Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، بامیان در مرکز کشور، یکی از ولایت‌هایی است که افزون بر داشتن ساحات تاریخی و باستانی، جاذبه‌های ناب طبیعی زیادی را در خود جای داده است. این جاذبه‌ها همواره برای جذب گردشگران داخلی و خارجی بسیار اثرگذار بوده است. در دو سال گذشته، هم‌زمان با شیوع بیماری کرونا و بعدتر گسترش دامنه جنگ در کشور، هرچند این صنعت با مشکلاتی مواجه شد اما هیچ‌گاه متوقف نشده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پس از سقوط بامیان، صنعت گردشگری نیز مانند سایر پیشه‌ها در این ولایت با فروپاشی کامل مواجه شد. هتل‌ها، رستورانت‌ها، مهمان‌خانه‌ها، سیستم حمل‌ونقل و مسافربری، نمایشگاه‌ها، بازار صنایع دستی زنان و سایر کسب‌وکارهای مرتبط به ارایه خدمات گردشگری تعطیل شد. تأمین معیشت یک بخش قابل ملاحظه‌ای از باشندگان ولایت بامیان وابسته به صنعت گردشگری است اما رکود صنعت گردشگری، مردم را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.

مدیر یکی از هتل‌های خصوصی در شهر بامیان گفت که پیش از تحولات اخیر، از هتل‌داری عاید خوبی به دست می‌آورد. اما در حال حاضر، با وجودی که یک ماه از سقوط دولت می‌گذرد، وضعیت در بامیان به حالت عادی برنگشته و بسیاری از هتل‌ها مسدود است.

وی می‌گوید برخی روزها تقریباً هیچ مهمان ندارد. گاهی اگر مهمان دارد، آن هم باشندگان برخی ولایت‌های گرم‌سیر کشور هستند که برای تفریح به بامیان و بند امیر می‌آیند و از مهمانان خارجی خبری نیست.

به گفته او، با وجودی که بسیاری از هتل‌ها بسته است، با آن‌هم مهمانانش در مقایسه با گذشته بسیار کم شده است. به گفته مدیر این هتل، زمانی‌ که اداره‌های دولتی فعال بود، برنامه‌ها، کارگاه‌های آموزشی و کنفرانس‌های آگاهی‌دهی زیادی در هتل‌ها برگزار می‌شد و از این ناحیه عاید خوبی به دست می‌آمد ولی هم‌زمان با سقوط دولت، همه‌چیز متوقف شده است. به نقل از مدیر مهمان‌خانه، بسیاری از مردم هنوز هراس دارند و نگران اوضاع امنیتی هستند. پیش از این، گشت‌وگذار در شب در شهر بامیان رایج بود اما حالا به دلیل ترس و دلهره، کسی به راحتی به شب‌گردی بیرون نمی‌شود.

همین‌طور مسعود اختیاری، خبرنگار محلی در بامیان، می‌گوید که افزون بر بسته شدن هتل‌ها و توقف صنعت گردشگری، بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک نظیر کافه‌ها و رستورانت‌های معمولی نیز تعطیل شده است. به گفته اختیاری، زندگی روزمره در داخل بامیان هنوز به وضعیت عادی برنگشته و بسیاری در شوک روزهای نخست سقوط بامیان باقی مانده‌اند.

مولوی صدیق‌الله شاهین، فرمانده امنیه طالبان برای ولایت بامیان بر این باور است که نبود گردشگران به دلیل موضوعات امنیتی نیست بلکه به خاطر سرد بودن اقلیم این ولایت است. به گفته شاهین، وضعیت امنیتی کاملاً نرمال است و هیچ‌گونه تشویش از این ناحیه وجود ندارد.

فرمانده امنیه طالبان همچنان گفت با آن‌که هوای بامیان سرد شده است، شهروندان کشور از بامیان و به‌ویژه پارک ملی بند امیر دیدن می‌کنند. به نقل از شاهین، پنج‌شنبه هفته گذشته، شماری از مقام‌های بلندپایه طالبان نیز از بند امیر دیدن کرده‌اند. این مقام نظامی طالبان تأکید کرد که در هفته‌های گذشته مهمانان زیادی از بند امیر دیدن کرده‌اند و این روند هم‌چنان جریان دارد.

با این حال، سکندر بلاغی، یکی از متنفذان ولایت بامیان که در ساحه بند امیر زندگی می‌کند می‌گوید که تحولات اخیر، صنعت گردشگری بامیان را به شدت آسیب زد و ضرب صفر کرد.

به گفته بلاغی، تمامی هتل‌ها و مهمان‌خانه‌ها در پارک ملی بند امیر بسته شده است و بسیاری از کسانی‌ که مالکان این هتل‌ها بودند، بامیان را ترک کرده‌اند. در روزهای اخیر، باشنده‌گان ننگرهار، قندهار، هلمند و برخی ولایت‌های گرم‌سیر برای تفریح به بند امیر می‌روند. با این حال، کسانی که در بخش خدمات گردشگری مشغول کار بودند، ضربه سنگین اقتصادی را متحمل شده‌اند و اگر به این موضوع توجه نشود، در آینده نچندان دور مردم با مشکل شدید اقتصادی مواجه خواهند شد.

بامیان از ولایت‌های تاریخی و باستانی کشور است که افزون بر داشتن مناظر طبیعی چون بند امیر، حوض‌های شاه‌فولادی، دره‌های زیبا و سرسبز اژدر، آهنگران، گزک، سُماره، هاجر، فولادی، دوکانی، بابردره، بندک‌دره، دره کلان و همین‌طور کوه عروس در مرکز و ولسوالی‌های این ولایت، ساحات باستانی چون مجسمه‌های بودا، شهرهای غلغله و ضحاک، چهل‌برج و گوهرگین را نیز در خود جای داده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طالبان بامیان گردشگری صنعت گردشگری بند امیر هتل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۳۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع سیل در افغانستان ۱۴ کشته برجای گذاشت

ریاست رسیدگی به بلایای طبیعی در ولایت هرات افغانستان اعلام کرد که بارندگی شدید روزهای اخیر و جاری شدن سیل در این ولایت جان ۷ نفر را گرفته است.

همچنین، یک نفر در ولایت فراه، ۲ نفر در ولایت غور، ۲ نفر در ولایت جوزجان و ۲ نفر در ولایت ساری پول در بارندگی و سیل روزهای اخیر جان باخته اند.

منابع می‌افزایند که بارندگی صدها جریب زمین، پل‌ها و راه رفت‌وآمد مردم را همچنان تخریب کرده است.

باشندگان ولسوالی‌های کشک رباط‌سنگی و کشک نیز تأیید می‌کنند که بیش از ۲۰۰ رأس مواشی را سیلاب برده و حداقل ۲۰۰ جریب زمین زیر کشت باشندگان این ولسوالی را سیلاب تخریب کرده است.

این در حالی است که منابع خبری افغانستان اعلام کردند در یک ماه گذشته نیز سیل در افغانستان حدود ۷۰ کشته و ۵۰ مجروح برجای گذاشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • وقوع سیل در افغانستان ۱۴ کشته برجای گذاشت
  • بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد
  • پیش‌بینی جدید مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ الان خانه بخریم یا نخریم؟
  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان
  • پیام امیر قلعه‌نویی با قلب قرمز!
  • جلسه ویژه برای ستاره ناراضی رئال: بمانم یا بروم
  • ۱۳ کشته و زخمی بر اثر وقوع حادثه ترافیکی در بامیان
  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند