Web Analytics Made Easy - Statcounter

خلیل حقیقی روز شنبه به خبرنگار ایرنا سطح زیر کشت پاییزه مازندران را بیش از ۱۵۰ هزار هکتار برآورد کرد و افزود : بذرهای گواهی شده به عنوان هسته اولیه تولید در حال توزیع است و کشاورزان باید برای گرفتن بذر مورد نیاز به کارگزاری های تحت پوشش شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و یا مراکز خدمات کشاورزی استان مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با توضیح این نکته که در سال های اخیر سالم سازی بذر و تهیه بذرهای کیفی  برای کشت پائیز مورد توجه  وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است ، بیان داشت: از آن جایی که طبق اعلام رسمی شرکت آب منطقه ای مازندران با کمبود منابع آبی مواجه هستیم ، کشت بموقع محصولات پائیزی بسیار مهم و ضروری است.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران از کلزا، گندم، جو و علوفه به عنوان مهم ترین محصولات کشاورزی پاییزه استان نام برد و گفت: طبق برنامه پیش بینی شده امسال ۲۴ هزار هکتار کلزاکاری ،۵۴هزار هکتار گندم و  حدود ۸۵هزار هکتار نیز زیر کشت انواع علوفه از جمله جو  ، گیاهان علوفه ای ، صیفی و سبزیجات می رود.

وی با اعلام این که وزارت جهاد کشاورزی سهمیه استان را برای کشت دانه روغنی کلزا در سال زراعی پیش رو را ۲۴هزار هکتار عنوان کرد ، افزود : با هماهنگی های صورت گرفته در نظر داریم امسال سطح کشت دانه روغنی کلزا را تا ۲۸هزار هکتار یعنی چهار هزار هکتار بیشتر از سهمیه ابلاغی مورد حمایت جدی قرار بدهیم.

او ادامه داد : امسال نیز همانند سال های گذشته حمایت های ویژه از جمله تامین بذر گواهی شده ، علف کش ها و تسهیلات کم بهره به کلزاکاران می شود و امیدواریم با توجه به 

افزایش قیمت خرید تضمینی گندم و کلزا سطح کشت کلزا نیز به عدد ۲۸هزار هکتار مورد نظر برسد.

اعلام بموقع نرخ خرید تضمینی، پرداخت بموقع مطالبات کشاورزان، تخصیص تسهیلات بلاعوض و یارانه ای برای تهیه نهاده های کشاورزی بویژه بذرو علف کش و همچنین توجه به کشت مکانیزه از جمله بسته های حمایتی بوده است که به کلزاکاران ارائه شد.

کشت پائیزه کلزا در زمین های خشکه زاری از اواخر شهریور آغاز می شود و این محصول استراتژیک در زمین های شالیزاری نیز از دهه اول آبان زیر کشت می رود.

شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی خرید تضمینی هرکیلوگرم دانه روغنی کلزا برای سال زراعی جاری را ۱۵۰ هزار ریال اعلام کرد که ۴۰ هزار ریال بیشتر از سال گذشته است.

طبق گزارش سازمان جهاد کشاورزی مازندران ، در سال زراعی گذشته ۱۳ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت کلزا قرار گرفت . 

حقیقی با بیان اینکه امسال ۵۴هزار هکتار از زمین های استان مازندرا نیز زیر کشت گندم می رود، ادامه داد: همه شرایط برای کشت گندم که از ۱۵آبان تا ۱۰ آذر انجام می شود، مهیا است.

وی قیمت تعیین شده ۷۵ هزار ریالی برای خرید تضمینی گندم را با توجه به نرخ فعلی تورم مناسب توصیف کرد و گفت: مطمئنا این نرخ مورد استقبال گندمکاران مازندران  قرار خواهد گرفت.

قیمت خرید تضمینی هر کیلو گرم گندم با  افت چهار درصد مفید و یک درصد غیرمفید رد سال زراعی گذشته ۵۰هزار ریال بود. 

مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران به اهمیت توسعه کشت شبدر و جو به عنوان مهمترین کشت پائیزه در تامین علوفه دام استان مازندران اشاره کرد و گفت: با توجه به این که امسال سطح زیر کشت دوباره برنج  به سنبت سال گذشته کاشه محسوسی یافته است ، پیش بینی شود  و از آنجایی که نیاز علوفه دامی در استان زیاد است ، کشاورزان از فرصت حمایتی این بخش استفاده کنند.

زمان کشت جو در مازندران اواخر مهر و اوایل ماه آبان است و بر اساس آمارهای رسمی ، میانگین تولید جو در کشت دیم در مازندران یک و نیم تن در هر هکتار و در کشت آبی که در مناطق جلگه ای رواج دارد ، حدود سه تن است.
مازندران حدود هشت میلیون واحد دام دارد که علوفه و دیگر نهاده های دامی از نیازهای جدی استان است. 

خلیلی کشت پاییزه در محصولات صیفی و سبزیجات استان را شامل سبزی های برگی و ریشه ای ، شلغم ، هویج ، کاهو ، لوبیا سبز ، کدو سبز ، نخود فرنگی ،سیب زمینی و سیر معرفی کرد.

بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی ، مازندران ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد که سالانه از این اراضی حدود هفت میلیون تن محصول از جمله برنج، مرکبات، گل گیاه ، انواع آبزیان و دام وطیور برداشت می شود.
مازندران در تولید ۱۵ نوع محصول کشاورزی رتبه اول تا سوم را دارد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی گندم ساری مازندران کلزا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی گندم ساری وزارت جهاد کشاورزی گندم ساری مازندران کلزا جهاد کشاورزی مازندران خرید تضمینی هزار هکتار سال زراعی زیر کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۹۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 

به گزارش خبرنگار مهر، کاظم قربان پور ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات موثر اداره امور اراضی جهاد کشاورزی اظهار کرد: یکی از مهمترین اقدامات مجموعه جهاد کشاورزی واگذاری ۱۵۲ هکتار از اراضی دولتی به طرح های مختلف کشاورزی و غیره بوده است.

رییس جهاد کشاورزی کاشمر ادامه داد: در سال جاری باهدف آموزش بهره برداران بیش از ۲۵۰ نفر روز دوره آموزشی برگزار شده و بیش از ۱۹ هزار و ۵۰۰ کیلومتر از اراضی به طور موثر پیمایش شده که منجر به صدور ۸۰ مورد اخطاریه و ۴۰ مورد اعمال قانون تبصره ۲ ماده ۱۰ وتعداد ۶ مورد ماده ۳ طبق قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی شده است.

وی بیان کرد: در سال جاری ۱۸ مورد نقشه تجمعی پلاک های دارای رفع تداخلات با سطحی بالغ بر ۳هزار و ۵۰۰ هکتار تهیه شده و۶۳۰ نفربهره بردار با سطحی برابر ۳۵۰ هکتار به اداره ثبت اسناد و املاک جهت سند دار کردن اراضی معرفی شده اند.

قربان پور اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۱۰ مورد ثبت پرونده حقوقی و تعداد ۱۷۳ مورد از پرونده های سنوات گذشته را در سامانه ثبت کرده ایم.

رییس جهاد کشاورزی کاشمر خاطر نشان کرد: همچنین طرح های اجرا شده در قالب تبصره یک ماده یک ۹ مورد و ۱۳ مورد نیز در قالب طرح های واگذاری اراضی ملی انجام شده است.

کد خبر 6093028

دیگر خبرها

  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران