

وی بیان کرد: این کمیسیون با هدف کمک به شاخص‌های آموزشی و تربیتی و فضاها، کارگروه خاص سیستان و بلوچستان را تشکیل داده و به دنبال بهره‌گیری از ایده‌ها، اندیشه‌ها، افکار و برنامه‌های همه صاحب نظران در مسیر توانمندسازی نیروی انسانی و کمک به مدارس این استان خواهد بود.

نوید ادهم خاطرنشان کرد: یکی از بدیهیات در مسیر تحقق اهداف مدرسه یاری، لزوم هماهنگی و برنامه‌ریزی برای ورود خیرین و گروه‌های جهادی در مناطق و شهرستان‌ها با هدف رعایت عدالت در این مقوله خواهد بود.

وی گفت: موضوع مهم و مورد انتظار خیرین در هر منطقه و شهرستانی، مشارکت، همراهی و پای کار بودن مردم در کنار آنان خواهد بود تا مقوله حضور خیرین عزیز اثربخش‌تر از گذشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • اجرا آموزش فرهنگ ترافیک در ۱۰ مدرسه همدان 
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • تمام مدارس غیردولتی استان کرمان شهریه‌های متفاوتی دارند
  • نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • ۸۸ مدرسه شهرستان بیرجند دو نوبته است/نیاز به ۱۰۹ کلاس درس
  • کانون حل بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات جامعه، آموزش و پرورش است
  • ایران قوی با مدرسه قوی ساخته می‌شود