Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-03@03:32:25 GMT

طراحی نقشه راه کلان اقتصادی توسط دولت

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۳۸۷۶۳

کارشناس اقتصادی گفت: تیم اقتصادی دولت سیزدهم باید بتواند نقشه راه مشخصی برای اقتصاد ایران طراحی کند، اما هنوز این نقشه راه کلان اقتصادی طراحی نشده است. با مشخص شدن اغلب اعضای تیم اقتصادی دولت سیزدهم انتظار می‌رود به‌زودی سیاست‌های ارزی جدیدی از سوی دولت اعلام شود تا بتواند تأثیر مستقیمی بر آینده این بازار و روند نرخ‌ها و کنترل بازار قیمت‌ها داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم‌ترین اولویت مطرح شده از سوی دولت سیزدهم سامان بخشی به امور اقتصادی بوده است و با چیدن این تیم اقتصادی قصد دارد بر اوضاع مسلط شود.

این در حالی است که برای مقابله با مشکلات اقتصادی نیازمند راهکار‌های درون و برون کشور وجود دارد همچنان که سیاست خارجی نیز برنحوه رفع این مشکلات تأثیر مستقیمی دارد. پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اخیراً گفته تهدیداتی از سوی آمریکا و اروپا علیه فعالیت‌های ارزی کشور مطرح می‌شود تا مشکلات ارزی کشور افزایش یابد. اما رفتار ایران در قبال این تهدیدات و اتخاذ رویکرد‌های جدید در این اقدامات توسط دولت جدید بسیار مهم است.

طراحی نقشه راه کلان اقتصادی توسط دولت

امیرحسین آشنا، کارشناس اقتصادی در این خصوص گفت: تیم اقتصادی دولت سیزدهم باید بتواند نقشه راه مشخصی برای اقتصاد ایران طراحی کند، اما هنوز این نقشه راه کلان اقتصادی طراحی نشده و تا زمانی که این اقدام صورت نپذیرد هرگونه عملکرد دولت در حوزه اقتصاد می‌تواند خسارت بار باشد و یا کارکرد مناسبی نداشته باشد.

وی با اشاره به‌دلیل ضرورت طراحی این نقشه راه بیان کرد: اقتصاد ایران در طول ۵۰ سال گذشته به ویژه از زمانی که درآمد‌ها نفتی هم گسترش پیدا کرد درگیر بیماری‌ها و چالش‌هایی شده که در طول ۵۰ سال گذشته درمان هم نشده و این بیماری‌ها همچنان مزمن و انباشته شده است.

این کارشناس اقتصادی افزود: مسئله این است که برخی از بیماری‌ها پنهان است و هنوز هم شناختی درست از این بیماری‌ها حاصل نشده، اما برخی از این بیماری‌ها همچون ناترازی منابع آبی کشور، بانک‌ها، صندوق‌های بازنشستگی، تورم، نابرابری فزاینده، فساد سرمایه‌های اجتماعی و فضای نامناسب کسب و کار آشکارهستند. امام برخی از این بیماری‌ها پنهان هستند و طبیعی است شناسایی آن‌ها سخت است و با نقشه راه کلان اقتصادی می‌‎توان به وجود و در نتیجه درمان آن‌ها پی برد.

وی به لزوم اولویت‌بندی بیماری‌ها در گام اول اشاره و عنوان کرد: برای اولویت بندی نیاز به آزمایش وجود دارد، اما هنوز مشکلات را نمی‌دانیم و ساده‌ترین آمار‌های کشور هنوز هم انحراف دارد حتی صادرات و واردات کشور هم براساس واقعیت‌ها نیست چراکه صادر کننده برای دریافت جوایز صادراتی اقدام به بیش اظهاری می‌کند و وارد کننده برای فرار از مالیات و حقوق مالیاتی و گمرکی کم اظهاری می‌کند بنابراین نیاز به راستی آزمایی در آمار‌های کشور امری ضروری است.

آشنا در ادامه تاکید کرد: بعد از اولویت بندی باید به سراغ درمان بیماری رفت، برای این کار نیازمند پیش نیاز‌هایی هستیم و تیم پزشکی و الزامات دیگری نیاز دارد بر این اساس بدون این نقشه کلان اقتصادی، دولت نباید دست به جراحی بزند، چون وضعیت اقتصاد کشور بدتر می‌شود.

/تهران نیوز برچسب ها: طراحی نقشه ، راه کلان اقتصادی ، دولت سیزدهم لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000P6I

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: طراحی نقشه راه کلان اقتصادی دولت سیزدهم بیماری ها دولت سیزدهم تیم اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۸۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...

وزیر آموزش و پرورش گفت: دولت سیزدهم مرگ سند۲۰۳۰ را رسماً رقم زد، هنوز هم بودند کسانی که در بدنه دولت به سند۲۰۳۰ اعتقاد داشتند چرا که این سند به عنوان یک رویکرد در دولت پیشین وجود و در وزارت آموزش و پرورش دفتر داشت و حتی ردیف بودجه برای آن تخصیص داده شده بود.

رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش امشب ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در برنامه صف اول شبکه خبر ضمن تبریک روز معلم گفت: در مدارس ما محیط زبان آموزی شکل نمی‌گیرد و تفاوت موسسه با مدرسه هم همین است که در موسسه‌ها محیط زبان آموزی شکل می‌گیرد و بچه‌ها می‌توانند با هم حرف بزنند، اما زمانی که ۲ ساعت در هفته زبان یاد می‌گیرند که قطره چکانی است.

وزیر آموزش و پرورش افزود: دولت سیزدهم دو اتفاق را رقم زد نخست اینکه مرگ سند ۲۰۳۰ را رسماً اجرا کرد چرا که هنوز هم بودند کسانی که در بدنه دولت به سند ۲۰۳۰ اعتقاد داشتند.

وی ادامه داد: سند ۲۰۳۰ به عنوان یک رویکرد در دولت پیشین وجود و در وزارت آموزش و پرورش دفتر داشت و حتی ردیف بودجه برای آن تخصیص داده شده بود، در حالی که برای سند تحول بنیادین بودجه نداشتیم.

وی ادامه داد: واقعیت این است که همین امروز هم من نمی‌توانم با جرات بگویم که سند ۲۰۳۰ به طور کامل از بین رفته است چرا که ممکن است در وزارت آموزش و پرورش کسانی باشند که به این سند اعتقاد داشته باشند.

مراد صحرایی بیان کرد: ۲۰۳۰ یک سند تحول آموزشی بود که از بیرون کشور به ما دیکته شده بود و تقریباً تمامی بند‌های این سند نگران کننده بود که البته حرف‌های خوبی هم در این سند بود، اما دو حرف در ۲۰۳۰ مد نظر بود اینکه چرا زمانی که خودمان سند تحول داریم از بیرون کمک بگیریم و نکته دیگر این بود که برخی از موارد آن با فرهنگ ما سازگاری نداشت به عنوان مثال ما می‌گوییم عدالت جنسیتی و آن‌ها برابری جنسیتی می‌گویند.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: تمرکز جوهره استراتژیست و این دولت بر سند تحول بنیادین متمرکز شد.

وی افزود: مسئله بعدی این است که این دولت بهار سند تحول را رقم زد که به گواه افرادی که این سند را می‌شناسند بی‌سابقه است این سند یک منظومه کامل است و دنبال وقوع حیات طیبه است و یک پیکره یکپارچه منسجم دارد و نظریه تعلیم و تربیتی ماست و هر روز باید اجرا شود.

مراد صحرایی گفت: سند به این مهمی باید نقشه راه داشته باشد تا تمامی آن در کشور اجرا شود و همچنین رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که این سند نقشه نیاز دارد تا دقیق بگوید ما به کجا می‌رویم و همچنین قابل اندازه گیری باشد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: زمانی که کل سند به طور کامل اجرا شود می‌توانیم شاهد نتایج آن باشیم و خوشبختانه این نقشه در دولت سیزدهم نوشته شد.

وی تاکید کرد: پیشتر در سال‌های ۹۳ و ۹۷ هم این نقشه‌ها در آموزش و پرورش نوشته شده بودند، اما متاسفانه این نقشه‌ها از داخل اتاق وزیر و وزارتخانه بیرون نرفته بودند و دلایل آن هم دو دسته بودند یک سری از دلایل درونی و یک سری از دلایل بیرونی.

مراد صحرایی ادامه داد: دلیل درونی این بود که به نقطه تمرکز تبدیل نشده بود، چرا که یک رقیب «سند ۲۰۳۰» در کنار آن بود و نمی‌گذاشت این برنامه دیده شود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: در اجرای این سند یک ائتلاف ملی برای اعتلای تعلیم و تربیت نیاز است اساساً آموزش و پرورش محور اجرای سند است نه مجری تمام آن.

دیگر خبرها

  • بازگرداندن زن کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور
  • استرداد متهمه کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور
  • جذب بیش از صد و پنج هزار معلم جدید
  • وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...
  • نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • بخش خصوصی؛ضدتحریم،ارزآور
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • استقبال فعالان عرصه‌های اقتصادی از پروژه‌های تفریحی شرکت توسعه اصفهان
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها