Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@17:09:24 GMT

رعایت الزامات زیست محیطی در مس سونگون ضروری است

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۳۹۹۰۱

رعایت الزامات زیست محیطی در مس سونگون ضروری است

 احمد موقری در جلسه بررسی کارشناسی و تخصصی مشکلات احداث هیپ لیچینک جدید در معدن مس سونگون ورزقان، با بیان اینکه یکی از اولویت های اصلی و مهم دستگاه قضائی توجه به موضوع حقوق عامه است، اظهار کرد: موضوعات مربوط به محیط زیست از جمله شئون حقوق عامه می باشد که باید توسط صاحبان صنایع به ویژه در حوزه معدن و در آذربایجان شرقی  مس سونگون به دقت رعایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی هدف اصلی از برگزاری این جلسه را ایجاد تعامل و دست یافتن به نوعی توافق بین اداره کل حفاظت محیط زیست استان و مجتمع مس سونگون در ارتباط با حفاظت از محیط زیست مبنی بر ادامه فعالیت هیپ جدید عنوان کرد.

موقری با اشاره به اینکه هیپ لیچینک فرآیندی است که طی آن ماده ای را که به عنوان هدف در نظر است، با انحلال در یک حلال مناسب جدا می کنند و سپس با روش های خاصی می توان ماده هدف را از حلال استخراج کرد، ادامه داد: این فرایند در صنایع شیمیایی و معدنی بسیار پر کاربرد است.

به گفته وی هیپ لیچینک در صنعت مس به شکل الکترولیز، به طور مستقیم مس کاتدی تولید می کند و رهاسازی سیالات سمی از سایت هیپ لیچینگ به محیط زیست، می تواند سلامت اکوسیستم و جمعیت های انسانی اطراف آن را تحت تأثیر قرار دهد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز در این نشست موضع سازمان متبوع در مورد فعالیت هیپ جدید را نظارتی اعلام و با ابراز نگرانی های زیست محیطی موجود در این خصوص، یادآور شد: مدیران مس سونگون باید در این زمینه به نگرانی های حفاظت محیط زیست پاسخ دهند.

حسن عباس زاده گفت: مدیران مس سونگون باید درباره فعالیت هیپ جدید و ضرورتی که می بایست از جانب سازمان صتعت، معدن و تجارت به عنوان متولی اصلی معادن و مجتمع مس سونگون قبل از شروع فعالیت انجام می شد، رعایت نشده است، را بیان و توضیحات کاملی در این خصوص ارایه کنند.

پس از بحث و تبادل نظر به منظور دستیابی به راهکاری جهت حل مشکل در راستای ادامه فعالیت هیپ به لحاظ ضرورت موجود و نیز رعایت الزامات و مقررات زیست محیطی در جهت حفظ شرایط اکولوژیکی و گونه های جانوری و گیاهی منطقه، مقرر شد طی هفته آتی هماهنگی لازم برای بازدید میدانی از منطقه و محل احداث هیپ با هماهنگی مجتمع مس سونگون و اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی انجام و متعاقب آن، طی جلسه ای شرایط موجود و امکان سنجی ادامه فعالیت هیپ از لحاظ شرایط زیست محیطی به صورت کارشناسی بررسی و تصمیم اجرایی لازم اتخاذ شود.

به گزارش ایرنا، مجتمع مس سونگون بزرگ ترین مجموعه معدنی شمال غرب کشور است در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شمال شرق تبریز و ۲۵ کیلومتری شهر ورزقان و در همسایگی جمهوری های آذربایجان و ارمنستان قرار دارد که با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن ذخیره شناسایی شده، بزرگ ترین معدن مس کشور است.  

برچسب‌ها قانون معادن آذربایجان شرقی مس سونگون تخریب محیط زیست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قانون معادن آذربایجان شرقی مس سونگون قانون معادن آذربایجان شرقی مس سونگون تخریب محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۹۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم

مدیرکل محیط زیست شهرستان ری گفت: از زمستان گذشته تاکنون ۲۴ مورد احکام سبز در شهرستان ری داشته‌ایم و ۴۸ روز در زمینه پاکسازی طبیعت فعالیت کرده‌اند.

محمد رستگاری، مدیرکل محیط زیست شهرستان ری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو در رابطه با معضلات تولید و مصرف پلاستیک اظهار داشت:متاسفانه معضل پلاستیک در سطح کشور همه گیر شده است و در سطح ملی باید برای آن چاره‌اندیشی کرد.

وی افزود: خوشبختانه مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست‌محیطی دارند و در راستای استفاده از احکام جایگزین برای متخلفانی که جرایم زیست‌محیطی مرتکب شده‌اند یا موارد دیگری که قاضی صلاح می‌داند پاکسازی طبیعت را به عنوان جایگزین در نظر می‌گیرند و برخی محکومان  را برای انجام این کار  اداره کل محیط زیست معرفی می‌کنند. امروز هم برخی محکومان با جمع‌آوری کیسه‌های پلاستیکی در حال گذراندن مجازات جایگزین حبس هستند.

وی بیان داشت: از زمستان گذشته تاکنون ۲۴ مورد احکام سبز در شهرستان ری داشته‌ایم و ۴۸ روز در زمینه پاکسازی طبیعت فعالیت کرده‌اند.

رستگاری تاکید کرد: این کار شاید در پاکسازی شهرستان تاثیر چشمگیری نداشته باشد، ولی کار فرهنگی است و محکومان به تبعات ریختن زباله آگاه می‌شوند و گامی به جلو در فرهنگسازی و جلب مشارکت همگانی برای حفاظت محیط زیست محسوب می‌شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم
  • آشنایی دانش آموزان مهابادی با آموزه های زیست محیطی
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست