Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@22:35:59 GMT

تصمیم گیری در خصوص دز سوم واکسن هنوز زود است

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۳۹۷۶۰

تصمیم گیری در خصوص دز سوم واکسن هنوز زود است

علیرضا سلیمانی، متخصص بیماری‌های عفونی، امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرج، گفت: خوشبختانه در کشور با روند کاهشی کرونا مواجهیم و پیک را پشت سر می‌گذاریم و کل کشور به سمت رنگبندی نارنجی پیش می‌رود.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه بخشی از تخت‌های بیمارستانی که درگیر بیماران کرونایی بودند هم اکنون خالی هستند، افزود: هنوز مبتلای جدید کرونایی بالا است و افرادی با علائم کرونا در مراکز درمانی بستری می‌شوند از این رو توصیه می‌شود همچنان ضمن رعایت اصول بهداشتی از حضور در اماکن پرجمعیت خودداری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید به اینکه شهروندان نسبت به زدن ماسک سهل انگاری نداشته باشند، یادآور شد: نباید از رعایت پروتکل‌ها خسته شویم، با توجه به سرعت گرفتن واکسیناسیون شرایط به سمت بهبودی پیش خواهد رفت.

این پزشک متخصص در پاسخ به کمبود واکسن اسپوتنیک، اضافه کرد: بر اساس اطلاعات رسیده واکسن هایی که کمبود داشتیم از جمله واکسن اسپوتنیک در حال ورود به کشور است. اما بر اساس تصمیم مسؤولان نظارتی وزارت بهداشت  کسانی که نوبت اول واکسن اسپوتنیک را دریافت کردند و نوبت دوم آن واکسن موجود نیست،  می‌توانند از واکسن‌های دیکر استفاده کنند.

سلیمانی تصریح کرد: بخشنامه‌ای که از سوی مسؤولان نظارتی به ما رسیده استفاده از واکسن آسترازنکا برای دُز دوم واکسن اسپوتنیک اعلام شده است. 

این متخصص عفونی در خصوص تزریق دُز سوم واکسن که اخیرا مطرح شده است: بیان کرد:  درباره موضوع  دُز سوم واکسن، هنوز (WHO) سازمان بهداشت جهانی به اجماع نرسیده است اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی به این نتیجه رسیده‌اند که اگر پس از ۶ ماه دُز سوم واکسن به عنوان یادآور  تزریق شود، ایمنی زایی بهتری ایجاد می‌کند.

وی یادآور شد: این مسئله در کشور ما با توجه به اینکه هنوز بسیاری از افراد واکسن نزده‌اند،  بهتر است اول واکسیناسیون عمومی انجام شود و همه گروه‌های سنی واکسن بزنند، بعد به واکسن دُز سوم فکر کنیم؛ هنوز زود است که در این خصوص تصمیم گیری کنیم.

سلیمانی برای ایجاد ایمنی زایی عمومی واکسیناسیون کودکان را ضروری دانست و افزود: اگرچه بیماری کرونا در کودکان خفیف تر ظاهر می‌شود اما کودکان می‌توانند به عنوان ناقل عامل شیوع بیماری باشند، بنابراین هرچه واکسیناسیون را به صورت جامع داشته باشیم بهتر و در کنترل بیماری موثرتر است.‌ در حال حاضر  برای واکسیناسیون  افراد زیر ۱۸ سال در کشور  بر اساس مطالعات انجام شده واکسن سینوفارم و سینووا  مطرح شده و در حال بررسی است. 

وی در ادامه با اشاره به اینکه  حساسیت‌های فصلی و معمولی مانعی برای تزریق واکسن نیست، گفت: معمولا حساسیت‌های شدید با تنگی نفس برای تزریق واکسن منع دارند و حساسیت‌های فصلی معمولی که به صورت خارش و کهیر باشد نمی‌تواند مسئله جدی و منعی برای تزریق واکسن باشد.

انتهای پیام/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واکسیناسیون کرونا دلتا اصول بهداشتی ماسک واکسن اسپوتنیک ز سوم واکسن د ز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۹۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل مرحله اول واکسیناسیون اتباع خارجی در کردستان

جهان‌بخش یوسفی، اظهار کرد: برنامه جهانی ریشه‌کنی فلج اطفال و حفظ دستاورد‌های آن از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: هر چند تلاش‌ها برای تحقق اهداف برنامه همچنان تداوم دارد، ولی افزایش تردد به داخل کشور از کشور‌های همسایه نشان‌دهنده خطر بالای ورود ویروس به کشورمان است.

 وی گفت: عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سال ۲۰۲۴ میلادی در مناطق غیرگرمسیری در مرحله اول از روز یکشنبه دوم الی سه‌شنبه چهارم اردیبهشت‌ماه سال جاری هم‌زمان با سراسر کشور به انجام رسید و مرحله دوم نیز از سی‌ام اردیبهشت لغایت یکم خردادماه اجرا خواهد شد.

یوسفی افزود: در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کردستان طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال از روز یکشنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ باهدف ریشه‌کن‌کردن کامل این بیماری در کودکان زیر پنج سال مهاجران خارجی اجرا و بیش از ۷۵ درصد موارد واکسیناسیون شده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • تکمیل مرحله اول واکسیناسیون اتباع خارجی در کردستان
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود